Instagram: instageek_cz

  • instageek_cz
    instageek_cz13.10.2021 21:58Batman v černé a bílé
    Vynikající omnibus pro fanoušky temného rytíře!

    Ačkoliv je celá kniha opravdu „jen“ v černých a bílých barvách, jedná se o neskutečně pestrou sbírku komiksových povídek. Je jich celkem 40, každá má plus/mínus 10 stran a nikdy nevíte, co přijde příště. Jestli to bude epizoda ponurá nebo humorná, kreslená klasicky nebo experimentálně.

    Na jednotlivých kouscích je znát, že pro autory (většinou velikány v oboru) šlo často o osobní záležitost, o jejich vlastní malý příběh, který si s Batmanem v hlavní roli přáli odvyprávět. Samozřejmě ne všechno jsou to úplné skvosty a některé povídky vyzní do ztracena. Jenže jiné ve vás budou rezonovat ještě dlouho.

    V mém případě to tak bylo např. hned u té úplně první, nazvané Věčné truchlení, kde Batman na pitevně odhaluje smutný osud jedné zavražděné ženy... V knize zkrátka najdete momenty bláznivě ujeté i bolestivě realistické. Celkově jde o úžasnou přehlídku nadání mnoha komiksových tvůrců a já jsem se těšil na každou další povídku, v očekávání, že to bude zase něco úplně jiného, nového.

    Parádním bonusem jsou i galerie překrásných obálek, které k těmhle Black nad White sešitům zřejmě původně byly. Takže ono není moc co vytýkat, pro fandy Batmana se jedná o vydatnou nálož gothamské temnoty, a někdy i jejích jasnějších odstínů!

    Hodnocení: 10/10

    PS: Další nejen komiksové tipy a recenze čtěte na Instagramu, profil instageek_cz , díky!:)
  • instageek_cz
    instageek_cz24.2.2021 19:43Wolverine a Hulk
    Wolverine havaruje s letadlem kdesi v pustině, a když se probere, zjistí, že má společnost – holčičku jménem Po. Netuší, jestli se mu zdá nebo ne, ale její prosby o pomoc nedokáže odmítnout. Dívenka navíc vykazuje podivuhodné schopnosti… a také má jednoho velmi nerudného a velmi zeleného strýčka – Hulka!!

    Dokáže tahle "príma dvojka" choleriků spolupracovat? Spojí síly, aby zachránili dost možná umírající malou holku i s jejím tátou? A je vůbec koho zachraňovat? Tyhle otázky se po celou dobu honí hlavou jak Wolverinovi, tak čtenáři. Odpověď najdete na stránkách plných hodně neobvyklé, ale podle mě nádherné kresby.

    Kiethův 'Wolverine a Hulk' umí být úsměvný i smutný, dokonce bych řekl, že mi atmosférou a některými motivy připomíná Malého prince. Ztroskotaný letec, osamělé dítě na místě, kde by rozhodně být nemělo, váhání, jestli je skutečné, nebo jen halucinací…

    Jo, celý tenhle komiks vypadá jako horečný sen, kdy se člověk nachází na hranici spánku a bdělosti, kdy snové vize a realita splývají v jedno a vy už je nedokážete rozlišit. Doporučuji všem, kteří si chtějí rozšířit marvelovské obzory!

    PS: Překlad Viktora Janiše výborný, i on přispívá k celkové melancholii téhle komiksové povídky.

    PPS: Další recenze a zajímavosti nejen ze světa Marvelu čtěte na Instagramu, profil instageek_cz , díky!:)
  • instageek_cz
    instageek_cz26.1.2021 13:13Tomb Raider: Legenda o Medusině masce
    V době pro ČR komiksově stále spíše pravěké šlo od Calibre Publishing o parádní vydavatelský počin.

    Z knihy dnes čiší nostalgie už na první pohled, když si na titulní straně všimnete log herních společností Eidos a Core, kdysi gigantů v oboru. Skvělá je i zadní strana, zvoucí v těch nevinných, de facto před-internetových časech čtenáře, ať „se stanou členy Clubu Comics!“

    Bohužel lepená vazba v měkkých deskách se mnoha výtiskům stala osudnou. Majitel s knihou musí zacházet opatrně a za žádnou cenu ji naplno nerozevírat, je-li mu její život milý. Jinak se prostě rozsype. V současnosti jde tedy hlavně o sběratelskou raritku, tím spíš, pokud je ve skvělém stavu.

    Kdo ji nestihl, nemusí příliš smutnit, protože ten samý příběh se nachází v souborném vázaném vydání Tomb Raider (Archivy S.1) od Comics Centrum. To verzi z roku 2000 samozřejmě drtí nejen vahou. Krásně se tu ukazují výhody obřího rozměru knihy od CC. Je to jako porovnávat sledování filmu v kině a v televizi, prostě hodně rozdílný zážitek.

    Zarážející je snad jen naprosto odlišný překlad v úvodu obou verzí Medusiny masky, dál jsem to moc detailně nezkoumal. Těžko říct, jestli se i v originále text měnil, nebo byl někdo z dua překladatelů až příliš kreativní. Ale je to fuk, tak jako tak se jedná o zábavné čtení a i takto sólově vydaná Medusina maska, akční příběh plný nečekaných zvratů, stojí za přečtení!

    Hodnocení: 7/10 (body dolů kvůli mizerné vazbě)

    Pro více článků nejen o komiksech a neohrožených kráskách z 90. let čtěte na Instagramu profil instageek_cz !:)
  • instageek_cz
    instageek_cz26.1.2021 13:07Tomb Raider Archivy S.1
    Musím říct, že jsem vůči nejrůznějším rozměrově kolosálním knihám a komiksům býval skeptický, ale tohle nádherné vydání Tomb Raideru mi otevřelo oči a vlastně i vyrazilo dech. Takže to bylo, jako by mě tou těžkou knihou někdo napálil do hrudi!:))

    To přirovnání sedí, skutečně to byl zásah do srdce. Nepamatuji si, kdy jsem naposledy při čtení komiksu pociťoval takové skoro až dětinské nadšení. Akce, napětí, atraktivní lokace, dějové zvraty, to vše se tu na vás sype jako kulky střílené z pistolí obouruč! A samozřejmě i půvab neohrožené Lary Croft hraje roli, na velkých stránkách vyniká natolik, že by se takto neztratila ani v Playboyi!:)) Kresba je špičková a člověk si jasně uvědomí, proč že to vlastně Lara byla ke konci 90. let takovým fenoménem a sexsymbolem.

    Každopádně žádný strach, nejde jen o vizuální hody pro zastydlé huberťáky, Laře Croft budou určitě fandit i holky. Přeci jen, tak ikonických hrdinek příliš není a Lara se hravě vyrovná všem mužským dobrodruhům. Je drsná, vtipná, odvážná (natolik, že to hraničí až s šílenstvím, zkrátka adrenalinový junkie). Zároveň si ale uchovává i křehkost, něžnost a celkovou ženskost, která se negativně projevuje jen při setkáních s pro mě nesnesitelných Chasem Carverem, pro něhož má z nějakého důvodu Lara slabost. Ale možná ze mě mluví jen žárlivost…;))

    Samotné příběhy obsažené v knize jsou až překvapivě kvalitní. Ať už Lara čelí dinosaurům, nemrtvým konkvistadorům nebo podlým rivalům; na Mount Everestu, v hlubinách moří nebo v africké džungli, vždy jsem se skvěle bavil. Po dlouhé době se mi také stalo, že mě nějaký twist totálně zaskočil. Zkrátka, celé jsem to dost emocionálně prožíval. I to je důkazem fantastické práce scénáristy Dana Jurgense a kreslíře Andyho Parka. A stejně tak nakladatelství Comics Centrum , před kterým se za tenhle skvostný vydavatelský počin zaslouží smeknout!

    Hodnocení: 10/10

    Pro více článků nejen o komiksech a neohrožených kráskách z 90. let čtěte na Instagramu profil instageek_cz !:)
  • instageek_cz
    instageek_cz26.1.2021 13:01Pokémon #01: Red a Blue
    Recenze mangy Pokémon: Red a Blue 1, aneb jako kdybyste se přenesli do Game Boye!

    První díl pokémonní mangy, vydaný už v dávném roce 1997 pod názvem Pocket Monsters Special, přinese veteránům z té éry tunu nostalgie a co říct má i nováčkům. Hidenori Kusaka hned v úvodu slibuje: „Při psaní scénáře se vždycky snažím zachytit ten úžas a emoce, které zažívám při hraní her.“ A svá slova dodrží.

    Pokud jste kdysi hráli Pokémony na Game Boyi, půjdete v této manze stejnou cestou, ale mnohem víc do hloubky. Pokémoni tu nejsou jen bojové nástroje, naopak je k nim přistupováno jako k reálným zvířatům, která mají své obavy, nálady. Jsou odvážná, když si to zasloužíte, zranění je bolí a mohou i umřít.

    To je asi nejdrsnější změna oproti tomu, jak si vzpomínám na hru i seriál (kde také byly dramatické momenty). Ale vyloženě přeseknutého nebo probodnutého pokémona jsem viděl až nyní a… no, je to pro mě skoro traumatický zážitek!:)) Ale co se dá dělat, funguje to prostě jako v reálném světě.

    Hlavní hrdina Red je postava typu Ashe Ketchuma, tzn. trochu blázen, ale se srdcem na pravém místě a obrovským citem pro pokémony. Na začátku má Poliwhirla, který mě nikdy moc nebral, ovšem tady se předvádí ve skvělé formě. Dalšími oporami pro Reda se stanou „klasici“ Bulbasaur a Pikachu. Společně prochází pestrými městy i krajinami, přesně jak si je pamatujeme z her, v každé kapitole dojde k nějakému většímu souboji a celkově je to putování akční i vtipné.

    Brock v Pewter City, Misty a vodní Cerulean City, loď St. Anne a na ní Lt. Surge se svým elektrickým komandem, duchové v ponurém Lavender Town, to všechno tady je! Jo a připravte se i na vcelku brutální vsuvku se zombie pokémony!! Zkrátka, jedná se o nabušenou mangu od první do poslední stránky a já se těším na další díl!

    Hodnocení: 9/10

    Pro více zajímavostí nejen ze světa mangy, komiksů a pokémonů sledujte na Instagramu profil instageek_cz !:)
  • instageek_cz
    instageek_cz9.2.2023 22:49Zázraky
    Darth Raelchi: Jo, díky za info, to bude taky super!:) Tak možná se i u nás časem dočkáme při nějakým dalším vydání:))
  • instageek_cz
    instageek_cz29.10.2022 11:09Pindárna
    Zdravím, kdyby chtěl někdo legálně a levněji, než je běžné, pořídit nový a nečtený komiks Nejtemnější noc, může ho vyhrát v soutěži na mém IG profilu instageek_cz. Díky a případně sorry za spam:))
  • instageek_cz
    instageek_cz13.6.2022 11:18Slevy, výprodeje, bazary
    Zdravím, nový a samozřejmě nečtený komiks Batman, který se směje můžete získat legálně zcela zdarma - v soutěži na mém IG profilu instageek_cz , tak se stavte!;)
  • instageek_cz
    instageek_cz17.3.2022 12:00Slevy, výprodeje, bazary
    Na instagramovém profilu instageek_cz probíhá soutěž o komiks Vision: O trochu horší než člověk, o trochu lepší než zvíře. Takže pokud byste ho chtěli zkusit získat, levněji se vám to už určitě nepovede!;))
  • instageek_cz
    instageek_cz16.3.2022 23:52* Připomínky a návrhy
    Fry: V pohodě, taky dík!:)
  • instageek_cz
    instageek_cz16.3.2022 20:03* Připomínky a návrhy
    Zdravím, u komiksu Hulk: Nebo je obojím? tu došlo v informacích k omylu. Překladatelem je pouze Jan Kukrál, zatímco Andrea Nekvapilová a Filip Gotfrid měli na starost redakci. Díky za opravu:)
  • instageek_cz
    instageek_cz17.11.2021 12:23Slevy, výprodeje, bazary
    Zdravím, objevil jsem skvělou možnost, jak legálně a zadarmo pořídit nový komiks Hellblazer: Vzlety a pády - můžete ho vyhrát v soutěži na mém instagramovém profilu instageek_cz !:)) Více info o soutěži najdete tam, díky!:)
  • instageek_cz
    instageek_cz6.10.2021 11:46Pindárna
    Zdravím, na instagramovém profilu instageek_cz právě probíhá soutěž o novinku z řady Legendy DC Batman: Černé zrcadlo. Tak když budete chtít zkusit štěstí, dejte follow a zúčastněte se, díky!:)
  • instageek_cz
    instageek_cz4.2.2021 14:45Filmový a hudební klub
    Ahoj všem, na instagramovém profilu instageek_cz právě probíhá tak trochu retro anketa o tom, jestli byl lepší Spider-Man/Peter Parker Tobey Maguire, nebo Andrew Garfield. Zatím drtivě vede Tobey Maguire, ale třeba komiksoví fandové s výsledkem ještě zamávají!:)) Tak budu rád, když se zúčastníte, jsou tam i recenze na všechny "předhollandovské" Spider-Many:)
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 72 (cca 33300 Kč)
Mám: 55 (cca 28037 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0