Komiksy čtu rád a provází vlastně celý můj život, na druhou stranu se nepovažuji za HC fandu, nevyhledávám akce, bůhvíjak nehromadím (komu to neladí s velikostí mé sbírky, tak ať si odečtě Třeskoprsky a jiné relikty z dětství). Rád ovšem rozšiřím sbírku o své oblíbené autory a postavy a také mám obsesi na mnohdy bizarní vydavatelské počiny z 90. let.

Komiksulum vitae
Se čtením komiksů jsem začal úměrně svému věku a místu narození - Čtyřlístky, ABC, Šípáci apod. K mému rozhledu posloužilo pár rodinných přátel v emigraci, kteří mi občas přivezli především německého Asterixe, Garfielda a u nás neznámý westernový Sölvpilen v norštině. Začátek 90. let se samozřejmě nesl ve znamení Komety, Disneyovek a dalších svobodných vydavatelských počinů. V polovině dekády jsem si dal pauzu na jančení a ke komiksu se vrátil s nadcházejícím miléniem a novým crwavým vydavatelským boomem. Chvíli mi vydrželo hromadit většinu co vycházelo, bylo to fajné objevování nových dimenzí žánru a studium klasiky. Při zjištění, že se vše začíná trochu opakovat, potřebě utrácet peníze jinde a především jiným starostem a zájmům jsem komiks zase na léta opustil. Poslední dva roky se o něj opět trochu živěji zajímám, rád si koupím dobré čtení, ale pečlivě vybírám. Za milník bych považoval i tento web, jistě je co zlepšovat, ale autorům velký dík a podpora, díky okrajovosti žánru se doufám nedočkáme záplavy blbů a komerce jako na čsfd.

pozn.
czekomiks, ducktales1, 99filmů, návody,muriel, 4list:ostrov, mašinerie,asterix na korsice
pozn.
návody, 99filmů
  • J.Connor
    žádná hitparáda
  • J.Connor
    Tak nevím, začíná mě už UKK nudit ? Nebo jen vesmírné BH 902 10 Avengers je mi z Marvel universe nejmíň sympatické ? A nebo tenhle book prostě není nic moc ? Od prvních dvou snad špetku, ale C) je jednoznačně správně.
  • J.Connor
    Nechci tu bejt za nějakýho kontráše, ale tenhle book je především dobrej. Čekal jsem dle komentářů bůhvíjakou nadutou propagandu, ale jestli něco především propaguje, tak myšlenku, že válka je svinstvo, ať už je vedena pro kohokoliv či cokoliv. Jistě, je to samozřejmě poměrně mělká protiválečná literatura, ale v rámci mantinelů subžánru a subformátu velice slušná, navíc ve své době velmi aktuální a věřím tomu, že se tomuhle komiksu muselo dostat v Améru poměrně kontroverzního přijetí, protože jeho vyznění je možná vlastenecké, ale rozhodně ne populistické či fanatické. Obálky (některé) jsou jasnou nadsázkou a odkazem na propagandu let minulých a místní nízké hodnocení je bohužel dle komentářů z velké části důsledkem zaslepeného antiamerikanismu bez špetky tolerance, empatie či alespoň vůle se nad obrázkovou slátaninkou trochu víc nestranně zamyslet.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš14.7.2013 22:25Ultimátní komiksový komplet #012: Zázraky
    No nevím, docela by mě ty drobné nedostatky zajímaly. Překlad je zachován, po letmém nahlédnutí, tak z 90 %, na hlubší analýzu čas a chuť nemám. Vizuální stránka mi přijde prakticky totožná, knihy jsou prakticky stejně velké, když už, tak UKK větší. Navíc mám vážné podezření, že na rozdíl od Calibre vydání se mi nezačne rozlepovat vazba (a to jsem prosím Marvels nikdy nikomu nepůjčil a listoval jimi vždy s největší opatrností). Co se týče Bonusů tak předmluvu od Stana Lee zastupuje klasická předmluva italského šéfredaktora a místo noticky od Scotta McClouda tu máme navíc čtyři obálky s užitím jejich předobrazů. Když tak budu shovívavý, tak obě vydání jsou maximálně kvalitou totožná, ale UKK spíše vede, což je u pětinové ceny dost tristní.... Komiks sám je mohyla hodná jen a jen uctívání, samozřejmě.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš14.7.2013 22:09Cestovatel Čenda Buráček a zlatá bobule
    Rozhodl jsem si udělat menší obrázek o současném domácím dětském komiksu a volba padla na Buráčka, kterého jsem zahlídl za slušnou zlevněnou cenu. Není to žádná prohra, slušné příběhy se solidní kresbou pro nejmenší. Na druhou stranu je to takový trochu extended Čtyřlístek se třemi příběhy, ovšem schází barvitost, neboť jde stále o stejného autora a čtyřlístek vítězí i cenou.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš14.7.2013 22:04Čtyřlístek #055: Tajemství zamčené truhly
    Slušné číslo, kde nezklame ani jeden příběh...a více dílů Valdy a Cvaldy je rozhodně škoda !
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš14.7.2013 22:02Čtyřlístek #052: Mořský koník
    Mořský koník u mě patří do nejzlatějšího fondu 4 z Třeskoprsk, dobrodružství, gagy, vynález, interakce s civilama, vše jak má být a v té nejryzejší kvalitě (za všechno jen Bobíkův platonický vztah k Lucince z pláže). Bohužel zbytek čísla, byť nepřináší žádné výrazné zklamání, nenabízí ani nic světoborného.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš14.7.2013 21:48Čtyřlístek a jeho přátelé 95/1
    Jako vydavatelský počin dosti sporné. Chápu, že dříve mohla být starší čísla časopisů obtížněji k sehnání a kompilace s jedním hrdinou tak mohla potěšit. Tyto příběhy Sherlocka však nevyšly v zas tak velkém časovém odstupu a mnohem lépe zpracovaný kompilát Sherlocka přinesla řada Ilustrované Sešity. Příběhy v tomto souboru jsou ale především hrozně zpracované, v jakési žlutobílé verzi. Dojem ze Steckerovy kresby, která dle mě stála za úspěchem této série, je zde tak poloviční, a to právě i díky absenci výborného matného coloringu dodávající příběhům slavného detektiva vážnost a starobylost oproti jásavě barevným příběhům jiných čtyřlístkových hrdinů.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš14.7.2013 21:37Ilustrované sešity #137: Koza Líza v Africe
    Docela hůře sehnatelný kus do řady IS, které jsem si vždy cenil pro žánrový rozptyl a zajímavé autory. Faltová zastupuje tu část orientovanou na nejmenší, nicméně s velkým přehledem pro ní vlastním. Do chozeho výčtu klasiky bych doplnil ještě Strašidelného pradědečka, nicméně Faltová "napáchala" ještě i celou řadu dalších postav a pro mě zůstává jednou z legend českého dětského komiksu.
  • J.Connor
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš24.6.2013 23:35Africký kufr
    O scénáři nemá cenu moc mluvit, prostě ve finále jen propagace fair-tradu zabalená v krátkém, ale ne nezajímavém příběhu. Grafická stránka mi sedla moc, stejně jako pěkné zpracování sešitku na kvalitním papíře. Za tu cenu pro fandy comicsu povinnost.
  • J.Connor
    Dobrý mainstreamový počtení.
  • J.Connor
    Dobrý mainstreamový počtení.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš16.6.2013 19:45Blacksad (paperback)
    Pro noir či drsnou školu mám už od telecích velkou slabost, která se samozřejmě musela promítnout i v komiksu. Tenhle nákup byl sice trošku rozmařilost, protože kromě dvou nevýrazných jednohubek a jedné story, jsme už mohli číst v Crwi, ale Blacksada jsem si oblíbil natolik, že jsem jej musel mít pohromadě. Grafická stránka je nedostižná, užití zvířecích postav nijak nerušící, naopak velice svěží a obohacující. Scénáře jdou v té nejlepší tradici hustého cigaretového dýmu, neonového světla deroucího se přes zašlé žaluzie a siluety smrtelně nebezpečných krásek v nesnázích. Blacksad však kromě osvědčených ingrediencí žánru nabízí i glosář zásadních amerických událostí 50. a 60. let (studená válka, hon na čarodějnice, hnutí za rovnoprávnost...) mezi něž příběhy funkčně zasazuje, stejně jako pracuje s celou řadou přímých či nepřímých popkulturních odkazů z dějin americké kultury a společnosti (kromě naprosto jasných Ginsberga či McCartyho je třeba na scanu úplně vpravo, vpravo dole zcela jasně Ignácius J. Reilly atd.). Blacksad je pro mě zlatý fond a jeden z mála komiksů, který jsem si již opakovaně a s chutí přečetl znova a nebylo to naposledy.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš16.6.2013 19:18Čtyřlístek #016: Ukradený vynález
    Jedno z nejhorších starších čísel, s nímž jsem měl tu čest. Obvyklí tahouni z Třeskoprsk působí jako šití horkou jehlou, příběh nenabízí jediný výraznější moment. Polární cesta zaujme jen kresbou legendy dětské ilustrace Radka Pilaře, Rendlík a Hopík naopak tradičně zaujmou diletantstvím na všech frontách. Cecilka je slušně ilustrovaná, ale příběh rovněž tradičně o ničem. Vrcholem čísla je pak Komisař Drábek. Kresba podivná, ale nelze se jednoznačně rozhodnout jestli zvláštní nebo divná. Každopádně Komisař (mimochodem kocour ve zvířecím světě, ahoj Blacksade) je na tohle periodikum dost temný. Pije se tu opakovaně rum a pivo, kouří se a gang krysích pašeráků komisaři jednoznačně usiluje o život "Když nechceš mít v hlavě kulku, musíš Drábku přemýšlet. Chtěl sis zahrát na krysaře? Nemám rád, když teče krev."
  • J.Connor
    No právě, forma bije obsah. Nemyslím to nijak osobně, ale bohužel je to znak dnešní doby, filmu rozumí málokdo, pomalé, atmosférické či nedejbože nějak alternativní či "staré" filmy (pokud to není zároveň exploitation) nikoho nezajímají, ale hlavně, že všichni sledují na BR v HD při 5.1 či jak se to všechno jmenuje. Ani to srovnání s Taylorkou mi nepřijde trefné. Komiks na rozdíl od lidí fakticky nestárne, takže je to spíše jako zavrhovat mladou Taylorku na úkor dnešních vypiplaných photoshop krasavic. Každému, co jeho jest, ale na podstatě to nic nemění. A stejné je to se superhrdinským komiksem. Vysmívat se Dark Phoenix znamená vysmívat se všem, moderní nejsou o nic menší sračka, než tohle a pár arciděl typu Watchmen je jen výjimkou, která potvrzuje pravidlo. Pořád je zde parta lidí v podivných hábitech, patos, plochost, pohádkovost, předvídatelnost... Je to žánr a tohle všechno k němu patří, stejně jako celá řada pozitiv. To, že Miller a nějací další donutili hrdiny víc přemýšlet a oduševněli je, z toho ještě nedělá Dostojevskiho. O nějakou přehnanou psychologii či alternativu námětovou či kresebnou navíc v tomhle žánru stejně nikdo nestojí, porno taky nikdo nekritizuje kvůli slabému scénáři či výpravě. No asi tak. Dark Phoenix mi nicméně nepřišel z hlediska ostatního Marvelu nijak výjimečný a u mnoha dosud čtených story jsem se bavil o dost víc.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš16.6.2013 17:57Asterixova dobrodružství #27: Asterixův syn
    Dobrý a vtipný díl, asi jediný, který znám jen od Uderza a vůbec nějaký deficit necítím. Vzhledem k tomu, co píší ostatní, to ale asi bude spíše výjimka.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš16.6.2013 17:52CREW² #34
    U mě špatenka a vezmu to popořadě. Ochutnávky jsou jen reklamy, které zaplňují místo, nic víc. V době CDB a řady jiných webů, kde si můžu před nákupem komiksu zjistit vše potřebné včetně ukázek na to nelze pohlížet jinak. Neviditelné kresby jsou nepřehledné a předvídatelné. Sláine a fotorealistická digitální malba je fantasy kýč nejhrubšího zrna a příběhově to žádný zázrak taky není. Jednohubka s Dreddem, která by v jiných číslech úplně zapadla, je tu díky nízké úrovni ostatního balzámem na čtenářovu duši. Noční příběh a Než se setmí smáznu mě ničím nezaujaly a závěrem průměrný Future shocks. Pod žárovkou je největší tma je sice fajn, ale jeden stránkový strip už to prostě nemůže zachránit. Jsem notně zvědav na restart od dalšího čísla.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš16.6.2013 17:38Marvelova dobrodružství: Spider-Man #01
    Další překladatelská perly se ovšem skrývají uvnitř, nejlepší je, když se jakýsi chlapík s jarmulkou ptá začínajícího Spider-mana po jakémsi vystoupení: "Vystupujete na večírcích ? Bar u Mitzvů !" Infantilní unylá kresba a slabý příběh tomu nepřidávají, ale týká se to především "úvodu do problematiky". Na druhou stranu sterilní kresbou dnes trpí řada mainstreamové produkce (viz ultimate spider-man) a pro opravdu nejmenší děti to asi ujde.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš5.6.2013 23:54Joker
    Netopýrův svět mě dost míjí, takže vůbec nevím, jak moc v jeho universu tahle knížka funguje. Pohled boční postavy se skoro úplnou absencí pana Wayna mě nicméně bavil a byť jsem k Jokerovi přistupoval spotřebně, musí se nechat, že jakýsi blíže neurčitelný pocit temnoty ve mně po přečtení ještě poměrně dlouho a silně rezonoval.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš5.6.2013 23:48Dylan Dog #03: Manila
    Škoda, že se tenhle kreslíř neobjevil i u jiných dílů vydaných v ČR, třeba Studně šalby a klamu by to dost prospělo. Dobré šestákové počtení.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš5.6.2013 23:46Dylan Dog #04: Studna šalby a klamu
    Rozhodně se u mě nejedná o nějakou náhodnou šalbu, Dylan Dog naprosto naplňuje mantinely svého formátu a žánru. Navíc jsem zde z úvodníku zjistil, že jej stvořil Tiziano Sclavi, autor románu Dellamorte Dellamore. Stejnojmenný film patří do zlatého fondu nejen italské kinematografie.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš5.6.2013 23:43Daredevil: Rok jedna
    U mě dobrý ! Já Vám nevim s tim patosem, není to náhodou jeden ze znaků superhrdinského komiksu obecně? Pro mě důvod dosud opomíjenou postavu Daredevila začít brát na zřetel.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš22.5.2013 23:49Ultimátní komiksový komplet #004: Wolverine
    Adorace UKK začíná kulminovat. Sice nám asi definitivně pohřbí takové Comicsové legendy od Netopejra, ale jejich frekvence je poslední léta stejně hodně nízká a zaměřená na Cimeřana, kterého můžou klidně vydávat dál. Právě v CL jsem hodně přišel na chuť civilním příběhům Logana z Madripooru, kde je jeho pláštěnková realita hodně upozaděná, což platí i tomhle kousku. A Frank Miller ? Jak bych to vyjádřil...asi jako Hana & Hana: ty jo, ty kráso, ty vogo, wow !
  • J.Connor
    Nejsem si jistej, jestli tolik zestárnul Velkej šéf nebo já, trochu se bojim, že já...
  • J.Connor
    Docela vtipné vyústění minisérie, to se musí nechat.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš22.5.2013 23:38Punisher MAX #05: Otrokáři
    Po opakovaném zkouknutí Dirty Laundry na YT, jsem si řekl, že je ta správná chvíle si po dlouhé době (naposledy I.-IV.) udělat čas na starou dobrou mašinu na zabíjení jménem Frank Castle. ComicsDB napomohl ve výběru z nových dílů a můžu jen konstatovat, že na kolegy se dá spolehnout. Ocenil jsem odklon od Dillonovi kresby k temnějšímu a realističtějšímu podání, kterému se podřídil také Ennis, který zbytečně neexhibuje, jak má často zvykem a místo toho servíruje bezvýchodnost boje proti zločinu, kterou si uvědomuje i hlavní hrdina. Na srandičky tady fakt není místo a je to dobře. Chvílemi je z toho cítit až sedmdesátková sleazy vlna různých (rape) revenge filmů, a to mají miláčkové samozřejmě rádi.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš22.5.2013 23:28Crying Freeman - Plačící drak #05
    Repetice se nutně dostavuje v plné míře a je pravdou, že autoři utli sérii tak tak, aby se to nezačalo být na obtíž. Takhle jsem si s chutí zgustnul ještě na jedné knize plné úžasné kresby (ty noční města jsou neskutečný), fetišistických soubojů, nezlomných víceznačných klaďasů, úchylných záporáků a samozřejmě i cenzurovaného porna. Pane Jó, tohle se mi líbilo moc, jen je asi škoda, že konec působí hrozně uměle, nic k němu nesměřuje a přichází až moc ze zálohy.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš22.5.2013 23:08Batman #02
    Nechápu, kde se to tenkrát prodávalo, protože mi tahle série komplet unikla. Jedno číslo jsem si tedy na zkoušku sehnal, abych shledal, že jsem o nic nepřišel zvláště, když uvážím, že už se v té době rozjížděla masivně Crew. Dnes to má hodnotu jako retro kravinka a sběratelská rarita. Tak "valíme"...
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš1.5.2013 23:11Jurassic Park #4
    Součást masivní merchandisové kampaně k filmu, která zasáhla i ČR. Pohodové spotřební zboží pro děcka, zpracování celkem profi, přeci jen Gil Kane je celkem zkušená figura.
  • J.Connor
    Lobo s odstupem času ztrácí hodně na lesku, ale zábavnost nicméně přetrvává.
  • J.Connor
    Čirá zábava, nic víc, nic míň.
  • J.Connor
    :) já to německý vydání i dohledal, mám asi 12 čísel, rodiče mi to vždycky jednou simultánně přeložili a pak už jsem jel po paměti. Zajímavý taky je, že se mi spousta panelů i po těch letech naprosto konkrétně vybavila...holt Mind is a terrible thing to taste ;) ... z posledního nákupu mi ještě zbývá Asterixův syn, takže jestli zůstane feeling na stávající úrovni, jdu do postupný kompletace.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš28.4.2013 21:47Návraty Komety: Český komiks 89>09
    Každého, jehož věk se alespoň blíží třicítce a zajímá se od dětství o bublinkové čtení, musí být z tohohle speciálu příjemně melancholicky naladěn a je fakt, že jsem hned pojal chuť si třeba Elnu či Dračí let cvičně zopakovat. Příjemný a žádoucí tribute, kde je však, co se týče jednotlivých příspěvků, střídavě oblačno. Nebudu jmenovat, Grus je zde nejlepší a heršvec už nějaká reedice Schönberga, alespoň Malého piráta (a třeba Hanuš a jeho Cesty Bafometa by taky bodly).
  • J.Connor
    Asi si Asterixe zkompletuju. Jako dítě jsem ho hltal, pak si ho jednou zkusil přečíst v pozdní pubertě a už mě to nijak neoslnilo, takže jsem se jeho sbírání nevěnoval, ale teď ho po víceméně rozmařilém nákupu několika čísel začínám opět cenit (já tedy nikdy nepřestal, ale v mezidobí jsem ho uzavřel v kategorii dětské čtení, kterým samozřejmě je, ale po šichtě v práci si na relax dát jedno číslo je velmi očišťující a člověk už dospělýma očima oceňuje zase úplně jiné aspekty). Asterix na Korsice bylo navíc jedno z prvních čísel, které jsem kdysi vlastnil a v mnohonásobném hltání každého panelu mi nebránila ani němčina.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš28.4.2013 21:30Asterixova dobrodružství #17: Sídliště bohů
    Po předchozím Obelix a spol. na to jdou Římané podruhé v krátké době od lesa a tradičně si na mazaných Galech fakticky i přeneseně vylámou zuby. A během té cesty tradiční porce legrace, poučení, historických odkazů a evropské dětské kresby té nejvybranější úrovně.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš28.4.2013 21:26Asterixova dobrodružství #23: Obelix a spol.
    Po opravdu dlouhé době jsem si za pár chechtáků dopřál několik čísel Asterixe, která jsem jako dítě nečetl a sedlo mi to velmi. Asterix je oceňovaný právem a rozhodně to bude jedno z prvních obrázkových čtení, které svým potenciálním robátkům nabídnu ke čtení. Mně to koneckonců potkalo stejně a takovou rodinnou tradici hodlám dodržet :).
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš28.4.2013 21:19XXX Comix #08
    Rozhodně nejslabší číslo i po stránce zpracování, páč papír je děsnej a publicistiku z nějakýho erotickýho veletrhu z Liberce bych asi taky oželel. Tradiční tahoun Tarlazzi tady "story" vůbec neposune, ale aspoň se dozvíme, jak dopadnou Perly lásky se svojí rodokapsovo obskurní poetikou. Dodo je v rámci magazínu rozhodně nadprůměr, ovšem zde se naopak závěru nedočkáme. Špatné sklony skutečně špatné a český příspěvek Golemka je skutečné dno rovnající se směle kouskům jako je Soudek či Tři mušketýři.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš28.4.2013 21:07Čtyřlístek #036: Ve stínu pralesa
    Kolegové již řekli vše podstatné, zkrátka zlatý fond, kde slabá místa v podobě Bambase a Sněhůlka vyvažuje slušný Born, premiéra Poldy a Oldy a pochopitelně i Němeček se Štíplovou, zde již zahřátí na tu správnou provozní teplotu.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš28.4.2013 21:04Star Wars Magazín 2012/11
    Také jedno z lepších numer, a to díky prvním dvěma příběhů se slušným scénářem a kresbou. Třetí ujde, ale ta jednoduchá infantilní kresba, jejíž variace se v magazínu stále opakuje mi hrubě nesedí.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš28.4.2013 21:01Star Wars Magazín 2012/09
    Jedno z lepších čísel, a to díky v rámci série celkem neotřelým scénářům (v případě prvního a nejdelšího příběhu také velmi solidní kresba).
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš28.4.2013 20:59Star Wars Magazín 2012/01
    Pohodový vstup do série, i když obálka je zbytečně romantická, první příběh evergreenovský a druhý s hrozným vizuálem.
  • J.Connor
    Hulk je z Marvelovského "A-teamu" v ČR vydavatelsky asi nejopomíjenější postava (pokud se nepletu tak kromě minivýstupů v jiných řadách vyšel jen mnou nijak neobdivovaný crossover Wolverine vs Hulk), pročež tenhle book potěšil a také překvapil svou čitelností. Skvělé pulpové retro mi drobně kazí jen klasický nešvar českého překladatelství, a sice lokalizace/aktualizace popkulturních odkazů. Proč by asi Hulk v roce 1990 mluvil o Marku Ruffalovi ? Proto, že ho bude za skoro čtvrt století hrát? Pochopitelně, že v téhle době mluvil (neověřuju, ale jsem si tím jist) o Lou Ferrignovi, čímž získává smysl i následující odkaz na jeho věčného rivala Švarnolda. O Angelině Jolie, který v tý době bylo 15 či Judi Dench ani nemluvě...Takže pokud se někdo o filmy nezajímá, neocení ani toho Ruffala a nás ostatní by zrovna takto zkušený překladatel nemusel podceňovat.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš1.4.2013 18:15Bradleyovi
    Zpočátku trochu zklamání, neboť vtipy i jejich pozadí jsou poměrně řídké a vizuální stránka díky přehnané karikaturnosti až příliš připomíná Ibáñeze. Jenže čím dále, tím více začíná vystrkovat růžky spíše Charles Burns, ale Bagge nepotřebuje obskurnosti a vystačuje si s každodenní realitou, jež je mnohdy temnější, než divoké fantazie. Zde se navíc až do konce neztrácí vtip, (ne)příjemná povědomost a pro mě akurátní míra a směr společenské satiry. Dobrej book.
  • J.Connor
    Překvapivě dobré...už aby byla středa ;)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš31.3.2013 13:50Záhadný Spider-Man Extra
    Samozřejmě, pokud jste fandou komiksů a Váš věk se alespoň blíží třiceti, je jasné, že čtyři svázaná čísla Záhadného Spider-mana od Semicu musí dostat ve Vaší kolekci čestné místo a potěšit srdéčko. O co víc však vzbudí pozitivní emoce, o to víc se člověk racionálně ptá, k čemu měl tento obskurní vydavatelský počin sloužit ? Díly na přeskáčku a děj vytržený z kontextu, navíc vydané hned na počátku fungování Semicu, kdy byla starší čísla v pohodě dostupná...Ideu se už asi nikdy nedozvíme, a proto bych měl tip pro pány z Aarghu! a dalších magazínů, co takhle po vyzpovídávání všech možných tvůrců, dát také jednou prostor vydavatelům, myslím, že rozhovor s realizačním týmem Semicu nebo Komety by mohl být z hlediska historie komiksu u nás fakt podnětný.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš31.3.2013 13:40Tex #04: El Morisco
    Jak tak projíždím tyhle starší taliánské komiksy, abych tu mohl napsat něco mooc chytrýho a vtipnýho k tomu, tak je mi pořád víc líto, že projekt Nového komiksu krachnul. Je to sice spotřební brak, v případě Texe rodokapsového střihu, ale má to prostě zase trochu jinej feeling, než Marvel, SW magazín a další americké věci. Nakupovat levné sešitky v trafice mě navíc baví, už jen kvůli těm pohledům trafikantek. U 4. Texe také bohužel nastupuje klasické trauma českého čtenáře, který se již asi nikdy nedozví, jak to vlastně v Sierra Encantada dopadlo... po kolikáté už ?
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš31.3.2013 13:29Star Wars Magazín 2013/03
    Mě naopak završení trilogie mile potěšilo, oba dílčí závěry jen posvětily kvalitu tohoto kusu v rámci SW povídek. Povídka s Landem taky velmi dobrá a Josh pravdu dí, chutě na Impérium se fakt dostaví. Závěrečná jednohubka na závěr taky nic nepokazila a z březnového čísla 2013 tak v kompletu máme jedno z nejlepších za historii tohoto magazínu.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš25.3.2013 22:43Nathan Never #04: Vyšší vrstva
    Slušná spotřební akční scifárna, docela si dovedu i představit, že si to i kupuju...třeba místo Star Wars magazínu...
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš25.3.2013 22:41Nathan Never #03: Flashpoint
    Nathan Never byl z celé série Nového komiksu jasně nejlepší díky svému přesahu. Samozřejmě se nejedná o žádná veledíla, ale na rozdíl od svých třech souputníků lze přeci jen pozorovat stopy psychologie postav, složitějšího scénáře a další prvky trochu dospělejšího čtení.
  • J.Connor
    Když už na sebe tak upozorňuješ... Nebudu zabíhat do detailů, snad jen, že Lybie je vskutku podivná (pokud vím, tak tam útočí NATO a ne USA), ale co kdo získal třeba "útokem" na Jugoslávii by mě skutečně zajímalo, asi budou vědět ve Srebrenici... Stále dokola mě fascinuje, jak se názorový proud, který zastáváš, označuje za okrajový. Kromě pár fotrů někde v Texasu a hrstky konzervatistů v Evropě si většina myslí to, co ty (pokud si teda něco myslí). Ať už se jedná o intelektuály (vedené různými salónně levičáckými kapacitami typu "erudovaný lingvista" Chomsky), tak o masu, neboť ta postřehla, že antiamerikanismus je IN a zastávaj ho i ty chytrý a slavný, takže neni co řešit, navíc se dá snadno obhájit v diskuzi (ROPA, VLIV, PRACHY). Až v poslední době, kdy už na spoustě míst skutečně teče Euroatlantidě do bot, se lidi začínaj trochu chytat za hlavu. Ano, "proUS masírka" médií skutečně existuje, je ovšem dost průhledná a naletí na ní tak možná opice. Všimnul sis v tomto duchu i masírky opačného gardu ? Všimnul sis, kdo vlastní a financuje řadu západních televizí, novin, artu apod. ? Mimochodem odkud víš, že Lybie na tom byla tak dobře ? Z masmédií ? Jo,jo je to smutnej okamžik, kdy si člověk uvědomí, že svět je ovládán bojem několika supermocností a on je pouze postradatelnou jednotkou (ovšem jednotkou, která má teď a tady nejvíc práv a možností je hájit v historii lidstva). Já osobně volím teror hamburgeru, komiksového braku a hollywoodského škváru, na Korán mě neužije, na čínskej komunismus s lidskou tváří jakbysmet a v obětí ruského medvídka jsem už byl. Kolik kritiky kdo zanechal u podobně roztahovačných kousků Ruska, Číny, Írán(k)u a dalších ? V těchto státech se veřejně rozhodně nediskutuje a Chomsky by visel na nejbližším kandelábru. Kolik bylo demonstrací za zájmy utlačovaných v tomto případě ? Proč prakticky žádné, jedinou výjimkou je "trendy" Tibet. Myslíš, že v Sierra Leone, Rwandě či v Barmě aj. by svého času docela brali hamburgerový teror, než impotentní či žádné intervence OSN ? Docela rozdíl mezi Jižní a Severní Koreou, viď ? MÍR VŠEM bohužel znamená občasnou VÁLKU. A jsem moc rád, že žijeme na místě a v době, kde si můžeme takhle v klidu, byť vášnivě, podiskutovat, a to i díky válečné závislosti USA. Zduř.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš11.11.2019Prodám
    nabídka komiksů, ceny až na výjimky spíše symbolické, čistím chlévy a nechci vydělat, jen to spíš udat do dobrých rukou (email v profilu)
    Conan: Dcera pána mrazu (2009, 2. vydání, čtené, mírně ošoupané)
    Spider man – Návrat (2003)
    Ghost Rider: Cesta do zatracení (2008)
    Sebevražedný oddíl 1 (paperback)
    Vetřelci Omnibus 5
    Vetřelci Omnibus 6
    NOE 1 – 3
    Malý princ 2: Planeta ohnivého ptáka
    UKK Komplet 86
    UKK Komplet 114
    UKK Komplet 99
    UKK Komplet 91
    Wetemaa
    Češi: Jak se stal Havel prezidentem
    Čtyřlístek 180
    Asterix a kotlík (2. vydání, 2001)
    Duhová Regina 1
    Aréna č. 4
    Vzpoura androidů
    Power Rangers 4 – 6/2008, 1 – 3, 5 - 11/2009, 1 – 6/2010
    Gormiti 14
    Stáje Green Hills 2 – 10
    Děsivé dějiny Egypt
    Děsivé dějiny Rytíři
    Totally Spies 7, 8
    Star wars magazín 4 – 10/2013
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš6.4.2020 15:47* Připomínky a návrhy
    Ahoj, jen noticku, že odkaz na web Jodorowskyho v profilu autora odkazuje na depilační salóny v Tokiu :D
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš9.4.2014 09:18* Připomínky a návrhy
    Připojuju se k ucelenosti. Já osobně bych nedělal ani samostatný profily tomu, že něco vyjde v měkkých a tvrdých deskách, tyhle odlišnosti bohatě stačí poznámkou. Mně by upřímně stačila poznámka asi u dalších a např. obálkou se lišících vydání. Chápu, že je to pro vášnivce více položek ve sbírce, ale to je asi tak jediná výhoda, zbytečně to pak rozděluje komentáře a hodnocení, a to jak z hlediska uživatelství, tak objektivity. Vemte si takovýho Asterixe, kde mají některá čísla i pět profilů, pak je diskuze a hodnocení úplně o ničem.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš3.2.2014 13:51* Připomínky a návrhy
    Také bych "Mají" nechal. Důvody již kolegové vyčerpali níže.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš20.12.2013 12:25Sběratelský klub
    Já jen aby nedošlo k mejlce (jak říkal Sam Hawkins) :)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš19.12.2013 12:15Sběratelský klub
    Kapis, Toe: Dal si tam odkaz na na Firehanda, kterej vyšel už dávno, ten vyprodanej bude, ale aktuálně vyšlo tohle http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=5159 Psal jsem panu Říhovi a včera večer ještě byly.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš17.11.2013 18:27Filmový a hudební klub
    Mně docela dost sedí asi ten nejznámější fancast, bohužel až na Custera a Tulip, navíc Jesse je pro mě tak ikonická postava, že asi nebudu spokojenej nikdy. Nicméně pár těch vedlejších postav tam podle mě ten týpek trefil naprosto geniálně, Fassbender jako Cassidy je nutnost, jenže těžko mu bude přicmrndávat takový béčko jako je Olyphant. http://www.comicbookmovie.com/fan_fic/news/?a=30257
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš20.8.2013 00:06* Připomínky a návrhy
    U komiksu http://comicsdb.cz/comics.php?id=3303 není vazba leporelo, ale klasická, dejme tomu sešit s látkovou vazbou. Leporelo bylo jen u prvního dílu, což je konečně vidět i obou coverů, že jen ten první má látkovou pásku na obou stranách.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš15.3.2013 12:16* Připomínky a návrhy
    to, co říká Grrr by se mi taky líbilo
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš12.2.2013 12:34* Připomínky a návrhy
    čus, tohle se jmenuje "NADANÍ" nikoli "NADÁNÍ" http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=4568
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš9.1.2013 08:39Pindárna
    Taky jsem to během oné horečky viděl prodávat přes litr. Co je ale smutné, že ještě tenhle víkend (5.1.) jsem viděl prodat spider-mana za 400 ;)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš27.12.2012 12:54* Připomínky a návrhy
    mučas grácijas !
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš19.12.2012 08:28Pindárna
    aha, já to blíž nerozklikával a spokojil se s titulkem "skladem ANO" ...tak to sorry za případnou chvilku naděje
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš18.12.2012 09:00Pindárna
    Neutrino: http://www.intercrosse.eu/
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš17.12.2012 23:23* Připomínky a návrhy
    supa !
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš14.12.2012 10:24* Připomínky a návrhy
    Zack: dík za info, já jen jestli mi něco neuniká a ještě 1x chci taky zalobovat za číslíčko u hodnocení, myslím, že počet komiksů, které jsem hodnotil (= četl) je také docela zajímavý údaj
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš13.12.2012 08:27* Připomínky a návrhy
    čus, jsem slepej nebo nejde editovat profil ? a nemohlo by být u kolonky Hodnocení také jejich počet ?
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš3.12.2012 08:26Pindárna
    Díky za tipy kolegové ! 3 stíny i Ibikus vypadají dobře, Letní blondýnku vlastním a ta je vynikající.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš29.11.2012 08:34Pindárna
    Nemohli byste mi někdo znalý doporučit (kvalitní) komiks podobný "Pod dekou" ? Kupuju zavedené série a starší věci a nemám moc přehled, co vychází aktuálně. Nemusí to být podobné přímo námětem, ale spíš, aby se jednalo o civilní, dejme tomu citlivý příběh. A ne Corrigana či Padoucnici. Dík.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš17.9.2012 23:10Pindárna
    1) Preacher
    2) Crying Freeman
    3) Hellblazer
    4) Thorgal
    5) Comicsové legendy
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš18.8.2012 10:27* Připomínky a návrhy
    dik, tady http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=299 má být v popisu METLIČKA.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš16.8.2012 12:36* Připomínky a návrhy
    V obsahu http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=3794 je špatně jméno Hulka (Bruce Banne)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš28.6.2012 10:59Pindárna
    Jj, to bude pravda, jak jsi to "řek" vybavilo se mi to.... To asi všichni, navíc i zpětně ho musím ocenit, je to opravdu vkusná pohádka, profi natočená se spoustou lokací a nezapomenutelných postav, dost temná i k zamyšlení. Pro mě osobně nadčasový klenot.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš28.6.2012 08:30Pindárna
    Zkoušel jsem chvíli strejdu googla, a sice se u Images: "Sandonorico neverending" objevují sfingy, ale textově nic najít nemůžu. Je ale dobře možný, že Sandonorico bylo něco až za těmi sfingami, ale co tam vlastně bylo si už nepamatuju :)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš27.6.2012 15:17Pindárna
    Sandonorico !
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš18.6.2012 08:52* Připomínky a návrhy
    super! jen drobnost.. nešel by přidat jejich počet jako u komentářů, když už je to ten "přehled" ? :)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.6.2012 13:41* Připomínky a návrhy
    Zack: Jsme už spolu řádně polemizovali o hodnocení v profilech komiksů, i když mě třeba zajímá, jak kdo hodnotil i z těch, co nekomentovali, chápu, že to je třeba marginálie... ale abych měl já sám dostupnej seznam Jak a Co jsem hodnotil, to mi přijde dost zásadní. Už se asi 2 měsíce chystam předělat hodnocení v závislosti na hvězdičkách, ale nemám jak, protože nevím, co jsem hodnotil, pokud jsem to i nekomentoval, což je minimálně polovina, ne-li víc.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.6.2012 13:00* Připomínky a návrhy
    Jasná věc, když už se narazilo i na mě, tak jsem to vztahovačně zmínil, ale jinak ať si samozřejmě každej ignoruje co chce. Nechtěl jsem tím nikoho ani sebe obhajovat, šlo mi spíš o tu atmosféru kolem toho, která mi přijde vzhledem k velikosti komunity naprosto zbytečná včetně tohoto technologického zlepšováku vzhledem k počtu přispěvatelů a příspěvků. Mno, konec hipisácký vsuvky, pokrok holt nezastavíš :D já bych hlavně bral třeba ten seznam hodnocení u komiksů i v profilech
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.6.2012 10:13* Připomínky a návrhy
    Nějak nám tu rostou fašizující tendence - chodí nás sem "5a1/2" a je hrozně nutné mít black/ignore list, případně se tu snáší kritika na někoho, kdo je takovej jouda, že sbírá dětský komiksy. Trochu tolerance hoši ! Jak odfiltrovat Entitu? a co by se tady pak na diskuzáku vlastně dělo zajímavýho? Napastovaný vtipy a vzájemný podkuřování? Cítím se dotčen i osobně neboť jsem si dovolil ke 30 čtyřlístkům napsat víc, než jen "klasika z mého dětství" a už je kvůli mě taky potřeba ignorelist, aby se někomu nezavařilo kolečko od myši. A až se budeme všichni ignorovat, tak si pak budeme psát tajné vzkazíky interní poštou, no úplný žůžo a ještě si budeme dávat bodíky, abychom se trochu rozkastovali. Líbí se mi, že sem chodí menší polouzavřená komunita lidí se společným zájmem, která dle mě obsahuje drtivou většinu "vážných" zájemců o komiks v ČR. Takže na tom asi tvůrci nezbohatnou, ale ten svobodný a komunitní duch je právě ten úžasný benefit, takže nezavádějmě píčoviny a zajímejme se o to, co jiní čtou, kupují, vydávají a jak se jim to líbí, i pokud je jim třeba 15 a mají rádi Donalda, kupují si v dospělosti WITCH nebo komentujou Čtyřlístek.
  • J.Connor
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš11.4.2012 17:19* Připomínky a návrhy
    Zack: super, dík za odpověď náčelníku ... komu se dají posílat scany? Nadále vaskovi ?
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš9.4.2012 16:21* Připomínky a návrhy
    Zduřte, jsem jen natvrdlý nebo nejde měnit obsah (text) profilu ? k prosbě o seznam hodnocení se připojuju. Pěkné Velikonoce.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš14.2.2012 10:38* Připomínky a návrhy
    Zack: super a dík za info
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš14.2.2012 08:33* Připomínky a návrhy
    Mám asi taky jeden bug: dám série / čtyřlístek - celá série má 6 "stran". Pokud nahoře vyplním stranu "2" a dám přejít, tak v pohodě, pokud ale dole kliknu na "další strana ze 6" vrátí mě to na seznam všech sérií........... pak ještě dvě hnidopišské: 1) uvidím odkaz na sbírku i v profilu uživatelů? teď se na ni dostanu jen přes sekci sbírky, což je trochu nepraktické, kromě šmíráctví jde o to, že spoustu komiksů jsem objevil až takto - u někoho, protože byly uložené před dlouhou dobou a pokud nejsou součástí nějaké série nebo od známého autora, tak se hledají velmi těžko...navíc i sám zjistím finální číslo své sbírky jen přes sekci "sbírky" 2) předpokládám, že "prázdné komentáře" jen s hodnocením se nevrátí..ale rád bych zjistil, jak a kdo hodnotil, bude tedy nějaký ten seznam hodnocení ? Sorry nechce se mi to zde procházet dozadu... Dost špatně se taky zpětně hodnotí (nehledě na to, že jsem byl v tomhle svědomitý a prakticky vše až na Mickey Mouse jsem před hodnocením znova četl nebo aspoň pročetl ), protože profil mi sice píše 1037 hodnocení, ale od půlky to končí a ty, které jsem jen hodnotil už nedohledám... nebude tedy něco jako seznam komentářů + seznam hodnocení?
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš8.2.2012 09:39* Připomínky a návrhy
    Jasný, tomu rozumim. Já to právě chápal tak, že se bráníš z ideového hlediska (lidé čtěte!) vůbec ukázat jak kdo hodnotil, s dovětkem, že by to ani technicky nešlo. Což mi neladilo :) To víš, je to sice Tvoje dítko, ale má spoustu strejčků a tetiček, co chtěj kecat do výchovy, když maj toho fakana tak rádi :)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš8.2.2012 08:53* Připomínky a návrhy
    super :)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš8.2.2012 08:46* Připomínky a návrhy
    Zack: Ne, ze bych Te necetl, ale nechapal zcela urcite. :) Pokud to, že to "že u příslušného komentáře to není tak nějak není příslušný a hodnocení bude linkovaný na autora" znamená, že ve finále uvidim, jak kdo hodnotil hvězdama (podobně jako jsem dřív i zde viděl procenta), a to i ve svém seznamu komentářů s tím rozdílem, že na to bude tlačítko ON/OFF, tak je to samozřejmě vynikající a míru zdar!
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.2.2012 18:37* Připomínky a návrhy
    Předně, o 5/10 jsem už nemluvil, stejně si předeslal, že to min. rok necháš. Ty debaty navíc nikam nevedou, ani jedno z řešení není "lepší".............. Komentář a hodnocení vkládáš odděleně i na čsfd. Myslím, že logický vztah pramení z nějaké podobné podstaty a ne z toho jestli něco dělám odděleně. Většinou močím a kálím odděleně, ale dost to spolu souvisí. Opravdu nechápu, proč nemůžu zároveň s komentářem vidět i hodnocení. Na ČSFD jsem odkázal proto, abys viděl, že když se u komentářů (a to i v seznamu komentářů konkrétního uživatele) vyskytují také hvězdičky, není to nic nepřehledného či matoucího, naopak, usnadňuje to rychlou orientaci.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.2.2012 14:56* Připomínky a návrhy
    Beru to Zacku, pokud dělám na svých věcech, přistupuji k tomu obdobně, je to košér. Myslím, že Tě ale může těšit, kolika lidem vývoj CDB není lhostejný. Pokud bych slyšel nějaké opravdu rozumné důvody pro 5*, tak už mlčim jako hrob. Ale kromě zpochybňování neslovního hodnocení jako takového a dosti podivného argumentu o vzrůstajícím "renomé" průměrných komiksů (zde to nemám vysledované, na čsfd je to přesně naopak mimochodem) jsem nic moc neslyšel. Jsou desítkáři hlučnější nebo zkrátka píší víc, než "5 * je v poho" ? Ach jo, přestávam pičovat....jen prosím to celkové hodnocení nikoli na celé hvězdičky a hodnocení ke komentářům, klidně fakultativně. Proč není moje číselné a slovní hodnocení logicky svázané ? Pokud budeš stejně dělat seznam s hodnocením, tak už může být rovnou u jednotlivých komentářů, protože u titulů s velkým počtem hodnocení to pak bude nepřehledné. Pro neznalého čsfd tedy, je tohle matoucí ? : http://www.csfd.cz/uzivatel/33472-jconnor/komentare/ nepřijde mi, byť jsou u většiny 3*.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.2.2012 13:24* Připomínky a návrhy
    To zní rozumně a půjde se do toho ? Dosáhne se tak alespoň nějaké hierarchie mezi tituly. A ještě 1 věc, bude vidět hodnocení ** také u jednotlivých uživatelů a jejich komentářů, případně nějaký seznam, ale to už je pohodlnější to vidět rovnou u komentujících. Vím, že zase někdo přijde, že si mám číst celý komentáře, ale jde o onu hvězdičkáři vzývanou rychlost. Prostě mě třeba rychle zajímá kolik dal můj oblíbený hodnotící a nechci si zrovna pročítat, že panel na straně 357 se mu moc nelíbil a o dvě strany dál udělal překladatel botu. A jen na závěr k problému 5/10, navrhuju pořád tu anketu, stejně už se s tim nehne, ale aspoň uvidíme, jak to tedy v tom globálu je a jen pro klid mé rozhárané dušičky, v čem konkrétně se ta stupnice 1-100% neosvědčila? Causa Fry a Donald je mi známa.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš6.2.2012 13:30* Připomínky a návrhy
    Přeci jen musím ještě reagovat. Kefalín se měl zamyslet politicky, my globálně :) Pro koho globálně ? Oni jsou také nějací zapálení čtenáři komiksů, kteří zde nejsou přihlášeni? Kolik je těch, kteří si čas od času koupí komiks, přihlášeni na CDB nejsou a jukají sem pro inspiraci a "škála 10" by pro ně byla příliš složitá ? To jestli teď nepřecenil svůj zázrak někdo jinej. Sice nikoho z Vás osobně neznám, ale CDB beru díky její žánrovosti jako rodinnou záležitost, takže ne "já,já,já", ale MY, MY, MY. Kdybych tady byl na 10 jedinej fanda, tak už dávno držim hubu a krok. Ti hypotetičtí diváci toužící buď po rychlé informaci mají celkové hodnocení, myslím, že číslo v % je stejně srozumitelné jako počet * a Ti, co tak touží individuálně pročítat názory druhých si je pročítat mohou a stejně tak se mohou vykašlat na čísla i na **. Anketu, anketu !!!
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš6.2.2012 11:10* Připomínky a návrhy
    Já chápu, že je podstatnější komentář, než hodnocení. Nicméně, pokud se někomu nebude chtít něco psát, tak stejně stále napíše: další geniální dílo = 5 hvězd. Byla tu "škála 100", která je nesmysl, na tom se asi shodnou všichni, a teď je i 10 moc ? Myslím, že naopak, maximální čísla časem upadají, čím víc hodnocení, tím menší průměr, protože 1 hater hravě srazí hodnocení 10 fanoušků. Myslím, že Fryovu 100 % posedlost Donaldem hravě vyřešilo počítání hodnocení od 5 hodnotitelů. Hele já už končim, jde v podstatě o prd, někdo prostě chce mít větší svobodu hodnocení, někdo ji nepotřebuje, takže by od Vás bylo tolerantní, abyste nám ji vy pětihvězďáci nechali :)))) Anketu, anketu !!!
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš6.2.2012 10:29* Připomínky a návrhy
    Zack: áha už to vidim a taky vidim přetřásání jakéhosi "hocnocení" uživatelů, to prosím nezavádět... stačí mi letité zkušenosti z čsfd, kde tamní body jsou min. ze 3/4 za všechno možné jen ne za kvalitu komentářů či práci pro DB. Nechme tohle sociální emíčko ostatním webům, "rovnostářství" je další z velmi sympatických věcí na CDB //// erik: Bleaurghh. Klasika, zastánci "škály 10" jsou hnidopiši a zastydlí matematici..škála 10 je naprosto běžná a používaná i v hovoru. Ano, 5 * k vyjádření sympatie stačí, na to ve finále stačí i tlačítko líbilo/nelíbilo. A nejsme na čsfd nebo imdb, rychlou orientaci v hodnocení filmů potřebuje slečinka co postává ve foyer multikina s iphonem a neví rychle na co má zajít, CDB je trochu něco jiného.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš6.2.2012 08:58* Připomínky a návrhy
    Nejni problém, klidně si svejch 1.000 hodnocení projedu (jako fakt), ale kde jsou ? Stejně jako celková čísla mé sbírky atp. To už v profilu nebude ? ... Škála hodnocení je evergreen všech databází. Jasně, že zdejší stomístná stupnice byl trochu úlet, na druhou stranu 1 (jasně že z mnoha :) ) věcí, která se mi na CDB líbila byla svoboda hodnocení. 5* = 100 % - absolutorium, 4* = 80 % - nadprůměr.... postrádám prostě 4,5* = 90 % - vynikající, ale ne nedostižné. A nechci slyšet, že si zvyknu, protože člověk si zvykne pomalu na všechno, třeba i na to kdybyste to vypnuli :)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš13.1.2012 09:36* Připomínky a návrhy
    A nechcete je vést alespoň nějak odděleně? Tohle je otevření stavidla a voda skončí bůhvíkde...
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš13.12.2011 15:39* Připomínky a návrhy
    Já taky ne a asi to tak bude, ale chápal jsem to tak, že je to ofiko součást názvu (např. proto, aby to odlišilo Michela jako osobu nebo je to v pádu: Vydavatelství Albina Michela) http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%89ditions_Albin_Michel
    http://www.facebook.com/pages/%C3%89ditions-Albin-Michel/103126576394100
    ale jinak jde samozřejmě o nepodstatný detail, jen mi na to padlo oko, když jsem komiks projížděl kůli komentáři
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš13.12.2011 11:30* Připomínky a návrhy
    Komiks http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=813 vydalo původně nakladatelství celým názvem "Éditions Albin Michel". Vyplývá z tiráže i googlu.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš2.12.2011 12:17Sběratelský klub
    96kb to je teda morda...
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš18.11.2011 08:19* Připomínky a návrhy
    Lenny: Připojuju se. Pěkná sviňárna mimochodem.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš18.11.2011 08:15* Připomínky a návrhy
    Chápu Vaše pohnutky, ale pak by bylo vhodné ponechat obě ceny (sběratelskou i původní), protože původní je alespoň přesná, sběratelská je hodně relativní. Já osobně takovéhle ceny v drtivé většině případů dávat odmítám. Nedávno jsem např. koupil 5. Arenu asi za 40,-, ale viděl jsem ji někoho na aukru opakovaně prodat i za 250,-, podobně např. se Saudkovou trilogií kolem Modré rokle, kde jsem kupoval 200,- za kus, sběratelská cena zde začíná na 500,-, nákupy v LK atp. atp.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš11.7.2011 12:09Pindárna
    vasek: Bohužel, už je v krabici... ne vážně, ještě stále čekám na nahození celých komiksů, takže by mě ani nenapadlo zasírat něčí poštu skenama titulů, které tu už jsou. Napiš mi tedy svůj email a požadované parametry obrázků (můj je v profilu).
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 1642 (cca 221224 Kč)
Mám: 1686 (cca 219776 Kč)
Chci: 27 (cca 797 Kč)
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0