Komiksy čtu rád a provází vlastně celý můj život, na druhou stranu se nepovažuji za HC fandu, nevyhledávám akce, bůhvíjak nehromadím (komu to neladí s velikostí mé sbírky, tak ať si odečtě Třeskoprsky a jiné relikty z dětství). Rád ovšem rozšiřím sbírku o své oblíbené autory a postavy a také mám obsesi na mnohdy bizarní vydavatelské počiny z 90. let.

Komiksulum vitae
Se čtením komiksů jsem začal úměrně svému věku a místu narození - Čtyřlístky, ABC, Šípáci apod. K mému rozhledu posloužilo pár rodinných přátel v emigraci, kteří mi občas přivezli především německého Asterixe, Garfielda a u nás neznámý westernový Sölvpilen v norštině. Začátek 90. let se samozřejmě nesl ve znamení Komety, Disneyovek a dalších svobodných vydavatelských počinů. V polovině dekády jsem si dal pauzu na jančení a ke komiksu se vrátil s nadcházejícím miléniem a novým crwavým vydavatelským boomem. Chvíli mi vydrželo hromadit většinu co vycházelo, bylo to fajné objevování nových dimenzí žánru a studium klasiky. Při zjištění, že se vše začíná trochu opakovat, potřebě utrácet peníze jinde a především jiným starostem a zájmům jsem komiks zase na léta opustil. Poslední dva roky se o něj opět trochu živěji zajímám, rád si koupím dobré čtení, ale pečlivě vybírám. Za milník bych považoval i tento web, jistě je co zlepšovat, ale autorům velký dík a podpora, díky okrajovosti žánru se doufám nedočkáme záplavy blbů a komerce jako na čsfd.

pozn.
czekomiks, ducktales1, 99filmů, návody,muriel, 4list:ostrov, mašinerie,asterix na korsice
pozn.
návody, 99filmů
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš16.1.2014 23:45Fanouš: Po záhadných stopách tajuplna
    Fanouš jede. Proč tenhle komiks řadím k tomu nej z domácí produkce jsem již uváděl při minulých dílech. Při třetím se dostavuje jistá repetice, ale bodejť by ne, když jsou vydávány v takto rychlém sledu..navíc proč si nezopakovat něco tak zábavného, kvalitního a skromně sebevědomého.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš10.1.2014 12:08Fell #1 - Kruté město
    Neříkám, že potřebuju nějakou realistickou, řekněme tradiční kresbu, ale Templesmith mi čistě subjektivně nesedí. Je to atmosférické, skvěle kolorované, ale kresbu zkrátka nějak nedávám. Možní i díky dobrému scénáři se mi však toto setkání (po Silent Hillu a 30 dní dlouhá noc) zatím pozdávalo nejvíc. Komiksu v mých očích také dost neprospělo místní abnormálně vysoké hodnocení, což byl konečně i důvod ke koupi a samozřejmě očekávání byla vysoká. Nesplnila se, ale rozhodně koupě nelituju, velmi slušná temná krimoška.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš10.1.2014 12:01Causa dr. Cronin: Přerušená večeře
    Vcelku sympatická podivnost, kterou jsem si rád doplnil sbírku 90´s bizáru. Na druhou stranu je to černobílé a obecnou kvalitou nijak nepřevyšující lepší průměr čtiva z Komety, takže asi nebyl důvod, aby se série samostatně udržela. Je to mnohem raritnější, ale nejpřiléhavější přirovnání je třeba k Pumě či Grifu.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš10.1.2014 11:55Blizzard / Jednooký Joe
    Souhlasím s kolegou. Také už nejsem tak nadšen a není to jen tím, že by Old Firehand téma nějak vyčerpal, prostě mě po stránce kresby a příběhu zaujal víc. Na druhou stranu nadšení pana Říhy je příjemně nakažlivé a na komiksovém trhu jeho příběhy zaplňují prázdné místo. Případný další komiks od něj si rozhodně rád koupím.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš10.1.2014 11:50Colby #02: Slunce zemřelo dvakrát
    Fakt podstatně lepší než první díl, nicméně stejně bych tuze rád Colbyho vyměnil za další díl Stryg nebo jiné podařenější série z tohoto vrhu (Vlad, Norge). Neduhy v podobě podivně statické unylé kresby zůstávají, minimální charisma hlavního hrdiny s hlavou rošťáka z Rychlých šípů také. Spotřební rádoby noir detektivka, které přeci jen vzhledem k žánru minimálně chybí špetička násilí a erotiky (větší originalita, drive či atmosféra obecně by samozřejmě také bodly).
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš10.1.2014 11:46Mister No #04: Kde je Carlos Gomez
    Bohužel se již tradičně nedozvíme "Kde je Carlos Gomez?", resp. v podstatě ano, ale nevíme, proč byl hledán. Jak už jsem opakoval u mnohých, mně se tahle záchodová taliánská série docela líbila a za pajdu 1x měsíčně bych to i bral. Mr. No, dříve poměrně nudný klaďas se nám ve 4. díle představuje jako rozjetý bonviván, který se neustále věnuje chlastání a lepým děvám, zbývající čas vyplňuje bitkami a detektivní činností.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.1.2014 23:10Strygy #03: Vlivy
    A jo, díky za upozornění. Bylo mi trochu divný, že by si toho nikdo z místních nevšiml. V tom případě to ovšem náš milej Viking zřejmě fakt odpískal i se 4. vydavatelem :( ... no ale zpět na začátek, stejně chci víc evropských komiksů a naivně doufám, že jejich čas přijde. Zaplaťpánbůh za edici "Mistrovská díla". Howgh.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.1.2014 17:51Strygy #03: Vlivy
    Což samozřejmě každej ví, ale je to už poměrně těžko sehnatelný salátový vydání, takže je legitimní to vydat znovu, chronologicky to navazuje a zalepuje poslední díru kdysi chaotického vydávání Crwí. Nějak ovšem již ztrácím linku této diskuze. LOL
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.1.2014 14:44Strygy #03: Vlivy
    Azalin: Přiznám se, že na rozdíl od mnohých ediční plány vůbec nesleduju, jediným zdrojem infa je pro mě tenhle web, nicméně si mě přiměl googlovat a já třeba vůbec netušil, že v srpnu 2012 mělo vyjít tohle http://www.albatrosmedia.cz/thorgal-dite-z-hvezd.html tzn. po rok a půl dlouhé pauze od Vlčice, takže naděje neumírá! :)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.1.2014 08:35Strygy #03: Vlivy
    Asi fakt nebudeme zdaleka sami, spousta těhle komiksů už má hodnocení hodně vzdálené dobrému, ale je otázkou, jestli je nás dost, aby se to vyplácelo vydavateli. S tím Thorgalem mě to vůbec nenapadlo a je fakt, že už dva roky nic a pokud skončil i on, který měl aspoň jakousi tradici, tak je to špatná zpráva. Storm už asi taky dozpíval... :( Na druhou stranu třeba i moje postoje se za ty dva roky hodně změnily směrem k nadávání na limitované edice snad už i čtyřlístku a chrlení Batmana, uděláme petici a když to nepomůže, tak letákovou kampaň :)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš6.1.2014 11:42Strygy #04: Zkušenost
    Tak mi Google poradil, že Le Chant des Stryges to v roce 2013 dotáhl už na 15. díl. Díky tomu, že vyšly aspoň 4 díly, kde se zápletka stihla hodně slušně rozjet, aspoň víme, oč jsme přišli.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš6.1.2014 11:39Strygy #03: Vlivy
    Od BBartu to asi fakt nebylo úplně moudré (já vím, že po bitvě bla bla), protože čtení dospělejších komiksů se po roce 2000 teprve začínalo etablovat a všichni žrali americkou školu od Crwe a androš od Motu a spol. Tohle muselo zákonitě zapadnout, zvláště za tu přemrštěnou cenu (tvrdý desky pryč proboha, tohle je spotřební zbóžo). Možná teď by byl čas !! Určitě nejsem sám, komu se už stopadesátej restart Batmana a jinejch pláštěnkářů začíná pomalu ale jistě zajídat a od velikánů typu Moore, Miller, Ennis a další už se vydávaj jen drobky od stolu. Pojďme do kvalitní evropské komerční školy za rozumnou cenu, šup, šup.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš6.1.2014 11:34Strygy #02: Nástrahy
    Zdá se mi to nebo kreslíř čistě pro zábavu obdařuje občasně vedlejší postavičky ksichty známých herců ? (str. 33 Travolta jako Vincent Vega, Woody Allen na str. 27 dílu č. 4, Fox Mulder na str. 32 dílu č. 4). Skutečně výtečná série mimochodem.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš6.1.2014 11:30Strygy #01: Volání půlnoci
    Rozhodně jeden z nejlepších, ne-li vůbec nejlepší, komiks z evropského záchvěvu BBartu po roce 2000. Mimořádně zábavný a skvěle řemeslně zpracovaný akční thriller s mysteriózně hororovými prvky. Kevin Nivek je palindrom.
  • J.Connor
    Stejně je projekt UKK pěkně vychcanej, protože kvůli takový banalitě jako je část puzzle obrázku na hřbetu si každej trochu vášnivější fanda komiksu koupí i to, co už dávno má z jiného vydání. Já taky :(
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš17.11.2013 13:50Grif comics #02
    Jestlipak Fatman či hrabě Okula existovaly dokončení aspoň někde v šupleti? Evergreen 1. půle 90. let, smělé plány, předplatné, soutěž...a konec.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš17.11.2013 13:46Grif comics #01
    Dalo by se smáznout jako amatérské, ale čiší z toho obří porevoluční nadšení pro věc, navíc pánové (zejména kreslíř) mají slušný žánrový rozptyl. Pěkný příspěvek k porevolučnímu vydavatelskému guláši, který však stěží mohl konkurovat Kometě.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš17.11.2013 13:31Brutto #03: Hrnec
    Jaroslav Papoušek tribute.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš17.11.2013 13:29Brutto #01: Magda
    V poslední době trpím mírnou averzí k nezávislému či řekněme artovému komiksu zejména tuzemské produkce. Už jsem toho přečetl nějak moc a raději si oddechnu u profi komerce. I přes tuhle neodbytnou náladu mi nezbývá, než konstatovat, že Magda je výbornej komiks.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš17.11.2013 13:20Xena #06
    Mě to zpětně nijak neuráží, pro cílovku v pohodě.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš9.11.2013 13:00O půlnoci zemřu
    Přes hroznou nepravděpodobnost základní zápletky mě přenesl až výborně dynamický závěr.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš9.11.2013 12:58John Constantine, Hellblazer: Popel a prach
    Návrat krále.
  • J.Connor
    Sérii snad ne, ale jako zábavná jednohubka k sežrání. Koncept zní tak absurdně, že mu nejde odolat a světe div se, funguje to.
  • J.Connor
    Příjemné komerční počteníčko, kde osvěžením je jistě právnický náhled na superhrdinství. Na druhou stranu právě naznačení chaotického světa nadměrného počtu superhrdinů, mimozemšťanů, duchů či jiných fantaskních postav v reálném světě a podmínkách až příliš upomíná na TOP TEN, přičemž toto srovnání samozřejmě těžce neunáší. I vzhledem k tomu, že poslední dobou vyšlo v UKK několik skutečných perel, pro tentokrát jen za ***.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš2.10.2013 17:08Vetřelci Omnibus 1
    Velmi příjemné překvapení. Jak kvalitou scénářů, tak kresby a i skutečnosti, že příběhy na sebe navazují a nejedná se jen o slepenec akčně mudrlantskej historek jako u Star wars magazínu. Jasně, že to není žádné veledílo, ale svoje kvality minimálně v rámci žánru má. Navíc díky přítomnosti studeného prázdného vesmíru a fašounské dystopie je tu přítomná i jistá nadhodnota oproti prostému boji proti rychle se množícím emzákům. A taky si člověk uvědomí, že leitmotiv Promethea nebyl zas tak objevnej. A mimochodem, kdo z pamětníků si vzpomene, že vykastrovaná verze Epidemie vyšla v roce 1992 v ABC ? Viz scifi.foruml.biz/gallery/ALIEN/Aliens-ABC-Komiks/Vetoelci-Obalka-pic_1111.htm (pozn. naprosto jiný coloring, vynechané strany, ale mnohdy i přeházené a vytrhané panely, prý by to vyšlo na 6 ročníků tak museli zkracovat)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš2.10.2013 16:54Terminátor Omnibus 1
    Nejprve k samotnému projektu DH Omnibus. Nechci nikoho naštvat ani dělat chytráka, ale od samého počátku jsem ho považoval za přemrštěný. Možná populární filmy, ale nijak proslulé komiksy a cena astronomická, i když vezmu v potaz poměrnou rozsáhlost. Byť mě spousta témat (Termoš, Aliens) silně lákala, rozhodl jsem se proto vychcaně počkat až se všechny objeví v LK za cca 2 kila. Mno a v podstatě se stalo :) První Terminátor je slušné spotřební zbóžo, který asi každý fanoušek Skynetu ocení. Nic nezapomenutelného, ale na ukrácení dlouhé chvíle naprosto v pohodě a i nějakej ten proslulej Dunkelheit se dostaví. Potěšilo, že se oproti mému očekávání jedná o v podstatě kontinuální příběh. Kresba střídavě oblačno, hlavně první pasáž snad vytvořil Tom of Finland. :D
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš2.10.2013 16:29Pchjongjang – Výlet do Severní Koreje
    Ihned jsem si vybavil Singapurský speciál Aarghu. Líbí se mi ten zápaďácký nadhled dočasného návštěvníka, který na vše shlíží jen jako na bizarní skanzen uvědomujíc si však jeho mimořádně temná zákoutí, ale bez vůle je přespříliš vymetat a hodnotit.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš1.10.2013 00:49Čvutix
    Celkem mě to nalákalo, že ČVUT je opravdu fajn a nerdovství je už stejně dlouho cool. Jako promo vážně dobrý, můj pohled na tuto školu opravdu doznal pozitivní změny. Škoda, že už ale dost dlouho nejsem v cílovce a představa, že si středoškoláci budou za kilo tohle kupovat, je fakt absurdní. Ze samotných komiksů mám ovšem poněkud mdlý pocit, zklamal mě i Grus a to už je co říct. Averzi k reklamnímu archetypu opláštěnkovaného hrdiny s chozem hluboce sdílím a zde je dosti přítomná.
  • J.Connor
    U mě nic moc. Banální akčňárna, která je za hodinu ze stolu, a kterou si s odstupem 2 dnů už ani moc nepamatuju, což mluví za vše. Samozřejmě nic proti pořádné akci, ale prostě jsem nezaznamenal nic vybočujícího z průměru, což se ještě mnohem více než scénáře týká kresby. Inu znáte to, sošní chlápci s rameny na podpírání mostů s ostrými rysy v mladických tvářích, kteří zrovna vypadly z přebalů kýčovitých románů pro ženy a vyhublé ženštiny s obřím poprsím lačně pózující na každém panelu, které zase vypadly z mokrých avšak paradoxně mírně infantilních pubertálních snů. Hergot, ať mi nikdo netvrdí, že tenhle typ Barbie/Ken komiksů nedělá nějakej generátor, nebo, že zdejší malíř pod pseudonymem nenakreslil i v CZ vyšlé Darkness, Tomb Raider, Witchblade a v poněkud lepší formě i WILD cats. Trochu to rozmazávám (na rozdíl od toho generátoru), ale tohle štýlo mi fakt hodně nesedí. Jo a nedělal bych limitovanou edici u každý druhý brožury ;)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš1.10.2013 00:14Gemma Boveryová
    A přesně to je jedna z největších výhod CDB. Komiks od neznámé autorky, jehož obal mi evokuje tak nějaký trampský Twilight, by mi bez zdejšího hodnocení spolehlivě unikl, což by v tomto případě, nutno říct, byla chyba. V podstatě dost temný a společensky kritický příběh je tu předkládán v příjemném lyrickém obalu, který zmírňuje jeho dopady, ale je zároveň dost vzdálen nějaké laciné červené knihovně. Kniha rozhodně není pro každého, ale kdo přistoupí na rozehranou hru, neprohloupí. //// Jen faktická poznámka, že hojně užívanou francouzštinu v původním znění bych rád vynechal. Jedná se o relikt z doby, kdy Francie byla světovou a kulturní velmocí a chodit na fráninu patřilo k dobrému jménu. Jenže ty časy dávno pominuly a i přes velkou chválu, není zase Gemma takové veledílo, abych k ní tahal slovník.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš30.9.2013 23:51Děsivé dějiny: Řím - komiksový rychlokurz
    Jako malé opáčko římských dějin to funguje, chvílemi se podaří pár žertů, chvílemi rozhodně ne a ke konci už celá "poetika" a koncept začínají spíše otravovat. Na druhou stranu, byť se zdá pozornost na násilí jako laciné lákadlo, není špatné si trochu více uvědomit, kolik civilizací a dějinných milníků je zbroceno pořádnou dávkou krve. A ono, když si i člověk vzpomene na dějepis na ZŠ či SŠ, tak je to v podstatě jen výčet bitev a příměří. Bohužel pro tuhle publikaci se však díky jejímu humorně-historickému zaměření nabízí srovnání s Obrázky z českých dějin či Augustovým Odysseem, o jejichž grácii a vtipu si může nechat jen zdát.
  • J.Connor
    Hutné, rozhodně jedna z nejlepších dosavadních UKK knih a žánrová perla. Miller DD svrhl z výsluní a vymetl s ním všechny temné kouty s mimořádnou intenzitou, která čtenáře až chlapecky nutí toužit po pomstě, upřímně Kingpina nenávidět a identifikovat se s hrdinou, což je teprv pořádné retro. Po většinu času je navíc příběh oproštěn od superhrdinského povlaku a všechny jeho propriety příznačně nasazuje až v grandiózním finále v ulicích města. Tam, kde se Mary Jane trápí, že Parker už zas někde lítá a dlouho nebylo rande, holka Millerova Murdocka natáčí porno, aby měla na herák a přitom si vyčítá fatální zradu svého milého. Feel the difference. :D
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš5.9.2013 20:57Hej, Buddy!
    Přesně tak...temný, avšak zábavný, civilní, reálný a (ne)příjemně povědomý a o to pochmurnější než řada obdobných věcí. Zacílení na Buddyho komiksu ještě víc prospělo, s tímhle antihrdinou se musí identifikovat snad každý, kdo alespoň chvíli zakusil zahálčivý život v době, kdy cyberspace byl jen v knihách a o to víc se kalilo a poslouchal rock´n´roll. Snad nám ten kluk tu očekávanou grungeovou vlnu přežije. Pro mě jedna z nej sérií za poslední dobu, na níž se hodlám zákaznicky rozhodně zaměřit. Jediná drobná výtka směřuje k bohužel rozšířenému nešvaru překládání popkulturních odkazů. Tohle je komiks pro dospělé, když odkaz nebudeme znát, najdeme si ho! Aby Buddy Bradley hovořil o Heleně Vondráčkové je fakt zbytečné a především rušivé.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš5.9.2013 20:16Fanouš: Tři úkoly pro Klytoru
    Jako u prvního dílu. Krystalická zábava, která se to nebojí přiznat. Je mi potěšením přečíst si český komiks, který má jednoznačně mainstreamové parametry (ach ten chcípácký art), ale i přes toto konstatování a avizavanou zábavnost především zůstává svébytným, sympatickým, vtipným (ve všech významech toho slova) s velmi rozostřenou cílovou skupinou. Supr.
  • J.Connor
    Když si takhle člověk projede adjektiva u Velkých knih čtyřlístku, řekl by, že tahle je hodně nízko na seznamu. Vždyť co jsou "veselé" příběhy, proti "nádherným", "úžasným", "zlatým" či nedejbože "věčným". Jenže opak je pravdou, tohle je top, což musí být jasné každému znalci čtyřlístku při letmém pohledu na obsah kolekce. Proslulé příběhy jsou však možná ještě o krapítek lepší.
  • J.Connor
    Neobsahuje tolik bonusů jako původní vydání, ale za tu pětibábu navíc bych je ani nepotřeboval.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš27.8.2013 23:51John Constantine, Hellblazer: Potopa
    Lákavé téma s několika velmi světlými (vlastně temnými) momenty, ale nějak jsem si zvykl dostávat od Constantina, který samozřejmě zůstává pekelným sympaťákem, víc. Z protekce k oblíbené postavě proto mírně nadhodnocuju, byť mám jistý pocit repetice a vycpávky místa.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš27.8.2013 23:40Pocahontas
    Fádní...po všech stránkách. Plus je, že prolítnutím těhle komiksů si člověk teprve pořádně uvědomí, jak nedostižný je třeba takový Asterix (nebo v tomhle případě spíše Umpa-pa).
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš27.8.2013 23:37Všechny erotogenní zóny
    V rámci porevolučního uvolnění mravů si cestu do tiskárny našlo spoustu trashových bizarností a tenhle komiks k nim bezesporu patří. Úroveň stripových vtipů je graficky i scénáristicky někde u Trnek Brnek nebo podobných srágor, ale jelikož jsem se celkem asi 2x pousmál, tak dám za každé jednu hvězdu. :)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš27.8.2013 23:29Pif do kapsy #31: Na kolech
    Poslední díl jedné z nejdéle vycházejících komiksových sérií u nás (na konci je slibován i díl další - Potápěči). Krátké story Pifa a Herkula si udržují svůj poměrně vysoký standard (v rámci dětského komiksu pochopitelně) a doplňkové hádanky a kvízy potěší svojí slušnou úrovní s tlakem na edukaci (čtyřlístek by se mohl učit).
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš27.8.2013 23:25Flopp & Pingpong v divočině
    Sice potěší, že se tentokrát v rámci Pony klubu nejedná o opentlenou romanťárnu, ale amatérská kresba, nesympatické ústřední postavy a vcelku nevtipné historky kámošů tučňáka a koně čtenáře stejně rychle vystřízliví. Je to poměrně pěkně zpracované na lesklém papíře, ale také za absurdní nákupní cenu.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš27.8.2013 23:22Flopp & Pingpong na Divokém západě
    Žánr humorný bych přespal spíše na nehumorný a k dětskému přidal dovětek "provedením".
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš27.8.2013 23:18Nils Holgersson #08
    Zpětně je na tomhle poměrně fádním komiksu pro děti asi nejzajímavější, kam až se šplhají na aukru ceny za jedno číslo.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš20.8.2013 00:00Filípkovo cestování #2
    Autoři opustili formát leporela, což kvituju, navíc se přidávají prvky sci-fi. Sympatická raritka z hloubi dějin cz komiksu pro nejmenší čtenáře, kterým to zvýhodňuje absencí textu. Hodlám pořídit i volně předcházející díl Filípkovy lovy.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš19.8.2013 23:54Filípkovo cestování #1
    Vcelku roztomilá retro záležitost, na níž jsem s velkou radostí narazil za pár kaček v antiku. Panely jsou zcela bez bublin a děj tak kromě obrazu dokreslují jen názvy kapitol. Formát leporela není příliš praktický.
  • J.Connor
    O odpornosti grafické stránky Čtyřlístku, která nastoupila v půli 90. let jsem se již rozčiloval na mnoha místech, ovšem oni i scénáře začaly jít rapidně dolů. Napřed začala sama sebe vykrádat paní Štíplová, aby pak piedestal kultu začali definitivně drolit nastupující noví scénáristé. Zde máme fádní akční historku se zlodějem, co se vydává za kastelána, která postrádá vše, co na čtyřlístku stálo za to.
  • J.Connor
    Odporná digitální kresba s unylými jednoduchými pozadími, nepřirozeným stínováním, odpudivými barvami a často velmi nepřesnými obrysy, což bije do očí zejména i figur. Bohužel tohle fakt nejde a scénář, byť není úplné dno, to rozhodně nijak zvlášť nezachraňuje.
  • J.Connor
    Temná jim sluší.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš14.8.2013 23:56Superman: Co se stalo s Mužem zítřka?
    Superman je pro mě pole neorané, stejně jako drtivá většina ze světa DC a upřímně kromě Netopýra a Kenta se s tím ani nechystám nic moc dělat. A Kent to má teď taky nahnuté, i když ne úplně spravedlivě. Přeci jen nemůžu docenit prakticky nic ze scénáře těžícího z dlouholeté historie, nicméně sám o sobě žádná sláva není, zvláště pokud člověk očekává mistrovu prácičku. Druhý příběh s bažináčem pak dost zachraňuje situaci a příjemné retro na závěr, což se dá vlastně vztáhnout na celej book, jen holt ty nenaplněný očekávání... A mimochodem vždycky, když si Kent sundá brýle a stane se Kal-Elem vzpomenu si na Haló Haló - To jsem já Leclerc !
  • J.Connor
    Zase jednou omleté téma Myšpulínových sportovních podvodů. Kluci ze vsi zfaulují Fifinku a Myšpulka hned vyvine kopačky co lámou tyče.
  • J.Connor
    Když už na sebe tak upozorňuješ... Nebudu zabíhat do detailů, snad jen, že Lybie je vskutku podivná (pokud vím, tak tam útočí NATO a ne USA), ale co kdo získal třeba "útokem" na Jugoslávii by mě skutečně zajímalo, asi budou vědět ve Srebrenici... Stále dokola mě fascinuje, jak se názorový proud, který zastáváš, označuje za okrajový. Kromě pár fotrů někde v Texasu a hrstky konzervatistů v Evropě si většina myslí to, co ty (pokud si teda něco myslí). Ať už se jedná o intelektuály (vedené různými salónně levičáckými kapacitami typu "erudovaný lingvista" Chomsky), tak o masu, neboť ta postřehla, že antiamerikanismus je IN a zastávaj ho i ty chytrý a slavný, takže neni co řešit, navíc se dá snadno obhájit v diskuzi (ROPA, VLIV, PRACHY). Až v poslední době, kdy už na spoustě míst skutečně teče Euroatlantidě do bot, se lidi začínaj trochu chytat za hlavu. Ano, "proUS masírka" médií skutečně existuje, je ovšem dost průhledná a naletí na ní tak možná opice. Všimnul sis v tomto duchu i masírky opačného gardu ? Všimnul sis, kdo vlastní a financuje řadu západních televizí, novin, artu apod. ? Mimochodem odkud víš, že Lybie na tom byla tak dobře ? Z masmédií ? Jo,jo je to smutnej okamžik, kdy si člověk uvědomí, že svět je ovládán bojem několika supermocností a on je pouze postradatelnou jednotkou (ovšem jednotkou, která má teď a tady nejvíc práv a možností je hájit v historii lidstva). Já osobně volím teror hamburgeru, komiksového braku a hollywoodského škváru, na Korán mě neužije, na čínskej komunismus s lidskou tváří jakbysmet a v obětí ruského medvídka jsem už byl. Kolik kritiky kdo zanechal u podobně roztahovačných kousků Ruska, Číny, Írán(k)u a dalších ? V těchto státech se veřejně rozhodně nediskutuje a Chomsky by visel na nejbližším kandelábru. Kolik bylo demonstrací za zájmy utlačovaných v tomto případě ? Proč prakticky žádné, jedinou výjimkou je "trendy" Tibet. Myslíš, že v Sierra Leone, Rwandě či v Barmě aj. by svého času docela brali hamburgerový teror, než impotentní či žádné intervence OSN ? Docela rozdíl mezi Jižní a Severní Koreou, viď ? MÍR VŠEM bohužel znamená občasnou VÁLKU. A jsem moc rád, že žijeme na místě a v době, kde si můžeme takhle v klidu, byť vášnivě, podiskutovat, a to i díky válečné závislosti USA. Zduř.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš11.11.2019Prodám
    nabídka komiksů, ceny až na výjimky spíše symbolické, čistím chlévy a nechci vydělat, jen to spíš udat do dobrých rukou (email v profilu)
    Conan: Dcera pána mrazu (2009, 2. vydání, čtené, mírně ošoupané)
    Spider man – Návrat (2003)
    Ghost Rider: Cesta do zatracení (2008)
    Sebevražedný oddíl 1 (paperback)
    Vetřelci Omnibus 5
    Vetřelci Omnibus 6
    NOE 1 – 3
    Malý princ 2: Planeta ohnivého ptáka
    UKK Komplet 86
    UKK Komplet 114
    UKK Komplet 99
    UKK Komplet 91
    Wetemaa
    Češi: Jak se stal Havel prezidentem
    Čtyřlístek 180
    Asterix a kotlík (2. vydání, 2001)
    Duhová Regina 1
    Aréna č. 4
    Vzpoura androidů
    Power Rangers 4 – 6/2008, 1 – 3, 5 - 11/2009, 1 – 6/2010
    Gormiti 14
    Stáje Green Hills 2 – 10
    Děsivé dějiny Egypt
    Děsivé dějiny Rytíři
    Totally Spies 7, 8
    Star wars magazín 4 – 10/2013
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš6.4.2020 15:47* Připomínky a návrhy
    Ahoj, jen noticku, že odkaz na web Jodorowskyho v profilu autora odkazuje na depilační salóny v Tokiu :D
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš9.4.2014 09:18* Připomínky a návrhy
    Připojuju se k ucelenosti. Já osobně bych nedělal ani samostatný profily tomu, že něco vyjde v měkkých a tvrdých deskách, tyhle odlišnosti bohatě stačí poznámkou. Mně by upřímně stačila poznámka asi u dalších a např. obálkou se lišících vydání. Chápu, že je to pro vášnivce více položek ve sbírce, ale to je asi tak jediná výhoda, zbytečně to pak rozděluje komentáře a hodnocení, a to jak z hlediska uživatelství, tak objektivity. Vemte si takovýho Asterixe, kde mají některá čísla i pět profilů, pak je diskuze a hodnocení úplně o ničem.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš3.2.2014 13:51* Připomínky a návrhy
    Také bych "Mají" nechal. Důvody již kolegové vyčerpali níže.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš20.12.2013 12:25Sběratelský klub
    Já jen aby nedošlo k mejlce (jak říkal Sam Hawkins) :)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš19.12.2013 12:15Sběratelský klub
    Kapis, Toe: Dal si tam odkaz na na Firehanda, kterej vyšel už dávno, ten vyprodanej bude, ale aktuálně vyšlo tohle http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=5159 Psal jsem panu Říhovi a včera večer ještě byly.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš17.11.2013 18:27Filmový a hudební klub
    Mně docela dost sedí asi ten nejznámější fancast, bohužel až na Custera a Tulip, navíc Jesse je pro mě tak ikonická postava, že asi nebudu spokojenej nikdy. Nicméně pár těch vedlejších postav tam podle mě ten týpek trefil naprosto geniálně, Fassbender jako Cassidy je nutnost, jenže těžko mu bude přicmrndávat takový béčko jako je Olyphant. http://www.comicbookmovie.com/fan_fic/news/?a=30257
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš20.8.2013 00:06* Připomínky a návrhy
    U komiksu http://comicsdb.cz/comics.php?id=3303 není vazba leporelo, ale klasická, dejme tomu sešit s látkovou vazbou. Leporelo bylo jen u prvního dílu, což je konečně vidět i obou coverů, že jen ten první má látkovou pásku na obou stranách.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš15.3.2013 12:16* Připomínky a návrhy
    to, co říká Grrr by se mi taky líbilo
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš12.2.2013 12:34* Připomínky a návrhy
    čus, tohle se jmenuje "NADANÍ" nikoli "NADÁNÍ" http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=4568
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš9.1.2013 08:39Pindárna
    Taky jsem to během oné horečky viděl prodávat přes litr. Co je ale smutné, že ještě tenhle víkend (5.1.) jsem viděl prodat spider-mana za 400 ;)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš27.12.2012 12:54* Připomínky a návrhy
    mučas grácijas !
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš19.12.2012 08:28Pindárna
    aha, já to blíž nerozklikával a spokojil se s titulkem "skladem ANO" ...tak to sorry za případnou chvilku naděje
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš18.12.2012 09:00Pindárna
    Neutrino: http://www.intercrosse.eu/
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš17.12.2012 23:23* Připomínky a návrhy
    supa !
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš14.12.2012 10:24* Připomínky a návrhy
    Zack: dík za info, já jen jestli mi něco neuniká a ještě 1x chci taky zalobovat za číslíčko u hodnocení, myslím, že počet komiksů, které jsem hodnotil (= četl) je také docela zajímavý údaj
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš13.12.2012 08:27* Připomínky a návrhy
    čus, jsem slepej nebo nejde editovat profil ? a nemohlo by být u kolonky Hodnocení také jejich počet ?
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš3.12.2012 08:26Pindárna
    Díky za tipy kolegové ! 3 stíny i Ibikus vypadají dobře, Letní blondýnku vlastním a ta je vynikající.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš29.11.2012 08:34Pindárna
    Nemohli byste mi někdo znalý doporučit (kvalitní) komiks podobný "Pod dekou" ? Kupuju zavedené série a starší věci a nemám moc přehled, co vychází aktuálně. Nemusí to být podobné přímo námětem, ale spíš, aby se jednalo o civilní, dejme tomu citlivý příběh. A ne Corrigana či Padoucnici. Dík.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš17.9.2012 23:10Pindárna
    1) Preacher
    2) Crying Freeman
    3) Hellblazer
    4) Thorgal
    5) Comicsové legendy
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš18.8.2012 10:27* Připomínky a návrhy
    dik, tady http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=299 má být v popisu METLIČKA.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš16.8.2012 12:36* Připomínky a návrhy
    V obsahu http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=3794 je špatně jméno Hulka (Bruce Banne)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš28.6.2012 10:59Pindárna
    Jj, to bude pravda, jak jsi to "řek" vybavilo se mi to.... To asi všichni, navíc i zpětně ho musím ocenit, je to opravdu vkusná pohádka, profi natočená se spoustou lokací a nezapomenutelných postav, dost temná i k zamyšlení. Pro mě osobně nadčasový klenot.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš28.6.2012 08:30Pindárna
    Zkoušel jsem chvíli strejdu googla, a sice se u Images: "Sandonorico neverending" objevují sfingy, ale textově nic najít nemůžu. Je ale dobře možný, že Sandonorico bylo něco až za těmi sfingami, ale co tam vlastně bylo si už nepamatuju :)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš27.6.2012 15:17Pindárna
    Sandonorico !
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš18.6.2012 08:52* Připomínky a návrhy
    super! jen drobnost.. nešel by přidat jejich počet jako u komentářů, když už je to ten "přehled" ? :)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.6.2012 13:41* Připomínky a návrhy
    Zack: Jsme už spolu řádně polemizovali o hodnocení v profilech komiksů, i když mě třeba zajímá, jak kdo hodnotil i z těch, co nekomentovali, chápu, že to je třeba marginálie... ale abych měl já sám dostupnej seznam Jak a Co jsem hodnotil, to mi přijde dost zásadní. Už se asi 2 měsíce chystam předělat hodnocení v závislosti na hvězdičkách, ale nemám jak, protože nevím, co jsem hodnotil, pokud jsem to i nekomentoval, což je minimálně polovina, ne-li víc.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.6.2012 13:00* Připomínky a návrhy
    Jasná věc, když už se narazilo i na mě, tak jsem to vztahovačně zmínil, ale jinak ať si samozřejmě každej ignoruje co chce. Nechtěl jsem tím nikoho ani sebe obhajovat, šlo mi spíš o tu atmosféru kolem toho, která mi přijde vzhledem k velikosti komunity naprosto zbytečná včetně tohoto technologického zlepšováku vzhledem k počtu přispěvatelů a příspěvků. Mno, konec hipisácký vsuvky, pokrok holt nezastavíš :D já bych hlavně bral třeba ten seznam hodnocení u komiksů i v profilech
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.6.2012 10:13* Připomínky a návrhy
    Nějak nám tu rostou fašizující tendence - chodí nás sem "5a1/2" a je hrozně nutné mít black/ignore list, případně se tu snáší kritika na někoho, kdo je takovej jouda, že sbírá dětský komiksy. Trochu tolerance hoši ! Jak odfiltrovat Entitu? a co by se tady pak na diskuzáku vlastně dělo zajímavýho? Napastovaný vtipy a vzájemný podkuřování? Cítím se dotčen i osobně neboť jsem si dovolil ke 30 čtyřlístkům napsat víc, než jen "klasika z mého dětství" a už je kvůli mě taky potřeba ignorelist, aby se někomu nezavařilo kolečko od myši. A až se budeme všichni ignorovat, tak si pak budeme psát tajné vzkazíky interní poštou, no úplný žůžo a ještě si budeme dávat bodíky, abychom se trochu rozkastovali. Líbí se mi, že sem chodí menší polouzavřená komunita lidí se společným zájmem, která dle mě obsahuje drtivou většinu "vážných" zájemců o komiks v ČR. Takže na tom asi tvůrci nezbohatnou, ale ten svobodný a komunitní duch je právě ten úžasný benefit, takže nezavádějmě píčoviny a zajímejme se o to, co jiní čtou, kupují, vydávají a jak se jim to líbí, i pokud je jim třeba 15 a mají rádi Donalda, kupují si v dospělosti WITCH nebo komentujou Čtyřlístek.
  • J.Connor
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš11.4.2012 17:19* Připomínky a návrhy
    Zack: super, dík za odpověď náčelníku ... komu se dají posílat scany? Nadále vaskovi ?
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš9.4.2012 16:21* Připomínky a návrhy
    Zduřte, jsem jen natvrdlý nebo nejde měnit obsah (text) profilu ? k prosbě o seznam hodnocení se připojuju. Pěkné Velikonoce.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš14.2.2012 10:38* Připomínky a návrhy
    Zack: super a dík za info
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš14.2.2012 08:33* Připomínky a návrhy
    Mám asi taky jeden bug: dám série / čtyřlístek - celá série má 6 "stran". Pokud nahoře vyplním stranu "2" a dám přejít, tak v pohodě, pokud ale dole kliknu na "další strana ze 6" vrátí mě to na seznam všech sérií........... pak ještě dvě hnidopišské: 1) uvidím odkaz na sbírku i v profilu uživatelů? teď se na ni dostanu jen přes sekci sbírky, což je trochu nepraktické, kromě šmíráctví jde o to, že spoustu komiksů jsem objevil až takto - u někoho, protože byly uložené před dlouhou dobou a pokud nejsou součástí nějaké série nebo od známého autora, tak se hledají velmi těžko...navíc i sám zjistím finální číslo své sbírky jen přes sekci "sbírky" 2) předpokládám, že "prázdné komentáře" jen s hodnocením se nevrátí..ale rád bych zjistil, jak a kdo hodnotil, bude tedy nějaký ten seznam hodnocení ? Sorry nechce se mi to zde procházet dozadu... Dost špatně se taky zpětně hodnotí (nehledě na to, že jsem byl v tomhle svědomitý a prakticky vše až na Mickey Mouse jsem před hodnocením znova četl nebo aspoň pročetl ), protože profil mi sice píše 1037 hodnocení, ale od půlky to končí a ty, které jsem jen hodnotil už nedohledám... nebude tedy něco jako seznam komentářů + seznam hodnocení?
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš8.2.2012 09:39* Připomínky a návrhy
    Jasný, tomu rozumim. Já to právě chápal tak, že se bráníš z ideového hlediska (lidé čtěte!) vůbec ukázat jak kdo hodnotil, s dovětkem, že by to ani technicky nešlo. Což mi neladilo :) To víš, je to sice Tvoje dítko, ale má spoustu strejčků a tetiček, co chtěj kecat do výchovy, když maj toho fakana tak rádi :)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš8.2.2012 08:53* Připomínky a návrhy
    super :)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš8.2.2012 08:46* Připomínky a návrhy
    Zack: Ne, ze bych Te necetl, ale nechapal zcela urcite. :) Pokud to, že to "že u příslušného komentáře to není tak nějak není příslušný a hodnocení bude linkovaný na autora" znamená, že ve finále uvidim, jak kdo hodnotil hvězdama (podobně jako jsem dřív i zde viděl procenta), a to i ve svém seznamu komentářů s tím rozdílem, že na to bude tlačítko ON/OFF, tak je to samozřejmě vynikající a míru zdar!
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.2.2012 18:37* Připomínky a návrhy
    Předně, o 5/10 jsem už nemluvil, stejně si předeslal, že to min. rok necháš. Ty debaty navíc nikam nevedou, ani jedno z řešení není "lepší".............. Komentář a hodnocení vkládáš odděleně i na čsfd. Myslím, že logický vztah pramení z nějaké podobné podstaty a ne z toho jestli něco dělám odděleně. Většinou močím a kálím odděleně, ale dost to spolu souvisí. Opravdu nechápu, proč nemůžu zároveň s komentářem vidět i hodnocení. Na ČSFD jsem odkázal proto, abys viděl, že když se u komentářů (a to i v seznamu komentářů konkrétního uživatele) vyskytují také hvězdičky, není to nic nepřehledného či matoucího, naopak, usnadňuje to rychlou orientaci.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.2.2012 14:56* Připomínky a návrhy
    Beru to Zacku, pokud dělám na svých věcech, přistupuji k tomu obdobně, je to košér. Myslím, že Tě ale může těšit, kolika lidem vývoj CDB není lhostejný. Pokud bych slyšel nějaké opravdu rozumné důvody pro 5*, tak už mlčim jako hrob. Ale kromě zpochybňování neslovního hodnocení jako takového a dosti podivného argumentu o vzrůstajícím "renomé" průměrných komiksů (zde to nemám vysledované, na čsfd je to přesně naopak mimochodem) jsem nic moc neslyšel. Jsou desítkáři hlučnější nebo zkrátka píší víc, než "5 * je v poho" ? Ach jo, přestávam pičovat....jen prosím to celkové hodnocení nikoli na celé hvězdičky a hodnocení ke komentářům, klidně fakultativně. Proč není moje číselné a slovní hodnocení logicky svázané ? Pokud budeš stejně dělat seznam s hodnocením, tak už může být rovnou u jednotlivých komentářů, protože u titulů s velkým počtem hodnocení to pak bude nepřehledné. Pro neznalého čsfd tedy, je tohle matoucí ? : http://www.csfd.cz/uzivatel/33472-jconnor/komentare/ nepřijde mi, byť jsou u většiny 3*.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.2.2012 13:24* Připomínky a návrhy
    To zní rozumně a půjde se do toho ? Dosáhne se tak alespoň nějaké hierarchie mezi tituly. A ještě 1 věc, bude vidět hodnocení ** také u jednotlivých uživatelů a jejich komentářů, případně nějaký seznam, ale to už je pohodlnější to vidět rovnou u komentujících. Vím, že zase někdo přijde, že si mám číst celý komentáře, ale jde o onu hvězdičkáři vzývanou rychlost. Prostě mě třeba rychle zajímá kolik dal můj oblíbený hodnotící a nechci si zrovna pročítat, že panel na straně 357 se mu moc nelíbil a o dvě strany dál udělal překladatel botu. A jen na závěr k problému 5/10, navrhuju pořád tu anketu, stejně už se s tim nehne, ale aspoň uvidíme, jak to tedy v tom globálu je a jen pro klid mé rozhárané dušičky, v čem konkrétně se ta stupnice 1-100% neosvědčila? Causa Fry a Donald je mi známa.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš6.2.2012 13:30* Připomínky a návrhy
    Přeci jen musím ještě reagovat. Kefalín se měl zamyslet politicky, my globálně :) Pro koho globálně ? Oni jsou také nějací zapálení čtenáři komiksů, kteří zde nejsou přihlášeni? Kolik je těch, kteří si čas od času koupí komiks, přihlášeni na CDB nejsou a jukají sem pro inspiraci a "škála 10" by pro ně byla příliš složitá ? To jestli teď nepřecenil svůj zázrak někdo jinej. Sice nikoho z Vás osobně neznám, ale CDB beru díky její žánrovosti jako rodinnou záležitost, takže ne "já,já,já", ale MY, MY, MY. Kdybych tady byl na 10 jedinej fanda, tak už dávno držim hubu a krok. Ti hypotetičtí diváci toužící buď po rychlé informaci mají celkové hodnocení, myslím, že číslo v % je stejně srozumitelné jako počet * a Ti, co tak touží individuálně pročítat názory druhých si je pročítat mohou a stejně tak se mohou vykašlat na čísla i na **. Anketu, anketu !!!
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš6.2.2012 11:10* Připomínky a návrhy
    Já chápu, že je podstatnější komentář, než hodnocení. Nicméně, pokud se někomu nebude chtít něco psát, tak stejně stále napíše: další geniální dílo = 5 hvězd. Byla tu "škála 100", která je nesmysl, na tom se asi shodnou všichni, a teď je i 10 moc ? Myslím, že naopak, maximální čísla časem upadají, čím víc hodnocení, tím menší průměr, protože 1 hater hravě srazí hodnocení 10 fanoušků. Myslím, že Fryovu 100 % posedlost Donaldem hravě vyřešilo počítání hodnocení od 5 hodnotitelů. Hele já už končim, jde v podstatě o prd, někdo prostě chce mít větší svobodu hodnocení, někdo ji nepotřebuje, takže by od Vás bylo tolerantní, abyste nám ji vy pětihvězďáci nechali :)))) Anketu, anketu !!!
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš6.2.2012 10:29* Připomínky a návrhy
    Zack: áha už to vidim a taky vidim přetřásání jakéhosi "hocnocení" uživatelů, to prosím nezavádět... stačí mi letité zkušenosti z čsfd, kde tamní body jsou min. ze 3/4 za všechno možné jen ne za kvalitu komentářů či práci pro DB. Nechme tohle sociální emíčko ostatním webům, "rovnostářství" je další z velmi sympatických věcí na CDB //// erik: Bleaurghh. Klasika, zastánci "škály 10" jsou hnidopiši a zastydlí matematici..škála 10 je naprosto běžná a používaná i v hovoru. Ano, 5 * k vyjádření sympatie stačí, na to ve finále stačí i tlačítko líbilo/nelíbilo. A nejsme na čsfd nebo imdb, rychlou orientaci v hodnocení filmů potřebuje slečinka co postává ve foyer multikina s iphonem a neví rychle na co má zajít, CDB je trochu něco jiného.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš6.2.2012 08:58* Připomínky a návrhy
    Nejni problém, klidně si svejch 1.000 hodnocení projedu (jako fakt), ale kde jsou ? Stejně jako celková čísla mé sbírky atp. To už v profilu nebude ? ... Škála hodnocení je evergreen všech databází. Jasně, že zdejší stomístná stupnice byl trochu úlet, na druhou stranu 1 (jasně že z mnoha :) ) věcí, která se mi na CDB líbila byla svoboda hodnocení. 5* = 100 % - absolutorium, 4* = 80 % - nadprůměr.... postrádám prostě 4,5* = 90 % - vynikající, ale ne nedostižné. A nechci slyšet, že si zvyknu, protože člověk si zvykne pomalu na všechno, třeba i na to kdybyste to vypnuli :)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš13.1.2012 09:36* Připomínky a návrhy
    A nechcete je vést alespoň nějak odděleně? Tohle je otevření stavidla a voda skončí bůhvíkde...
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš13.12.2011 15:39* Připomínky a návrhy
    Já taky ne a asi to tak bude, ale chápal jsem to tak, že je to ofiko součást názvu (např. proto, aby to odlišilo Michela jako osobu nebo je to v pádu: Vydavatelství Albina Michela) http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%89ditions_Albin_Michel
    http://www.facebook.com/pages/%C3%89ditions-Albin-Michel/103126576394100
    ale jinak jde samozřejmě o nepodstatný detail, jen mi na to padlo oko, když jsem komiks projížděl kůli komentáři
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš13.12.2011 11:30* Připomínky a návrhy
    Komiks http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=813 vydalo původně nakladatelství celým názvem "Éditions Albin Michel". Vyplývá z tiráže i googlu.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš2.12.2011 12:17Sběratelský klub
    96kb to je teda morda...
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš18.11.2011 08:19* Připomínky a návrhy
    Lenny: Připojuju se. Pěkná sviňárna mimochodem.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš18.11.2011 08:15* Připomínky a návrhy
    Chápu Vaše pohnutky, ale pak by bylo vhodné ponechat obě ceny (sběratelskou i původní), protože původní je alespoň přesná, sběratelská je hodně relativní. Já osobně takovéhle ceny v drtivé většině případů dávat odmítám. Nedávno jsem např. koupil 5. Arenu asi za 40,-, ale viděl jsem ji někoho na aukru opakovaně prodat i za 250,-, podobně např. se Saudkovou trilogií kolem Modré rokle, kde jsem kupoval 200,- za kus, sběratelská cena zde začíná na 500,-, nákupy v LK atp. atp.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš11.7.2011 12:09Pindárna
    vasek: Bohužel, už je v krabici... ne vážně, ještě stále čekám na nahození celých komiksů, takže by mě ani nenapadlo zasírat něčí poštu skenama titulů, které tu už jsou. Napiš mi tedy svůj email a požadované parametry obrázků (můj je v profilu).
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 1642 (cca 221224 Kč)
Mám: 1686 (cca 219776 Kč)
Chci: 27 (cca 797 Kč)
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0