• hroubek
    Velká pecka. Tento komiks mi hodně sedl. Má skvělou atmosféru, parádní vyobrazení Japonska, dobrý příběh okolo Kitty a pak samozřejmě Wolverina. Vztah Kitty a Logana je na celém komiksu nejlepší. Claremont zde výborně ukazuje, že X-Menům a jednotlivým členům rozumí jako nikdo. Ve výsledku je to opravdu velmi dobrý komiks, který stojí zato ho mít ve své sbírce.
  • hroubek
    Tohle je Slott jak ho mám nejradši. Plný nápadů, hlášek, parádní akce. Tady se jede dost na doraz a příběh uhání dopředu jako splašený kůň. A je to jenom dobře. Příběhu to jen prospělo, jelikož návrat Osborna je skvělý tah, do toho se objeví Thunderbolts a k tomu se představí (skoro)nová postava. Mě tahle akční jízda hodně sedla a velkou radost mi udělala i kresba od Romity Jr.. Velmi povedený díl výběru.
  • hroubek
    Nic proti ničemu. Fajn komiks, který se čte dobře, ale není to žádná velká pecka, jenž si budete pamatovat dalších pár týdnů. Úvodní komiks s prvním představením Cablea je na mě až moc ukecaný a skáče od jedné věci ke druhé a pro nás čtenáře je nepřehledný guláš. Hlavní příběh je dobře vystavěný, má zábavný děj a ve výsledku ničím neurazí. Osobně mi nesedla moc kresba, ale nebylo to nic hrozného, na co by se nedalo koukat. Čekal jsem trochu více, nicméně jako akční jednohubka s Cablem to funguje dobře.
  • hroubek
    Dost mě to bavilo. Michelinie se s ničím nemaže a jeho scénáře jsou velmi akční a hravé. A to mi dost sedlo. Žádný zbytečný vysvětlování, čtenář občas musí zapojit rozum, je to drsnější a krvavější. A v neposlední řadě tomu nechybí zajímavé myšlenky na téma patriotství, spravedlnosti nebo morálky. Je to dospělejší čtení a já si ho užil. Silver Sable, Captain American a Solo jsou zde podaný parádně. Líbí se mě jak je vykreslen vztah Petera a MJ, protože tohle je osudová láska.
  • hroubek
    Není to vůbec špatný. První dva sešity nám ukážou, kdy a za jakých podmínek se Rogue objevila poprvé. A popravdě jsem takovéto zapojení nečekal. Byl to zajímavý pohled na tuto hrdinku. Pak nastupuje hlavní příběh, který mě sedl. Není zbytečně ukecaný, má spád a pořád se v něm něco děje. Dost tomu pomáhá, že vedlejší postavou je Gambit, protože je to sympaťák a má dobré hlášky. Ve výsledku se o Rogue dozvíme dost věcí a k tomu dostaneme dobrý příběh. Za mě spokojenost.
  • hroubek
    Čekal jsem více. Dost mě mrzí, že samotná zápletka není, tak vytěžená jak by mohla a místy nejde do hloubky. Zamrzí to, jelikož to mohlo/mělo být lepší. Komiks jen zlehka načrtne potenciál nového záporáka, nevyužije Ďábla z "Pekelné kuchyně" a místy působí trochu uspěchaně. Na druhou stranu se to čte dobře, a má to pár dobrých nápadu. To nejlepší přijde až na konci, kde se dozvíme více o postavě Jackpot. Je to lehký nadprůměr a doufám, že mě další díly komiksového výběru udělají větší radost.
  • hroubek
    hroubek24.1.2021 12:30Zatmívačka
    Vážně mě mrzí, že nemůžu dát plný počet hvězd, protože by si je komiks zasloužil, ale já to tam prostě necítím. Zatmívačka skoro výborný komiks, se kterým má jeden zásadní problém. A ten problém se týká příběhu. Díky ohlasům, hodnocením a hypeu, jsem očekával pecku, která mě semele a rozžvýká. A to se nestalo. Ten příběh je zajímavý a má suprovou atmosféru, zápletku a všechno, co k detektivkám patří. Jen mi to přišlo "trochu málo". Pořád jsem čekal na ten okamžik, kdy by mě příběh posadil na zadek a já bych jen nevěřícně koukal na to, co jsem zrovna přečetl. A to se nestalo. Dost mě to mrzí, jelikož miluji filmy, a ta zápletka mi přišla dost zajímavá a nosná a určitě by zde fungoval nějaký šokující zvrat, který by ten konec nakopnul úplně jiný směrem. Brubaker odvedl výbornou práci a totéž platí pro Phillipse a Breitweiserovou, protože jejich kresba a barvy dodávají příběhu tu správnou a hutnou atmosféru. Zatmívačka je velmi kvalitní komiks, a určitě mu dejte šanci, bohužel mě k dokonalosti něco málo chybělo.
  • hroubek
    Po filmovém Loganovi jsem se na samostatný komiks s X-23 moc těšil. A jsem rád, že jsem dostal dobrý a zábavný komiks. Čte se to pěkně, má to dobré tempo, pěknou akci a i kresba je fajn. Jen mi to celé přišlo, že se to tváři vážněji, než to ve výsledku je. Pořád jsem měl pocit, že by se mohlo jít více na dřeň nebo rozvinout nějaké konkrétní myšlenky. O tom jak vznikala Laura/X-23 se dozvíme vše podstatné, ale jaká je o tom se nedozvíme vůbec nic. Nic o tom jak přemýšlí, co se jí honí v hlavě nebo jaká je. A to je trochu škoda. Jsem spokojený, ale myslím si, že to mohlo být lepší.
  • hroubek
    Až při druhém čtením jsem tento komiks docenil. To, co zde scénárista J.M. DeMatteis rozjede je naprosto neočekávané a drsné. Není to žádný úsměvný příběh našeho dobrého pavouka ze sousedství. Tohle je cesta do hlubin šílencovi mysli. Je to filozofické dílo o smyslu života s křížené hororovými okamžiky. Není to jednoduché čtení, a ani to není moc zábavné, ale ten jiný pohled za to rozhodně stojí, jelikož velmi výrazně ukazuje, že svět není jednoduché místo a existují i jiné barvy, než černá a bíla. Kravův poslední lov je výrazný autorský komiks, který svojí nekompromisností je důležitým milníkem ve Spideyho historii.
  • hroubek
    Tohle mi sedlo. Je vidět, že i samotného autora ta myšlenka bavila a dost dlouho si jí představoval. Bendis odvádí velmi dobrou práci. Je to hravé, zábavné, a nabízí to zajímavý pohled na Dooma a jeho přemýšlení. Tento pohled se mi dost líbil, jelikož krásně ukazuje, že se dá s některými charaktery pracovat jinak. Kresba od Maleeva je moc pěkná a k tomu to příběhu se hodí. Trochu mě mrzelo, že to žene, tako moc dopředu a nedostaneme žádný pořádný souboj. Jediný velký nedostatek tohoto komiksu je, že končí v ten nejhorší moment a asi nikdy nebude dovyprávěn. Je to velká škoda. Neoblíbený Iron Man je velmi povedený komiks.
  • hroubek
    Ze všech hlavních hrdinů DC má Flash nejsložitější historii a časovou osu. A fakt nesouhlasím s tím, že tohle ideální start pro nové čtenáře Flashe. Nicméně pokud Flashe trochu znáte, a osvěžíte si vzpomínky úvodním komiksem Znovuzrození hrdinu DC, tak se chytnete. Ze začátku jsem místy tápal, opět je na vině český vydavatel, který se neobtěžoval, napsat, vysvětlit nebo dovydat New 52. Takže nám chybí dost informacích a trvá, než se zorientujeme. Jakmile se naskočí do hlavního příběhu, tak většina problému zmizí a my si můžeme užít zajímavý příběh Barryho Allena nejrychlejšího muže planety. A je to dobré čtení, které má parádní konec a moc hezky láká na další díly.
  • hroubek
    Není to špatné, není to skvělé, prostě je to někde mezi průměrem a nadprůměrem. Z mé strany to nahoru tahá ten konec, který se povedl. Ale lhal bych, kdybych řekl, že jsem si tento komiks užil, tak jak bych chtěl. Netvrdím, že je to špatné, jelikož to má několik výborných částí a momentů. Jen mi tam něco chybí, abych šel s hodnocením o stupínek nahoru. Snad s dalšími čísly bude moje spokojenost větší.
  • hroubek
    Dan Abnett prostě umí. Už po páté mi dokazuje, že chápe, co pohání Artura/Aquamana a pokaždé to dokáže posunout nějak dále. Díky tomu je hlavní hrdina mnohem propracovanější a zajímavější. Totéž by se dalo napsat i o Mere a dalších vedlejších postavách. Kresba krásná a výborně sedí k příběhu. Osobně mě bavil i ten příběh, který nesouvisí s hlavní dějovou linkou. Jediný problém tohoto komiksu je, že je opravdu hodně tenký. U Aquamana jsem si zvykl na více stránek.
  • hroubek
    Nesedlo mi to, tak jak bych si přál. Bendis to rozehraje dobře a věřím, že samotná Riri se v dalších příbězích pořádně vyprofiluje a bude zajímavější postavou. Ale v tomto úvodu mě to tolik nebralo. Prostě mi to přišlo takové obyčejné a krom toho proč se Riri rozhodla stát superhrdinkou, tak to nic výrazného nenabídne. Škoda.
  • hroubek
    Angela se mi špatně hodnotí. Ze začátku mě to vůbec nebavilo, jelikož jsem nechápal o co jde a ani hlavní hrdinka mi nesedla. S dalšími sešity to bylo lepší a lepší, nicméně pořád jsem se nemohl ubránit pocitu, že mi spoustu věcí uniká. A není to moje vina. Ke konci ten příběh funguje mnohem lépe, než na začátku, ale prokousat se k němu skrze tuny dialogů, byl úkol hodný Thora. Angela není špatný komiks, ale popravdě nevím, kdo si ho pořádně užije.
  • hroubek
    O zklamání nemůže být řeč, přesto jsem od Dana Slotta čekal trochu více. Je mi jasné, že ne každý sešit může/musí být nezapomenutelnou peckou. Jde jen o to, že jsem na Slotta a jeho run slyšel samou chválu a zde mi přišlo, že to jede celé na půl plynu. Zápletky jsou fajn, originalita tomu nechybí, nicméně mě to tentokrát tolik nechytlo. A mrzí mě to, jelikož mě tahle část Spideyho dobrodružství baví a zajímá. Snad to příště bude lepší.
  • hroubek
    Tohle mě moc sedlo. Výborná oddychovka. Hodně jsem se těšil na seznámení s Gwenpool (Gwen Poolovou). A je to přesně takové jaké jsem chtěl. Zábavné, trhlé, plné nápadu, pomrkávání a skvělé zábavy. Šlape to od začátku až do konce a moc rád bych si s touto hrdinkou přečetl další komiksy. Boření čtvrté stěny, nadsázka a desítky odkazů. Gwenpool je jasná volba a skvělý komiks.
  • hroubek
    Nebudu lhát, že jsem čekal více. Michelinie a McFarlane jsou sehraný a nemůžu říci, že by jejích příběhy nebavili, na to jsou dost kvalitní. Bohužel, ale nemůžu tvrdit, že jsou to mistrovské pecky. Těšil jsem na Venomův návrat a nakonec z toho nic moc nebylo. Další sešity byly dost fajn, přesto jsem z toho nikdy neměl pocit, že by šlo o nějak extra důležitý příběh v životě Spideyho. Poslední sešit je dost dobrý, ale působí zde trochu nepatřičně. Venomův návrat je slušný komiks a celkem i dobré čtení, ale v rámci výběru je to průměr.
  • hroubek
    Je to hodně dobré. Greg Pak rozumí Hulkovi, a ještě lépe rozumí Amadeovi. Pak píše zábavný a odlehčený komiks, který dobře pobaví, ale má toho v sobě mnohem více. A to se mi na tomto komiksu dost líbilo. Není to jen póza. To odlehčení má svůj význam. Bavilo mě to číst, a užil jsem si pohled na jiného Hulka. Totéž platí i o vztahu Amadea a jeho sestry Maddy, jenž je zajímavější, než se na první pohled zdá. Po příběhové stránce je to zábavné čtení, jehož hloubka se skrývá v náznacích. Dobrý a povedený komiks, který mě udělal radost.
  • hroubek
    Povedený a dobrý komiks. Je fajn, že se výběr snaží být co nejpestřejší a různě kombinovat autory a příběhy. Je zde cítit láska k původním retro příběhům, tak i úcta k tomu co vzniká teď. A Lee Weeks to zde předvádí naplno. V tomto komiksu dostaneme dva příběhy. Jeden představuje trochu jiný pohled na to se dělo po smrti George Stacyho. Druhý sleduje příběh jednoho taxikáře a jeho vztah ke Spideymu. V druhém příběhu moc o Spider-mana nejde a vůbec to nevadí. Oba příběhy mají něco do sebe, jsou dobře napsané a mají myšlenku. Bohužel jim něco málo chybělo, aby si mě na plno získaly. Za mě tedy celkem spokojenost, ale nejsem si jist jestli to sedne všem.
  • hroubek
    Na pokračování Amazonky útočí jsem dost těšil, díky parádnímu zakončení první části. Bohužel při čtení tohoto komiksu přišlo mírné, ale přesto dost citelné vystřízlivění. V první části mě nevadilo přeskakování ve vyprávění, nicméně zde to bylo o mnoho horší. Utrpěla přehlednost a i gradace. Díky tomu některé okamžiky nefungují, tak jak by měly a to je velká škoda. Konec se sice povedl, ale nemůžu říci, že by byl po všech stránkách uspokojivý. Amazonky útočí druhá část není špatný komiks, bohužel na kvality první části nedosahuje.
  • hroubek
    Hodně kvalitní retro. Stan Lee a John Romita vytvořili zajímavé příběhy. A tahle spolupráce se četla opravdu moc dobře. Je to ukecané, jen když je to potřeba. Jinak je to velmi akční komiks(dost tomu pomáhá rozdělení panelu), ve kterém se neustále něco děje. Peter/Spidey lítá od jednoho protivníka ke druhému a do toho řeší klasické své problémy. Ke konci je toho trochu moc a závěr mi přišel lehce urychlený. Nicméně to pořád nic nemění na tom, že je to hodně dobré čtení.
  • hroubek
    Dost dobrý. Nečekal jsem to a ve výsledku jsem dostal kvalitní komiks co mě bavil. Nightcrawler mě nikdy jako postav moc neučaroval, ale zde je perfektně napsaný a propracovaný. Ta postava má hloubku a je sama osobě dostatečně zajímavá, aby mě bavilo číst co se jí děje. Sedl mi i příběh, kde vůbec nebylo na škodu to tajemno a mystično. Moc hezky fungují vztahy Kurta se všemi ženami, jenž má ve svém okolí, které k němu vzhlížejí, ale každá z jiného důvodu. Bavilo mě to číst, samotné příběhy mají spád a umí překvapit. Jediné co mě mrzí, že mě to více nechytlo. Nightcrawler je moc dobrý komiks.
  • hroubek
    Parádní komiks. Četlo se mi to vážně moc dobře. Je to dáno tím, že po scénáristické stránce je to zas něco jiného. Jiný pohled na Wonder Woman, její vztah s matkou, plnění povinností a samozřejmě vnímání svého odkazu. Scénáristé zde rozjedou zajímavý příběh, který má parádní dialogy, zajímavý vývoj postav a moc pěknou kresbu. Jediné co mi dost nesedlo je zas megalomanská bitva(komiks by bez ní fungoval), kde jsem prostě nechápal nečinnost některých hrdinů. Velmi příjemné překvapení a hlavně dobrý komiks. Už teď se těším na další díl a bohužel poslední číslo kompletu.
  • hroubek
    Tento komiks navazuje na to, co se rozjelo v "restartu" Svítá nový den. Opět se jedná o klasické Spideyho dobrodružství se vším, co k tomu patří. Líbí se mi, že jsou si toho sami tvůrci vědomi a zkouší navodit podobnou atmosféru starších příběhů, na kterých sami vyrůstaly a přitom jít novou cestou. Ať už jde o zápletky, nové záporaky či změnu celého vyznění příběhu. Na mě to funguje dost dobře. Neříkám, že je to skvělé, ale čte se to parádně. Má to spád, dobré nápady, slušné tempo a nenudí to. Navíc se na chvilku zastaví Wolverine a Doctor Strange. Na komiksu se podílelo více autorů a kreslířů. Ne vždy se mi kresba líbila. U prostředního příběhu se kresba hodí, ale je dost nepřehledná a díky tomu to sráží zážitek. Totální šílenství není vůbec špatný komiks a jsem s ním spokojený.
  • hroubek
    Jsem spokojený, ale čekal jsem to o trochu lepší. Původní sešit o vzniku Fantastic Four už jsem četl, přesto mi nedělalo problém si to znovu zopakovat. Co se týče hlavní dějové linky, tak ta je zábavná a má spoustu dobrých a silných momentů(ten nejsilnější přijde na konci prvního a posledního sešitu). Problém mám s příběhem. Ten není špatný, jen mi přišel takový obyčejný. Prostě je to celé nadprůměrné, vypadá to dobře a je to celkem i zajímavé, jen si z toho skoro nic neodnesu a za pár měsíců si na to ani nevzpomenu. Což, je ve výsledku velká škoda, jelikož ten potenciál zde byl. Nicméně pořád jde o fajn komiks, který neurazí.
  • hroubek
    Mnohem lepší, než jsem čekal. Mladí Titáni nejsou moje srdcovka, ale tento příběh se opravdu povedl. Geoff Johns krásně vystihl to co měli čtenáři rádi na starých příbězích Titánů a převedl to do nové podoby s novými hrdiny. Díky tomu parádně funguje ten kontrast a práce s postavami a jejich motivacemi. Čte se to velmi dobře, je to zábavné a celkem i drsné a dané zvraty nepůsobí vycucaně z prstu a dávají v širším hledisku smysl. Za mě tedy moc fajn komiks, který je lepší, než jsem čekal.
  • hroubek
    Tento komiks mi udělal radost a zároveň mě docela dost naštval. Nejdříve k té pozitivní částí. Tento komiks navazuje na číslo 24., takže když tyto dva komiksy budete číst po sobě, tak dostanete pěkný příběh. A teď k tomu horšímu. Pokud se těšíte na titulní Inferno, tak Vás čeká velké zklamání. Je to dost ironické, jelikož ve vysvětlivkách na konci komiksu se dočtete, že to hlavní a důležité přijde až o dva sešity později. Proč to vydavatel, takhle vydal je mi záhadou, a je to taková menší podpásovka. Jinak příběhy jsou slušný a zábavný, a v rámci Spideyho série představují lehký nadprůměr.
  • hroubek
    Mám rád Batmana jako postavu a vždy si rád přečtu nějaký komiks s ním. Nicméně je pravda, že jsem se ho trochu přejedl. Komiks Já jsem Gotham, představuje svěží pohled na Batmana. Je to dáno dynamikou a taky dravostí. Tenhle Batman je hrdina numero uno, a to co zde dělá je rozhodně velkolepé a komiksově přepálené. Sedl mi příběhy, vývoj konkrétních postav a i akce. Dost se povedl konec, který slibuje zajímavé věci do budoucna. Spokojenost, ale příběhy Aquamana a Wonder Woman mě bavili více.
  • hroubek
    Jako proč ne. S NHM je to v posledních dílech jako na houpačce. Střídají se lehce nadprůměrné komiksy s těmi průměrnějšími. Nikdy se nejedná o velkou pecku ale na druhou stranu nikdy se nejedná o kapitální průšvih. Colossus patří k těm průměrnějším. Nenadchne, neurazí a my dostaneme to co máme dostat. Komiks má tři příběhy a každý je jinak stylisticky a vypravěčsky udělaný. Díky tomu je to dost pestré. Nicméně po příběhové stránce to trochu kulhá. Z mé strany jde o slušný komiks, přesto nic více.
  • hroubek
    Obávám se, že zas půjdu proti proudu, jelikož mě tento komiks sedl a bavil mě. Nejvíce si tento komiks užijí fanoušci seriálu Legendy zítřka. Je fajn, že hlavním hrdinou je Rip Hunter a ostatní postavy mu pomáhají a dotvářejí příběh. Místy je to překombinované, opět pokud nemáte načteno v DC světě, tak nebude chápat, co se děje a vlastně v tomto nepomáhá ani vydavatel. Přesto je to dobré čtení a celkem jsem si ho užil bez větších problémů. Dost dlouho jsem se rozhodoval mezi třemi a čtyřmi hvězdy, ale nakonec starý příběh rozhodl o lepším hodnocením. Neříkám, že je to nějaká extra velká pecka, nicméně z mého pohledu jde o komiks, co neurazí.
  • hroubek
    Pokračování příběhu Jen o den víc, kde se změnil status quo. Tým scénáristů okolo Dana Slotta přichází s trochu jiným Peterem, než si ho pamatujeme, ale jinak je skoro všechno při starém. Peter nemá práci, peníze, nic nestíhá, nedaří se mu v soukromém životě, má své "štěstí" a do toho se městě objevili nový záporáci, na které nově registrovaný superhrdinové nestačí. Ještě, že má tetu May, kamaráda Harryho a svůj humor. Slott a spol pojali Spider-mana trochu jinak. Berou si to, co fungovalo po celou dobu, oprášili to, dali tomu nový kabátek a přišli s několika změny, které udělaly příběh dynamičtější. Z mé strany spokojenost a moc rád bych si tuto sérii přečetl celou.
  • hroubek
    Velmi příjemný a dobrý komiks. Sedl mi styl a způsob jakým je zde příběh vyprávěn. Karl Kesel se nesnaží o nic převratného a je to jenom dobře. O to více funguje interakce mezi postavy, pár zvratu a vykreslení Johnnyho Stroma. Vše je podpořeno velmi trefnou kresbou od Scottie Younga. Chtěl jsem jít s hodnocením výše, ale jedna věc mi v tom bránila. Neslaný a nemastný konec plus hlavní záporák. Zde jsem čekal něco zajímavějšího a chytřejší. Human Torch je dobrý a zábavný komiks, který určitě zkuste.
  • hroubek
    Velká pecka. Parádní komiks, který mi velmi sedl a jen maličkost ho dělila od plné palby. Vzestup a pád je výborné pokračování po příběhu Volání po spravedlnosti. Krásně je zde ukázáno, že některé vítězství jsou krvavě vybojované. A někdy je pomsta silnější, než spravedlnost. Vzestup a pád je svým způsobem docela temný komiks, jelikož nám ukazuje, že někteří hrdinové jsou jen lidé plný chyb a dokáží dělat dost nepříjemné věci, aby dosáhli svého. Naštěstí je to parádně napsané, dává to smysl, celý příběh funguje od začátku až do konce a jeho vyústění je stejně tragické jako nevyhnutelné. A v tom je síla tohoto komiksu. Rozhodně doporučuji si přečíst. Jedno z nejlepší DCKK za poslední měsíce.
  • hroubek
    Hodně povedený komiks. Je to velmi dobré a kvalitní čtení. Z těch komiksů co jsem četl, tak Storm nikdy nedostala tolik prostoru na vykreslení její postavy, emocí a dalších věcí s tím spojených. Tento komiks nám to vynahradí. Starší příběh od Chrise Claremonta jsou parádní a je vidět, že Claremont X-Meny miluje a chápe jako nikdo. Hlavní příběh má velmi dobré tempo, krásnou kresbu a dynamiku. Čte se to krásně a nenudí to. Z mé strany spokojenost.
  • hroubek
    Poctivé retro. Roger Stern byl Spideyho velký fanda a přistupoval k jeho příběhům s respektem a taky tím, že chce něco předvést a dokázat. To se mu zde povedlo. Jeho příběhy mají šmrnc a neztratily kouzlo ani po letech. Velkou zásluhu na tom taky má skvělá kresba od Johna Romity Jr., který si zde začal pilovat svůj styl. Samotné příběhy nejsou přelomové, ale takové sešity s Black Cat nebo Juggernautem stojí za to. Je to fajn komiks, který mě sedl.
  • hroubek
    Tento komiks a jeho příběh bude patřit k tomu nejkontroverznějšímu co se Spideyumu za posledních pár let stalo. V tomto komiksu se bude přepisovat status quo. A rozhodně to nesedne všem. Spoustu fanoušku to doslova naštve. Já jsem to zkusil moc nevnímat a užít poslední představení J. M. Straczynskiho u Spider-mana. Příběh se mi líbil. Jelikož to skvěle navazuje na komiks Zpátky v černé, který je luxusní. A pak to přijde. Hodně emocionální a smutné zakončení. Bolí to, protože přijdeme o desítky skvělých příběhů. Přesto někde uvnitř vím, že to není konečná pro Petera a MJ. Staré příběhy nejsou špatné, ale jsou hrozně ukecané a obdivuji čtenáře co to četli a nezbláznili se. Jen o den víc je zajímavý a dobrý komiks a pro všechny fanoušky Spider-mana povinnost s velkým P.
  • hroubek
    Povedený komiks, který rozhodně neurazí. Osobně nemám u Spideyho problém se staršími příběhy, a zde se to znovu projevilo. Příběhy mě bavily a užil jsem si je. Jasně, v tomto komiksu těch zásadních sešitů moc není, ale opět je tu jeden důležitý milník v Peterově životě a je fajn vidět a číst jak reaguje. Obyčejný čtenář z tohoto komiksu nebude, tak nadšený, ale fanoušek síťomila si přijde na své.
  • hroubek
    Když jsem viděl obálku, tak jsem se trochu bál, že to bude neskutečně ukecané. A ono to, tak ukecané není. Je tu hodně akce, moc hezká kresba a parádní vedlejší postavy. Příběhy jsou sice epizodní, ale to nijak nevadí, jelikož splňují to co mají. Největší radost mě udělal první starý příběh - první výskyt Black Lightninga. Je to fajn komiks, který rychle uteče, ale za pár dní si nevzpomenete, že jste ho četli.
  • hroubek
    Další povedený komiks. Mám k tomu své výhrady, ale bavilo mě to. Rozhodně to bylo lepší, než jsem čekal. Banshee je zde velmi pěkně vykreslený. Funguje zápletka a vedlejší postavy. Problém jsem měl se záporáky, jelikož mi přišly až moc přepálený, ale to je v tomto případě jen můj problém. Celkově mě to sedlo a Banshee je zajímavá postava.
  • hroubek
    Příjemné překvapení. Tady jsem opravdu nic moc nečekal, a možná právě proto jsem byl dost překvapený. Příběh je svižný, zábavný a nabídne i něco jiného. Bobby/Iceman je zde parádně napsaný, a totéž platí i pro zbytek postav. Komiks šlape velmi dobře, dialogy jsou dobré a moje jediná výtka se vztahuje na finále, které mi prošla takové "odfláknuté". Nicméně Iceman je dobrý a zábavný komiks.
  • hroubek
    Špatenka. Je smutné, že je tento komiks dost tenký a mě jeho přečtení trvalo tak dlouho. Nemohl jsem se opět začíst a nebavilo mě to. Příběh je překombinovaný plný nezáživných dialogů a má divné tempo. Nebavilo mě to. Ke konci to bylo o dost lepší, jelikož přišla akce a vysvětlování co a jak. Ale i tak velké zklamání.
  • hroubek
    Opět asi budu v menšině, ale mě to bavilo. Mark Waid umí. Chápe moc dobře své postavy, umí kolem nich vytvořit zajímavý příběh a celkově ho i vygradovat. Trochu na škodu jsou dialogy. Těch je tady opravdu zbytečně moc, a díky tomu se příběh trochu vleče a ztrácí tempo. Což je velká škoda, jelikož ten příběh není špatný, a má i dost pěknou kresbu. Z mé strany jde o povedený komiks, který je místy zbytečně překombinovaný, složitější a taky pomalejší.
  • hroubek
    Vím, že asi budu v menšině, ale mě to bavilo. Jasně, je to místy dost naivní, některé momenty byly i v té době dost přepálené, nicméně mě to sedlo. Neříkám, že je to nějaký zázrak, ale vůbec mě to neuráželo. Naštěstí pro mě to byl velmi slušný a zábavný komiks, který jsem si užil. Oprostil jsem se od toho, že je to místy hloupé a svým způsobem jsem si to užil.
  • hroubek
    Fajn komiks. Starý příběhy mě nesedly a trvalo mě, než jsem je přečetl. S novějšími příběhy je to o dost lepší, jen jsem měl celou dobu pocit, že hlavním hrdinou tohoto příběhu je Gambit a ne Polaris. Škoda, že poslední dva sešity nejsou, tak dobré jako ty na začátku. Polaris je slušný komiks, ale nic extra od toho nečekejte.
  • hroubek
    Velká pecka. V první řadě, než se pustíte do tohoto komiksu, tak je potřeba znát a nebo ještě lépe si přečíst komiks Občanská válka(vyšla v sérii UKK). A teď k samotnému příběhu. Jakmile se sáhne Peterovi na rodinu(teta May a MJ), tak je zle. A v tuto chvíli moc nepomáhá, že všichni znají vaši identitu a tvář. Peter je zde událostmi zatlačen do kouta takovým nepředstavitelným způsobem, že se rozhodne pro jisté kroky, které pro něho nejsou příjemné. Ale jsou potřeba udělat. A něco to bude stát. Tento komiks výborně funguje. Má spád, dynamiku a ukazuje, že když se vše začne hroutit, tak se některé pravidla musí porušit. Zpátky v černém je velmi povedený komiks a já mám z něho radost.
  • hroubek
    Jsem rád, že to vychází v jednom svazku. Kupovat tento příběh po sešitech, tak bych byl hodně naštvaný. Z mé strany velká spokojenost. Je to zábavný a dost napínavý komiks, který neztrácí tempo, i přestože je zde dost dialogů. Scénáristé odvádí parádní práci a je vidět, že všichni moc dobře vědí co dělají a dokáží nám prodat vnitřní dilema Petera Parkera. Trochu zamrzí, že některé věci a zápletky jsou díky příběhu a tempu nedotažené a nebo nevyužité. Naštěstí je to moc dobře napsané a nakreslené, že se přesto dá přenést. Jsem hodně spokojený.
  • hroubek
    Nic proti ničemu. Obyčejný komiks, který neurazí, ale nijak zvláště nenadchne. Čte se to dobře, děj má spád a je fajn číst nějaký komiks s Psylocke a Angelem. Největší problém je to, že mi celý příběh byl ukradený. Nevěřil jsem tomu, chyběla mě návaznost a prostě to bylo takové echt.
  • hroubek
    Už chápu ten název. Opravdová Odysea je přečíst tento komiks. Velký špatný. Zachraňuje to kresba, a pár dobrých a zajímavých momentů. Kdyby to v kompletu nebylo, tak by se nic nestalo.
  • hroubek
    Fajn retro. Já mám tyhle starší sešity a příběhy dost rád a baví mě. Občas jsem naštvaný za tuny dialogů a jistou naivitu, ale to k té době prostě patřilo. Nicméně je mi jasné, že tohle není pro každého, a hodně lidem to nesedne. Z mého pohledu je to dobré čtení, příběhy jsou v rámci možností ok a já jsem ve výsledku spokojený.
  • hroubek
    hroubek31.8.2020 17:50Filmový a hudební klub
    Noví mutanti - Potom všem co se filmem dělo(odklady, dotáčky, přestřihávání) je zázrak, že vůbec funguje. Opravdu jsem byl mile překvapený, že to není tak špatný. Jasně, moje očekávání byly někde hodně dole, ale i tak. Film má dobře zahrané postavy(v rámci komiksového žánru), hororové momenty jsou dost působivé a fungují. Herecky to není žádný průšvih a dá se to na pohodu. Dost se mi líbili konkrétní odkazy na komiksy, kresbu legendárního Billa Sienkiewicze a pár opravdu dobrých a zajímavých momentů. Problém je příběh, který je slepenec několika věcí, třetí akt mě bavil, ale působí tam až moc na sílu, totéž i lesbické pasáže a taky to že se postavy chovají v jedné scéně tak a v druhé jinak. Další problém je to, že film má 90 minut, ale připadal mi jako by měl 130 minut. Nicméně, čekal jsem to horší a nekoukatelné, za mě tedy slušných slabších 7/10.
  • hroubek
    hroubek26.12.2019 14:13Filmový a hudební klub
    Doctor Sleep je parádně natočený horor od člověka, který umí pracovat s postavy, atmosférou a příběhem. Režisér moc dobře ví všem je síla, taky nám to ukazuje. Film funguje dobře, a dokáže krásně prodat hororovější momenty. Nejlépe to funguje v dvojprogramu The Shining - Doctor Sleep.
  • hroubek
    hroubek26.12.2019 14:10Filmový a hudební klub
    Zaklínač S01 - Nikdy jsem to nehrál. Nečetl jsem žádnou knihu a povídku. Prostě jak se říká jsem nepolíbený jakoukoliv části tohoto fenoménu. A možná to je důvod proč mě to tolik sedlo. Seriál jsem si i jako neznalec dost užil. Atmosféra byla skvělá, postavy jsem si oblíbil a užil si jejich příběhy. A potenciál do budoucna to má na 100%. Největší problém je podle mě nechronologické vyprávěni(vyžaduje to pozornost) a pak politická a geografická situace. Pořad jsem tápal kam postavy jdou a kde byly, jak je co daleko atd. Nejsou moc dobře popsány vztahy mezi králi, kolik je tam království atd. Nicméně jsem spokojený a docela rád bych si přečetl nějakou povídku, knížku a nebo zkusil hru než bude za rok a půl druhá řada. 8/10
  • hroubek
    hroubek10.12.2019 15:07Filmový a hudební klub
    Trailerové okénko:

    Krotitelé duchů: Odkaz - velmi povedený trailer, který šlape, nic moc neprozradí a jede na vlně Stranger Things, já jsem spokojený.

    Wonder Woman 1984 - čekal jsem více, není to špatné, tvůrci jdou na to jinak, ale od první ukázky jsem čekal něco údernějšího a zajímavějšího, další trailery budou určitě lepší.

    Black Widow - první půlka traileru je skvělá, civilní rovina příběhu sluší, v druhé půlce se to zlomí a jde to pomalinku do kytek, hodně digi bordelu a zbytečných vtipů.
  • hroubek
    hroubek30.11.2019 14:15Filmový a hudební klub
    Z The Mandalorian má za sebou zatím tři díly, a nemůžu říci, že bych z toho byl extra nadšený. První díl je hodně dobrý a krásně nás uvede do daného světa. Druhý díl je dost slabý. Kdyby to byl fan film, dávám palec nahoru, ale u takhle velké produkce za stovky milionů, je druhý díl prostě slabý. Třetí díl je nejakčnější a má dobrý tempo a spád, jen se u něho nesmí moc přemýšlet.

    Osobně radši kouknu na Ricka a Mortyho, který jsou boží. Watchmen, jenž mě každým dílem překvapují a rostou neskutečně a nebo The Man in the High Castle.
  • hroubek
    hroubek23.10.2019 11:56Filmový a hudební klub
    karl173 - Damon Lindelof je ten typ scénáristy, který nikam nespěchá, a klidně udělá pět slabších dílů, ale hlavně že seriál bude fungovat jako celek. Mě osobně ten první díl sedl. Baví mě ten svět, chci o tom světě vědět více, postavy jsou zatím dobré a vidím v nich potenciál. Baví mě odkazy na klasický komiks a jsem zvědavý s čím Lindelof přijde, protože má spoustu možností kam se vydat. Na druhou stranu to může taky kapitálně posrat.
  • hroubek
    hroubek25.9.2019 11:38Filmový a hudební klub
    mearez - Fimi má v tomhle pravdu. Všechny postavy, které jsi vyjmenoval jsou nové postavy s vlastním příběhem a identitou(X-23, Kate Bishop nebo Spider-woman). Osobně nemám nic proti tomu aby se zkoušely nové věci, ale jde mi to proti srsti, to co se v poslední době děje(černá MJ, černá Ariel, černý Heimdall atd.). To je tak těžké vymyslet nové postavy a prodat je společnosti??

    Černý Gordon třeba bude parádní a skvěle zahraný, ale nic to nemění na tom, že tam vždycky bude ta pachuť vynucenosti.
  • hroubek
    hroubek10.7.2019 21:07Filmový a hudební klub
    Stranger Things S03 - Mám to celé za sebou a jsem hodně moc spokojený. Tahle řada je nejzábavnější a taky nejvtipnější. Hodně se sazí na humor a mírnou přepálenost, a to ať už jde o dialogy nebo příběh. Tvůrci místy trochu tlačí na pilu, ale jakmile dojde na citlivé a emocionální scény, tak to funguje na 100%. Je velmi dobré, že tvůrci dokáží příběh lehce okořenit, a s novými postavy pracovat na výbornou. Nejvíce to platí pro postavu Robin, jenž je skvěla a krade si desítky scén pro sebe. Za mě tedy velká spokojenost a radost z návratu známých postav. 9/10
  • hroubek
    hroubek3.7.2019 21:35Filmový a hudební klub
    Spider-Man: Daleko od domova - pár slov o filmu.

    Nakonec budu patřit k té druhé skupině, kterým se film víceméně líbil, ale o naprosté spokojenosti nemůže být řeč. Potěšilo mě, že jsem se nestačil nudit. Ve filmu se pořádně něco děje a každou chvíli se mění lokace a přichází nějaká akční scéna nebo slušná dialogová výměna. Velmi příjemně mě překvapila akce, jenž v průběhu filmu roste a vyvíjí se dějem(Berlín a následně Londýn). Romantická linka s MJ(stále mě vadí jí takhle říkat) je dobrá, zbytek spolužáků a učitelů už tolik ne. Kupodivu mě dost sedl Mysterio a to jakým způsobem je ve filmu zobrazen je rozhodně ten lepší způsob. Bohužel je ke konci jeho charakter dost zjednodušen. Nový Spidey je fajn komiksovka, která pobaví a dostaneme od ní přesně to co chceme. 7,5/10

    PS: Obě potitulkové scény jsou dobré. U první jsem si říkal, že bude trochu jinak provedená, a že hlavní hvězda bude vypadat jako v minulosti. U té druhé se nabízí jakým směrem se bude vyvíjet další směr kosmických cest a příběhů.

    PPS: Bohužel jsem to viděl s dabingem. S titulky by to bylo lepší.
  • hroubek
    hroubek9.5.2019 19:27Filmový a hudební klub
    Viděli jste někdo teaser na seriálové Watchmen. Za mě hodně povedená práce, a jsem zvědaví co z toho vyleze.
  • hroubek
    hroubek7.5.2019 20:34Filmový a hudební klub
    Mě naopak pomalejší tempo Endgame sedlo. Ten film byl o postavách a o ukončení některých cest, nebo o smyslu života. To že se nikam nespěchá, je to velký fan servis pro znalce komiksů a filmů je pravda, a rozumím tomu, že to někomu nemuselo sednout. Na druhou stranu, tvůrci mě několikrát překvapili, rozhodně je tam vidět, že nechtěli dělat věci co nejjednodušeji a to co předvádí má vždy nějaký význam. Osobně nechci rozebírat jejich plán, cestování atd, protože to se dá snadno nějaký argumentem shodit. Za mě parádní komiksový film, ale rozhodně ne nejlepší,
  • hroubek
    hroubek1.5.2019 15:01Filmový a hudební klub
    Tak co říkáte na Avengers: Endgame?? Za mě spokojenost a hezké zakončení jedné velké série o 22 filmech a 2 seriálech. 9/10
  • hroubek
    hroubek23.4.2019 15:16Filmový a hudební klub
    Darker: Viděl jsem všechny díly. Kvalita se mění. Mění se i stylizace. Mě některé povídky hodně moc sedly a asi jenom dvě nebo tři šli mimo mě. Má to vždy pár minut, takž to není nikdy ztráta času. Z mého pohledu mohu jen doporučit. Pro komiksové fanoušky je to jako stvořené, díky stylizaci.
  • hroubek
    hroubek10.4.2019 19:36Filmový a hudební klub
    Fimi: Já to mám právě naopak. Mě CM zklamala, a Shazam! mě sedl. Chápu co Ti vadí a respektuji to.
  • hroubek
    hroubek9.4.2019 17:38Filmový a hudební klub
    Shazam! je rozhodně lepší než Captain Marvel. CM je obyčejné marvelovka, kterou je potřeba vidět před Avengers: Endgame aby se vědělo čeho je CM schopná. Bohužel ten film nenabízí nic moc, než skvěle sehranou dvojici Brie Larson a Sama L. Jacksona. Co mě ale nejvíce na filmu dostalo je jak překroutili celý konflikt o Kree a Skrullech. To co je ve filmu prezentováno mě jako fanouška hodně zklamalo. A ke konci jsem dostal kopanec do kulí za to co udělali s původním Captain Marvelem(Mar-vell). 6/10

    Shazam! není dokonalý film. Je hodně infantilní, trpí tím, že je to typický origin, jenž musí vysvětlit pravidla světa, postavy atd. Na druhou stranu je to ale sympatická komiksová oddychovka, která se sice nebere, tak úplně vážně, přesto stojí pevně na nohou. Akce je slušná, vtipy jsou zábavné a vtipné. Má to dobře napsané a zahrané postavy, a hodně super easter eggů, poslední scénu a závěrečné titulky. Jak říkám, není to žádná velká komiksová pecka, ale slušný komiksový film, který mě pobavil a udělal mě radost. 7,5/10
  • hroubek
    hroubek15.1.2019 21:42Filmový a hudební klub
    Vyšel teaser na Spider-mana, a je celkem slušný. Jen ten Mysterio je trochu divný, a na MJ v podání Zendaya si nemohu a možná ani nechci zvyknout.
  • hroubek
    hroubek9.1.2019 16:05Filmový a hudební klub
    Killingjoke - Nejsem si jistý jestli Swamp Thinga stihnou tenhle rok. Na ty dva zmíněné nekomiksové seriály se těším hodně moc. Nicméně nejočekávanější seriál roku je samozřejmě poslední řada GoT.
    Fry - Tento týden jsem Bumblebeeho viděl, a hodně mile mě překvapil. Je to kvalitní film, který staví na postavách, příběhu, parádním retru a o akční scény jde až v poslední řadě. Druhý nejlepší film z Transformers ságy.
  • hroubek
    hroubek8.1.2019 15:38Filmový a hudební klub
    Fimi - Hellboy tam je hned za Shazamem. Na Kingsmani jsem zapomněl, nemůžu si pamatovat všechno. :D Jinak těch filmů a seriálu bude více, ten přehled je takový obrazný, ale určitě by se dalo jít více do hloubky.
  • hroubek
    hroubek8.1.2019 14:11Filmový a hudební klub
    Co se týče komiksových filmů pro rok 2019 :
    Skleněný - ok není to film podle komiksu, ale má ke komiksovým filmů hodně blízko, a bude to skvělé.
    Captain Marvel - bude fajn komiksový film, který vydělá velké prachy, a rozšíří MCU o další kosmické záležitosti. Přesto to co vidím v trailerech mě nebaví. Shazam - tady věřím, že to bude komiksová oddychovka, která se nebude brát zas tak vážně, a mám radost z obsazení.
    Hellboy - upřímně tomu moc nevěřím, a mrzí mě to.
    Avengers: End Game - největší komiksová událost, na kterou se moc těším.
    Spider-man: Far from home - tady se pojede ve stylu jedničky, která mě sedal, takže tady se moc o kvality nebojím, jen ten Mysterio prý bude kopat za správný tým mě nesedí.
    Alita -nelíbí se mi jak to vypadá vizuálně a vůbec mě to neláká.
    X-Men: Dark Phoenix - čím více se to přepisovalo, přetáčelo, upravovalo, tím více mě to přestává zajímat, uvidím to, netěším se na to. Snad první reakce budou dobré.
    The New Mutants - film, kterému jsem po první ukázce celkem věřil, ale poté co znovu přetáčeli a odsunuly premiéru o rok, mě o kvalitách filmu nepřesvědčuje.
    Joker - musí to být pecka, Přeji si aby film uspěl.

    Co se týče seriálů:
    Punisher S02 - pecka
    Jessica Jones S03 - druhou řadu jsem nedokoukal takže asi tak
    Y: The Last Man - tohle bude dobré, ale dělají to Foxové a ty se bojí nahoty
    Doom Patrol - těžko říci
    Batwoman - asi to pojede na podobné úrovni jako Arrow, Flash atd.
    The Umbrella Academy - na tohle jsem upřímně dost zvědaví co z toho vyleze
    Deadly Class - prý to není vůbec špatné
    Watchmen - bude to skvělé, protože Damon Lindelof(Lost, Pozůstalí) a hlavně to půjde úplně jinou cestou, než komiks.
  • hroubek
    hroubek6.1.2019 11:56Filmový a hudební klub
    Jinak co si myslíte o traileru na Shazama?? A jestli se film povede nebo ne??
  • hroubek
    hroubek6.1.2019 11:55Filmový a hudební klub
    George Walker Bush - BvS v rozšířené verzi je mnohem lepší film, než v klasické verzi. Spousta věcí je tam propracovanější a dávají větší smysl. Ve výsledku i Sebevražedný oddíl není špatný film, než přijde to digi finále, které to celé potopí.

    Karlito_69 - Co jsem slyšel od lidí, tak dabing u Spider-mana se prý dost povedl.
  • hroubek
    hroubek23.12.2018 20:36Filmový a hudební klub
    Já jsem z Aquamana hodně nadšený. Ten film splnil všechno co měl. Ukázal, že DCEU mění svojí politiku a přichází s mnohem přístupnějšími filmy. Pro mě zatím zůstává nejlepší MoS s BvS, na které navazuje Aquaman a pak WW, dal je SS a někde vzadu JL.

    Jediné co mě trápí jsou první tržby z USA, kde jsem čekal mnohem větší čísla, na druhou stranu byl to těžký víkend, jelikož tam byla ještě Mary Poppins a Bumblebee. Naštěstí jsou svátky a ty tržby snad porostou jak minulý rok předvedly Jumanji a Největší showman.
  • hroubek
    hroubek3.12.2018 15:57Filmový a hudební klub
    Pravděpodobně ve středu nebo ve čtvrtek výjde nový trailer na Captain Marvel a pak i první teaser na Avengers 4, kde bude konečně odhalen název a další věci. Je dost možné, že na to naváže do konce týdne první teaser na dvojku Spidey.
  • hroubek
    hroubek23.10.2018 16:25Filmový a hudební klub
    Wonder Woman:1984 přesunutá z listopadu 2019 na červen 2020.
  • hroubek
    hroubek9.4.2018 16:02Ikonková dílna
    Ahoj, myslíš že bych Tě mohl požádat o ikonku. Mám rád JL, Green Lanterna, Wonder Woman a nebo Komedianta ze Strážců. Moc díky.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 438 (cca 146903 Kč)
Mám: 426 (cca 141393 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0