Ukázka
Ukázka
Ukázka
Dřív než byl stvořen marvelovský vesmír, dřív než nad Gothamem přeletěl netopýří muž, zrodil se ve viktoriánské Anglii největší superhrdina všech dob – Sherlock Holmes. Poprvé se objevil v románu Studie v šarlatové před 140 lety, jeho hvězda však nepřestává zářit. Geniální mozek, výstřední povaha i náchylnost k drogám fascinují generace čtenářů i tvůrců. Teprve však v této komiksové knize máme možnost vstoupit přímo do detektivovy hlavy, do Sherlockova legendárního „paláce myšlenek“.

Londýn sužují záhadná zmizení a stopou se zdá být vstupenka na kouzelnické představení. Každá strana komiksu slibuje nejen potěšení z překvapivých a detailních ilustrací, ale hlavně další krok k vyřešení zločinu. Pátrání se totiž odvíjí přímo před našima očima jako červená niť, kterou můžeme při listování opakovaně hledat a sledovat.

Vychází s podporou Ministerstva kultury České republiky.

Scénář
Benoit Dahan, Cyril Liéron
Art
Benoit Dahan
Lettering
Designiq
Překlad
Šárka Belisová
Redakce
Nina Hřídelová, Jakub Sedláček, Vojta Sedláček
Žánry
autobiografie, detektivka, dobrodružný, interaktivní
ISBN/ISSN
978-80-7637-406-5 (Paseka)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
236 x 316 x 12 mm
Tisk
barevný
Váha
750 g
Stran
96
Cena
399 Kč
Originál
Dans la tête de Sherlock Holmes 1, 2 - L'Affaire du Ticket Scandaleux (Ankama Éditions, 2019 a 2021)
  • faster86
    Interaktivní čtení je jednou za čas moc fajn věc. Příběh by se před Doylem nemusel vůbec stydět. Nápad kresby ve stylu dřevěných loutek spolu s vodící nití se mi líbil moc. Vůbec bych se nezlobil za pokračování.
  • louza
    Zcela nový případ. Zcela nové uchopení tématu. Za konstrukci kriminálního činu by se nemusel stydět ani sám Doyle a kdyby něco takového vyšlo z jeho pera, byl by to prostě jen další vítaný přírůstek k šarlatové, či psovi. To, čím je kniha unikátní, je autorů přístup, který se neomezuje na pouhý popis situace, ale přímo na popis mentálního mechanismu, jakým Holmes případ řeší. Už to je sám o sobě skvělý nápad a když se to podloží tak dokonalým vizuálem, jaký vymyslel Dahan, je doslova ehm..vymalováno. Absolutní gejzír prýštících nápadů, perspektiv, motivů, koláží, srandiček, šprýmků, kudrlinek, perfektní stylizace, nááádherného ručního cloringu...neuvěřitelný. Možná těsně ne v technice kresby, ale ve způsobu práce s médiem mě napadá jediné srovnání a to je Saudkův šedesátkový Lips Tullian. Ve chvíli, kdy mě ovšem autor vyzval ať se podívám, skrze stránky, nebo jednu přehnu a přiložím jí k protilehlé, mi došlo, že tohle opravdu boří hranice a posouvá mantinely komiksového média někam dál. Geniální.
  • trudoš
    Dokonalá pocta dílu sira Arthura Conana Doylea, především jeho slovutnému Sherlocku Holmesovi. Francouzští umělci Benoit Dahan a Cyril Liéron rozehrávají důmyslnou analýzu myšlenkových procesů Velkého detektiva a zároveň čtenáře baví perfektně zkomponovaným Případem podezřelé vstupenky. Třebaže název naznačuje komediální rovinu, vyprávění se naopak nese v duchu toho nejlepšího, co kdy sir A. C. Doyle napsal. Benoit Dahan pak celý projekt korunuje originálním rozvržením jednotlivých stránek a sekvenčních panelů. Tohle je přesně ten typ komiksu, kdy se bavíte jak zápletkou, tak kresbou, protože jedno i druhé si vyžaduje vaši pozornost. Milou změnou je také skutečnost, že jde o dílo nijak nevyžadující znalost předlohy. Tvůrci netrousí skryté náznaky či přímočaré odkazy na předchozí nebo budoucí případy Sherlocka Holmese a jeho „zapisovatele“ doktora Johna Watsona. Obsahově i formou přitom album dokáže zaujmout dospělého čtenáře stejně jako mladistvého, o fanoušcích i nefanoušcích nemluvě.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.11.2023 09:19V hlavě Sherlocka Holmese - Případ podezřelé vstupenky
    Detektivní příběh mě bavil zejména ze začátku, pak moje nadšení trochu ochladlo. On je ten nápad celkem dobrý, ale z onoho rozplétání nitě se stávalo spíše zamotávání a přeplácávání. Nicméně výtvarná stránka zůstává skvostná a působivá. Klasická Anglie na francouzský způsob.

    Celkový dojem: 60%