Desky
Přebal zadní
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
James Bond se vydává najít a zlikvidovat antikapitalistického radikála Krakena, který má v úmyslu zmocnit se nově zmodernizovaného britského jaderného arzenálu. Ovšem nic není takové, jak se zdá. Za vším stojí skryté síly, jejichž cílem je násilně navrátit Británii zašlou slávu vrcholné éry impéria. Dochází k temným intrikám a zradám spojenců, ale i v tak nejisté době existuje muž, na jehož loajalitu se lze za všech okolností spolehnout – James Bond. Autory knihy jsou scenárista Andy Diggle (Parchanti) a vycházející hvězda komiksové kresby Luca Casalanguida.

Obsahuje sešity série James Bond: Hammerhead #1-6

Scénář
Andy Diggle, Ian Fleming
Art
Luca Casalanguida
Barvy
Chris Blythe
Obálka
Ron Salas
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Marek Barányi (Keram), Václav Dort, Ladislav Niklíček
Žánry
akční, detektivka
ISBN/ISSN
978-80-88152-55-2 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 240 x 16 mm
Tisk
barevný
Váha
514 g
Stran
144
Cena
599 Kč
Originál
James Bond #03: Hammerhead (Dynamite Entertainment, 2017)
  • louza
    louza9.9.2023 20:57James Bond #03: Hammerhead
    Třetí kniha Bonda je přesně mezi první a druhou. Je čtivá, dobře šlape, snaží se o zvraty a s novým kreslířem i vypadá trochu jinak. Ne líp, ale svěže odlišně. Dějově jde ovšem o příběh o záchraně světa, což mi ke špionážce až tak úplně nesedí. Četlo se to fajn, ale od Bonda čekám trochu něco jiného. 70%
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš8.6.2023 09:19James Bond #03: Hammerhead
    Tak a je koniec. Pri poslednom Bondovom dobrodružstve došlo v Dynamite Entertainment k rozhodnutiu vymeniť tvorivý tím a tak technokratického scenáristu Warrena Ellisa nahradil Andy Diggle (Green Arrow: Rok jedna), ilustrátora Jasona Mastersa Luca Casalanguida (u nás zatiaľ úplne neznámy) a farbiara Guy Mayora Angličan Chris Blythe (Američtí bohové 2, Star Wars Omnibus: Boba Fett). Kým pri scenári som pravdupovediac posun dopredu (ale ani dozadu) nezaznamenal a farby mi pripadali rovnako kvalitné, ako po minulé dva razy, najdynamickejšou zmenou prešla kresba. Ono, keď porovnáte tretí zošit s prvým a druhým, tak výtvarná stránka nie je zas nejak šokujúco diametrálne odlišná. Ale jasné, určite JE iná. Mne sa páčili už prvé dve knihy, ale táto mi pripadala nakreslená ako keby trochu drsnejšie, v dobrom špinavšie a jemne undergroundovejšie. Trochu sa ubralo z krvi, no stále je to solídny bitúnok (dominantná scéna s akváriom). Identitu záporáka som odhalil hneď, tak ale zas bondovky nikdy neboli rafinované detektívky, že? Hoc som v sérii v priebehu týždňov, ako som ju kompletizoval, zaznamenával stúpajúcu kvalitu, ani tretí diel ma napokon žiaľ nepresvedčil o tom, aby som dal až 4*. Budem si na ňu pamätať ako na sériu prekvapivo drastickú, dynamickú, plnú akcie, dobrej kresby a viac-menej ľahostajných scenárov, ktorej sa podaril husársky kúsok: z legendárneho agenta Jej Veličenstva urobila zameniteľnú, temer neviditeľnú postavu bez charizmy. Chvíľu som sa aj pýtal sám seba, či nie som zbytočne náročný, či sa na niečo nehrám. Potom som si ale uvedomil, že najlepšie na tejto sérii boli dlhé akčné scény. Nie, že by boli geniálne, ale bolo ich veľa, obsahovali minimum slov a tak som rýchlejšie otáčal stranami a tým pádom som to mal čím skôr za sebou. Takže nie, nie som zbytočne náročný: 4* komiksu, ktorý chcem mať čím skôr za sebou, nedávam. Ale nie, nie je to ani žiadny prúser. Skôr veľmi, veľmi, veľmi jemný nadpriemer. Možno by sa mi poňať takýmto spôsobom známeho špióna páčilo skôr u Jacka Ryana, než agenta 007.
  • Palebras
    Palebras7.9.2021 13:42James Bond #03: Hammerhead
    Změna na scénáristickém postu přináší i změnu v Bondově způsobu řešení situací, kdy se z agenta, který v Ellisově podání zabil absolutně vše co se hnulo (někdy jsem měl vážně strach, že to odnese i Moneypenny s M) a musím říct, že ačkoliv se jednalo o mírné osvěžení ze strany Ellise, mám daleko raději klasičtější podání 007. Bond v příběhu Hammerhead je už naštěstí daleko umírněnější a celkově jsem pociťoval daleko lepší pocit z jeho počínání. Příběhově se jedná o klasiku, kde hlavní roli hrají nukleární zbraně, zničení světa, prachy a moc. Takže nic závratného, ale já se bavil. Scénář byl svižný, Bond zabil o 150 lidí méně než v případě dvou předchozích dílů, záporák nebyl z těch nejlepších, ale ničím mi absolutně nevadil a všemu sekundovala hodně příjemná kresba. Hammerhead je opět dobrou akční jízdou, která minimálně fanouška Bonda musí potěšit.
  • Netorack
    Netorack22.6.2020 15:34James Bond #03: Hammerhead
    Předchozí knihy 007 jsem nečetl, takže začínáme z čisté vody. A byla to taková akční jednohubka, na kterou si asi za rok nevzpomenu - takže takový klasický Bondův příběh. Jako proč ne, komiks nemusí být jenom umění. Za mě tak tři až čtyři hvězdy.
  • perak
    perak27.5.2020 07:49James Bond #03: Hammerhead
    Příběh celkem ubíhá, Bond se zbytečně nevykecává, ale zas ani ničím nepřekvapí. Ono v tom rozsahu knihy asi není ani moc prostor pro nějaké dějové odbočky a velké zvraty, takže se vzaly všechny tradiční 007 ingredience a bez větší invence se z nich upekl chutný pokrm, který zasytí, ale nic více. Pokud jde o kresbu, tak u ní palec nahoru. Váhal jsem mezi 3 a 4 hvězdami, ale nakonec dávám slabší 4 - kniha se mi líbilo k něco více, než předchozí dva díly.
  • Blackthunder
    Blackthunder29.10.2019 01:14James Bond #03: Hammerhead
    Příběh trochu slabší než Fantom, ale i tak dobrý. Bond už není takový mega zabiják, jak předchozích dílech, takže mi víc sednul. Záporák, no... dejme tomu...
  • karl173
    karl173 mecenáš25.3.2019 22:30James Bond #03: Hammerhead
    James Bond po třetí a jak se říká " do třetice všeho dobrého " ? Na další díl jsem byl zvědavý především ze dvou důvodů. Za prvé, jaký rozdíl přijde s novým tvůrčím týmem a zdali se Bondovi podaří konečně probořit brány " akční jednohubky " a vystoupat výše. Začátek začíná opět vkusně a dobře. Šlape to jak po příběhové stránce, tak i kresba je slušná, byť tam oproti předchozím dílům takový rozdíl nevidím, oba kreslíři jsou pro mě na podobné úrovni, byť každý se zaměřuje trošku na něco jiného. Postupem času se to samé stalo ale i s příběhem. Ze slušného drama - thrilleru se velmi záhy stává znovu akční jízda s naprosto čitelnými postavami a předvídatelným dějem. Tudíž, i na potřetí ta samá písnička. Ale co nato říct, zase jsem se vlastně bavil. Jako jednohubka to funguje dobře. 65%
  • 3DD!3
    3DD!316.10.2018 09:24James Bond #03: Hammerhead
    Dynamická akční bondovka, Diggle na rozdíl od Ellise méně filozofuje, ale o to více tlačí na pilu v akci. Casalanguidova kresba je úroveň výše než ta Mastersova, více komiksová, soustředěná na výbušnost celé situace. Sekvence Bond vs auto je bezvadná (na Fordku nikdy nebyl spoleh) a záporáka si nelze nezamilovat.
  • Lenny
    Lenny mecenáš15.10.2018 13:38James Bond #03: Hammerhead
    Od Andyho Diggla jsem čekal víc. Změna kreslíře pomohla, příběh má fajn tempo, ale moc ničím nepřekvapí.
    Víc na http://www.youtube.com/watch?v=cd-_eMaXGpQ
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.9.2018 20:12James Bond #03: Hammerhead
    První díl mě setsakramentsky nebavil, druhý už docela ano. Třetímu se nedá upřít napínavost a dobře plynoucí akční děj. Nicméně je to dost přehnané, i na samotného Bonda. A vtipné je to poskrovnu. Bavil jsem se docela, ale bondovský a komiksový majstrštyk to rozhodně není.

    Celkový dojem. 60%
  • cyboy
    cyboy mecenáš6.9.2018 23:15James Bond #03: Hammerhead
    Hm, zmena scenaristy bohuzel neprinasi zmenu kvality. Je to porad strasne primocare a navic neskutecne predvidatelne. Slabota. Tohle proste neni Bond.
    60%
  • Fry
    Fry admin5.9.2018 21:12James Bond #03: Hammerhead
    James Bond #03: Hammerhead - Na rovinu vám říkám, že nejsem žádný expert na Jamese Bonda. Sice mám doma většinu jeho filmů, ale zkouknul jsem jich sotva polovinu a popravdě do komiksové série se mi taky zrovna dvakrát nechtělo. Do rukou se mi však dostala třetí kniha tohoto profláknutého agenta a musím uznat, že to až tak hrozné úplně není. Příběh sice místy trochu hapruje a kresba, ač velmi pěkná, je v určitých částech bohužel dosti nepřehledná, ale dohromady obě složky vytváří stravitelnou akční jízdu od začátku až do konce ... Za mě 3*!
415181
Četl/a (51)
2scha, 3DD!3, 81splinter, BadBoy, binnmode, Blackthunder, calvin10, Cinema Ranger, ConanVJ, cyboy, dajik, davidek, erik, Final, foudy, Fox01, Fry, invape, Ivan Kucera, James, jindroush, karl173, kaylin, kendor007, Lachvos, lacoste, Light, Mercurio, monte walsh, Mrlah, Netorack, Noci, oleav, Olesh, Ozymandias, Palebras, pearlxjam, perak, perper, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, raenius, RudyRod, taidana, terrordemon, trudoš, VXP, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
(100)
2scha, 81splinter, Alfred, BadBoy, bboorreekk, binnmode, blackJag, bourgeois, Calvin Klein, calvin10, CaptainMarty, ComicBookGuy, ConanVJ, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dali, DEmnoG, doophy, dre, erik, faster86, fel68, filemon, Fox01, Fry, Goeger-Devil007, grinder, hahahoho, Hamichal, Hartmann , Hebled, Horstik, hugosnowden, hyba1991, invape, James, jindroush, Josh, Joshua_T, karl173, Keenkeen, kendor007, komiksák007, koudak89, kucik, Lachvos, lacoste, Lenny, Lobok257, maara, Mamut12, markic, Marthy76, Mercurio, merhyx, MickeyStuma, MP, Mrlah, namdnas, Noci, novass, Nyxxie, Olesh, Paldini, Palebras, pavel, pearlxjam, pechna, perper, plema, Poseidon1978, punisher, raenius, Ricarderon, RudyRod, S313, Saran, Šedo, Skot, sleepless, SpiderJerusalem, Stlucius, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, timek, tomned, trudoš, tulipstros, vishnar, Wasps, Wiruss, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
Chce (8)
delsemela, DKoscik, gumidekmedvidek, MonsterGyre, monty.cl, mywiel, Nightmare, nx
Shání (1)
Nightmare
Nabízí (2)
bourgeois, karl173