Koupit
Pro Alaina Mangela, emeritního profesora ze Sorbonny, sex ztratil veškerý živočišný význam a stal se zdrojem posvátné energie. Začal se oblékat do fialové, která je barvou spirituální otevřenosti, a skoncoval jednou provždy s erekcí. Ne že by byl impotentní, ale svou pohlavnost daroval Bohu. Už se ani nepovažuje za člověka, ale za „duchovního“. Vrátil se k nejčiřejší formě judaismu jako k cestě ke svatosti, vrhl se cele do studia talmudu a otevřel srdce slovům proroků. Jenže pak se všechno pokazilo, Alaina Mangela opustila žena, studenti ho zavrhli jako zpátečníka, který žvaní o barvotiskovém duchovnu…

Jen mladá Elizabeth v něm probudila démona chlípnosti, ačkoli ji žádal, ať mu pomáhá odolávat pokušení... Eli-za-bet: neznamená to hebrejsky doslova „prorokův dům“? Alain Mangel vyráží za neslýchaným dobrodružstvím za hranicemi morálky a zdravého rozumu a jeho průvodkyní bude právě Šílená od Sacré-Coeur...

Vyšlo jako 5. svazek velké řady edice Argomiks

Scénář
Alejandro Jodorowsky
Kresba
Moebius
Lettering
Pavel Růt, Daniel Trojan
Barvy
Florence Breton, Daniel Cacouault, Zoran Janjetov, Scarlett Smulkowski
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Richard Klíčník
Obálka
Moebius
Grafické úpravy
Pavel Růt, Daniel Trojan
Žánry
dobrodružný, erotický, náboženský, ze života
ISBN/ISSN
978-80-257-2280-0 (Argo)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
229 x 317 mm
Tisk
barevný
Váha
1196 g
Stran
200
Cena
598 Kč
Originál
La Folle du Sacré-Cœur (Les Humanoïdes Associés, 2014)
  • sedw
    Nepamatuji, kdy jsem četl něco, co mi přišlo tak špatné. Začátek byl nadějný, ale pak už to bylo jen špatné a ještě horší. Velmi těžce se četlo, příběh byl zmatený a prostě divný. Velké zklamání, s ohledem na jména na obálce jsem čekal něco uplně jiného.
  • Fry
    Šílená ze Sacré-Coeur - Začalo to velice slibně, kolem poloviny mě opustilo nadšení původního směru a skončilo to doslova šíleným vyústěním vedoucím až k božskému znovuzrození. Jako upřímně ani nevím jestli mě to vůbec bavilo. Spíše jsem se nechával unášet všudypřítomnou ezoterikou, filozofickou naivitou bez nadhledu a nezměrnou silou zázraků ... Za mě 3*!
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš10.8.2020 23:23Šílená ze Sacré-Coeur
    Nečekal jsem, že mne to bude tolik bavit. Míň sexu, víc příběhu a víc mystična než jsem čekal. Paráda.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš6.4.2020 15:59Šílená ze Sacré-Coeur
    Je pravdou, že závěrečná část už mě tolik nevzala a zpětně to přisuzuji hlavně změně stylu Moebia, musel jsem se i ujišťovat, že to skutečně dělal on. Já v tom tedy manga styl (dle doslovu) dešifruji docela marně, spíše mi to připadá jako odkaz na klasickou francouzskou školu ilustrace pro děti a mládež. Byť mi takhle ambivalence mezi dospělým scénářem a "dětským" vizuálem často sedí (Criminal 2, Parker), tady se tak nestalo. A on i ten scénář už neměl takové obrátky. Na druhou stranu, první dva díly mi fakt učarovaly, navíc příjemná změna se s oběma autory potkat nikoli na poli fantastiky. Úplně jsem si při čtení představoval, že sleduji nějaký podařeně absurdní snímek klasické evropské školy, třeba Buňuela nebo Bliera.
  • autokineton
    výborné, vtipné, zábavné, přemýšlivé... čekal jsem málo a dostal moc 😉
  • Cabal
    Typický Jodorowski a témata kterými se zabývá. Nic jiného jste ani nemohli dostat. Buď vás baví nebo nedočtete.
  • VanTom
    Jodorowsky protentokrát svůj "mesiášský" mišmaš filosofie, spiritualismu, mysticismu, fanatismu, sexuality a náboženství, zkrátka racionality a šílenství, jasně ukotvil v žánru ulítlé komedie, proto mi asi přišel lépe stravitelný než jindy. Skvělá Moebiova kresba se sice ve třetím díle viditelně přehoupla do jakoby narychlo nadrásané karikatury, ale nijak mi to dobrý dojem z jejich bláznivého, osobního díla neumenšilo.
  • Pej
    Podvod - první třetina vypadá super a zbytek... nebudu spoilovat :D
  • Murphy722
    Nejvíce co zamrzí na comicsu, nebo na jakékoli knize, jsou hrubky. A tady jich teda docela bylo. Neříkám, že jsem vyloženým zastáncem erotické literatury, ale comics, to je panečku něco jiného. Nářky ostatních v komentářích docela chápu, neboť i já sám jsem sáhnul po jinačích comicsech, než ty co kreslil Moebius a postupně si doplňuji vzdělání. Moebius mne ničím nikdy nezaujal a jeho kresbu řadím do zlatého průměru - Neuškodí/Neurazí. Ale teď k příběhu. Člověk se potýká se silným náboženským fanatismem, který nadále vyústí v něco jiného, než předpokládal. Konec se mi zdál docela odfláknutý na to, jak byla prezentována linka od začátku. Ve třetí knize se začalo nabalovat na sebe vše, jak v argentinské telenovele (A to jsem nebyl daleko od pravdy). Takové nemastné, neslané.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš25.7.2018 19:56Šílená ze Sacré-Coeur
    U Jodorowskeho scenárov je to u mňa ako na hojdačke. Kastu Metabaronov považujem za jeden z najlepších komiksov vôbec, naopak Bílý Láma bola neskutočná nuda, ktorú som ledva dočítal do konca a Borgia bola znovu veľmi príjemná vec. Šílená ma nebavila a radí sa u mňa vedľa nudného a takmer nečitateľného Lámu.
  • Ricky Gervais
    Ricky Gervais3.7.2018 06:47Šílená ze Sacré-Coeur
    Když se spojí ezoterická pseudocelebrita a přeceňovaný kreslíř a dopadne to ještě mnohem hůř, než jejich další věci. Ne, ani napodruhý to není dobrý.
  • SASAN_KING
    Krásně zpracovaná kniha ve velkém formátu.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.6.2018 16:15Šílená ze Sacré-Coeur
    Já už se na Jodorowskyho, ani Moebia netěším. Neexistuje komiks ani od jednoho, či druhého, ze kterého bych si sedal na zadek. Dobře, Kasta Metabaronů, je celkem hustá a bavila mě, ale taky místy dost přiblblá. Tohle je celkem dost šílená jízda, u které skutečně nevíte, kdo se zbláznil (viz několikrát níže zmiňovaná nejistota), která postava, autor či snad i čtenář. Je to zároveň někde docela vtipné, ale vůbec nic mi to nedává. Zábavy i hlubokých myšlenek pomálu.

    Celkový dojem: 60%
  • MurinWolf
    Komiks jsem hltal jedním dechem, protože prostě MOEBIUS. První dvě kapitoly jsou perfektní, ale ta třetí už mi přišla trochu přitažená za vlasy a působila dojmem, že ji Moebius dělal trochu z donucení a musel se do toho až násilím nutit. Nicméně je to skvělý komiks, jen mne mlátily do očí překlepy v textu, což mne zarazilo již v Barbarelle, kdy název kapitoly, cituji: "MINUTOŽROUTŮV HŇEV". To byla silná pěst na oko. ...Ale zpět - sečteno, podtrženo, Jodorowsky + Moebius = Skvělé dílo!
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš2.6.2018 16:40Šílená ze Sacré-Coeur
    Občas mi Šílená připomínala jednu slečnu, se kterou jsem žil, občas mi Alain připomínal mne. Scénáristická nejednoznačnost (co je pravda/realita/dobré) u mne dobře zafungovala. Takže třetí kniha, kterou jsem si u Arga na Světe knihy koupil, vstoupil do vod neznámých, a vylezl osvěžen.

    Když na to koukám, tak dobře mé dojmy vystihl ve své recenzi Norri, jeden z největších autorů českého internetu.
  • Norri
    Norri mecenáš30.5.2018 13:06Šílená ze Sacré-Coeur
    Šílená ze Sacré-Coeur je zvláštní kniha. Ta nejistota, kterou při čtení neustále pociťujete, se vám dostane pod kůži. Není to ten typ příběhu, kdy si říkáte, že se hlavní hrdina chová nelogicky. On se totiž chová jako kretén, ale chápete ho. Alain Mangel se snaží chovat a uvažovat racionálně a rozhodovat se správně. Někdy ale zkrátka neuhlídá svůj chtíč a jindy mu zase morálka nedovolí všechno utnout a poslat všechny do háje. A to jej ve spirálách stahuje dolů a zároveň jej to v určitém směru i osvobozuje. Šílená ze Sacré-Coeur rozhodně není kniha na jedno přečtení. Je napínavá, zábavná a navíc v ní Jodorowsky nešetřil humorem. Když se vám celý ten příběh rozleží v hlavě, tak budete mít chuť dát si ho znovu. Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/silena-ze-sacre-coeur
  • Vojtěch 393
    Vojtěch 39326.5.2018 14:48Šílená ze Sacré-Coeur
    Tak nějak jsem od toho nic konkrétního neočekával a možná jsem jen myslel, že tam bude více erotiky, ale.. mě se to líbí.. Je to jiný a řekl bych dost... francouzský. Prostě Moebius s Jodorowskym tady přednesli zajímavej příběh, kde mají své místo jak vážnější myšlenky, tak i totální satira a ohromně vtipné scény. Jak níže zmiňuje Kazumaki, Moebius v závěru knihy kreslil o dost jinak, než je asi většina z nás zvyklá a je to na jeho poměry řekl bych tak karikaturní, že mě to až zarazilo. Nicméně mi to nevadí... Jen bych nikdy neřekl, že si při prohlížení Giraudových obrázků vzpomenu na Delafovu kresbu v Pupících... :D
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.5.2018 21:00Šílená ze Sacré-Coeur
    Na tohle jsem se těšil, ale zároveň jsem si říkal, jestli to bude naprostá bomba nebo totální úlet (či průser). Po přečtení pořád nevím, kam komiks zařadit. Každopádně z něj mám pozitivní pocity a četlo se to docela dobře, i když určité pasáže byly na můj vkus přemrštěny dialogy. Co je docela zajímavé, že každá kapitola v podstatě vypráví jiný příběh. Chápejte, jiný styl vyprávění a úplně jiná dějová linie, byť všechny na sebe navazují. Samotný obal navíc evokuje nějakou erotickou prasárnu z hlav Jodorowského a Moebiuse. První kapitola to v podstatě jistým způsobem vystihuje, ale zbývající dvě jsou zcela odlišné a erotiku vystřídá animalita a duchovní podstata lidského těla. Po přečtení komiksu jsem si položil otázku, o čem to celé vlastně bylo. Došlo mi, že to je vlastně o mužství a stárnutí. V podstatě muž v krizi středního věku a je jedno, jak to nazvete, a že mu jde o duchovno, a že nosí fialovou a chce být odlišný a ono je to vlastně o něčem jiném, a blablabla - došlo mi, že je to vlastně o sexu a sexuální frustraci a nenaplnění podstaty lidského (mužského) těla. Kolikrát mě napadlo, co všechno je muž schopen udělat, když mu jde o sex a jak je schopen se zamotat až do naprostých absurdit, jen aby si splnil svoji potřebu. To celé výše zmíněné se mi navíc líbí, že je zabalené do hábitu brojení proti společenským konvencím a oba autoři se nás snaží přesvědčit, že žijeme ve lži a my jsme jakési odrazy světla v jeskyni. Místy mi těch duchovních narážek přišlo až moc a související uchylárny / ujeťárny mi kolikrát přišly, že se do děje nehodí, viz to jeho vyměšování. Poslední takový poznatek je kresba. Moebius je hodně dobrý a já ho zbožňuji, ale je fakt, že si člověk musí místy zvykat na jeho ne sci-fi kresbu. Navíc mi přišlo, že třetí kapitola je víc karikaturní. Daleko více jsem tam nacházel to klasické přehánění, které vidím v komiksech pro děti, viz Asterix apod. Zkrátka mi ta třetí kapitola přišla svou podobou kresby dětštější. Formát a vazba je dobrá, ale moc mi nesedí ten kartonový podklad komiksů od Arga. Lady Mechanika tím až tak moc netrpí, ale zbytek komiksů co mám od Arga, mi přijdou, že se po pár přečteních musí rozpadnout, zvlášť ten hřbet. Viz Svět Edeny, který jsem avizoval ve svém komentáři. Suma sumárum jsem spokojený s tímto komiksem a dost jsem se bavil, přesto to není úplně můj šálek, z kterého skáču do stropu. Vše sedí, vše je v pořádku, jen téma není moc pro mě. Kdyby to dělal někdo jiný, tak o to nezavadím, když to dělaj mistři, rád zainvestuji, takže proto spokojené 4 hvězdy.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš14.5.2018 13:21Šílená ze Sacré-Coeur
    No, takhle. Šílená z baziliky Nejsvětějšího srdce ve mně zanechala poměrně hodně rozporuplných pocitů. Jodorowsky a Moebius se tu spojili, aby vytvořili další geniální dílo, ale osobně mi to spíš přišlo jako plýtvání energií. Je to hlavně kvůli postavám, které mi přišly snad všechny hrozně protivné a nesympatické.
    Nejvíc asi hlavní protagonista Alain Mengel, kterému se všechno sesype v den, kdy mu žena daruje k narozeninám rozvodové papíry a spustí se s jeho známým přímo v jejich domě. Dosud spíše apaticky a filozoficky smýšlející stařík Alain, jenž ani do té doby nemohl mít děti, začne najednou podlehávat kouzlu mladé studentky, která jej chce cíleně svést a mít s ním potomka – sv. Jana. Časem ho ještě začne nutit, aby ulehl s novodobou Marií (která je vlastně Rosaura, dcera krále drog), která bude později… no, to se případně dočtete. To je hrubá kostra příběhu, která se přirozeně začne mnohem víc zamotávat, nabalí na sebe další postavy a dějiště se přesune až do exotických krajů Jižní Ameriky (Kolumbie, tuším).
    Jodorowsky už se tady dost opakuje a vlastně mi svým způsobem leze trošku na nervy. Alain je starý neschopa, jenž se nechává ostatními vláčet, neustále si na něco stěžuje, aniž by se snažil svou situaci jakkoli řešit a vlastně se podřizuje svému chtíči, protože má slabou vůli. Všichni kolem něj jsou zase manipulativní fanatici ohánějící se duchovnem a brzkým příchodem mesiáše; duchovním splynutím těl, ačkoliv pro Alaina je fyzický akt spojení čistě o animální posedlosti. Z církevního křesťanství tu tedy vzniká jakýsi podivný náboženský mutant. Celé dění komplikuje fakt, že Alain mívá často střevní potíže. Ale nedostatky těla, jak je u Jodorowského známo, nejsou příliš důležité. Jedním z motivů příběhu jsou totiž drogy a transformace, dál bych to tu asi nerozebíral.
    Podle mě měl Jodorowsky spíš zůstat u SF. Z pozdějších alb Šílené mám dojem, že Moebius si to myslel taky. Kresba časem více zabředne do karikatury a kreslené komiky, obrázky jsou již více črtané a skicovaté, jakoby je chtěl mít Giraud už rychle za sebou (anebo se pletu a je to přesně naopak). Ale aspoň to celé nemusel barvit sám.
    Naproti tomu musím ocenit české zpracování knihy a přes všechna negativa oceňuji, že to tu vyšlo a že to mohu mít, ačkoliv pochybuji, že se k tomu ještě vrátím. Pana Podaného musím opět vyzdvihnout za takovou práci.
    Hodnotím v rámci tvorby obou autorů.

  • cyboy
    cyboy mecenáš13.5.2018 11:20Šílená ze Sacré-Coeur
    Jodo a Moebius ve vrcholne forme. Naprosta parada. Jen jsem to vecer otevrel, ze zalistuju a trochu se pokocham kresbou a nedokazal jsem se od toho odtrhnout.
    100%
13141144
  • S4TW
    DEmnoG: Tak jedna věc je, že asi nejsem příliš náročný a líbí se mi široké spektrum věcí. Další věc je, že narozdíl od spousty rozlišuji mezi žánry a tak k dílu přistupuji. Když čtu supráky, tak očekávám supráky, ne nějaké psychologické drama s filozofováním o smyslu života... Ač, když se takový suprácký komiks objeví, tak to je někdy taky fajn...
    Načteno bych řekl, že mám tak středně, jak co se týče literatury, tak komiksu. Rád zkouším všechno, ale když se mi něco hodně nelíbí nebo jsem se dvakrát spálil, nevidím důvod do toho jít potřetí. Třeba Kůstka jsem zabalil hned po první knize, protože prostě nebudu desetkrát plivat na to samé. Podobné s Moorem, kdy jsem dal jeho Top 10, obě části a nebylo to ono, tak jsem se mu vyhýbal, ač zrovna tady je nutnost dát tomu ještě šanci - Watchmeni, Z Pekla, Vendetta - to si prostě přečtu. Jenže pak jsou lidi, co se jim nelíbí snyderův Batman první kniha, nelíbí se druhá, ale přečtou si všech 10 a dají desetkrát 1*, to mi už přijde ujetý...
  • Norri
    Norri mecenáš4.6.2018 19:30Šílená ze Sacré-Coeur
    DEmnoG: jo, to jsem celý já :-D
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš4.6.2018 13:51Šílená ze Sacré-Coeur
    to S4TW: Hmm, tak buď jsi klikař nebo nemáš zatím natolik načteno, abys v rámci žánru/autora šlápl vedle (baví tě skoro všechno) nebo už máš načteno tolik, že se oceňuješ jemné nuance. Tak nebo tak, máš se dobře. Já jsem ve fázi, kdy hledám v libovolném médiu i žánru skvělý příběh. Kulisy mne už nezajímají. A proto klidně vyrazím na území, na které bych běžně nevkročil. Třeba teď se prokousávám Tomb Raiderem. I tak jsem přesvědčený, že když si kdokoliv koupí a přečte libovolný komiks, tak jeho názor má váhu. I kdyby to byl náhodou masochista, tak si může tady zařvat, že třeba Batman od Snydera je přeceňovaná sračka a prdnout mu nejnižší hodnocení (jako že je a nic jiného si nezaslouží:)). Zaplatil, místo aby šel se svojí milou do kina si tu srajdu, které každý dává pět hvězd, přečetl a je zklamanej nebo nasranej.

    To Norri: To je škoda, je fajnovej. Myslím, že jsem tě nedávno viděl ve společnosti Kaluže v Bohemia Bagelu. Když jsi kolem nás prošel na toaletu, tak se podlaha baru slušně prohnula.

    to Kapis: Nu dobrá, na Respekt a Reflex kašlu, koupím ti pár akcií společnosti Bakala Philanthropy:)
  • Norri
    Norri mecenáš4.6.2018 11:03Šílená ze Sacré-Coeur
    DEmnoG: Já jsem si ten popisek na boudě nepsal, v tom jsem nevinně :-D
  • Kapis
    Kapis mecenáš3.6.2018 16:20Šílená ze Sacré-Coeur
    Deg: obrptaka? Ty sis poridil kakadua prilboveho, ty uchylaku;)? Vis ze po sparatkach mezi zuby se nerve. Respekt mi neobjednavej, bo jak uz to neni ve formatu tech velkych novin, tak to nejde ani nacpat do mokrych bot a na oskrabani brambor to tez moc vyuzit nelze. Refkex tez nemusis bo tchani ho maji predplaceny a nakonec vzdycky skonci u nas. Nejakou dobu si uz pred otevrenim tipuju jestli pojede Raoul do Zemana, Buresa nebo do obou. Vetsinou vyhraju:)
  • S4TW
    DEmnoG: tak z 90% se mi vždy povede trefit do toho, co mě baví, asi nějaký čuch... když si přečtu autora, který mě už dvakrát nebavil, tak nevidím důvod po něm sáhnout potřetí... stejný se žánrem atp... jsou lidi, kteří jdou podesáté na superhrdinský film a diví se, jak moc superhrdinský to je... neříkám, že ti občas něco nesedne, ale u jistých individuí mám podezření, že to vyloženě vyhledávají, aby si mohli zanadávat, za hatit nebo nevím.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš2.6.2018 15:39Šílená ze Sacré-Coeur
    to S4TW: "Na stranu druhou se dnes a denně pozastavuji nad tím, proč si lidi vybírají ke čtení komiksy, které je evidentně nebaví, nebavily a bavit nebudou, nejspíš to věděli i před tím, než se pustili do čtení, ale mají nějakou zvrácenou potřebu v sebemrskačství..."

    Jak poznáš dopředu, že tě komiks/kniha/film/divadlo/výstava nebude bavit? Já mám lidi, kteří vyráží na objevitelské výpravy mimo jejich oblíbené žánry, rád. Snaží se vyvíjet a né dřepět obklopeni jednorožci a transformery s tím, že všechno ostatní je kravina. Sám si klidně přečtu superhrdinský komiks, který mne obvykle nezajímá, když na CDB bude mít slušné hodnocení. A když se mi nebude líbit, tak mu klidně dám jednu hvězdu. Z toho vyplývá, že patřím k lidem, které mám rád:).

    to Kapis: Jsem si říkal, že u svého hodnocení Johna Silvera jsi se skoro nemohl politicky vyjádřit, tak kudy to půjde ven. Já ti na rok z lásky předplatím Respekt a Refkex, abys měl proč řvát. A když budu v dobrém rozmaru, tak ti z ještě větší lásky nacpu svého obrptáka do kaďáku... taky proto, abys měl fakt proč řvát:).
  • Kapis
    Kapis mecenáš2.6.2018 14:39Šílená ze Sacré-Coeur
    Kdo pise do oportunisricke zumpy a citi se moralne fpoho tak je pro me neco jako ridic hovnocucu a to bez urazky techto tezce pracujicich lidi - o cemz ty nemas ani poneti. Proc by melo byt dvojhvezdickove hodnoceni nekoho tady programove? Treba se mu to fakt nelibilo.
  • louza
    Richarde, tohle není o militantnosti fanoušků ani o Moebiovi, ale o Vašem chování vůči nám jako platícím zákazníkům. Dlouho na to nikdo nereagoval, ale tohle rozhodně není první případ, kdy se do někoho kdo se jen trochu otřel o Vaši produkci navážíte. Naopak začíná z toho být s každou knihou pravidlo a jak jsem koukal není to jen tady na comicsdb, ale třeba na komiksáriu a možná i jinde. Chápu, že člověku, který si dává hodnocení pod vlastní komiksy asi těžko budu vysvětlovat co je to sebereflexe, ale snad by to dokázal nějaký psycholog, nebo kouč.
  • Darker
    Darker mecenáš2.6.2018 08:39Šílená ze Sacré-Coeur
    "...komentuješ důvody"...hmm... a ty víš jaké měl důvody tomu dát jen dvě hvězdy, když tu nenapsal ani čárku v komentářích?
  • Kapis
    Kapis mecenáš1.6.2018 20:02Šílená ze Sacré-Coeur
    Co také čekat za jiné sračky ze zatuchlé bulvární oportunistické žumpy aká Reflex?
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš1.6.2018 18:41Šílená ze Sacré-Coeur
    Tormentr - Naprostý souhlas. Tieto slová by som vytesal do skaly.
  • Darker
    Darker mecenáš1.6.2018 17:54Šílená ze Sacré-Coeur
    Ricarderon: Napadat něčí hodnocení je jako napadat něčí názor, to se nedělá. Můžeš s ním diskutovat, můžeš se ho snažit přesvědčit, můžeš předložit argumenty, proč s jeho názorem nesouhlasíš, ale to je tak vše. Jsem sice zastánce číselného hodnocení a různých průměrů, ale pokud se někdo řídí jen tím, tak moc inteligence asi nepobral, stejně jako ten, kdo chce, aby všichni měli na knihu stejný názor jako on a hodnotili stejně, nejsme ovce.

    S4TW: A to, že něco není můj šálek kávy a stejně si to koupím a přečtu, tak mám i právo to hodnotit. Tím se právě pozná skvělá věc od těch "jen dobrých", že se líbí i lidem, kteří by ji normálně hodnotili negativně.
  • S4TW
    Na jednu stranu úplně chápu, že i něco, co někdo bere pomalu jako modlu, druhému vůbec nesedne... Na stranu druhou se dnes a denně pozastavuji nad tím, proč si lidi vybírají ke čtení komiksy, které je evidentně nebaví, nebavily a bavit nebudou, nejspíš to věděli i před tím, než se pustili do čtení, ale mají nějakou zvrácenou potřebu v sebemrskačství... Osobně se mi stane tak jednou z pěti komiksů, že jsem průměrně spokojený a jednou z deseti, že jsem nespokojený... protože, světe div se, vybírám si čtivo, o kterém tuším, že mě bude bavit :-)
  • louza
    Ricarderon : nejsem PR specialista, ale nebylo by produktivnější oslovovat čtenáře, kteří knihu neznají, než neustále napadat ty co už to četli?
  • Velkej šéf
    Ricarderon: Mám dojem, že takovou ubohost, jakou tu poslední dobou předvádíš, jsem neviděl už hodně dlouho.
Četl/a (61)
2Hitman3, autokineton, Benny, ben_bella, Berry669, Cabal, charvos, cyboy, DanielT, Darth Raelchi, DEmnoG, Draco nobilis, farnhajt, Final, flipflop, Fry, Garp, Glumal, Grrr, Hawwwran, HellWeber, house192, J.Connor, jankie, Joshua_T, kaylin, Kazumaki, kinak, Light, Lobok257, maco, Mamut12, Mariohurbanek, massilia, monte walsh, MurinWolf, Murphy722, M_M, Noci, Norri, Ozymandias, Paja78, pechna, Pej, Poseidon1978, RadimNemec, S313, sala, SASAN_KING, Scaleo1, schefik, sedw, SNUFKIN, start05, the.kasztan, Tony TwoDee, VanTom, Velkej šéf, Vojtěch 393, wolfgang, zlejzmrd
(126)
2Hitman3, 2scha, arnecht, autokineton, AxusNalim, Azbest, Benji, Benny, ben_bella, Berry669, BlackDragon, blackJag, Bob, borknagar1, bourgeois, brkowycz, Cabal, charvos, chcita, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, DanielT, Deckard, DEmnoG, Devilek, Dinik, disclose, DKoscik, Draco nobilis, farnhajt, filemon, flipflop, Fox01, Fry, Garp, Glumal, gongon44, Grrr, Hawwwran, HellWeber, herrman, house192, ikshorm, Infarkt, invape, J.Connor, jankie, jd., Joshua_T, kapicka, Karolín78, kaylin, Kazumaki, kinak, Kiwi1902, Kocour, komik.sx, Kouzelnik7, kucik, listr, Lobok257, maara, maco, Mamut12, Mariohurbanek, markic, mcleek, Meesha, merhyx, mgeralt, MIKER65, Mitak, mstefl, Murphy722, M_M, NecRoman, Netorack, Noci, Norri, Olesh, Onkel 1928, Paja78, Paldini, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, Pej, Poseidon1978, Premek, RadimNemec, Ricarderon, S313, sala, Saran, SASAN_KING, Scaleo1, schefik, Šedo, Skot, Slaine, SNUFKIN, Stara.kryta, start05, Stlucius, suricattaontheway, tacmud, the.kasztan, Tialster, tomned, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, VanTom, Velkej šéf, vishnar, Vojtěch 393, vranakx, Vrenn, wolfgang, xintax, yogi, Zajo original, Zdendy, zlejzmrd
Chce (19)
besikv, ComicBookGuy, deefha, DracoAn, Jabba, James, Lojza, Maty48, monty.cl, mywiel, Neuro, Nightmare, normsko, nx, polika36, sleepless, timek, Wiruss, xai
Shání (6)
ComicBookGuy, D.K.Logic, deefha, mineralk, namdnas, Nightmare
Nabízí (6)
Abstinent, Draco nobilis, Fox01, Light, Pej, www.foxbazar.cz