Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Po zničení Zlého vlka dochází v mocenských strukturách Mýtova k přesunům moci, které hrozí rozdělit komunitu na dvě válčící frakce – jednu vedenou Sněhurkou a druhou její sestrou Růženkou. Tento proces ještě víc urychlují machinace skrytého vnitřního nepřítele, který mezitím Wolfiho oživil, s veškerou jeho smrtící silou, ale bez dříve nabyté lidskosti.

A tak se nyní ulicemi New Yorku plíží nezastavitelný netvor, který roztrhá na kusy každého, kdo se mu postaví do cesty, a každým krokem víc a víc oslabuje bariéry mezi všedním světem a magickým Mýtovem. Zatímco Růženka připravuje rytíře Nového Kamelotu do bitvy, Sněhurka spřádá plány, jak zachránit svého očarovaného manžela. Je to příběh, který může skončit jedině tragicky – až na to, že příběhy je možné přepisovat. Kouzla se dají zlomit. Ve finále některé Mýty přežijí a některé zemřou, ale všichni dostanou poslední příležitost žít šťastně až do smrti.

Obsahuje sešity série Fables #141-149 (červen 2014 - únor 2015)

Scénář
Lilah Sturges, Bill Willingham
Art
Tony Akins, Russel Braun, Mark Buckingham, Jae Lee, Nimit Malavia, Shawn McManus, Terry Moore, Eric Shanower, Chrissie Zullo
Ink
Tony Akins, Russel Braun, Mark Buckingham, Dan Green, Jae Lee, Steve Leialoha, Nimit Malavia, Shawn McManus, Terry Moore, Andrew Pepoy, Eric Shanower, Chrissie Zullo
Barvy
June Chung, Andrew Dalhouse, Lee Loughridge, Nimit Malavia, Chrissie Zullo
Obálka
Nimit Malavia
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid, Patrik Linhart, Petr Stejskal
Žánry
detektivka, fantasy, městská fantasy, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-7679-391-0 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
166 x 250 x 10 mm
Tisk
barevný
Váha
525 g
Stran
200
Cena
599 Kč
Originál
Fables #21: Happily Ever After (Vertigo (DC Comics), 2015)
  • filemon
    Nuda, navíc neustále přerušovaná vedlejšíma linkama o ničem.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.1. 18:58Mýty #21: A žili šťastně až do smrti
    Uf, uf... Moje milovaná série silně naráží na své limity; Willingham sice zabíjí jak Shakespeare s Martinem dohromady, ale předtím musí zase křísit a vymýšlet nové konflikty, aby se něco "akčního" dělo. Přitom má dobré nápady - ani mi nevadí, že jsou rozeseté, nakousávané a opouštěné, to ta hlavní linka mi přijde už dost jalová.

    Celkový dojem: 60%
  • VanTom
    Zpočátku to vypadalo na uzavírání linek (a zhasínání životů) při snaze porazit netvora, zvlčilého (ehm) Wolfiho před branami Mýtova, ale ne, finální souboj se odehraje jinde. Stále tedy doufám, že si Willingham schovává pořádné trumfy v rukávu, protože ač mě odhalená rodinná historie zaujala, zdá se tak trochu "deus ex machina" vycucaná z prstu a proměna charakteru jedné z protagonistek, stejně jako zásadní detaily (Sněhurce se přece nenarodily jenom dcery?) mi nesedí. Posledních pár knih přitom neskáču nadšením ani z kresby. Nepřesvědčivé 4 *
  • Kapis
    Kapis mecenáš7.9.2023 09:45Mýty #21: A žili šťastně až do smrti
    Tak v 19. díle jsem vznesl otázku, jestli bude finále ve stylu, “žili šťastně až do smrti“ a ejhle, už je to tady. Někteří ovšem nedožijí a někteří už vůbec ne šťastně. Tento díl ukončil pár linek, kdy vždy těch pár stránek kreslil někdo jiný, což je dobrý koncept, líbilo se mi to – jediný, kdo je extrémně nezajímavý, nesympatický a celkově se mi ekluje, je ten Jack of Fables. Jestli to u nás bude chtít Crew vydat, tak už předem hlásím, že tohle nebudu chtít ani zadara.

    No takže tak kolkolem, tento předposlední díl mě opět pořádně chytl a celkem úspěšně navozuje očekávání na velké finále, které asi bude stát za to. Za mě tentokráte po dlouhé době 5 rozpáraných pohádkových růží s useknutýma hlavama za takových dejžtopánbů 95%. A poslední díl má být v prosinci, což po těch letech už je jako příští týden. Jen tak uvažuju, že bych nechtěl naskočit na tuto sérii až teď a skupovat to celé.