Desky
Desky zadní
Přebal zadní

+ 8 dalších ukázek

Koupit
Cenami ověnčená superhrdinská komiksová sága Černá palice představuje tři povídky a obsáhlou encylopedii světa stvořeného Jeffem Lemirem a Deanem Ormstonem.

Školačka s vizáží lovecraftovské příšery je ochotná udělat cokoliv, jen aby zapadla do kolektivu. Temná čarodějka provází své hosty děsuplnou chýší. Potřeštěný intergalaktický cestovatel navštěvuje minulost svých superhrdinských kolegů. To vše s kresbou mnoha hostujících komiksových výtvarníků, a navrch ještě vyčerpávající encyklopedie světa Černé palice a jeho postav.

Obsahuje sešity série Black Hammer: Giant Sized Annual (leden 2017), Black Hammer: Cthu- Louise (prosinec 2018), The World of Black Hammer Encyclopedia (červenec 2019) a materiál z Free Comic Book Day 2019: General (květen 2019)

Scénář
Ray Fawkes, Jeff Lemire
Art
Michael Allred (Mike), Ray Fawkes, Matt Kindt, Emi Lenox, Dustin Nguyen, Nate Powell, David Rubín
Ink
Michael Allred (Mike), Ray Fawkes, Matt Kindt, Emi Lenox, Dustin Nguyen, Nate Powell, David Rubín
Barvy
Ray Fawkes, Sharlene Kindt, David Rubín, Dave Stewart
Obálka
Sharlene Kindt, Dave Stewart
Lettering
Tomáš Náprstek, Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Ondřej Černý, Barbara Doe (Warneke), Václav Dort, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
parodie, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7652-010-3 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 16 mm
Tisk
barevný
Váha
474 g
Stran
128
Cena
599 Kč
Originál
Black Hammer: Streets of Spiral (Dark Horse Comics, 2019)
  • Norri
    Norri mecenáš28.12.2021 11:52Černá palice: Z temných koutů Spiral City
    Kniha která neurazí a nenadchne. Potěší spíše přehlídkou výtvarných stylů než dějem. Příběh s plukovníkem Bizárem nabídne další pohled na jeho vnímání světa, zatímco příběh Cthu-Loizičky a Madam Vážky ani nestojí za řeč. Encyklopedie na konci je docela podrobná. Zatímco u hlavních postav série je tam víceméně shrnutí jejich příběhů z komiksu, tak u těch, co se jen mihli, je nově vymyšlená celá jejich historie.
  • Kapis
    Kapis mecenáš11.8.2021 20:55Černá palice: Z temných koutů Spiral City
    Hmmm...jeden příběh naroubovaný na základní kostru, kterých by asi autor neměl problém vytvořit desítky, a trocha balastu, včetně encyklopedie, která si dělá ambice popisovat nějaký kult. U mě to teda nezabralo. Asi celou Palici prodám a to mám ještě Frankensteina, kresleného Rubínem. Tak třeba mi trochu spraví chuť, ale asi to půjde z domu.
  • faster86
    celá knížka vás v ději nikam neposune, ale rozšíří vám to svět černé palice víc než udělali dosavadní 3 komiksy
  • MEGA
    Tento speciál neurazí ani nenadchne. Krátké povídky mě i přes slabší pointy bavily. Lemire zde, jak už je zvykem, naráží a komentuje na klasické prvky superhrdinských komiksů a vlastně komiksů celkově. Střídání kreslířů knize přispívá, i když mě žádný nový umělec moc nezaujal. Rejstřík na konci knihy je tam snad jen na zaplnění místa, ale možná to tak vidím jen proto, že takovéto encyklopedie nemám zrovna v lásce. Celkově kniha působí trochu prázdně a chybí jí lepší konzistence.
  • Fry
    Černá palice: Z temných koutů Spiral City - Původně jsem o koupi ani neuvažoval, jelikož už je to nějaká doba co jsem něco z tohoto světa četl naposledy a nějak jsem už ani neplánoval, že bych v sérii i nadále pokračoval. Přesto mám dnes knihu doma a nelituji toho snad jenom díky oné encyklopedii postav. Listování tímto výčtem postav a týmů totiž dává sérii konečně i nějaké mantinely a já se můžu pohodlně rozhodnout jestli mám o čtení dalších příběhů vůbec zájem. Samotné speciály mě, podobně jako mé kolegy, nijak extra nezaujaly ... Za mě 3*!
  • james89
    Na další díl jsem se těšil, protože mě Černá palice baví. Tento díl mě moc nezaujal. Hlavně u povídky s detektivem mi moc neseděla umělecká kresba, která by se hodila spíš do jiného komiksu. Beru to spíš jak nějaký doplňkový díl. Snad budou další díly jak ty předchozí. U některých stránek jsem měl vadu tisku (rozostření), tak to budu reklamovat. Hodím otázku do diskuze.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.5.2020 17:27Černá palice: Z temných koutů Spiral City
    Ano, je to poněkud slabší kniha. Při čtení encyklopedie v poslední části knihy jsem si říkal, zdali Lemirovy ambice tvořit takové rozlehlé komiksové univerzum nejsou poněkud přehnané. Dal bych přednost komornějšímu vyznění.

    Celkový dojem: 60%
  • Carnage
    Černá Palice mě prostě baví a mám chuť číst další komiksy z tohoto světa ale tento komiks bohužel musím ohodnotit průměrem. Chápu že se jedná asi o nějaký vyplnění času nebo co ale kromě roztomilé Cthu-lojzičky a slibného úvodu do knihy to nestálo za moc. Encyklopedie je zajímavý nápad ale zabrala příliš mnoho z knihy a zmenšila tudíž místo pro další příběh nebo pro ucelenější pokračování knih přechozích.
  • karl173
    karl173 mecenáš23.5.2020 19:36Černá palice: Z temných koutů Spiral City
    Tady musím souhlasit, že tohle je opravdu nejslabší kniha z Černé palice. Ale kdo čekal opak? Pár krátkých sešitů a encyklopedie světa, ze kterého ještě není tolik komiksů, aby byla nutně potřeba. Zkrátka očekávání nebylo příliš velké. Na druhou stranu jsem doufal v alespoň povedené povídky. A těch jsem se naštěstí dočkal.
    Povídky se povedly. Jsou zábavné, dobře se čtou a především jsou parádně nakreslené s velmi působivými barvami. Nicméně příběhově toho zase tolik nepřinesli a tak je to spíš jen taková fajn jednohubka.
    No a pak je tu již zmíněná encyklopedie. Osobně si nemyslím, že by byla nějak třeba, ale budiž. Provedení je slušné s pěknými obrázky a pro nováčky to může být fajn seznámení s universem. Pro mě to ale nebylo a spíš jsem si jen prohlížel kresbu.
    Tato kniha je tak celkově spíše slabší odvar z hlavní řady a její pořízení by si měl každý zvážit podle toho, jak moc chce mít veškeré střípky z Černé palice. Já osobně jsem ve výsledku za její pořízení rád, ale přiznám se, že já si už hold koupím od Comics Centra téměř všechno.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.5.2020 22:13Černá palice: Z temných koutů Spiral City
    Jednoznačně nejslabší kniha ze série (z těch co vyšly u nás). Příběhy, ač milé a dobře napsané a nakreslené, jsou opravdu zkratkovité a přijde mi to spíš jako rozehrávka na něco většího v dalších knihách - doufám, že se nemýlím. Cthu-lojzička pobavila, ale chtělo by to větší prostor, tak i tady opět doufám ve větší roli v dalších příbězích. Kresbě nemůžu nic vytknout, ale to nestačí na něco pořádného v hodnocení. 76 stran komiksu a zbytek encyklopedie postav, bez které bych se klidně obešel. Nicméně, máme to tu a holt, kdo chce číst Černou palici komplet, musí si projít i těmito kraťasy a antologiemi. S knihou jsem spokojený opravdu napůl.
  • cyboy
    cyboy mecenáš19.5.2020 22:30Černá palice: Z temných koutů Spiral City
    Poprve, co se mi Cerna Palice nelibila. Ono tu totiz neni nic moc k libeni. Cca 80 stran kratkych pribehu, kde se mi celkem libila jen Cthu-Lojzicka. Encyklopedie je asi fajn, ale do priste stejne minimalne pulku zapomenu. Takze ano, jako prirucka, kdyz se clovek ztrati v postavach, nebo realiich, je to asi fajn, ale jinak nic moc.
    60%
272941
Četl/a (71)
2scha, Al0f0k, anka, BadBoy, Balů103, Benny, ben_bella, calvin10, Carnage, ConanVJ, Const.ex, cyboy, D.K.Logic, Darth Raelchi, Dezodoo, Django, Draco nobilis, Dzoglik, figis, foudy, Fox01, Fry, IndyP, Infarkt, invape, James, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Kaaos, kallenved, Kapis, karl173, Keno, kinak, kindanerd, KOWE, Lachvos, lacoste, Lenny, Loxin, MEGA, MP, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, Norri, oleav, Onkel 1928, petrSF, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, RaptoR, rooty, RudyRod, Schirru, Sole, start05, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Ukko, vita, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(145)
2scha, Al0f0k, Alfi, anka, Anton Whatever, BadBoy, Balů103, bboorreekk, Benny, binnmode, blackJag, bmc75, burzum, buscheer, Calvin Klein, calvin10, Carnage, ComicBookGuy, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, Deckard, DEmnoG, Dezodoo, Django, Draco nobilis, Dzoglik, Elnie, Erich, erik, farnhajt, faster86, felis, figis, filemon, Fox01, Fry, gongon44, grinder, Hawwwran, herbert, hyba1991, IndyP, Infarkt, invape, Jak, James, jankie, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kadin, kallenved, Kapis, karl173, KarlosJB, Kazumaki, kendor007, Keno, kinak, Knuckless, koudak89, KOWE, Lachvos, lacoste, Light, Lobok257, Lojza, Lord Baltimore, Loxin, maara, malylada, Mamut12, mcleek, MEGA, merhyx, MIKER65, mirec, Mitak, moiqpiom, MP, Mr.Plysh, mstefl, Nightmare, Noci, Norri, o2t2, Olesh, Onkel 1928, Paldini, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perak, perper, petrSF, plema, porculan, Poseidon1978, puolpm, raenius, RaptoR, Ricarderon, rockyt, rooty, Rowan, RudyRod, Rumburaq, Saran, Schirru, Šedo, Sidi Santini, Skot, sleepless, Sole, SpiderJerusalem, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, syon, tacmud, the.kasztan, Tialster, Tiba, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Velkej šéf, vishnar, vita, vranakx, Wiruss, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (13)
delsemela, DKoscik, Fr3d_K, Greyman, gumidekmedvidek, hahahoho, HevyEli, Himlik, illy, Maty48, MonsterGyre, monty.cl, Radkos
Shání (2)
Černá Krysa, HevyEli
Nabízí (2)
filemon, Onkel 1928