Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
Společnost Transcontinental Railway se snaží o propojení východu se západem. Do cesty se jí však stavějí úskoky, úklady a bandité. Naštěstí je tu Lucky Luke, který přijíždí do Dead Ox Gulch, aby se postaral o zdárné dokončení železniční tratě.

V pořadí první svazek vydaný pod nakladatelstvím Crew, dle chronologického řazení se jedná o 9. svazek série.

Scénář
René Goscinny
Art
Maurice De Bevere (Morris)
Obálka
Maurice De Bevere (Morris)
Lettering
Andrea Nekvapilová
Překlad
Michal Lázňovský
Redakce
Filip Gotfrid, Richard Podaný
Žánry
humorný, western
ISBN/ISSN
978-80-7679-174-9 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
215 x 286 mm
Tisk
barevný
Váha
220 g
Stran
48
Cena
179 Kč
Originál
Lucky Luke #09: Des rails sur la prairie (Dupuis, 1957)
  • VanTom
    Moje první plnohodnotné setkání s ostrostřelcem Lucky Lukem potvrzuje, že tohle nebude můj šálek komiksové kávy. Primitivní zápletka o stavbě železnice mě sice nebavila (na maximalizovanou absurditu to ve ztřeštěné westernové grotesce nesvaluji), ale že jsem se jen párkrát ledva pousmál („No, nejrovnější to zrovna není…“) naivně suchému, dětinsky "vousatému" humoru, to zamrzelo více. Líbila se mi jednoduše roztomilá, přesto suverénně propracovaná kresba.
  • sedw
    sedw4.11.2023 23:48Lucky Luke: Koleje v prérii
    Četl jsem všechny Lucky Luky, kteří u nás vyšli před tím, než se do vydávání pustila Crew a tento bohužel patří mezi ty horší. Dostal jsem sice přesně to, co jsem očekával, ale hlavní příběh bohužel nebyl tak nosný, jak v jiných případech a i vtipných nebo zapamatovatelných situací zde bylo méně, než jsem byl zvyklý.
  • radimisko
    radimisko14.8.2023 23:23Lucky Luke: Koleje v prérii
    Stejně jako Asterix je Lucky Luke jednou z nejznámějších evropských komiksových sérií. Tím podobnost nekončí. Většinu dobrodružství muže, který je rychlejší než jeho stín, napsal Asterixův duchovní otec René Goscinny. Tím pádem mají příběhy stejný smysl pro humor a všechno se bere s nadsázkou. Veselým vtípkům dokonale sedí jednoduchá a přitom propracovaná kresba ilustrátora Morrise, který Lucky Luka vymyslel - a proslavil se také kreslením Goscinnyho Asterixe.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš19.7.2022 06:30Lucky Luke: Koleje v prérii
    „Zde pár skrovných kvítků.“ Táto jednohubka (od scenáristu legendárnych sérií Asterix a Obelix, Indiána Umpa-Pa alebo Velký vezír Iznougud) mi urobila fakt radosť, rovnako tak pekná obálka a sympatický A4 formát. Čo ma sklamalo, bola absencia aspoň štipky bonusov textového charakteru; u tak kultového a starého (1957) komiksu by akiste viacerí čitatelia uvítali medailóniky autorov alebo pár slov o samotnom pištoľníkovi, ktorý tasí rýchlejšie, ako jeho tieň. Naopak, scenár je vyladený a pobaví nielen deti, ale aj dospelého, ktorý nezabudol na to, aké je to byť dieťaťom so zatajeným dychom listujúcim komiksom. Humor je teoreticky detský, ale zároveň plný hravých nápadov a sviežich detailov. Obsahuje množstvo na prvý raz azda prehliadnuteľných fórikov. Kresba rozkošná. Ale tou železnicou by som fakt nechcel ísť.
  • martin28
    martin2822.6.2022 18:38Lucky Luke: Koleje v prérii
    LL je vzhledem ke stáří původu nadčasový komiks, přesto tentokrát příběh i humor nijak nevyčníval. Etapy stavení železnice byly zkratkovité, takové rychle ukončené, prostě "střih" a jedeme dál...
    Věřím, že se dočkáme lepších příběhů. Skvěle vyzobrazenou atmosféru Divokého západu však komiksu upřít nelze.
  • andre
    andre mecenáš19.6.2022 21:14Lucky Luke: Koleje v prérii
    Jaké to velké překvapení, když jsem nečekaně narazil na "nového" LL.... a od crwe? Držím s tímto projektem crwi palce, snad se zadaří a dočkáme se dalších dílů. .... Jinak příběh samotný je přímočařejší a gagů méně, ale atmosféra správná. Těším se na další. Takže tak.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš17.6.2022 21:58Lucky Luke: Koleje v prérii
    Moc mi to nesedlo. Nebylo ti nijak vtipne, postavy ne vzdy vypadaji stejne. Dej plytky a vlastne by se dalo rict, ze obhajuje robber barony pachtici se po majetku a bezny clovicek s tim nic nezmuze. Holt, tenhle typ humoru uz je vycpely na dnesni pomery a je jedno, ze je to Goscinny.
  • Fry
    Fry admin9.6.2022 21:43Lucky Luke: Koleje v prérii
    Lucky Luke: Koleje v prérii - Bez dvou měsíců jsme na další díl série Lucky Luke čekali dlouhých deset let. Asi nejsem úplně ten nejpovolanější fanoušek, přece jen mám v knihovně i s tímto celkem šest sešitů, nicméně doufám že se má sbírka do budoucna snad rozroste. Zápletka se může zdát vcelku jednoduchá, avšak zapeklitých situací se zde našlo hned několik!
1913
  • Toe
    Toe admin16.8.2023 19:23Lucky Luke: Koleje v prérii
    z-e-d: Ne, neřekl bych. Leda tak nějakou kresbičku jako poctu kamarádovi :)
  • z-e-d
    z-e-d15.8.2023 08:29Lucky Luke: Koleje v prérii
    Morris někdy na/kreslil Asterixe?
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš9.6.2022 22:38Lucky Luke: Koleje v prérii
    Je paráda, že Lucky Luke začíná zase vycházet. Škoda jen, že to nebylo už aspoň minulý rok, kdy jsem si ho začal dokupovat z Polska :D
  • martin28
    martin289.6.2022 11:07Lucky Luke: Koleje v prérii
    Tohle rád podpořím. Věřím tomu, že se bude LL dařit a snad nám dovydají i starší díly.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum7.6.2022 19:08Lucky Luke: Koleje v prérii
    Tak kdyby se začlo od 1. dílu, pár kousků se vydalo a nebyl by zájem, tak by to nakladatel dost možná zapíchl a neměl by z toho nikdo nic. Takhle by při přípádném nezájmu vyšlo pár dílů, které navazují na to už u nás vyšlé, takže aspoň sběratelé LL z toho budou něco mít. A když se to bude prodávat dobře, můžou pak někdy vydat i to, co tu už vyšlo, a pak zase uvidí, jak to je s prodeji. Takže pro nabrání čtenářů, nových i starých, a udělání si nějakého přehledu o prodejích, je to asi nejlepší způsob. Já to kupovat budu a budu doufat, že to jednou Crew v jednotné úpravě vydá komplet.
  • Ter
    Someone: tak napr ja som čítal Asterixa chronologicky a aj keď je každý príbeh iný, ono ten dej na seba nadvázuje - ale všimneš si to len ak čítaš od začiatku po poradí. Aj preto by bolo fajn, keby tu i LL vyšiel chronologicky súborne. Takto napreskačku je to docela bordel.
  • SomeOne
    SomeOne6.6.2022 22:05Lucky Luke: Koleje v prérii
    Fry: Super, díky!
  • Fry
    Fry admin6.6.2022 19:02Lucky Luke: Koleje v prérii
    SomeOne: Tak jako Asterix nebo Velký vezír Iznougud lze číst zcela samostatně, na tohle se moc těším!
  • SomeOne
    SomeOne6.6.2022 16:58Lucky Luke: Koleje v prérii
    Navazují na sebe jednotlivé sešity, nebo můžu s Lucky Lukem začít až tímhle?
  • james89
    james896.6.2022 15:54Lucky Luke: Koleje v prérii
    Mohly by znovu vycházet i další sešity, co už kdysi vyšly. Do toho bych šel. Nebo klidně i v kolekci jako vyšel Tintin nebo v knihách jako např. Asterix. To by byla paráda