Metabaron 2 - Obálka pod přebalem
Ukázka
Ukázka

+ 6 dalších ukázek

Metabaron vstupuje do paralelního vesmíru, aby našel epyfit, který mu má pomoci zachránit jeho vlastní svět. Jenže na planetě Algoma epyfit chrání povědomá kasta ženských válečnic, které si říkají Metastrážkyně – a rozhodně mu nehodlají pomáhat. Všechno se ještě víc zkomplikuje, když se metabaron do jedné z nich zamiluje a když dorazí armáda technů z jeho starého vesmíru. To je ale jen úvod úžasně vykreslené knihy, která přináší to nejmonumentálnější vesmírné dobrodružství, jaké je v naší realitě k mání!

32. kniha v řadě "Mistrovská díla evropského komiksu"

Obsahuje původní čtyři alba série Méta-Baron, vydané nakladatelstvím Les Humanoïdes Associés:
Metabaron #05: Rina, Metastrážkyně (Méta-Baron #05: Rina la Méta-Gardienne, 2017)
Metabaron #06: Bezejmenný, Technobaron (Méta-Baron #06: Sans-Nom le Techno-Baron, 2018)
Metabaron #07: Adal, bastard (Méta-Baron #07: Adal le bâtard, 2022)
Metabaron #08: Dargona, protostrážkyně (Méta-Baron #08: Dargona la proto-gardienne, 2022)

Valentin Sécher kreslil části #05 a #06, Pete Woods části #07 a #08


Scénář
Jerry Frissen
Předloha
Alejandro Jodorowsky
Art
Valentin Sécher, Pete Woods
Barvy
Valentin Sécher, Pete Woods
Obálka
Pete Woods
Lettering
Alena Tejnická (Sarah)
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Filip Gotfrid, Jolana Tichá
Žánry
dystopie, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7679-390-3 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
195 x 260 x 19 mm
Tisk
barevný
Váha
1000 g
Stran
228
Cena
899 Kč
Originál
Méta-Baron #05: Rina la Méta-Gardienne, Méta-Baron #06: Sans-Nom le Techno-Baron, Méta-Baron #07: Adal le bâtard, Méta-Baron #08: Dargona la proto-gardienne (Les Humanoïdes Associés, 2017, 2018, 2022)
Varianty
Metabaron 2 (paperback) (2023)
Metabaron 2 (pevná vazba) (2023)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.2. 10:04Metabaron 2 (paperback)
    Přistupoval jsem k četbě se skepsí a opětovným očekáváním úchvatné kresby vykreslující velkolepé světy s poněkud vyprázdněným a na pilu tlačeným amorálním obsahem, ale Jodorowsky mě teď trochu překvapil - onu amorální skořápku rozbil, sice stále bezskrupulózním, ale pochybujícím Metabaronem, navíc sepsal příběhy, které mě bavilo číst!

    Celkový dojem: 70%
  • Kapis
    Kapis mecenáš16.1. 11:25Metabaron 2 (pevná vazba)
    Klasicky velkohubé, fatalistické, bez úsměvu, prokleté na celé generace, bez úsměvu - jo to už jsem psal, ale furt mě to baví, druhá část se mi se svoji propracovaností výtvarně líbí více než ta první. Gadžopádně je tu jistě prostor pro další nesčetná fatalistická dobrodružství a já je budu i nadále kupovat, pokud se bude to Jodouniversum rozrůstat.
  • TonyT
    TonyT16.9.2023 22:24Metabaron 2 (paperback)
    No vzhledem k tomu kdy tahle alba vznikala, nelze se ubránit dojmu, že se zde někdo těžce inspiroval Avatarem. Navíc už asi ani nemůže být řeč, že by komiks měl na svědomí Jodo, ten tam již figuruje snad jen jako dozor. Nicméně první polovina je svižná a má znamenitou kresbu. Druhá půlka je o level níž po všech stránkách....Svět Metabaronů mě stále baví i když mám pocit, že nic nového delší dobu nepřináší. Jedinečná Kasta Metabaronů je holt jen jedna a jak plynou roky a přibývají další a další příběhy, tak se ukazuje, že v podstatě nic nového vlastně ani nepotřebuje.
  • VanTom
    VanTom6.9.2023 12:57Metabaron 2 (paperback)
    Sága (kasty) metabaronů píše další kapitoly. Nejprve strhujícím způsobem v paralelním vesmíru ve válce s Technotechny (a v dechberoucí kresbě/malbě Valentina Séchera), později už přece jenom slaběji (scénáristicky i kresebně) zpět na planetě Marmola. Tam už jsem si říkal, že by se historie nemusela opakovat donekonečna.
  • Norri
    Norri mecenáš5.9.2023 13:56Metabaron 2 (pevná vazba)
    Než jsem se pustil do této druhé knihy, tak jsem si dal znovu tu první. První kniha je úžasná. Má dobře vystavěný příběh a zápletku a má dobré tempo. Od druhé knihy jsem čekal to samé. Tedy ne nové budování zápletky, druhá kniha je přímé pokračování té první, ale čekal jsem stejné tempo. Mám ale pocit, že zde příběh trošku zvolnil. I druhá kniha obsahuje čtyři alba (dva cykly). První cyklus je přímým pokračování první knihy, a i přes již zmíněné zpomalení pěkně celý příběh o epifytu ukončuje. Navíc to má pořád tu úžasnou kresbu z první knihy.

    Čtvrtý cyklus navazuje na předchozí děj volně. Odehrává se sedmnáct let po třetím cyklu a rozvíjí důsledky předchozího děje. Ale také přináší již viděná témata. Zlomeného Metabarona, syna toužícího zabít otce a shrnutí historie celé Metabaronské kasty. Není to úplně špatné, ale už to není tak “nové” jako předchozí tři cykly. Ani záporáci tady nejsou tak zlí, jak jsme u Metabaronů zvyklí. Úplný čajíček. Navíc zde došlo ke změně kreslíře a je to bohužel změna k horšímu. Výsledné hodnocení je tedy spíše jen za první cyklus.
  • tom173
    tom1733.9.2023 14:10Metabaron 2 (paperback)
    I když se pořád bavím a tohle univerzum má pravděpodobně stále co říct, zdá se mi, že autorům dochází dech. Táhne to hlavně kresba, zejména v první polovině knihy. Scénář ale stále dokola omílá ty samá témata, která jsme viděli už v Kastě, nebo prvním dílu Metabarona. Dát tři hvězdy mi ale připadá málo, pořád jde o nadprůměrné dospělé sci-fi a možná mi ke štěstí stačí málo. Třeba i to, že tu opět vypráví můj oblíbený Tonto, i když už není tak nahláškovaný. Ohledně příběhu bych ale sám nevěděl kam ještě děj posunout. Máte neporazitelného válečníka, který už dokázal zachránit celý vesmír. Možná by měl Metabaron vypnout metašifrátor, zalézt do metabunkru a užít si zasloužený metaodpočinek.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.9.2023 19:21Metabaron 2 (paperback)
    Tady už i ta kresba nestačí jako argument, zda-li je to dobrý komiks. Budiž první dvě alba, ale zbylé dva bylykatastrofální a beze smyslu. Hatla matla patla, kámen jebe cihlu, smysl Metabaranů a metabatonství šel totálně do kopru. Tam, kde první kniha někam směřovala a nabízela nějaký koncept, zde jsem měl dojem, že je to jakýsi chabý pokus o návrat zpět k začátkům, které ale autoři zřejmě nepochopili, resp. nepochopili ten koncept a nevidím důvod destrukturalizovat celý ten koncept, mýtus, kult Metabarona. Dělají z něj pako a blba, který se nechá vláčet. Neříkám, že by v původní sérii nebyl bůhvíjak aktivní, ale bylo to uvěřitelné a phnutky dávaly smysl, tady nedávalo smysl nic. Já z toho vážně kvetl celou četbu a prostě to nešlo zkousnout.
  • house192
    house19213.8.2023 16:33Metabaron 2 (pevná vazba)
    Já se bavil dobře, je to krásně nakreslené, a příběh běží jak namazaný stroj. Bylo to i srozumitelnější než od mistra Jodorowského.:-)
  • pho
    pho17.7.2023 14:48Metabaron 2 (pevná vazba)
    Mozna je to mnou, ze uz jsem prejedeny Jodorowskym, mozna je to dilem samotnym, ale tentokrat to fakt neslo. Preskakoval jsem, nesoustredil jsem se, nudil jsem se, tesil jsem se, az to budu mit za sebou.
  • filemon
    filemon16.7.2023 10:20Metabaron 2 (pevná vazba)
    Trochu vykrádačka Avatara, za mě nejslabší díl série.
  • Good Games
    Good Games mecenáš12.7.2023 13:14Metabaron 2 (paperback)
    Síce nové príbehy nedosahujú ani zďaleka scenáristických kvalít pôvodnej série, ktorá tu vyšla pod názvom Kasta metabaronů, no aj napriek tomu sa jedná o fajn zvrhlú a brutálnu sci-fi zábavu, akú si pod pojmom Metabaron predstavíme. Je to pekne kreslené a hlavne kresba od Valentina Séchera v prvých dvoch knihách vyráža dych. =►Celá recenzia◄=
31582