Mafiánské rodiny se spojily, aby Gotham zbavily „zrůd", které ho podle nich zamořují. První na řadě je Two-Face. Z Irska se vrací bezcitná vůdkyně gangu Erin McKillenová, která kdysi Two-Face sama stvořila. Bruce Wayne se s dvojčaty McKillenovými zná od dětství a nechce připustit, aby kteroukoliv stranu tento konflikt zničil. Temný rytíř se proto zmítá mezi starým přátelstvím a palčivou nenávistí. A v pozadí se odvíjí pád státního návladního Harveyho Denta, jehož příběh je tentokrát temnější než kdy dřív.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz.
V české mutaci vyšel tento svazek jako 51. v pořadí.

Obsahuje sešity série Batman and Robin #24-28 (říjen 2013 - únor 2014) a Batman and Robin Annual #2 (leden 2014)


Scénář
Peter J. Tomasi
Art
Patrick Gleason, Doug Mahnke, Guillem March
Ink
Christian Alamy, Keith Champagne, Michael (Mick) Gray, Mark John Irwin, Doug Mahnke, Guillem March, Tom Nguyen
Barvy
Tony Aviña, John Kalisz
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Lukáš Růžička
Redakce
Eva Brucknerová, Pavel Kořínek
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-88-9283-295-4 (BBart s.r.o.)
978-88-9283-295-4 (De Agostini Publishing S.p.A)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 260 x 11 mm
Tisk
barevný
Váha
480 g
Stran
160
Cena
329 Kč
Originál
Batman and Robin: The Big Burn (DC Comics, 2014)
  • faster86
    batman a robin je bez robina nuda, mimo to se nam tu opakuje zase "neco se stalo nekde jinde a tady je zminka". ALE jak rika pearlXjam, posledni stranka sesitu 27, nostalgicky zahrala u srdicka.
  • pearlxjam
    potěšilo CAMEO baru u NOONANA....
  • hroubek
    Dobrý a povedený komiks. Scénárista Peter Tomasi mi s každým dalším přečtený komiksem dokazuje, jak moc je dobrý scénárista a jak skvěle umí pracovat s postavami a příběhem. Tomasi s velkou lehkostí odvypráví svou verzi o tom, jak se z Harveyho Denta stal Two-Face. Tato část komiks byla z mého pohledu nejsilnější a nejzajímavější. Prakticky každá flashbacková část příběhu mi hodně sedla a byla hlavně zajímavá. Zajímavá byla i hlavní záporačka, která má něco do sebe a dost jsem si jí užil a doufám, že se k ní někdy příběh stočí. Prakticky nejslabší na tomto komiksu je akce. Tomasi si je v akci dost jistý, ale popravdě, kdyby se příběh více točil kolem psychologické stránky Denta a Erin, tak bych byl spokojenější. Spálené mosty jsou dobrý a zábavný komiks, který má ke všemu sympatickou jednohubku na svém konci.
  • trudoš
    Tohle se mi líbilo moc, jen člověka mrzí, že si v redakci De Agostini nedali trochu práce se správnou chronologií vydávání jednotlivých svazků.
    Celkově nejsem úplně fanoušek New 52 a následného Znovuzrození, jež scenáristům častokrát sloužilo jen k tomu, aby převyprávěli staré události v nových kulisách. V případě Spálených mostů se to samo nabízí, nový věk žádá nového Two-Face s jeho rozervanou duší. Peter Tomasi ovšem zvládl něco, o co se třeba Gregg Hurwitz pokoušel se střídavým úspěchem v paralelní řadě Batman: Temný rytíř. Kromě srdceryvné historky z minulosti totiž postavil před Harveyho Denta protivnici, jež disponuje stejným arzenálem spalující nenávisti, jako on. A když se dva psychopatičtí ďáblové pustí do sebe v ulicích Gothamu, musí Batman hrát hodně vabank, aby z toho dokázal vybruslit s čistým morálním štítem.
    Závěrečná noticka, vzpomínající na Damiana a jeho namachrovanou povahu, je pak hezkou nostalgickou tečkou za jinak nekompromisně syrovým příběhem o touze po odplatě.