Bruce Wayne je připravený znovu převzít Batmanovu kápi. Nepočítá ale s tím, že se ji Azrael nebude chtít vzdát. Stále agresívnější Jean-Paul Valley pátrá po vrahovi svého otce a nedovolí, aby se mu kdokoliv postavil do cesty. A to ani Bruce Wayne, který bude muset absolvovat výcvik u nájemné vražedkyně lady Shivy, aby dokázal obstát proti svému nástupci. Jenže učitelka jej nepovažuje za hodného výcviku, protože nikdy nezabíjí. I proto nechá Bruce z vraždy obvinit - a přivede na jeho stopu sedm smrtících mistrů bojových umění.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz.
V české mutaci vyšel tento svazek jako 42. v pořadí.

Obsahuje sešity série Robin (vol.2) #7 (červen 1994), Batman #509 (červen 1994), Batman: Shadow of the Bat #29 (červenec 1994), Detective Comics #676 (červenec 1994), Batman: Legends of the Dark Knight #62 (červenec 1994)


Scénář
Charles Dixon (Chuck), Alan Grant, Doug Moench
Art
Bret Blevins, Tom Grummett, Mike Manley, Graham Nolan, Ron J. Wagner
Ink
Bret Blevins, Dick Giordano, Scott Harris, Ray Kryssing, Ron McCain, Bob Smith
Barvy
Digital Chameleon, Adrienne Royová
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Richard Klíčník
Redakce
Eva Halbichová, Mirka Jarotková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-88-9283-295-4 (BBart s.r.o.)
978-88-9283-295-4 (De Agostini Publishing S.p.A)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 260 x 11 mm
Tisk
barevný
Váha
540 g
Stran
184
Cena
329 Kč
Originál
KnightsEnd (DC Comics,1994)
  • Mleako
    Před finálním soubojem s Azraelem potřebuje Batman pořádnou montage, tak mu Shiva domluví pořádnou školu od mistrů bojových umění a Jean-Paulovi začíná hrabat čím dál víc a jede full aggro. Příběhově to není nic extra, ale má to vibe osmdesátkových kung fu filmů a vlastně mě to dost bavilo.
  • choze
    Batman musí porazit 7 mistrů bojových umění, aby se dostal do formy a mohl jít zamést se svým nezvedeným nástupcem, který zatím dělá bordel v Gothamu. Ten výcvik mi přišel nekonečný a nijak zvlášť zábavný, paralelní linie s Robinem a Jean Paulem taky o ničem, kresebně průměr.
  • hroubek
    Tohle bylo dost fajn. Je vidět, že se hlavní příběh přesouvá pomalinku do svého závěru, ale ještě než přijde závěrečná konfrontace, tak musí Temný rytíř znovu povstat a dokázat, že na to má. Baví mě to, jak se Bruce dostává do formy, a jak Paulovi čím dál více hrabe. Je to hezky udělané a i napsané. Děj má spád a čte se to pěkně. Tvůrci sází na přímočarost, ale to v tomto bodě vůbec nevadí. Z mého pohledu jde o zábavnou jednohubku, která splňuje přesně to, co má.
51012