Robin zemřel — nebo snad ne?
Damian Wayne byl i se svou matkou Talií al Ghul pochován u Waynovic sídla, jenže Ra's al Ghul ukradl jejich ostatky. Nyní Batman pátrá po svém odvěkém nepříteli, aby odhalil pravdu. Temná pout' ho zavede do mystického města Nanda Parbat, na Rajský ostrov — do domova samotné Wonder Woman — a nakonec i na planetu Apokolips, kde sídlí Noví bohové. V cestě mu tentokrát nestojí jen padouši, ale dokonce i Liga spravedlnosti...

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz.
V české mutaci vyšel tento svazek jako 44. v pořadí.

Obsahuje sešity série Batman and Robin (Vol. 2) #29-34 (březen 2014 - srpen 2014), Robin Rises: Omega #1 (červenec 2014)


Scénář
Peter J. Tomasi
Art
Patrick Gleason, Andy Kubert, Doug Mahnke
Ink
Christian Alamy, Keith Champagne, Jonathan Glapion, Patrick Gleason, Michael (Mick) Gray, Mark John Irwin, Norm Rapmund
Barvy
Brad Anderson, John Kalisz
Obálka
Brad Anderson, Andy Kubert
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Lukáš Růžička
Redakce
Mirka Jarotková, Pavel Kořínek
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-88-9283-295-4 (BBart s.r.o.)
978-88-9283-295-4 (De Agostini Publishing S.p.A)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 260 x 12 mm
Tisk
barevný
Váha
540 g
Stran
192
Cena
329 Kč
Originál
Batman and Robin #06: The Hunt For Robin (DC Comics, 2015)
  • faster86
    nebaví mě ani liga spravedlnosto ani paradémoni, nějak to ztratilo šťávu
  • hroubek
    YES, tohle mi sedlo a dost se mi to líbilo. Scénárista Peter Tomasi pokračuje v tom, co načal v Rekviemu za Damiana. Tentokrát se tolik nesoustředíme na Batmanovu psychologickou stránku a rozpoložení, protože to je nahrazeno jednou velkou motivací, na které celý tento komiks stojí. Získat zpět tělo svého syna, a to ať to stojí cokoliv. Batman je zde místy urvaný ze řetězu a nemá problém ubližovat svým spojencům, lhát přátelům a využívat všechny kolem sebe, aby dosáhl toho, po čem jeho srdce nejvíce touží. Tomasi to napsal parádně a funguje to jako jedna velká jízda, kde se střída jedna velká akce za druhou, kterou doplňují dialogy, jenž dávají smysl a ukazují, jak moc je Temný rytíř ve svém vnitru zraněný, a jak moc to chce napravit. Je to moc povedený komiks a já doufám, že dostaneme nějaké pořádné zakončení, protože tenhle příběh by si ho zasloužil.