Aristophania 1-2 - sken obálky
Ukázka
Ukázka

+ 4 další ukázky

Koupit
Nikdy se nenechte oklamat zdáním, mince má vždy dvě strany, pod rouškou krásy všude číhá nebezpečí.
V tajné válce proti Azuru dvůr krále Psance vítězí všude od Marseille až po Manosque.
Jediným zdrojem odporu je Aristophania Bolt.
A jedinou nadějí na záchranu jsou tři sirotci z pařížské spodiny.

Obsahuje původní dvě alba série Aristophania, vydané nakladatelstvím Dargaud:
Aristophania #01: Azurové království (Aristophania #01: Le Royaume d'Azur, 2019)
Aristophania #02: Král Psanec (Aristophania #02: Progredientes, 2019)

Vyšlo jako 27. svazek edice ERB (Ediční Řada Bande dessinée)


Scénář
Xavier Dorison
Art
Joël Parnotte
Obálka
Joël Parnotte
Lettering
Jiří Nevěřil
Překlad
Tomáš Božek
Redakce
Zbyněk Froněk, Jiří Nevěřil, Josef Vybíral
Žánry
dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-88617-10-5 (Josef Vybíral)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
225 x 315 x 14 mm
Tisk
barevný
Váha
908 g
Stran
128
Cena
599 Kč
Originál
Aristophania #01: Le Royaume d'Azur; Aristophania #02: Progredientes (Dargaud 2019)
  • faster86
    faster864.2. 14:56Aristophania #1, 2
    U Vybirala mi to přijde už jako klasika snad u všech titulů, prostě průměrná šeď, která je ukecaná, vleklá a vlastně se tam nic moc pořádnýho neděje a přitom to z ukázek vypadalo dobře.
  • Norri
    Norri mecenáš22.12.2023 00:01Aristophania #1, 2
    Příběh Aristophanie není tak úplně originální. Příběh několika sourozenců, kteří se nečekaně ocitli v magické válce dvou znepřátelených frakcí, a mohou sehrát klíčovou roli, by snad mohl být i označován za jeden z tradičních a osvědčených fantasy námětů. Při čtení jsem si vzpomněl na Letopisy Narnie, které teda znám jenom z filmu, ale zároveň jsem si vzpomněl i na romány Cliva Barkera, které jsou o hodně temnější než Narnie. Nicméně, přestože se zde nekoná žádná revoluce, tak jsem si to náramně užil. Je to dobře napsané. Je tam hodně povídání, ale vyprávění má to správné tempo. Není to uspěchané, ale ani to nikde nedrhne a pořád se něco děje. Navíc to neskutečně táhne výtvarná stránka. Prohlížet si ty panely je lázeň pro oči. Má to úžasnou kresbu, dynamiku, práci se stíny i barvy. Naprostá pecka.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš14.12.2023 19:02Aristophania #1, 2
    Tohle mě jaksi moc nechytlo. Takové zmatené, zbytečně užvaněné a vlastně to zase jeden na jakýchsi belgofrankofonních komiksových fantaskních prvcích. Cosi v šemsi, nazveme to nějak, ať je to libozvučné, trochu záhady, starý mentor, dávné tajemství, rodinné dráma, a hlavně dětští hrdinové. Pro mě už je toto jakýsi střed, který nějak pobaví, ale nic extra mi nedá. Kdo tomu holduje, jen ať čte a podporuje. Jako start pro nováčky v evropském komiksu - proč ne. Samotnou kresbu hodnotím velmi kladně, tam problém nemám.
  • Alfi
    Alfi14.11.2023 00:44Aristophania #1, 2
    Kniha obsahuje prvú polovicu príbehu z alternatívneho Francúzska, kde existuje niečo zvané “azur”. Azur dáva jeho používateľom schpnosti ako je supersila a nezraniteľnosť, ale nanešťastie voči hrdinom stoja tí zlí, ktorí azur ničia ale aj tak majú rovnaké schopnosti. Nie, nesmiete nad tým rozmýšlať, detaily príbehu nedávajú tak celkom zmysel. Postavý mladých hrdinov sú napísané ako veľmi nesympatické, vlastne som nenašiel nikoho komu by som držal palce. Navyše komiks je extrémne ukecaný, mnohé strany sú doslova pokryté textom, ktorý sa často snaží byť sofistikovanejší, než skutočne je. Na druhej strane kresba je skvelá, veľký formát jej výrazne prospieva a v druhej knihe by sa mal príbeh uzavrieť. Pekne nakreslený európsky mainstream.
  • Good Games
    Good Games mecenáš12.11.2023 23:49Aristophania #1, 2
    Xavier Dorison sa vracia do edície ERB! Skvelá správa, keďže sa jedná posledné roky asi o najväčšiu komiksovú scenáristickú hviezdu Európy. Tento šikovný scenárista rád mení žánre a tentokrát tu máme po dobrodružnom survivale, westerne, pirátoch či histórii znovu niečo iné a to mágiu. Aristophania je čarodejnícke fantasy, ktoré má sympatických hrdinov a silný pútavý dej v peknej kresbe Joëla Parnotteho (komiks Mistr meče). Prvá polovica má veľa silných momentov a prekvapivo veľa akcie. Druhá polka je zasa pomalšia a zameriava sa viac na vývoj postáv. Séria je veľmi úspešná v rodnom Francúzsku, kde v hlasovaní v TOP100 komiksov za rok 2019 obsadil prvý diel skvelé 17. a druhý diel 45. miesto. Tak snáď sa bude sérii dariť aj u nás a postupne tu vyjdú aj iné komiksy od Dorisona. =►Celá recenzia◄=
354