Hellboy je poněkud svérázný vyšetřovatel Úřadu paranormálního výzkumu a obrany. Řešení jeho případů ho přivádí na prapodivná místa a vede k setkáním s prazvláštními tvory. Zároveň ho neustále pronásleduje jeho původ a to, proč byl přiveden na tenhle svět.

Hellboyův duchovní otec Mike Mignola míchá pro čtenáře naprosto neodolatelnou směs bájí a legend, přidává skvělou atmosféru, akci a humor a to všechno jim pak podává v neobyčejně atraktivní kresbě. Není tedy divu, že si naši čtenáři již vychutnávají Hellboyovi příběhy již neuvěřitelných devatenáct let a dychtivě čekají na každý nový díl jeho dobrodružství. Nyní mají možnost si přečíst další čtyři Hellboyovy knihy ve dvojnásobném formátu a dozvědět se spoustu dalších zajímavostí přímo od Mika Mignoly.

Čtyři díly Hellboye v jednom svazku ve velkém formátu, doplněné o velké množství skic, náčrtů a komentářů scenáristy a výtvarníka Mika Mignoly a Richarda Corbena.

Svazek obsahuje:
Hellboy #05: Červ dobyvatel
Hellboy #06: Podivná místa
Hellboy #07: Pražský upír
Hellboy #10: Paskřivec

- Povídky ze sedmé a desáté knihy jsou řazeny společně chronologicky
- Rozšířenou galerii skic s komentáři Mikea Mignoly a Richarda Corbena


Scénář
Mike Mignola
Art
Jason Shawn Alexander, Richard Corben, Joshua Dysart, Duncan Fegredo, Mike Mignola, Philip Craig Russell
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Mike Mignola
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Václav Dort, Jan Kantůrek
Redakce
Marek Barányi (Keram), Václav Dort, Cary Grazzini, Richard Klíčník, Petr Pláteník, Martin Šinkovský, Martin Trojan
Žánry
akční, horor, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-88152-06-4 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
245 x 325 x 55 mm
Tisk
barevný
Váha
3776 g
Stran
640
Cena
2200 Kč
Originál
Hellboy Library Edition, volume 3 a 4 (Dark Horse Comics)
  • faster86
    faster867.1. 01:08Hellboy, kniha druhá
    Nejsem fanoušek Corbena, ale tady je dobrý. Jsem fanoušek Hellboyovských povídek a tady je jich strašná hromada. A stejně jako u jedničky ..... by člověk nevěřil, že zrovna hellboyovi ten velký formát dopomůže aby byl ještě lepší.
  • Norri
    Norri mecenáš25.1.2020 13:03Hellboy, kniha druhá
    V první Pekelné knižnici jsem se do Hellboye zamiloval. Možná až příliš. Po prvním i druhém přečtení první kolosálky jsem byl nadšený a proto jsem nadšení očekával i po přečtení druhé kolosálky. Euforie se ale nedostavila. Nejsem zklamaný z knihy, ta je dobrá a ty příběhy jsou pořád skvělé, ale mrzí mě absence nadšení, ke kterému mi nepomohlo ani druhé přečtení.
  • sedw
    sedw9.10.2016 19:28Hellboy, kniha druhá
    Pecka! Jak Corbena nemusím, tak díky němu považuji povídku Paskřivec za to nejlepší z prvních dvou knižnic. Nádherná práce.
  • Fimi
    Fimi mecenáš2.8.2016 11:44Hellboy, kniha druhá
    Dá se tu něco vytknout? 100 %
5311
Četl/a (72)
2scha, 81splinter, Alikkk, AlmightyMates , Ash Pointak, besikv, binnmode, borknagar1, calvin10, ComicBookGuy, davidek, DEmnoG, Dezodoo, duri, farnhajt, faster86, Fida, figis, filemon, foudy, Garp, Georgíno J., IndyP, Infarkt, invape, jardoom, Jimbeam90, jindroush, kallenved, Kaluž, kapicka, Khagrael, Kocour, kubosos, Light, LookAss, Mariohurbanek, mart.in, michelangelo, mineralk, mozzu, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Norri, oleav, Olesh, Petrisko911 , Poniczech, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, RaptoR, regressiv, Ricky Gervais, robertsedmik, rockyt, rooty, roswelll, SHORTY, SNUFKIN, suricattaontheway, Suši, Tony TwoDee, Ukko, Ursus, utresyby, Walome, Wiw, wolfgang, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(200)
123peta, 2scha, 665+1, 81splinter, Alfi, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , antiimini, asgardpepa, Ash Pointak, astérix, Awakener, barthez, batoo, bboorreekk, ben_bella, besikv, binnmode, BlackDragon, blackJag, Blair, bmc75, Bob, borknagar1, bronxik, Buchtic, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, ComicBookGuy, Corvus, CSE_AC/DC, D.K.Logic, Dani El, davidek, DAxik, Deckard, DEmnoG, Devilek, Dezodoo, disclose, doophy, dr_benway, duri, Erich, farnhajt, faster86, Fida, fifas, figis, filemon, fubong, Galupus, Garp, Georgíno J., grellenort, Hartmann , herbert, herrman, hlavathor, Houbař, Hulik, husakpetr93, hypermlok, Idy, ikshorm, IndyP, Infarkt, invape, jakub186, James, jankie, japes, jardoom, jeanbaklajean, Jimbeam90, jindroush, jmenujiseradekbouril, Joshua_T, kallenved, Kaluž, kapicka, Karel Sec, Kocour, Kokuun, komik.sx, Kouzelnik7, krvinka56, kubanec13, kubosos, kucik, Kunden, Lamahe, Lenny, Light, Lobok257, Lojza, LookAss, m.abrams, mAGiic, malylada, marduk, Mariohurbanek, mart.in, Marthy76, merhyx, michelangelo, mikado, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, mirec, monty.cl, mozzu, MP, Mr.Plysh, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, NellUl, Netorack, Niaz, Nightmare, Nomad, Norri, oleav, Olesh, Onkel 1928, Paldini, paulhunter, pavel, pechna, Petrisko911 , Poseidon1978, Qee, RadimNemec, raenius, Raijin, raimi, razielus, Ricarderon, Rich, Ricky Gervais, robertsedmik, rockyt, rooty, roswelll, Rowan, Saran, Šedo, sedw, SHORTY, Sidi Santini, Skot, Slaine, sleepless, SmoothNCool, SNUFKIN, spagr, SpiderJerusalem, StanleyHu, Stara.kryta, suricattaontheway, Suši, syon, Tabasco, tacmud, terrordemon, The Genius, the.kasztan, Tialster, Toe, Tomate, Tony TwoDee, TonyT, Toren, Trevelyan, tukak, tulipstros, Ukko, Ursus, utresyby, Valis, Vrenn, vteco, VXP, Wiruss, Wiw, wolfgang, xai, xintax, xxaannddeerr, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (8)
delsemela, filosh, gezic, ghousty, HevyEli, Maty48, nx, Radkos
Shání (4)
Al0f0k, Dalistar, gezic, HevyEli
Nabízí (4)
buscheer, grellenort, merhyx, Slaine