LOB 40 vložená stránka s opravenou tiráží
Bruce Wayne je mimo hru a roli Batmana přebírá Azrael, bývalý anděl pomsty Jean-Paul Valley, který nebere zajatce. Ma svaté poslaní: žádné slitování se zlem. Snaží se totiž sobě i ostatním dokázat, že je výkonnější a lepší než původní Temný rytíř. Gotham zaplavují noví i staří psychopati - na scéně se objevují Zlovolní Maniaxi, sériový vrah Abbatoir a také Gunhawk, milovník velkých kalibrů. Dokáže nový brutální Batman ochránit město před nejnovějším zástupem zabijáků?

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz.
V české mutaci vyšel tento svazek jako 40. v pořadí.

Kniha má vytištěnu chybnou tiráž z jiného čísla na vnitřních chlopních a je doplněna vloženým listem s opravenou tiráží viz ukázky.
Obsahuje sešity série Batman #506-508 (duben - červen 1994), Detective Comics #674 - 675 (květen - červen 1994), Shadow of the Bat #26-28 (duben - květen 1994)


Scénář
Charles Dixon (Chuck), Alan Grant, Doug Moench
Art
Jim Balent, Bret Blevins, Mike Manley, Graham Nolan
Ink
Scott Hanna, Frank McLaughlin, Josef Rubinstein (Joe), Bob Smith
Barvy
Adrienne Royová
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Richard Klíčník
Redakce
Boris Hokr, Mirka Jarotková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-88-9283-295-4 (BBart s.r.o.)
978-88-9283-295-4 (De Agostini Publishing S.p.A)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 260 x 12 mm
Tisk
barevný
Váha
580 g
Stran
200
Cena
329 Kč
Originál
Knightquest (DC Comics, 1994)
  • Sagikkun
    Okostýmované a ikonické krále zločinu nahrazují feťáci, gangy a jiná individua. Prostě ryzí devadesátkový komiks. Problém je, že všechno to jsou taková šméčka, že vlastně nepředstavují pro Jean-Paula žádnou větší výzvu a tím se i hůře hledá (byť to pár svých momentů má), co by zaujalo samotného čtenáře. Osobně také začínám pociťovat jeden problém, který vzešel z pravděpodobně mylných představ - očekával jsem, že k demonstraci "proč tento nový Batman nemůže fungovat" se z Jean-Paula stane víceméně Punisher. Ale on je to vlastně furt regulérní Batman? Že je na svoje protivníky tvrdý a někomu i zlomí kosti? A Bruce to snad nedělal? Není z toho zatím moc jasné (z posledního sešitu), jestli je tedy Jean-Paul plně odhodlaný zabíjet či ne - avšak tím, že se tvůrci stále víceméně drží zpátky a neopřou se do toho naplno, tak podkopávají prvotní význam tohoto příběhu. Momentálně ho tam totiž moc nevnímám, Gordon je spíš na pěst a změna Gothamu zmíněná na začátku je poněkud neodůvodněná (Batman víc než jeho přístup změnil tak maximálně hadry). Z celého runu zatím nejslabší díl.
  • Mleako
    Druhá kniha Knightquestu už je teda o dost slabší a hlavním problémem jsou druhořadí brakoví záporáci a scénář. Linka s Abatoirem ještě šla (i když byla taky trochu přitažená za vlasy), ale Gunhawk, Maniax, Clayfacové apod. nejsou pro nového brutálnějšího Batmana žádnou výzvou. Váhám mezi 2* a 3*.
  • hroubek
    U knihy první jsem si pochvaloval ten svěží přístup k novému Batmanovi a taky to, že je to akční jízda. A totéž bych mohl napsat i o knize druhé, ale bohužel se zde projevil jeden velmi zásadní problém. Jean-Paul nemá žádného zajímavého protivníka. Chybí zde někdo jako byl Bane. Prostě velká výzva, která hrdinu posouvá dál. Je škoda, že tvůrci nevymysleli pro Jean-Paula zajímavějšího protivníka, než je pološílený Abattoir. Konec se povedl a já se těším, co přijde dál.
1654