Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
Red Robin se vrátil a navazuje na svou práci v Gothamu i na svůj romantický vztah se Stephanie Brownovou alias Spoiler. Ve spojení s Batwoman, Clayfacem, Batwingem, Azraelem a Orphan pomáhají snižovat kriminalitu ve městě. Jenže za svůj úspěch brzy strašlivě zaplatí.

První oběť a jeho Syndikát obětí chtějí jediné: pomstít se Batmanovi. Obrátili proti Batmanům celé město, unesli Clayface a vyhrožují, že vypustí nejnebezpečnější zločince z Arkhamova ústavu, pokud se Batman živě v televizi neodmaskuje. Vše, co Red Robin postavil a co mělo zajistit novou zářivou budoucnost pro tým, se může rozpadnout, pokud Syndikát obětí zvítězí... nebo pokud jeden člen týmu učiní rozhodnutí, které tým navždy rozvrátí.

Také se podíváme na trýznivý život Basila Karla. Syn rezervovaného muže tisíce tváří a vycházející filmová hvězda zažívá nehodu, která ho promění v měniče podob Clayface.

Obsahuje sešity série Batman Detective Comics (Vol. 3) #969-974 (listopad 2017 - únor 2018) a Batman Detective Comics (Vol. 3) Annual #1 (leden 2018)

Od tohoto čísla se sebrané knihy již neoznačují labelem 'Znovuzrození DC' a nejsou číslovány v pořadí, i když se v originále jedná o přímé pokračování dané řady.


Scénář
James Tynion IV
Art
Eddy Barrows, Joe Bennett, Philippe Briones, Miguel Mendonca, Jesús Merino
Ink
Philippe Briones, Diana Egea, Eber Ferreira, Ricardo Jaime, Marcio Loerzer, Jesús Merino, Sal Regla
Barvy
Adriano Lucas, Allen Passalaqua, Jason Wright
Obálka
Guillem March
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Pavel Švanda (Ninjer)
Redakce
Changer the Elder, Mirka Jarotková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-348-3 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
496 g
Stran
184
Cena
399 Kč
Originál
Batman Detective Comics #06: Fall of the Batmen (DC Comics, 2018)
  • Fry
    Batman Detective Comics #06: Stín nad netopýry - Koloniální drama o vzestupu a pádu Gothamských rytířů se přibližuje k závěru, na scénu se vrací Syndikát obětí a obyvatelé města volají po okamžitém rozpuštění jednotky netopýrů. O osudu týmu se však zdá býti již dopředu rozhodnuto a každá další událost, včetně snahy o destrukci Clayface, jen podtrhuje vizi budoucnosti ... Za mě 4*!
  • honza2457
    O něco lepší než minulý díl. Syndikát obětí se vrátil a jsem zvědav jak to s ním bude i nadále. Dozvěděli jsme se více ohledně Clayface, což je postava která patří k těm zábavnějším. Batwoman tímto číslem přebrala pomyslné žezlo od Spoiler a stává se nejvíce otravnou postavou.
  • karl173
    Přesně tohle je ta dobrá týmovka, kterou si pamatuji na začátku. Dobře napsané dialogy, skvěle gradující příběh a postavy, které jsou v tomto příběhu důležité mají tak akorát prostoru. Logicky se nemůže dostat na všechny, ale tak hold někdy musí každý tahat za kratší konec. Byť je pravda, že jsou tu postavy, které za ten kratší konec tahají prakticky neustále a možná by se tato série bez nich obešla.
    Co se týče kresby, tak rozhodně není špatná, ale. Je vážně na čase, aby si DC dokázalo udržet kreslíře aspoň na jeden celý story arc. Nechápu jakým stylem v DC řeší smlouvy.
    Celkově se tedy jedná každopádně o slušné počtení. Doporučuji. 4*
  • Spike
    Tak opět další díl této kvalitativně relativně vyrovnané série. Co potěší, že oproti dvěma předešlým dílům se úroveň ještě o něco zvedla. Šestá kniha je cca na úrovni prvních třech booků, které byly opravdu povedené. Od té doby žezlo té lepší série - v mých očích - sice převzal Batman od Toma Kinga který se naopak v posledních dvou knihách hodně vyšvihnul, to ale neznamená že nedokážu docent kvality Detective Comicsu, které nepopiratelně má.

    Tahle série je zajímavá tím, že každá kniha, ač má svého padoucha a svojí zápletku, se více soustředí i na jednoho z členů týmu. Nejdříve to byla Batwoman, pak Spoiler, Orphan, Azrael, Red Robin, a teď konečně došla řada i na Clayface. Ten mě v téhle sérii vždy bavil, protože z béčkového padoucha udělal komplikovanou a zajímavou postavu u které si pořád nemůžeme být jistí jak to s ní dopadne. Tu odpověď nám dává tato kniha.
    Děj je poměrně přímočarý, ale přesný, jede svižně vpřed bez nějakých výkyvů co by příběh brzdily. Sice se do týmu (nakrátko) vrací Stephanie, kterou prostě nemám rád, ta postava je otravná a nesympatická, naštěstí se dej netočí primárně kolem ní. Chvíli to vypadá že Batmanův tým dosáhl pomalu cíle když se sehrál a vše mu šlape jak má, boj proti zločinu se vyplácí. Jenže postupně se objevují problémy jak z vnějšku, tak zevnitř, a po téhle knize už tým, pokud z něj něco zbyde, nebude jako dřív. Nový starosta Bat-týmu zrovna nefandí, vrací se Anarky i Syndikát obětí, a pro své plány obrátí jednoho člena týmu nedobrovolně proti ostatním. Máme tu jednu smrt, neshody v tom kdy a jestli je přípustné překročit hranici zabít/nezabít, možný rozpad týmu i čistě vztahové problémy. Prostě se kazí co může, a ačkoli motivů je hodně, Tynion se v tom nezamotal a vše dávkuje přehledně jak má. Jedná éra tohoto runu asi končí a já jsem velmi zvědav na další, protože těch otevřených linek a možných nečekaných charakterových vývojů je tu tentokrát více než jindy.
    Ne že by to bylo bez chybičky. Syndikát obětí se víceméně stal normálními pomstychtivými psychopaty a morální nejednoznačnost jejich počínání je fuč. Zato mile překvapil Anarky. Kresba se drží dobré úrovně, i když výtvarníci se střídají, neruší to a práci všech mohu pochválit. Třešničkou na dortu je na závěr speciál o originu Clayface který kreslí v rámci Detective Comicsu nepřekonaný Eddy Barrows. Tímto příběhem se padouchovi/antihrdinovi dostáváme víc pod kůži a na konec knihy je to jako zakončení ideální. Ačkoli jedna verze jeho původu byla už v rámci New 52 v knize Batman - Temný rytíř : Proměny a kdo si ji pamatuje, může mít otázky ohledně návaznosti, kontinuity atd, ale to je jen detail.

    V konečném důsledku jsem tedy spokojen, laťka se od minule ještě zvedla a jen se potvrzuje že pokračovat v téhle sérii se vyplatí. Navzdory tomu že se změnila grafika obálky (což nevadí) a na hřbetu se z nějakého debilního důvodu důvodu upustilo od číslování (což vadí). Takže já jsem spokojen, navnazen a těším se na pokračování. Solidních 7,5/10
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.7.2020 23:14Batman Detective Comics #06: Stín nad netopýry
    Poslední sešit, tedy Clayfaceův origin, mě bavil celkově víc než celý předešlý děj, který je mimochodem dosti nehezky nakreslený. Nebo jinak - mně osobně se ta kresba nelíbila. Batwoman mě štve od prvního okamžiku, co jsem se s ní seznámil. Syndikát obětí je ale sám o sobě prima nápad.

    Celkový dojem. 60%
  • Palebras
    Série Detective Comics od Tyniona mi fakt sedí a není tomu jinak ani ve Stínu nad netopýry. Ke slovu se opět hlásí Syndikát obětí, aby nadobro zametl s netopýřím hrdinou. Vydáme se tedy do Arkhkamova ústavu, aby tam Batman nakopal asi tisíc zadků, což není nic neobvyklého a absolutně nic co bychom již stokrát neviděli. Ale v Tynionově podání mi to vůbec nevadilo. Není čas se nudit, vše perfektně odsýpá, jen ve finále možná už bylo dost ničení města stvůrami ala Godzilla. Myslím že obyvatelé Gothamu musí být zralí na oběšení po Noci nestvůr, kdy polovina Gothamu lehla popelem, aby se teď vše opakovalo znovu, jen s jiným hercem v hlavní roli. . Na konci je vyobrazen vztah s Basilem a Glory aka Mudface a dozvíme se jak Basil ke svému vzezření přišel. Co se výsledného celku týče, tak jsem se opravdu bavil a mám tuhle řadu fakt rád. Určitě se těším na pokračování.
41851