• massilia
    massilia22.2.2011 10:12Preacher/Kazatel #04: Křižáci
    Po slabší trojce zase nějaká akce. Navíc se člověk nestačí divit, z kterých koutů své fantazie vytahuje Ennis své úchylné a zvrácené postavičky...
  • massilia
    massilia22.2.2011 10:10Preacher/Kazatel #03: Lovci
    Po dvou kvalitních úvodních dílech tak trošku zaškobrtnutí - nicméně se objevují nové důležité postavy Preacherovského světa a děj se posouvá kupředu. Přesto mi už tady začíná připadat, že bizarnost některých osob i scén je jaksi příliš strojená.
  • massilia
    Ve dvojce šlápně Ennis na plyn a Preacher se dostává do obrátek, a to velmi temných. Jak už tady někdo poznamenal: masakr.
  • massilia
    První Preacher byl opravdu zjevení. Klasická Ennisovka se spoustou bizarních postav, plná šílených hlášek a černého humoru. Navíc dokonce nechyběl i nějaký děj. Dobrý start úspěšné série.
  • massilia
    massilia30.8.2010 11:32Hitman #05: Tommyho hrdinové
    Ze všech Ennisovských hrdinů mám Tommy Monaghana nejraději. Je ještě jakž takž normální, má celkem docela normální kamarády, prostě docela pohodový týpek. Navíc, na rozdíl od Preachera, jsou jeho příběhy díl od dílu lepší. Čtyřka se superzabijáky SAS na misi pomsty byla super a tahleta africká mise není o mnoho horší. Hitman rules!
  • massilia
    Moderní verze Conana stojí na perfektní kresbě: k atmosféře howardovských fantasy příběhů sedne perfektně. Příběhy se drží tradičního Conanovského kánonu, mají spád, nechybí tradiční motivy zrady a pomsty, Conan jako vždycky vyhraje, i když někdy je to opravdu o fous. Osobně se mi líbí, že v tomto pojetí není Conan jen hora masa, ale myslící, mnohými drsnými zkušenostmi poučený borec. Co se týká celkového hodnocení, dal bych Conanovi aspoň 90 procent, ale sere mě vydavatelská politika Comics Centra - z celé série vydají jediný díl, zbytek ať si čtenář shání v originále, kde chce... Takže za nedokončenou sérii strhávám na 50.
  • massilia
    massilia30.8.2010 11:18100 nábojů #03: Hlas krve
    Díky bohu za dospělejší mainstreamové komiksy jako je například 100 nábojů. Samotná třetí epizoda je zatím jedna z nejlepších v celé sérii: má perfektně vystavěný děj s poměrně překvapivým koncem. Samozřejmě nechybí, pro sérii 100 nábojů už typické, dobře vystavěné a uvěřitelné postavy (takové by mohl Frank Miller se svým Sin City jen závidět), úplně skvělá je i kresba. Dokážu si naprosto perfektně představit, že bych tohle s chutí sledoval i jako film. Pozadí hrátek agenta Gravese je dosud zcela nesrozumitelné, ale zatím na to tak nezáleží: samotné příběhy jsou prostě super.
  • massilia
    Jeden z nejlepších dílů:)
  • massilia
    Herbertův bojový výcvik je boží, hlavně ta událost v kleci, je super že přibyly různé další postavičky jako Tlustá Soňa nebo goblini. Ve druhém díle se začínají lépe více prokreslovat charaktery hrdinů, takže vidíme, že Herbert je opravdu neschopný trouba a Marvin zase skutečně věrný kamarád:) A hlavně je to pořád velká legrace a krásnými obrázky se dá kochat znovu a znovu.
  • massilia
    massilia26.3.2010 11:16Batman: Dlouhý Halloween 1
    Ze všech maskovaných hrdinů, co nosí slipy na kalhotech (nebo jsou to punčochy?), je mi Batman nejsympatičtější. Je to sice vážný a zarputilý chlapík, až se člověk nediví, že vlastně nemá žádné pořádne kamarády, ale má i své temné stránky, takže to není tak plochá a jednostranná postava jako například Superman. Vážnost a potemnělost Batmanovým příběhům sluší, a to platí i o tomhle promakaném noirovém příběhu. Temnému příběhu odpovídá i kresba, která je přece jen o stupínek výše než samotný scénář.
  • massilia
    massilia26.3.2010 11:10Usagi Yojimbo #12: Ostří trav
    Ostří trav tentokrát není jen sledem krátkých volně na sebe navazujících samurajských historek, ale jediným sevřeným příběhem. Že Stan Sakai komiksové řemeslo zná, o tom tady asi není třeba debatovat: jako vždy využívá možnosti tohoto média maximálním způsobem. Právě fakt, že se jedná o jeden dlouhý příběh znamená, že se na začátku začtete a knihu položíte až po jejím dočtení. Ale ostatně: to se mi s tímhle ušatým bojovníkem stává vždycky. Velké plus vidím v tom, že v této knize dostává velký prostor nesmiřitelný boj Usagiho s démonickým Jeiem, což je podle mne jeden z nejzajímavějších motivů celé série.
  • massilia
    massilia26.3.2010 11:02Světla Amalu #02: Strašák
    Ještě horší než jednička: příjemná evropská kresba to prostě nezachrání.
  • massilia
    massilia26.3.2010 11:01Světla Amalu #01: Theo
    Pro mě velké zklamání: pravda má to příjemnou kresbu, ale hlavní potíž je v chabém příběhu, který plyne odnikud nikam a je plný nelogičností. Přišlo mi to, jakoby se autoři rozhodli udělat komiks, ale celou dobu nevěděli, o čem to má být.
  • massilia
    Jéje, to byla slabota, to si snad ani Hobit nezasloužilo takhle nemastné a neslané zpracování bez špetky fantazie. O kolik by byl asi lepší (podle zveřejněných ukázek) Hobit od Tomáše Jirků?
  • massilia
    Ať příběhy Donžonu dopadnou, jak chtějí, pro mne je již teď vítězem hravá fantazie obou autorů. Už dlouho jsem nečetl takový komiks, u kterého bych žasl téměř nad každým obrázkem a každou větou. Tohle byla opravdu radost ze čtení, a celou dobu se ve mně cosi poťouchle usmívalo (a někdy chechtalo na celé kolo). Koupil jsem si sice Donžon s velkým zpožděním, ale nelituji toho, nemusím teď aspoň celé roky čekat na nové díly.
  • massilia
    massilia28.1.2010 15:23Pod dekou
    Velmi příjemný komiks, který mi strašně připomíná nezávislé americké filmy z 90. let. Prostý a přitom zajímavý a jímavý příběh mladých lidí na cestě za poznáním sebe sama. Je v tom láska, její nalezení i zklamání, vše pojaté civilně a bez velkých efektů a rozmáchlých gest. Asi se to Craigu Danielsovi opravdu moc povedlo, když se nad tím dojímají všichni místní komiksoví nerdi.
  • massilia
    Moje srdcovka. Hlavně první, nesmírně vtipný a zábavný příběh o podivných tvorečcích hledajících svého boha je velmi kouzelný. Strohá kresba ke trefným hláškám dobře sedí. Apokalyptické příběhy taky nejsou špatné, ale na první půlku knihy prostě nemají.
  • massilia
    Temný, neuchopitelný, místy zvrácený a bezvýchodný, takový je komiks Jako sametová rukavice odlitá ze železa. Nedivím se, že některým zde přítomným to připomnělo Lynchovy filmy, mně totiž také. Není to veselé čtení, ale je to komiks, ke kterému se musíte vracet, protože vám to nedá a chcete k tomu najít nějaký klíč. Je jen velká škoda, že kvůli jistým osobním problémům činnost nakladatelství Al Dente skončila stejně rychle jako začala. Pokud vím, v plánu byly další zajímavé dílka z intelektuálněji zaměřeného amerického nakladatelství Fantagraphics. Škoda, přeškoda.
  • massilia
    Komiksová tvorba jako forma sebereflexe a sebeočisty - je fajn, že u nás vycházejí i tyhle vážné grafické romány, tedy dílka, nad kterými si nedovolí ohrnovat nos ani intelektuálové. Je to opravdové a upřímné, ale bez toho by tahle autorčina umělecká autoterapie neměla smysl.
  • massilia
    massilia28.1.2010 14:17Bezpečná zóna Goražde
    Jedna z nočních můr dnešního světa převedená do obrázků a bublinek. Tohle, že se dělo v "civilizované" Evropě 90. let?
  • massilia
    Jo a ještě procentuální hodnocení. Co takhle 75%?
  • massilia
    Co se asi stane, když se setkají dva stejně tvrdohlaví bojovníci proti zločinu jako jsou Soudce Dredd a chlápek s netopýří ušatou čepicí? Pěkně tvrdě do sebe narazí, ale nakonec jim stejně oběma dojde, že cíl mají společný. Příběhovou linii bych hodnotil jako takový běžný mainstream, ale co dělá tenhle komiks něčím lepším, to je kresba Simona Bisleyho. Ta je skvěle ujetá, ale hlavně nesmírně dynamická, a jen kvůli ní se k tomuhle sešitku občas vrátím.
  • massilia
    massilia28.1.2010 14:08CREW #12
    Jedna z mý oblbíbených starších "Krví". Hlavně asi kvůli Hitmanovi. Ten chlapík, co si na límec kabátu připíná plíšky z levných zapalovačů, má smysl pro humor, proto mi padl hnedka do oka. Krátší příběhy jsou taky v pohodě, hlavně jsem rád, že nebydlím v jednom domě s Mlíkem a Sejrem. Jejich eruptivní blitka, to není nic, co bych chtěl na vlastní kůži zažít. Ale musím končit, v květináči mi cosi šramotí...
  • massilia
    massilia28.1.2010 14:03CREW² #13
    Řekl bych, že celé číslo je vlastně o Hellblazerovi. Krátké příběhy pobaví, ale vyklouznou z paměti stejně rychle jako myšky ze spíže. A ten Hellblazer? John Constantine je prostě člověk, který nemá štěstí na příjemné zážitky, spíše naopak. Ale i s tím se dá žít...
  • massilia
    massilia28.1.2010 14:00DMZ #01: Válečná zóna
    DMZ: takže tohle je ta občanská válka na Manhattanu? Trochu slabý čaj, když to třeba srovnáme s Goražde, při kterém člověku běhal mráz po zádech. Kresba je sice moc pěkná, ale příběh asi nestál za moc, když už si z něj dva týdny po přečtení nepamatuji ani ň.
  • massilia
    Hele, tenhle týpek vypadá jako J. X. Doležal a taky se tak někdy chová. A i když je to pořádný cynik a nic mu není svaté, je s ními pořádná zábava. Rozjezd je sice pomalejší, ale ke konci už to mělo pořádné grády, takže osobně už se těším na další díl.
  • massilia
    massilia28.1.2010 13:55Fell #1 - Kruté město
    Warren Ellisi, četl jsem všechny díly Hellblazera, které jsi napsal, a ty byly moc dobré. Tušil jsem proto, že jsi talentovaný hoch, ale, že jsi génius, jsem poznal, až když jsem si přečetl Fell. To, že jsi si vzal k ruce Bena Templesmitha, byl moc dobrý tah. Klape vám to spolu báječně. Stačí vám málo, abyste vykouzlili ponurou atmosféru, umíte perfektně zhustit a vypointovat krátký kriminální příběh, a ještě schováte mezi řádky něco, co pak čtenáři vrtá hlavou. Že by nějaké poselství nebo něco takového? Člověk pak nemusí ani chvíli přemýšlet nad tím, co byl nejlepší překladový komiks roku 2009. Díky.
  • massilia
    Je to trošku jako moderní americký televizní seriál: scénář i kresba jsou na úrovni odvedená profesionální práce, hlavním smyslem všeho je udržet čtenářovu pozornost tak, aby si koupil i další díly. Jakožto fanouška zombie žánru mě to sice dobře pobavilo, ale že by mne to nadchlo se říct nedá. Děj je totiž trošku řídký, dá se vytušit, že autoři nechtěli vyplýtvat dobré nápady hned na začátku. Sám ale nevím, jestli do druhého dílu půjdu nebo ne...
  • massilia
    massilia6.1.2010 09:02Lajka
    Ježto krom komiksů miluji i psy, musel jsem několikrát zamačkávat slzy dojetí. Ale příběh to byl dobrý, moc pěkně napsaný a nakreslený. Úplně mě napadlo, že někdo šikovný z toho mohl udělat oskarový film:)
  • massilia
    O třídu lepší, propracovanější a psychologičtější Punisher. Ostatně jako většina ze série Punisher MAX. Každopádně obdivuji scénáristu Gartha Ennise, který dokáže do poměrně úzkého nastaveného rámce - zabiják nelítostně kosící aktéry světa zločinu - zasadit tak zajímavé a neotřelé příběhy.
  • massilia
    massilia10.12.2009 12:21Kasta Meta-baronů #1: Praděd Oton
    Jediný komiksový Jodorowsky na našem trhu - bohužel, a jediný díl zajímavé série - bohužel. Nevím, jestli nebylo na takovou sérii v roce 2003 v Česku moc brzy, přece jen styl vyprávění se blíží klasickým sci-fi ságám, s místy až mystickým pozadím, na které český komiksový čtenář jaksi není zvyklý. Velký formát Gimenezově kresbě skvěle svědčí. Pokud někoho zajímá, jak příběhy pokračují, může si je buď objednat ze zahraničí a pocvičit si při nich cizí jazyk, nebo najít na internetu. Jenže číst to v počítači už není tak úplně ono :(
  • massilia
    massilia2.12.2009 10:46Aargh! #03
    Aargh! Toť nejen pozdrav člověka jeskynního, ale i vlajková loď umělečtěji laděného komiksu v naší zemi. Tradičně pestře namíchanému koktejlu krátkých komiksů (někdy vydařenějších, někdy slabších) a publicistiky tentokrát vévodí jeden příběh delší, a to Saudkův Atentát. V jeho podání je to superhrdinské mytické drama s nesmírně silným závěrem. Karel rulez! Aaaaargh!!!
  • massilia
    massilia2.12.2009 10:423x Kája Saudek
    Kája Saudek je král českého komiksu, a nebýt komunistů, možná by byl i jedním z králů komiksu světového. Tenhle sešit je první, co jsem od něj pořádně četl, ještě teď mi leží 20 roků starý ohmataný výtisk doma. Nejlepší je samozřejmě Arnal, samozřejmě proto, že má nejlepší scénář, ale božský Kája (teď nemyslím Gotta) dokázal svou kresbou perfektně vyšperkovat i ostatní dva příběhy. Sto procent nedávám jen proto, že tohle hodnocení patří slavné Muriel.
  • massilia
    massilia1.12.2009 10:36Sandman #01: Preludia a nokturna
    No není to nic moc ten Sandman, těžko chápu po přečtení téhle knihy jeho značnou oblíbenost.
  • massilia
    První příběh je opravdu takový méně povedený odvar Sandmana, ale druhý příběh je hodně podobný Hellblazerovi, což jsem při nedostatku jeho příběhů na našem trhu velmi přivítal. I závěrečný příběh o tom, jak malé děvče hledá vraha své kamarádky, je podařený, i když taky tak trochu jakoby ze Sandmanovského ranku.
  • massilia
    massilia1.12.2009 10:21CREW² #05
    Hodnotím hlavně příběh Lobo vs. Hitman. Lobo konečně dostane od někoho na svůj arogantní zabijácký frňák a k tomu si utrží pořádnou ostudu. A kdo že se o to postaral? No přece sympaťák Tommy Monaghan a parta jeho vydařených kamarádů s v čele s Šestipívem. Takovéhle superhrdiny, abyste na světě pohledali:)
  • massilia
    massilia1.12.2009 10:14Liga výjimečných I.
    Ještě za našich klukovských let vládly naší fantazii knihy Julese Vernea. Dnes leží v knihovnách nedotčené mladým čtenářstvem a stejně zapomenuté jsou i dobrodružné šestákové romány z přelomu 19. a 20. století plné podivných zloduchů a tajemných situací, které musejí jejich hrdinové řešit. Alan Moore si ale jejich poetiku pamatuje velmi dobře a přetvořil ji v podivuhodná dobrodružství neméně podivuhodných hrdinů. Jeho příběh podpořila krásná kresba plná drobných vychytávek, ostatně těch je dost i v samotném textu. Skutečně výjimečná Liga výjimečných.
  • massilia
    Kresba Vala Semeikse prostě k Lobovi sedí. Celá ta galerie ujetých postaviček dodává příběhu barvitosti. Tenhle čtyřdílný příběh je zároveň možná tím nejzábavnějším, co u nás z Lobových historek vyšlo. Děj pěkně odsýpá kupředu, máme tady spoustu zvratů, kdy Bulík přechází z rukou do rukou, a taky podařenou atmosféru mafiánské planety. Jen nečekejte žádné filozofické poučení, tohle je čirá zábava.
  • massilia
    massilia30.11.2009 14:39Batman: Ticho I
    Nemám rád tenhle styl hyperdokonalé kresby. Je studená jak úsměv Britney Spears, a lze jen těžko tušit, zda to kreslil člověk nebo počítač. Když i příběh je nudný a bez chuti jako ožvýkaná žvýkačka, rýsuje se nám jedno z největších komiksových zklamání posledních let.
  • massilia
    massilia30.11.2009 14:35Punisher I.
    Jóó Punisher, pokud jde o mafiány a zločince, nikdo nemá tak rád jejich zabíjení jako tenhle pošahaný chlápek. Nejpřekvapivější na tom všem je, jaká je to vlastně vydařená zábava.
  • massilia
    massilia30.11.2009 14:33Usagi Yojimbo #09: Daisho
    První setkání s ušatým králičím samurajem a hned láska na celý život. Už jen první stránka je krásným důkazem jednoduchosti a zároveň výpovědních schopností komiksu. Těžko hodnotit, která kniha s Usagi Yojimbem je lepší a která horší. Pro mne jsou všechny na téměř stejné úrovni. Ale tuhle, protože jsem ji četl první, budu mít asi nejraději. Myslím, že Crew udělala dobrý krok tím, že pro start celé série vybrala tenhle díl. Dlouhý příběh o putování za ukradenými meči skvěle vystihuje postavu Usagi Yojimba, který je jedním z mála opravdu pozitivních hrdinů komiksového světa.
  • massilia
    Hellboy má pravda zajímavou kresbu, ale ta bohužel zůstává po celou dobu neměnná, takže po těch letech ani příliš neuchvacuje. Ani chabší příběh téhle knížce nepřidává. Už se těším, až u nás vyjde Pokřivený muž. Tam je skvělý jak příběh, tak i Corbenova kresba.
  • massilia
    Ne tak dobrý díl jako Těžké časy, ale přesto pořád hodně zábavný Hellblazer. Řekl bych, že Constantinovi svědčí spíše temné příběhy z pera Warena Ellisa, Briana Azzarella či Mika Careyho než hláškující Garth Ennis. Ale i tak dobré komiksové čtení.
  • massilia
    Ze všech komiksových hrdinů, jejichž knihy v češtině vycházejí, je Hellblazer čili John Constantine můj nejoblíbenější. Brian Azzarello se blýskl perfektním scénářem, atmosféru věznice podal skvěle. Constantine je antihrdina skoro jako ze spagetti westernů Sergia Leoneho: kope sice za tu správnou stranu, ale jinak je to docela vychcaný cynický hajzlík:) Je fascinující sledovat, jak obdivuhodně a s málem si dokáže poradit se všemi vězeňskými patáliemi. Kresba od Corbena je úžasná, dokáže dát všem postavám vlastní výraz a vystihnout drobné psychologické nuance příběhu, což bývá u Hellblazera důležité. Jen nevím, jestli se Hellblazerovské příběhy u nás málo prodávají, protože na další pokračování už marně čekáme několik let. A že jsou další díly (celkem ještě čtyři knihy) neméně povedené...
  • massilia
    massilia30.11.2009 14:06Američan čínského původu
    Příjemně civilní komiks o tom, jaké to je být "cizincem v cizí zemi". Nejvíce se mi líbilo začlenění mýtického Opičího krále do příběhu dospívajícího chlapce. Kresba vhodně koresponduje s tím, co se na stránkách komiksu děje. Milá jednohubka:)
  • massilia
    massilia19.10.2009 09:26Top 10, kniha druhá
    Taky musím hodnotit jako celek, ostatně jedna kniha bez druhé nemají smysl. Podle mého názoru, jeden z nejlepších překladových komiksů, co zatím u nás vyšly. Četl jsem to už asi pětkrát a pokaždé nacházím něco nového. Perfektní je, že Alan Moore nabízí skutečné dospělé postavy s propracovanou psychologií, což je u superhrdinského komiksu, kterým TOP 10 vlastně je, výjimkou. Děj je napínavý, místy neuvěřitelně propletený, opravdu připomíná nějaký hodně povedený televizní krimi seriál (i když vlastně žádný tak dobrý neznám:). Korunu všemu nasazuje propracovaná kresba se spoustou detailů, přičemž překladatelům patří dík, že si pohráli se všemi billboardy, nápisy na zdech, atd... A k tomu ty různé drobnosti a vtípky: například šmoulové či kačer Donald schovávající se na okrajích kreseb, činnost různých postav mimo hlavní plán jednotlivých panelů... Bez váhání dávám 100%.
  • massilia
    massilia19.10.2009 09:26Top 10, kniha první
    Taky musím hodnotit jako celek, ostatně jedna kniha bez druhé nemají smysl. Podle mého názoru, jeden z nejlepších překladových komiksů, co zatím u nás vyšly. Četl jsem to už asi pětkrát a pokaždé nacházím něco nového. Perfektní je, že Alan Moore nabízí skutečné dospělé postavy s propracovanou psychologií, což je u superhrdinského komiksu, kterým TOP 10 vlastně je, výjimkou. Děj je napínavý, místy neuvěřitelně propletený, opravdu připomíná nějaký hodně povedený televizní krimi seriál (i když vlastně žádný tak dobrý neznám:). Korunu všemu nasazuje propracovaná kresba se spoustou detailů, přičemž překladatelům patří dík, že si pohráli se všemi billboardy, nápisy na zdech, atd... A k tomu ty různé drobnosti a vtípky: například šmoulové či kačer Donald schovávající se na okrajích kreseb, činnost různých postav mimo hlavní plán jednotlivých panelů... Bez váhání dávám 100%.
  • massilia
    massilia26.12.2019 13:09Providence
    TonyT: lépe bych to nenapsal. Moc jsem to povykování nepochopil, Argo jasně dalo vědět, že je problém a jaké řešení je v jeho možnostech. A já jako čtenář se mohu rozhodnout, zda si takovou knihu koupím nebo ne. A když se mi to nelíbí, tak prostě knihu vrátím. To jsou celkem férově nastavené podmínky. Na druhou stranu jsou internetová fóra plná lidí se sklony k neustálému malichernému stěžování si na všechno možné, tak by byl div, kdyby se nenasáčkovali i sem.
  • massilia
    massilia15.4.2019 09:30Marvel 1602
    I já mám svobodný názor říct: Víte Rembrandtova Noční hlídka je pěkný obraz, o tom žádná, ale je trochu drahý. Takže jedna hvězdička mu stačí, taky proto, že jsem ho vlastně ve skutečnosti nikdy neviděl... :D
  • massilia
    massilia2.10.2018 10:58Řeky Londýna: Noční kouzelnice
    No, nevím Kapis, kdo je tady hysterický. Já znám Rusů poměrně dost a všichni z nich moc dobře vědí, proč už nebydlí v Rusku, ale u nás v Evropě. A většina se diví, kolik lidí tady dělá díky sofistikované internetové propagandě "pátou kolonu" Putinovu Rusku. Z lidí, co tam žili a byli občany té báječné země, kde zítra znamená již včera, se tam nechce vrátit nikdo. Proč asi?
  • massilia
    brkowycz: Pěkně napsaná recenze. Snad nebude další Dorison v pořadí podobný blábol.
  • massilia
    massilia26.4.2018 14:27Plutona
    Ještě chybí diskuse, jestli opravdu ocet pomáhá proti následkům chemtrails. Jinak Jeff Lemire je velmi talentovaný autor. Jeho Plutona nejenže zajímavým způsobem načrtává vztahové a psychologické problémy dospívajících, ale v další rovině rozkrývá stav politické debaty mezi uživateli sociálních sítí v Česku. Na vyšší stupeň se dostaneme teprve po českém vydání dvou význačných komiksových biografií - Trump: Když jsem měl vždy pravdu a Putin: Spasitel světového míru.
  • massilia
    massilia28.3.2018 11:04Plutona
    Hele Kapis a spol, nechcete si strčit ty "vaše pravdy" za klobouk. Ještě donedávna to bylo normální komiksové fórum, ale za chvíli to tady s těmi vašimi hádkami bude vypadat v diskusích na Novinkách.
  • massilia
    massilia10.4. 13:59Pindárna
    Valon: Díky, Pavel Čech je skvělý, toho máme přelouskaného hned několikrát.
  • massilia
    massilia10.4. 13:01Pindárna
    Poniczech: Díky, Záleskautky by mohly být dobrý tip.
    JIK: Díky. Vzhledem k věku potřebujeme přehledný lettering, na tom třeba ztroskotává Asterix nebo Morgana a Morgavsa, to bude muset ještě počkat. Barbánka jsme zkoušeli, ten moc nezabodoval, s Ančou a Pepíkem ještě počkám, ti taky při předčítání tolik nezabrali, ale Oldu a Poldu zkusíme, a díky tomu se mi hlavě vynořila i vzpomínka na Nepraktův pravěk, ten by mohl fungovat.
  • massilia
    massilia10.4. 11:28Pindárna
    Piper Hecht: Jo u Hildy bylo zajímavé: Král hory bavil velice, první Hilda pak vůbec. Tak nevím, jestli přinést z knihovny i další díly, nebo ne.
  • massilia
    massilia10.4. 11:19Pindárna
    Tak u nás pravidelně večerní předčítání dětem nese ovoce. Synek předškolák se cca před měsícem a půl s nadšením vrhnul sám na čtení komiksů, má za sebou komplet Kůstka, Amulet a Lapku, prakticky všechny Nikkariny a Dany Černé, nějakého Hergého, staré kačeří sešitovky, Dobrodruha Timo a spoustu dalších. Naposledy jásal nad dvoudílným Ragnarokem a pak Lightfallem, Teď ale nastává problém, kde brát nové komiksy pro tak malého čtenáře? Předesílám: Čtyřlístek ho nebaví, bubliny s dlouhými větami a spoustou písmen ho taky odrazují. Máte nějaké tipy?
  • massilia
    massilia10.3.2023 22:08Filmový a hudební klub
    Yogi: Náhodou já jsem se chytl. Caroline Polachek jsem neznal, ale jsem rád za ten tip. Zní to svěže, chytře a osobitě bez zbytečných exhibicí. Něco takového jsem zrovna potřeboval slyšet, byl jsem poslední dobou zapadlý v prozkoumávání jamajského dubu a jeho následných odvětvích, a to je přece jen emocionálně trochu jednostranná záležitost. A když jsem zatoužil po svěžejším větru, přišel jsi ty s Caroline Polachek.
  • massilia
    massilia18.2.2023 02:04Pindárna
    Draco: Jo, tahle Lobova rýmovačka se mi taky
    vryla do paměti.
    Soulbringer: Těch obrazů mám v paměti více. Z dětství první díl Galaxie na zadní straně ábíčka, kde letí obří kosmická loď s roztrženou přídí vstříc domnělé zkáze. Z pozdějších dob se mi na první dobrou vybaví v paměti první strana Daisho, tedy první knihy s Usagim, co tady vyšla, krásné vyprávění čistě obrazem. A taky scéna z Donžonu, kdy hrdinská výprava vyhandluje za těžké peníze obří oko, Alkybiad ten poklad nese na pokoj, neopatrně oko propíchne o kaktus a celý nešťastný volá: Ááá! Teče to! Teče to!
  • massilia
    massilia5.12.2022 22:38Pindárna
    Alfi: Mne nejvíce zaujalo to čajové náčin. Ten nálev je pěkně tmavý. To je liubao nebo nějaký druh tmavého oolongu: wuyi či dancong?
  • massilia
    massilia10.9.2022 17:15Pindárna
    Taky jsem debatu o křesťanských hodnotách minul, každopádně by mne zajímalo, zda někdo z rozohněných diskutérů je také křesťanem. Jakože jsou věci, o nichž lze přemýšlet a mluvit z vnějšího pohledu, ale jestli to pak nemá podobně absurdní rozměr jako debata paniců o souloži. Oni sice vědí, jak to zvenčí vypadá, ale ve skutečnosti vlastně vůbec nic.
  • massilia
    massilia8.9.2022 22:45Pindárna
    yogi: Jo, máš pravdu, něco mi říkalo, že už to bylo ještě před, ale pak mi to přišlo trochu nepravděpodobné...
  • massilia
    massilia8.9.2022 22:32Pindárna
    yogi: Jo, to spojení s Wedding Present znám, to byla jedna z prvních indie kapel, co sem po revoluci přijeli hrát. Kámoši přijeli z koncertu v Pakulu s očima navrch hlavy Vždy mne fascinovalo, že jejich hráč na "sólovou" kytaru se jmenuje Solowka. Ale, že hrají dodnes, jsem netušil, to je milé překvapení. Já jsem se tedy inspiroval a po dlouhé době si pustil i ty Smiths.
  • massilia
    massilia8.9.2022 21:43Pindárna
    yogi: Tomu se myslím říká synergie, když se věci takhle spojí. Mimochodem znáš tuhle zábavnou poctu The Smiths: https://www.youtube.com/watch?v=C-Yy9aA7nY4&ab_channel=Marginalis
  • massilia
    massilia7.7.2022 16:25Pindárna
    Scarface: K té vydavatelské expanzi: mne potěšilo, když jsem viděl žebříčky prodejnosti knih, kolik je tam v mládežnické kategorii komiksů z Crwe. Sice se tam prakticky dostávají jen populární manga série, ale i tak je fajn vidět, že komiksy mají viditelný dopad na celkový trh. A navíc jako trpělivý fajnšmekr vidím za každým prodaným mainstreamovým komiksem šanci, aby to zaplatilo nějakou okrajovou lahůdku, která si na sebe tak dobře nevydělá.
  • massilia
    massilia7.7.2022 09:32Pindárna
    Osobně už řadu let naprostou většinu komiksů kupuji v crewním shopu. Věrnostní sleva mi přijde v pohodě, těch pár procent z ceny, co bych ušetřil jinde navíc, mi nepřijde tak směrodatných ve srovnání s tím, že podporuji svého oblíbeného vydavatele a knihkupce. Považuji za celkem důležitý faktor, kam mé peníze míří. Zda k někomu, co se snaží dělat něco mně sympatického, nebo zda je pošlu někomu, kdo se prostě snaží jen vydělat za každou cenu. A jsem také velkým příznivce recyklace, přijde mi v pohodě koupit komiks z druhé ruky tady na bazaru nebo jinde, stejně tak i pak prodat věci, co vím, že už nebudu číst. Ty knihy chodí v dobrém stavu a ta cena je většinou ještě lepší, než zde diskutované slevy.
  • massilia
    massilia2.7.2022 14:07Sběratelský klub
    Tak dorazil balík z Crwe. Castaka i další knížky bez fóliového přebalu. Strašlivé zklamání. Připadám si jako kapitán Achab, kterému ukradli poslední harpunu, nebo jako šéf Dezy, kterému někdo na poslední chvíli zatrhl jeho osobní vendetu vůči Bečvě. Žádný další zářez na seznamu mrtvých vodních živočichů.
  • massilia
    massilia29.6.2022 10:27Sběratelský klub
    U nás na vsi jsou letos v létě žluté kontejnery prázdné, lidi už šetří plasty na zimu, aby měli čím topit. Nejenže ušetří za rostoucí ceny energií, ale zároveň zachrání spoustu velryb. Prima!
  • massilia
    massilia11.4.2022 20:46Pindárna
    Tak jsem právě spatřil na Netflixu upoutávku na připravovaný seriál inspirovaný samurajským králíkem Usagim... Chudák Usagi, tohle si nezasloužil.
  • massilia
    massilia2.4.2022 11:21Pindárna
    Comics Centrum mělo k tomu Conanovi diskusi se čtenáři na svém Facebooku. Někteří kolosálku nechtěli, tak jim slíbili, že to vydají i v malých knihách.
  • massilia
    massilia9.2.2022 20:39Pindárna
    GWB: V ostravské městské knihovně to tak funguje, komiksy jen na tři týdny a pouze omezené množství. Takže lepší chodit do vědecké knihovny, která výpůjčky nijak neomezuje.
  • massilia
    massilia28.1.2022 08:33Pindárna
    To mi přijde jako neznalost historického kontextu, pohoršovat se nad tím, že na jedné škole v jižanském státě zakázali Mause. To jsou místa, kde ještě v půlce minulého století chtěli dějepisáře soudit za to, že učí děti o dinosaurech a evoluci, a ne podle biblické Genesis. A taky to jsou místa, kde vás klidně propíchnou vidlemi za to, že blbě čumíte. To jste nikdo nečetl Preachera?
  • massilia
    massilia22.10.2021 17:24Filmový a hudební klub
    CoVseNerdit: Já jsem z Duny trochu v rozpacích. Filmařsky je to udělané moc pěkně, je to velkolepé, pěkně vizuály, opravdu dobře je vyřešené vysvětlování fikčního světa, ale cosi tomu chybí, aby to mělo šmrnc. Funguje to dobře jako dokonalá filmová ilustrace k Duně, ale nemá to emocionální náboj, jaký třeba uměl dát Peter Jackson Tolkienovým knihám. Shodou okolností jsem teď sledoval Hobita, který se mi napoprvé tolik nelíbil, a ten rozdíl v schopnosti vtáhnout diváka do děje je patrný. Doporučím každému zajít si na Dunu do bijáku zajít, ale připravte se na useknutý konec, prostě dlouhá předehra a NIC. Nic s tím, že možná snad bude i druhý díl, a možná taky ne.
  • massilia
    massilia9.10.2021 12:02Nakupujeme venku
    Gmork: A nechystá náhodou Plášť a tesáky vydat i Vybíral? Někde v diskusi jsem tu možnost kdysi zahlédl. Podle ukázek a recenze z komiksária to vypadá fakt dobře.
  • massilia
    massilia7.12.2018 15:32Pindárna
    Kapis: to je jako útěk? Já myslel, že když jsi takový bijec v rámci nějaké své velké pravdy, že vysvětlíš, proč tedy jako argumenty používáš výplody usvědčených lhářů a manipulátorů.
  • massilia
    massilia7.12.2018 13:54Pindárna
    Mně těší, jak se Kapis srdnatě pouští do boje proti propagandistům, ale sám jako argumenty používá například články zjevně proruského a zjevně protiamerického "nestranného" publicisty Břetislava Olšera, jindy, aby nakopal zadek Havlovi s chutí použije jugoslávskou úvahu Rajko Dolečka, známého taky jako zcela "nestranného" obdivovatele válečných zločinců Radovana Karadžiče či Ratko Mladiče, a když se pustí do řešení otázky židovství, použije jako kladivo knihu Israela Shahaka, prokazatelně plnou nesmyslů a fakticky nepodložených informací. Takže, kdo je vlastně propagandista?
  • massilia
    massilia23.7.2018 12:10Pindárna
    Kapis, a už máš vypočítané, kdy se propadneš o patro níže k sousedům?
  • massilia
    massilia14.6.2018 10:42Pindárna
    Mně taky Ekho bavilo, na zdejší poměry poměrně nevídané odlehčené zábavné čtení. Není to nijak objevné, ale je to svižné a vtipné. Na donekonečna opakovanou nudu a banální příběhy jsou tady UKK a spol, ne snad :)
  • massilia
    massilia1.6.2018 14:51Slevy, výprodeje, bazary
    Kapis: Myslíš Levné knihy u Sýkorova mostu? Včera jsem se tam naschvál cestou z knihovny stavoval, ale Tryskošneka jsem nikde neviděl.
  • massilia
    massilia11.5.2018 11:27Pindárna
    No jo, Brad Pitt už Achilla hrát nemůže. Prý vzal roli diktátora Roberta Mugabeho...
    Ale jinak Kapisi, není to tak jednoznačné. Na gotických a renesančních obrazech s biblickými výjevy také neodpovídají postavy i další věci historické realitě - ať už třeba oblečení, architektura, a už vůbec nikdo na těch obrazech nevypadá, že by byl židovského původu - což prakticky všichni aktéři Starého a Nového zákona byli. Prostě si to v tom středověku a novověku přizpůsobili tehdejší realitě. Takže všichni jsou tam typičtí "Evropané", oblečení mají, jaké se tehdy nosilo, architektura na obrazech je víceméně gotická či renesanční. Tudíž, když dnes v tak národnostně pestré zemi, jako jsou Spojené království nebo USA, natáčejí historický seriál a přizpůsobí obsazení své současné realitě podobným způsobem, jak jsem výše popsal, nelze to označit jako čistě novodobý trend. Což ale neznamená, že by se to někdy až nepřehánělo...
  • massilia
    massilia11.5.2018 09:22Pindárna
    Kapis: No ty vado. The Most Gallant Knight. Ale třeba není opravdu černý, třeba jen přišel ze šachty...
  • massilia
    massilia25.7.2017 23:05* Připomínky a návrhy
    Egmont překvapil. Šel jsem dnes do knihkupectví, že si koupím Zlatou klasiku - Dona Rosu. Prodavačka mi podala knížku, ani jsem si ji neprohlížel, až doma jsem zjistil, že už je to druhý díl - tentokráte je autorem Romano Scarpa.
    Zde info:

    Disney Zlatá klasika - Romano Scarpa
    Žánr: dětský, dobrodružný, humorný
    Vydal: Egmont ČR, Albatros (Albatros Media a.s.)
    Rok a měsíc vydání: 2017/7
    ISBN: 978-80-252-4025-0
    Vydání: 1.
    Vazba: vázaná
    Format: 165 × 252 mm
    Počet stran: 200
    Tisk: barevný
    Název originálu: Hall of Fame. Romano Scarpa
    Vydavatel originálu: Disney Enterprises, Inc., 2017
    Cena v době vydání: 349 Kč

    Popis:
    Romano Scarpa má v sérii Zlatá klasika význačné místo nejen jako vynikající kreslíř, ale také jako tvůrce mnoha nových postav, které dnes mají uznávané místo v pestrém disneyovském světě. Jeho dobrodružné příběhy plné zvratů jsou navíc plné odkazů na mýty, legendy nebo klasické filmy, s nimiž si rád hraje. S touto knihou můžete být součástí komiksové historie.

    Obsahuje tři dlouhé příběhy:
    Donald a babylónská čočka
    Mickey Mouse a náhrdelník Čirikavů
    Donald a pověst o "Bludném Skotovi"

    Autoři:
    [scénář] Scarpa, Romano
    [kresba] Scarpa, Romano
    [překlad] Sieglová, Tereza
    [redakce] Kučová, Lucie
    [redakce] Mrázová, Alena
    [publicistika] Ronkainen, Timo
    [publicistika] Solstrand, Olaf Moriarty
    [publicistika] Scarpa, Romano
    [publicistika] Gori, Leonardo

    Nevím, zda to bylo v prvním díle, ale je tam i seznam dalších dílů:
    Carl Barks
    Vicar
    Život a doba Skrblíka McKváka
  • massilia
    massilia23.10.2012 10:30Pindárna
    Tip pro fanoušky Thorgala a spol, kteří to nemají daleko do polského Krakova. Až do 10. listopadu je v tamním muzeu Manggha moc povedená retrospektivní výstava Grzegorze Rosinskeho.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 135 (cca 61351 Kč)
Mám: 10 (cca 4275 Kč)
Chci: 26 (cca 13260 Kč)
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 55 (cca 20750 Kč)
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0