Ukázka
Ukázka
Koupit
Dávné legendy, které o nich kolovaly v různých civilizacích, nelhaly. Možná, že kdysi byli lidmi, ale změnili se. Změnili se natolik, že jako lidé už jenom vypadají. Říkají si Bratrstvo krve. Vyvolení, kteří se živí lidskou krví. Nikdy se však k sobě nechovali jako bratři. Desítky klanů spolu po tisíciletí bojovaly o moc a vládu nad lidmi, jejich územím a říšemi, jež vznikaly a zanikaly podle toho, jak ve své skryté válce vítězily jednotlivé klany. Dlouho se považovali za nejmocnější bytosti na světě. Jenže svět, který znali, byl jen malou součástí vesmíru.

Z jeho nekonečných dálek se vynořili Kartani, jimž se jejich vlastní svět zdál malý, a kteří se rozhodli ovládnout planetu Zemi a její obyvatele zotročit. Invaze se cizincům podařila. Měli vyspělou techniku a zbraně, které ty lidské stonásobně předčily. Jenže svět, který ovládli, už své vládce měl. A ti se, narozdíl od lidí, tak lehce podrobit nenechali.

Komiks vyšel pod nakladatelstvím Epocha na základě předprodeje na stránkách http://www.hustejkomiks.cz/

Scénář
Jana Kilianová (Yuffie), Leoš Kyša (František Kotleta)
Art
Jana Kilianová (Yuffie)
Ink
Jana Kilianová (Yuffie)
Barvy
David Michálek, Anna Špotová, Ondřej Sýkora (Sykysan)
Obálka
Jana Kilianová (Yuffie), Lukáš Tuma
Lettering
Pavlína Kajnarová, Lukáš Tuma
Redakce
Václav Kotrman
Žánry
akční, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7557-175-5 (Epocha)
Vazba
šitá v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
450 g
Stran
128
Cena
399 Kč
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš24.4.2023 14:05Bratrstvo krve: Hustej nářez
    Bratrstvo krve mám fakt rád, ale tohle je prostě osekaný až moc a podepisuje se na to jak na absenci hlášek, tak paradoxně na absenci toho "nářezu", který název slibuje. Kresba není špatná, ale není ani zrovna dobrá. Třeba design postav mi nijak nevadil, ale ty backgroundy jsou fakt meh a jak píše choze: ty sex scény jsou tak nudný a nevěřím, že si je takhle Kotleta představoval, když to psal. Nu což, mohlo to být i horší.
  • Mamut12
    Mamut12 mecenáš21.2.2021 16:59Bratrstvo krve: Hustej nářez
    Protože jsem měl přečtenou knihu, byl jsem zvědavý na komiksové zpracování tohoto příběhu. Bohužel komiksová verze té původní nesahá ani po krví nasáklé boty. Někdy je prostě lepší vlastní fantasie a představivost.
  • Multiverzum
    Multiverzum17.2.2020 09:46Bratrstvo krve: Hustej nářez
    Podarený komiks, ktorý je ideálny skôr pre fanúšikov série ako pre nováčikov. Kresba je originálna a na pohľad príjemná, scenáristicky berie z knihy len to najlepšie. Bohužiaľ je z komiksu cítiť unáhlenosť krátkych termínov a vôbec by nevadilo, keby mal o niekoľko desiatok strán viac.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/bratrstvo-krve-hustej-narez/
  • perak
    perak27.8.2019 21:16Bratrstvo krve: Hustej nářez
    Poslední dobou jsem četl několik komiksů, které měly předlohu v beletrii či filmu a většinou jsem byl zklamán, Platí to i zde. Je to hodně zkratkovité, přeskakuje se z akce do akce, aniž by se dostatečně využil potenciál jednotlivých částí vyprávění. Možná kdyby byl komiks dvakrát tak dlouhý, trochu se rozpracovali jednotlivé postavy a některé části děje, tak by to fungovalo. Ale takto to zachraňují občasné vtipné hlášky a občasná povedená scéna. Kresba je na první nahlédnutí líbivá, ale hodně statická. Tenhle nářez mohl být hustější.
  • choze
    Strašně nechci být zlej na domácí akční komiks, ale musím. Chápu, že tady mám před sebou okázalý brak, který si libuje v sexu, krvavé akci a cynických hláškách a nemá větší ambici než pobavit. Jenže aby mě bavil, to by ten sex a akce musely být aspoň trochu zajímavé (hned na úvod dostaneme dvoustránkový sex doma v posteli v misionářské poloze - wow, tomu říkám perverzárna!) a hlášky vtipnější a hojnější - některé scény o ně přímo žebrají a ono nic. Děj je sice plný upírů bojujících s emzáky pomocí atomovek, ale nepřekvapí a protože jsou postavy zcela nezajímavé až otravné, je vám upřímně jedno, jak to celé dopadne. Zkrátka scénář není z nejnápaditějších, což částečně platí i o kresbě, která je ale slušná a silná hlavně co se postav týče, míň už v zkratkovitě a až neobratně působících akčních scénách, které jsem navíc čekal mnohem krvavější.
  • Skot
    Skot mecenáš5.5.2019 16:56Bratrstvo krve: Hustej nářez
    Bohužel jsem nečetl originální knihu , ale dle průběhu někdy překotného děje a hlášek usuzuji na slabší verzi Kulhánka. Scénář je zrychlený možná by si adaptace zasloužila 2 díly k vysvětlení častých a zbytečných skoků v ději . Kresba je průměrná ale neurazí, jen řešení některých panelů stálo za zamyšlení. Na druhou stranu se jedná o český sci-fi akční pulp komiks a to je menšinový žánr a je třeba ho podporovat. Filosoficky laděných špatně kreslených komiksů je u nás mnohem více a tak to vidím na 3 hvězdy.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.3.2019 09:02Bratrstvo krve: Hustej nářez
    Ujetá pičovina. Asi chápu proč se to lidem líbí, uznejme ono je takové fikce habaděj všude po světě a stojí na tom v podstatě vznik komiksu - že Penny Dreadful, že Pulp Fiction :-) - ale Česko má svého Kulhánka, který mě prostě nebere, a Kotleta už vůbec ne. Nicméně to nemění fakt, že tohle tu nemáme nijak zvlášť hojně zastoupené. Díky tomu patří Kotletovi můj smeknutý klobouk. Našel díru na trhu a chopil se ji s takovou vervou, že se to prodává a čte a upřímně je mi jedno, jestli je to brak, pičovina, vznešená literatura nebo bůhvíco. Hlavně, že lidi čtou, hlavně, že mládež čte a to jestli je to dobré či ne, prověří za a) čas a za b) Oscar Wilde řekl, že je kniha buď dobře napsaná nebo špatně napsaná. Tečka. Bylo otázkou času, kdy půjde Kotleta do komiksu a ejhle už je to tady. Z knih jsem četl Spad a docela ok, ale nedokážu prostě číst v nějakém sledu knihu, kde se na několika stranách popisuje krev, násilí, boje a sex. Provázané a propletené ok, ale ne např. 3-4 strany o mlácení. Prostě mě to nebaví, ale v komiksu ne! Kilianová je poměrně nová kreslířka na mainstreamovém poli komiksu a docela dobře se toho zhostila a opravdu se snaží jít západním trendem a tomu tady fandím a určitě si na tomhle vyláme zuby, aby po čase předvedla něco zcela jiného a lepšího. Kotletův příběh je podle mě něco, co takový kreslíř/ka snese. Popusťme uzdu fantazii a nějak to udělejme, aby to mělo hlavu a patu. Až na určité věci se mi to líbilo a četlo dobře. Jak říkám, je to prostě správná pičovina a proč ne, občas to neuškodí a pobaví to, zvlášť číst to, co je většinou někde v New Yorku apod. je najednou tady. Co mi nejvíc vadilo byla zkratkovitost. Délka komiksu je délka komiksu, ale myslím si, že na takových 130 stran pořád jde udělat příběh, který nepůsobí zkratkovitě. Motivy a pochody postav, proč to dělají atd. jsou moc násilně akcentovány v průběhu příběhu a dost těžko se jim to věřilo. Suma sumárum, za mě dobrý, až na tu cenu teda, a dávám 4 hvězdy.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš21.3.2019 10:36Bratrstvo krve: Hustej nářez
    „Panebože, to je strašné! Ty legendy nelhaly, Michaile.“

    UPÍŘI PROTI MIMOZEMŠŤANŮM. KULTOVNÍ SÉRIE POPRVÉ V OBRÁZCÍCH, KTERÉ ZNAMENAJÍ KOMIKS! Mno, dobrá tedy. Františka Kotletu znám pouze skrze média a kritiku, jeho díla načtena nemám, respektive mě osobně žádné z dosud vydaných neoslovilo ani co se za nehet vejde. Kultovní status jim však neupírám, lidé dneska za kult považují kdeco a nakladatelům se taková nálepka samozřejmě vždycky hodí do krámu. Komiksová adaptace jeho údajně stěžejní série mě ale zaujala z jiného důvodu. Spolupráce s talentovanou kreslířkou Janou Kilianovou předjímala přinejmenším zajímavou zkušenost (zejména pro autorku), v lepším případě milé překvapení (zejména pro čtenáře). Pokaždé, když se na tuzemském komiksovém písečku zjeví takto žánrově "nenáročný" výplod, je to pro mě malý svátek. Podprockého Divočina, Suchánkovy Děsivé radosti, Opitzův Rumcajs se vrací, Černého série s Fanoušem, Nikkarinova Stotřicítka... pokaždé radost veliká a nadějný autorský příslib do budoucna. Zde ale bohužel vidím velký špatný.

    Hustej nářez je s přehledem nejslabší věc, jakou jsem za poslední dekádu četl. Jen pro upřesnění, počítám do toho i nesmělé pokusy z Bubblegunu a promo komiksy Jirky Krále či Okamurovy SPD. Tahle komiksová adaptace totiž trpí snad všemi neduhy komiksových adaptací, kdy je zcela ignorován onen citlivý postup tolik potřebný pro hladký převod mezi médii. Veškerá charakterizace postav je načrtnuta v pár ledabylých konturách a komiks zde tak víceméně jen supluje knižní ilustraci. Vypadá to, jako by knize někdo vytrhl dobrou polovinu stran a jejich obsah pak nacpal do vševysvětlujících bublin, přičemž dotyčný zapomněl, že královskou výsadou komiksu je možnost děj posouvat zcela odlišným způsobem. Proto zde každou chvilku narážíme na celou řadu narativních lapsů (chybějící zaparkované auto u chaty, které pak údajně zmizelo, žlutá barva kůže emzáků se zmíní nejdříve textem, aniž bychom tušili, o čem dotyčný hovoří - dosud jsme viděli pouze mimozemský exoskelet) a narušených synapsí, takže čtenář má pořád pocit, že mu něco uniká. Ono to tam všechno samozřejmě je a nakonec si ten výsledný obrázek poskládáte, ale dobrých devadesát procent dílků k sobě nepasuje a musíte si je do toho děje natlačit silou. Akčním pasážím chybí panely, respektive nikdy si tu akci neužijete, protože vždycky skončí dřív, než ji vůbec zaregistrujete. Vážně, je to jako koukat na porno, ve kterém se protagonista vysemení již během úvodních titulků a pak už jen posloucháte dialogy. A je to velká škoda, protože pokud měl tenhle komiks na něčem stavět, byla to právě ona hustonářezová akce.

    O příběhovém pozadí se rozepisovat nebudu, je to plnotučný brak plný upírů, emzáků, pičí, kurev a dalších, často nepatřičně naroubovaných, verbálních hoven. A taky velmi podivných (a anatomicky nesourodých) sexuálních scén. Celou dobu jsem měl pocit, že to sepsal nadržený čtrnáctiletý fanda do Drákuly, který se v hodinách dějepisu doslechl o Jagelloncích a Habsburcích. Ta premisa je v pořádku a mohlo z toho být i zábavné čtení, provedení ale silně pokulhává na obě postřelené nohy, přičemž z břicha se mu derou vnitřnosti a z rozflákané čelisti se ozývá jen nesouvislé mumlání. Místa, ve kterých je Kilianová nejsilnější jsou vesměs statické výjevy (mumie prvního upíra, malebná zátiší s chatou v lesích) a po výtvarné stránce se jedná o neurážející průměr. Ve svých kraťasech a fanartech bývá však často vtipnější a nápaditější. Tak snad to vyjde příště. Rozhodně by to chtělo šikovného editora, který autorům poradí jak na to. Pokud máte slabost pro upíry s nějakou tou historickou omáčkou okolo a na našem trhu hledáte něco podobného, nemusíte jít daleko. Comics Centrum vydává výtečnou sérii Baltimore, ve které Mike Mignola, Christopher Golden a Ben Stenbeck rozehrávají hustej nářez po svém. A obešli se tam i bez těch pičí, kurev a dalších hoven.

    „Tak pravíme, pičo!“

    Update: Beru zpět, velitel kartanské flotily se na jednom panelu zjevuje hned na začátku v celé své žluté ohyzdnosti v rámci televizního přenosu. Jsem na něj stihl zapomenout...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.3.2019 12:59Bratrstvo krve: Hustej nářez
    S těma adaptacema se roztrhl pytel. Ale teď vím, co nečíst. Jakože upíři versus mimozemšťané v Praze? Fakt ne. Ale díky.

    Celková dojem: 40%
  • cyboy
    cyboy mecenáš7.3.2019 19:58Bratrstvo krve: Hustej nářez
    EDIT 18.3.: Musím upravit svůj komentář, protože jsem to vzal do ruky podruhé při reorganizaci knihovny a došlo mi, že ani ta kresba není tak dobrá. Naprosto chybí prokreslení scén. Spousta panelů má prakticky prázdné a jednobarevné pozadí, před kterým stojí figury. Skoro jakoby to byly momentky z ateliéru před nasvíceným pozadím.
    S příběhem je to ještě horší. Před léty jsem četl první díl trilogie a už si to moc nepamatuju, nicméně jsem přesvědčený, že to nebylo tak brutálně zkratkovité jako v komiksu. Klidně by to sneslo dvojnásobný rozsah a pak by to mohla být na české poměry zajímavá akční pecka. Ale takhle člověk čeká řežbu a přijde střih apod.. Tím tempem, střihy a změnami lokací to celkem připomíná Laru. Ale tam to bůhvíproč (většinou) funguje, kdežto tady mi ta zkratkovitost vysloveně vadila.
    60%
  • rewkon
    rewkon3.3.2019 19:02Bratrstvo krve: Hustej nářez
    Pro mně bylo hodnotit dost těžké vzhledem k tomu ,že jsem četl knihy ,ale příběh se do komiksu hodí tempo má fakt svižné příběh se s ničím nesere .Kresba je v některých pasážích fakt dobrá a jinde horší ,ale beru to vzhledem k tomu ,že na český komiks je to nadprůměr ,ale kdybych to měl hodnotit dle zahraničních tak bych šel možná o hvězdu dolů ,ale nahota krev atd to plně vynahrazují.
  • Norri
    Norri mecenáš2.3.2019 20:20Bratrstvo krve: Hustej nářez
    Moje úplně první setkání s Kotletou. Asi chápu, proč jej někteří zatracují a jiní adorují. Hustej nářez je brutální přímočará jízda, která se nesnaží o žádné komplikované zápletky. Prostě sex, kozy a krvavý masakr. Kotleta své hrdiny rozhodně nešetří. Ve scénáři nejsou žádné výrazné chyby, vyprávění si drží po celou knihu vysoké tempo a za hodinu není co řešit. Na kresbu Jany Kilianové jsem byl hodně zvědavý. Některé ukázky vypadaly dobře a jiné mě spíše odrazovaly. A taková je nakonec i celá kniha. Některé obličeje mi připadají až příliš symetrické, jednoduché a tak nějak sterilní, ale některé jiné mi zase připadaly skvělé. Jako problém vidím také stínování. Některé panely jsou parádní - pěkně nakreslené, vystínované a mají atmosféru. Jiné ale vypadají skoro jako rychlá práce v jednoduchém grafickém editoru a cítil jsem z nich autorčiny kořeny v manga kresbě a v českém manga sborníku. Celkově jsem si ale knihu užil a jsem zvědavý na pokračování. Kniha sice nevyšla v pevných deskách, ale je vázaná a působí solidním bytelným dojmem.
4914147
Četl/a (64)
123peta, 2scha, AlmightyMates , Benny, birkoff13, Bronn, calvin10, choze, ConanVJ, Covenant, cyboy, dajik, DanielT, Darth Raelchi, Dorgen, Faix, fanae, farnhajt, Final, Fox01, Future-Death, Géba, Hades, invape, Jack, japes, Jay-jay, kallenved, Kaluž, kaylin, Khagrael, Lachvos, Librarian, lukedukenuke, Mamut12, Mercurio, miuanek, MP, Mr.Filch, Mysak92, NecRoman, Norri, Olesh, Osimchin, paulmuaddib, pechna, perak, petrSF, Poniczech, Premek, R3d, raenius, rewkon, robert.hladil, schefik, Schimi85cz, terrordemon, the.kasztan, Toe, trudoš, vankobra, vranakx, Yefery, yogi
(88)
2scha, Alfi, AlmightyMates , bd71, beanek, Benji, Benny, birkoff13, blackJag, bmc75, Bob, burzum, calvin10, ConanVJ, CSE_AC/DC, cyboy, DanielT, delsemela, Dinik, disclose, doophy, fanae, farnhajt, faster86, fifas, Fox01, Future-Death, Hades, hugosnowden, invape, Jack, james dixon, Jay-jay, Kabukiman, kallenved, kapicka, Kazumaki, Krvavý Patejl, Librarian, lukedukenuke, Mamut12, Maty48, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, misa, Miss Amphipolis , miuanek, MP, Mr.Filch, Mysak92, NecRoman, Norri, o2t2, Olesh, Osimchin, paulmuaddib, pavel, pechna, Poseidon1978, Premek, R3d, RadimNemec, Radkos, raenius, rewkon, robert.hladil, Salien, schefik, Schimi85cz, Skot, sleepless, songoku, Stara.kryta, syon, tacmud, terrordemon, timek, Toe, tomaseek, tomned, tulipstros, vankobra, vishnar, vranakx, Yefery, Zajo original, zdoog
Chce (7)
barthez, Blacklarch, deadpool, Draco nobilis, James, monty.cl, Nightmare
Shání (1)
Nightmare