Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
"Myšlenky smyšlenky" je dvoudílná antologie povídek inspirovaných japonským folklórem. Příběhy zasazené do současnosti otevírají čtenáři bránu do světa plného kouzelných bytostí, nadpřirozených událostí a svérázných postav. Občas vás vyděsí, nezřídka rozesmějí, ale ve většině případů překvapí nečekanou pointou.

Scénář
Daisuke Igarashi
Art
Daisuke Igarashi
Obálka
Daisuke Igarashi
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Žánry
fantasy
ISBN/ISSN
978-83-60740-56-9 (Hanami)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
150 x 210 mm
Tisk
černobílý
Váha
434 g
Stran
236
Cena
275 Kč
Originál
Hanashippanashi #02 (Kawade Shobō Shinsha, 2004)
  • Django
    Django mecenáš30.1. 14:59Myšlenky smyšlenky #02
    Při čtení myšlenek smyšlenek se člověk nechává unášet fantazii, nebo bloudí ve vzpomínkách na vlastní dětství. Za mě nejlepší manga co jsem četl.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.2.2018 17:35Myšlenky smyšlenky #02
    Opět příjemný fantaskní svět a prazvláštní příběhy, ale už mě to tolik neoslovilo jako první díl před několika lety. A opět nevím, zdali se zhoršily příběhy, či jsem se změnil, nebo oboje najednou.

    Celkový dojem: 60%
  • Azalin
    Azalin mecenáš25.9.2011 13:31Myšlenky smyšlenky #02
    Po prvním díle poněkud zklamání. Několik počátečních příběhů se ještě povedlo moc, ale pak jako by autorovi poněkud došla inspirace, protože jsm začal mít pocit, že už to jaksi "není ono". Přesto ale určitě stojí za přečtení..
  • Nikkarin
    Nikkarin11.3.2011 23:13Myšlenky smyšlenky #02
    koupil jsem si dnes oba díly a je to perfektně nakreslený!!! A příběhy jsou moc příjemný.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš9.3.2011 22:41Myšlenky smyšlenky #02
    A dvojka konečně přifrčela. Myšlenky smyšlenky jsou poměrně neobvyklým počinem, ale pro mě osobně vítaným. Po kapitole 23 v první knize tu autor navazuje kapitolou 24 a krátké příběhy dosáhnou čísla 45. Kromě mangy samotné jsou tu také některé příjemné celostránkové artworky sladěné s celkovým vizuálním i tematickým zážitkem knihy. Jádra jednotlivých povídek bývají povětšinou vázána na jeden nápad či motiv (třeba na smyslové vjemy - často hlavní hrdina cosi zaslechne, zahlédne, nahmatá, ochutná, ucítí či vnímá něco, co nikdo jiný nikoliv). Zároveň si myslím, že autor musí být ekologicky uvědomělý člověk a dokáže chápat vztahy v přírodních nikách, jinak by asi řada povídek vůbec nevznikla. Je ale jasné, že v knize jde spíše o provázanost lidského myšlení a vidění světa, než o cokoli jiného. A podrobná kresba s promyšlenou strukturou, ač zdánlivě chaotická, dodává čtenáři tu správnou náladu - tu se klidně může stát, že oko čtenářovo nevědomě vklouzne do stránek komiksového světa a najednou se kdokoli třeba na chvíli stane tím klukem, co se brodí v rybníce plném rákosí a jen čeká, až na něj vykoukne pán kaprů s volavkou na hřbetě, nebo jedním z několika kamínků, co se předhánějí v tom, který z nich je větší tvrďák. Ano, tím jsem chtěl také naznačit jistou poetiku tohoto díla.
    Je mi jen trochu líto, že o mnoha japonských mýtech a tradicích toho moc nevíme, protože nejednou jsou klíčem k pochopení té které povídky. Na druhou stranu to může víc umocnit zážitek z četby něčeho jiného, tajemného, exotického. Tu a tam se sice objevuje dnes obecně rozšířený nešvar, jisté zaškobrtnutí v české gramatice, což jistě působí jako rušivý element, ale člověk už prostě musí slevit na svých nárocích.
    Takže po prvním dílu, ke kterému jsem se stavěl spíše zvědavě a vyčkával, co přinese díl druhý, můžu vřele nedoporučit každému. Ono je to totiž jenom pro někoho. Možná bych si troufl říct, že tato minisérie je vhodná pro ty, co mají neustále hlavu v oblacích, protože i jednotlivé obrázky v ní plynou jak obláčky na obloze :)

454