LOB 39 vložená stránka s opravenou tiráží
Bane, zločinec, jakého Gotham nepoznal, porazil a zlomil původního Batmana. Město proto od nynějška chrání nový Temný rytíř - temnější než kdy dřív. Netopýří plášť převzal bývalý zabiják Azrael, Jean-Paul Valley. Oblékl novou zbroj a přináší do ulic ještě novější brutální spravedlnost. V cestě tomuto Batmanovi stojí zaskočená Catwoman, zneklidněný komisař Gordon a nová vlna vrahů a psychopatů, kteří ohrožují Gotham.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz.
V české mutaci vyšel tento svazek jako 39. v pořadí.

Kniha má vytištěnu chybnou tiráž z jiného čísla na vnitřních chlopních a je doplněna vloženým listem s opravenou tiráží viz ukázky.
Obsahuje sešity série Batman #501-505 (listopad 1993 - březen 1994), Catwoman #6-7 (leden - únor 1994), Shadow of the Bat #25 (březen 1994)


Scénář
Jo Duffy, Alan Grant, Doug Moench
Art
Jim Balent, Bret Blevins, Mike Manley
Ink
John Beatty, Dick Giordano, Mike Manley, Josef Rubinstein (Joe), Bob Wiacek
Barvy
Adrienne Royová, Buzz Setzer
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Richard Klíčník
Redakce
Boris Hokr, Mirka Jarotková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-88-9283-295-4 (BBart s.r.o.)
978-88-9283-295-4 (De Agostini Publishing S.p.A)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 260 x 12 mm
Tisk
barevný
Váha
580 g
Stran
200
Cena
329 Kč
Originál
Knightquest (DC Comics, 1994)
  • Sagikkun
    To, co přišlo na konci Soumraku Temného rytíře - tedy jestli je tento nový Batman skutečně co do efektivity i symboliky lepší než jeho předchůdce - dostává plný prostor zde. Názorově rozpolcené je nejen jeho okolí, ale i samotný Jean-Paul. A přestože je tento spojovací prvek napříč samostatnými epizodami fajn, a vidět Batmana zase v jiném podání je také osvěžující, samotné příběhy jsou spíše opět průměrné. Ve finále mi jako protivník i motiv přišel nejzajímavější Mekros, který se ale nerozvážně vypotřeboval hned na začátku knihy a ostatním, byť ne špatným příběhům, však v porovnání s takto velkým počátečním hráčem lehce docházel dech.
  • hroubek
    Je to fajn. Po tolika komiksech s pravým a jedinečným Batman, je tohle celkem příjemná změna. Scénář se soustředí výhradně na novou verzi Batmana a samotný Jean-Paul nevystupuje skoro bez masky. Příběhy jsou dost akční a scénáristé využívají toho, že mohou servírovat drsnější příběhy. Problém je v tom, že se to po pár sešitech lehce okoukalo a nový Batman nemá důstojného protihráče, a to ať už na souboje nebo dialogové výměny - přítomnost Catwoman to dost vylepšuje. Z mého pohledu se jedná o dobrý a zábavný komiks, ale chtěl bych trochu více.
2951