Desky zadní
Přebal zadní
Ukázka

+ 7 dalších ukázek

Koupit
Přelétavý vesmírný dobrodruh, plukovník René Bizár, opouští farmu Černá palice a vydává se napříč prostorem i časem na výpravu, na jejímž konci doufá, že nalezne cosi dávno zapomenutého. V ohrožení se však ocitne jeho zdravý rozum i život!

Plukovník je nucen čelit, bez ladu a skladu a ze všech možných úhlů, své minulosti i budoucnosti. Kromě toho musí ochránit sám sebe a své blízké před vesmírem, v němž číhají netušené hrozby.

Obsahuje sešity série Colonel Weird: Cosmagog #1-4 (říjen 2020 - leden 2021)
Přední desky totožné s přebalem.


Scénář
Jeff Lemire
Art
Tyler Crook
Obálka
Tyler Crook
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková, Alexandra Niklíčková
Redakce
Veronika Černá, Radek Chaloupka, Václav Dort, Eliška Hanzlíčková (Eli), Tomáš Náprstek, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
ISBN/ISSN
978-80-7652-123-0 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem (s matným přebalem a parciálním lakem)
Formát
158 x 239 x 16 mm
Tisk
barevný
Váha
460 g
Stran
128
Cena
599 Kč
Originál
Colonel Weird: Cosmagog (Dark Horse Comics, 2021)
  • Norri
    Norri mecenáš23.12.2023 23:23Plukovník Bizár: Parazmatek
    Parazmatek… Příhodný název. Tahle kniha vám dá pocítit velikost Bizárova šílenství, ale to je všechno. Nic víc. Nic co bychom neviděli už dříve. Miluju kresbu Tylera Crooka a ta je to jediné, co se mi na této knize líbilo. Je škoda, že zde ta úžasná kresba nevypráví skutečný příběh.
  • faster86
    faster8616.10.2023 08:18Plukovník Bizár: Parazmatek
    Věřím že velikost tohoto komiksu člověk ocení když ho bude číst zároveň s hlavní řadou (přiznám že si to už moc nepamatuju), kdy začne bizár tak nějak dávat smysl. Je to takový doktor Manhaton světa černé palice, kdy je v jeden moment ve všech částech svého života zároveň.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.9.2023 15:33Plukovník Bizár: Parazmatek
    Zmatek, nuda a bláboly. Černá palice mě nechává už delší dobou chladným a celý svět se zbořil po Quantum Age. Už to samotné rozmělňování a ředění ústřední látky vzalo za své a to, co bylo na Palici zajímavé a jedinečné, je najednou ordinérní a jedno z mnoha. Prostě mě to přestalo bavit a nudilo mě to od roku 45 a dál.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.8.2023 17:32Plukovník Bizár: Parazmatek
    Plukovník Bizár je skutečně bizarní postavičkou se zajímavým potenciálem. Přestože jsem nikdy nebyl fanoušek nesmyslného cestování časem, zde ta dějová smotanina není tak tragicky chaotická, ač se o to trochu snaží. Ale Lemire to ukočíroval. Měl to být asi doplněk či rozšíření univerza o jednu "historku" zásadní postavy, ovšem tím, jak se dílo odkazuje na předešlé, čtenářsky cítím, že o mnoho nových věcí obohacen zase nejsem.

    Celkový dojem: 60%
  • louza
    Bizár není snadaná postava pro spin off. Je tu snaha dát mu lidskou hloubku, ale ta je roztříštěná z definice naprosto nepřekvapivou záplavou obrazů a přeskakování v ději, který má možná nějaký smysl, ale na první pohled rozhodně zřejmý není. Jsou tu i reference na klíčové události v základní řadě Black Hammeru, ale i to jsou jen takové prostříhy. Nevim. Buď nejsem cílovka, nebo je ta kniha blbost. Lemirovi nejde upřít snahu i odvahu a komiks vypadá vizuálně nádherně, ale podle mého soudu moc nefunguje.
261231