Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Některý hranice bývají tak tenké, tak křehké, až se stanou neviditelnými. Co je sen a co je realita? Je tak snadné mezi těmi dvěma světy ztratit cestu. Nezbývá než dovolit nevinnosti, aby nás odnesla do končin, kde musíme odložit všechny jistoty... všechny, snad až na to, že tady se dokonale ztratíme.

Coralína Doucetová přijíždí na panství spravované poněkud excentrickým lordem, aby tu dělala guvernantku. Ale rychle zjišťuje, že nic není takové, jak se zdá. Ovšem skutečnost se ani zdaleka nevyrovná snům, které ji začínají v noci navštěvovat. Lehce erotický viktoriánský příběh kreslený slavným Terrym Dodsonem.

Obsahuje dvě původně samostatné alba Songes #01: Coraline a Songes #02: Célia v jedné knize

Scénář
Denis-Pierre Filippi
Art
Terry Dodson
Barvy
Terry Dodson, Rebecca Rendon
Obálka
Terry Dodson
Lettering
Alena Tejnická (Sarah)
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Boris Hokr, Jiří Pavlovský, Alena Tejnická (Sarah)
Žánry
dobrodružný, erotický, fantasy, historický, retro, romantický, steampunk
ISBN/ISSN
978-80-7449-552-6 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
220 x 310 mm
Tisk
barevný
Váha
910 g
Stran
128
Cena
469 Kč
Originál
Songes #01: Coraline, Songes #02: Célia (Les Humanoïdes Associés, 2006, 2012)
  • choze
    choze16.7.2022 13:35Snění
    Pěkně nakreslený lechtivý steampunk. Ta naivní lechtivost to u mě spíš srážela a jalové monology hrdinky mě dost bolely, ale byl jsem zvědavý, co se z toho nakonec vyvrbí, takže jsem vydržel až do konce.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš30.5.2021 13:48Snění
    Mně osobně tento typ kresby nijak neuchvacuje obecně, konkrétně v případě tohoto alba jí považuji za takový milý standard, sice dodržující vysokou míru řemeslné kvality, ale postrádající originalitu či autentický coloring. S příběhem je to v podstatě obdobné, jednohubka, která neurazí, ale ani nenadchne. Za velkou devízu snění tak považuji jen, a to opravdu velmi zdařilou, hru s erotickým napětím, což u tohoto žánru není vůbec samozřejmostí, kdy je drtivá většina obdobné produkce buď zcela bez náboje nebo je zase až příliš explicitní.
  • Multiverzum
    Multiverzum4.8.2019 10:58Snění
    Žiadny prevrat sa nekoná, no ak túžite po nádhernom a neprvoplánovom komikse, ktorý vás na pár chvíľ zabaví, určite nespravíte krok vedľa so Sněním. V knižnici to jednoducho chcete mať, verte mi.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/sneni/
  • VanTom
    VanTom6.2.2019 20:19Snění
    Díky opravdu nádherné kresbě okořeněné lehounkou erotikou jsem si tuto rychle odsýpající jednohubku užíval, jelikož se především snažila o co nejrajcovnější vyobrazení půvabné (prsaté) vychovatelky Coralíny v různých poloodhalujících kostýmech a situacích (kolikrát se tu koupala?), a ona sama svá sexy dobrodružství ve snech pěkně ironicky komentovala. Nicméně pointa scénáře mi zpětně vůbec nedávala smysl.
  • perak
    perak13.1.2019 21:21Snění
    Tak jak je kresba velkým plusem knihy, tak je příběh mínusem. Ale ono u knih tohoto typu asi až tak o ten příběh nejde. Takže vypněte logiku a jen se kochejte obrázky, pak budete s knihou spokojeni.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš4.10.2018 03:03Snění
    Je to pekne kreslené, ale po príjemne tajomnom začiatku príbeh úplne zblbne a jeho blbosť sa stupňuje až do konca. Erotiky je tiež v druhej polovici knihy veľmi málo a tak ostáva len tá fajn kresba.
  • P.G.
    P.G. mecenáš2.9.2018 17:49Snění
    Přiznám se - koupila jsem si tento komiks kvůli kresbě, kvůli ničemu jinému. Prostě se na to dobře kouká :) A byla jsem celkem zklamaná, když se styl ve druhém albu trochu změnil. Sice ne moc, ale dost na to, aby byla změna poznat. Příběh ani nebudu komentovat, protože ten je tam jen proto, aby se něco dělo. Takové "děj? jaký děj?", se všemy nešvary, které k tomu patří. Když to shrnu - kresba za 4* a to je tak vše, protože záporné hodnocení tu není zavedeno :)
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin17.8.2018 11:50Snění
    Logika vyprávění si vzala dovolenou a pointa byla na nemocenské. A kresba děs a hrůza, jak lady Mechanika, já tuten styl "urobil som na tabletě" nemám rád.
  • james89
    james8928.7.2018 19:04Snění
    Příjemné čtení s nádhernou kresbou.
  • Ricky Gervais
    Ricky Gervais3.7.2018 06:48Snění
    Úžasně dráždivý. Skvělá atmosféra, parádní kresba a scénář si na nic nehraje.
  • Norri
    Norri mecenáš27.6.2018 21:44Snění
    Tak tohle mi sedlo! Příjemná lehká jednohubka, kterou spolknete na počkání a ještě se budete nějakou chvíli olizovat. Krásná hravá a lechtivá kresba, krásné vnadné ženy a jednoduchý příběh bez jakéhokoliv násilí a nebo konfliktů, které by za sebou zanechaly nepříjemnou pachuť. Možná tam mohlo být o trošičku víc erotiky, ale i tak to bylo dobré. Prostě kniha která vás pobaví a nenutí vás nic řešit. Jsem zvědavý, o čem se mi dneska bude zdát :-)
  • Murphy722
    Murphy72221.6.2018 21:34Snění
    Kresba Terryho Dodsona je mistrovská práce, o tom není pochybu, ani sporu. Samotný příběh lze považovat za jednohubku, bez dalšího hlubšího přemýšlení. Kresba jednoznačně kraluje nad příběhem, i když ke konci má zápletka vcelku originální vyústění, ale kam se to hrabe na nějakou větší ligu. Někdy je v jednoduchosti krása, ale tady to zůstane silně nevyváženo. Uvidíme časem, po dalším přečtení.
  • 3DD!3
    3DD!321.6.2018 21:02Snění
    Mírně erotický příběh o ženě, která má rozptýlit malého avšak geniálního chlapce - vynálezce, který ztratil vůli se bavit a tráví své dny v neustálé práci v laboratoři. Snový lektvar generuje nejrůznější druhy prostředí ve kterých se hlavní hrdinka může odhalovat a kresbě Terryho Dodsona jde opravdu o pastvu pro oči. Příběh je poměrně jednoduchý, ale viktoriánsky steampunkový venkov mu dodává zajímavou atmosféru.
  • zdenur
    zdenur12.6.2018 13:42Snění
    Kresba a celkový dráždivý nádech jsou jednoznačně hlavním trumfem knihy. O kvalitách napovídá už vazba a její zdobení. Příběh mi ale přišel dosti slabý a krátký. Za hodinku sfouknuto.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.6.2018 09:26Snění
    Hmmm, ta blondýnka, co se tak krásně převléká, špulí zadeček a chodí nahoře bez je skutečně k nakousnutí. Kresba je docela "hezká". Ale asi jsem trochu retard, ale i přes docela pěkně hravou a snovou zápletku se mi celé vyznění komiksu jeví jako totální bullshit. Motivace služebnictva je mi záhadou.

    Celkový dojem: 40%
  • Lenny
    Lenny mecenáš11.6.2018 00:04Snění
    Hlavní zápletka není nic extra (jako u většiny erotických komiksů), ale Dosdonova kresba to bohatě kompenzuje. Líbí se mi, jak Snění pracuje s erotikou.
    http://www.youtube.com/watch?v=tviD3zbETgw
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko18.5.2018 20:05Snění
    příběh svou jednoduchostí, dokonale korespondující, s myšlenkovými pochody hlavní hrdinky (!) ano, pořád je ve vzduchu jemný odér steampunku, to ale jen stěží posune dílo (po obsahové stránce) do zapamatování hodných levelů, po té formální, je to ovšem nádhera (proto taky, jemně nadhodnocuji)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš16.5.2018 17:47Snění
    Ono je to fakt takové snění. Dějová linie je do poslední chvíle neznámá, resp. není zcela evidentní. V prvním díle je to v podstatě střídání různých prostředí a témat a jediné, s čím si autoři hrají je odhalování různých částí Coralinina těla. Celé mě to drželo v napětí, že bude nějaký zvrat či dojde k nějakému vysvětlení a rozuzlení. Najednou je tam druhý díl, naštěstí navazující, který nám pořád více graduje onen příběh. Pořád ale nic nevíme. Jen se prostředí a lidé v něm chovají čím dál divněji a vyhroceněji. Pak najednou máme blížíc se závěr celého příběhu a i když se nám jakéhosi rozuzlení dostane, cítíte, že to je jaksi málo, ale přitom jste rádi, že to vlastně docela dobře skončilo, až se vám zdá, že není potřeba bližšího vysvětlování. Nota bene, že konec druhého dílu nabízí další možné rozšíření celé této "série". Nevím, zda-li to tak zatím můžu nazvat. Dobré je, že celé Snění dovolí čtenářovi si na celou věc udělat vlastní názor a náhled. Tak jak si vykládáme sny, i zde lze tímto způsobem pokračovat. V podstatě proti Snění nic nemám, jen mi to přišlo takové, že z toho vlastně nic nemám. V podstatě jsem si z toho odnesl poměrně slušný a odsýpající příběh, krátké a rozumné dialogy, a hlavně krásné tělo Coralíny. Tam se fakt nešetří, i když se nejedná o lascivitu a spíš o vkusné ztvárnění ženského těla a jeho křivek. Kresba to celé povyšuje na úplně jiný level a příběh tak berete, jako že tam je a dá se. Odsune se na druhou kolej a čekáte co se bude dít s Coralínou. Celou dobu jsem si říkal, bude to drsné nebo ne, bude tam sex nebo ne, bude to erotické nebo spíš pornografické, bude to probíhat klasicky a žena je ženou nebo tam bude nějaký nečekaný zvrat, je Coralína naivní a hloupoučká nebo je vypočítává a nechává si hodně věcí pro sebe, apod. To se mi honilo hlavou během četby a než se nadějete, konec je v nedohlednu. Ve finále to končí jako pohádka, nebo pohádkový sen a jediné co stačí je se probudit. Není to úplné top, ale pořád to vidím jako velmi kvalitní a povedené. Zvlášť ta americko-francouzská fůze.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš16.5.2018 17:20Snění
    Líbí se mi kresba a vytvořené prostředí. Příběh je vystavěn tak, aby hrál hlavně na dráždivou notu díky obdařené hlavní protagonistce. Sličná Coralina přijme inzerát, aby se starala o výchovu mladého génia vynálezce, který považuje všechno kromě vlastní nekončící práce na strojích za pošetilost. Skutečné jádro jejího nového zaměstnání se však skrývá někde hlouběji a bude na vše muset přijít sama. Tady trochu vázne logika, protože ostatní sloužící by jí měli říct už na začátku, o co jde, ale to bychom zas nemohli projít "překvápkem" v závěru. Takže jde spíš o trošku naivní jednohubku.
  • cyboy
    cyboy mecenáš13.5.2018 11:34Snění
    Nadherna kresba a pomerne jednoduchy pribeh, jehoz rozuzleni zarucene prekvapi. Trosku mi vadil akorat ten Coralinin obrat pro ktery dopredu nic nesvedci, i kdyz by melo. Celkove jde ale o nadherne nakreslenou a velmi dobre zvladnutou knihu.
    80%
1029256
Četl/a (98)
2Hitman3, 2scha, 3DD!3, 81splinter, anka, Askalon, Azalin, Baffman55, Benny, ben_bella, Berry669, binnmode, Bronn, calvin10, Chaolinek, charvos, choze, cobe, Const.ex, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Django, Doncek4321, Draco nobilis, erik, farnhajt, fel68, Final, flipflop, foudy, Fox01, Garp, Goldfinch, Grrr, gwen666, HellWeber, Himlik, house192, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, J.Connor, Jabba, James, jankie, Jay-jay, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, kallenved, kaylin, KdG, Khagrael, kinak, Koci, lantan1, Light, marek zigmund stanko, mart.in, Martinb, monte walsh, Mr.Plysh, NecRoman, Noci, Norri, Olesh, Ozymandias, Paja78, pearlxjam, pechna, perak, Philologus, Poniczech, puolpm, RadimNemec, S313, Scaleo1, SekyCZ, sercial, Sir_Pete, slavik38, SteveCZ, Stlucius, the.kasztan, trudoš, Ukko, VanTom, vranakx, VXP, WMN, Zbysek2410, Zdendy, zdenur, zlejzmrd
(147)
2scha, 81splinter, Agiru, anka, Askalon, Azalin, Azbest, BadBoy, Baffman55, Beng.D, Benji, Benny, Berry669, binnmode, birkoff13, BlackDragon, blackJag, Blockholm, bmc75, Bob, borknagar1, buscheer, calvin10, Chaolinek, charvos, cobe, Const.ex, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, Deckard, deefha, Dinik, disclose, Draco nobilis, erik, farnhajt, fel68, filemon, Final, flipflop, Fox01, Goeger-Devil007, Goldfinch, Golem, Grrr, gwen666, Hades, Hawwwran, HellWeber, herrman, Himlik, house192, hugosnowden, hypermlok, ikshorm, IndyP, Infarkt, invape, J.Connor, Jabba, Jak, James, jankie, Jay-jay, jh666, jiskra, John Wick, kallenved, Kamoš, kapicka, kaylin, Kazumaki, KdG, kendor007, Koci, Kraken, krvinka56, kucik, Lamahe, Lenny, Lojza, LuckyLjuk, maara, Mamut12, Mankin, Martinb, Marvin, mcleek, merhyx, mikado, MIKER65, Mitak, Mr.Plysh, mstefl, Murphy722, NecRoman, Netorack, Noci, Norri, Olesh, Paja78, pavel, pearlxjam, pechna, Philologus, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, Ricarderon, rockyt, Rowan, S313, Salien, Saran, Scaleo1, Šedo, SekyCZ, sercial, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, slothest, songoku, Stara.kryta, SteveCZ, Stlucius, suricattaontheway, tacmud, Tialster, timek, trudoš, tulipstros, Ukko, VanTom, vishnar, vranakx, Wiruss, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdenur, zlejzmrd
Chce (15)
DracoAn, filosh, Glumal, gumidekmedvidek, JaggedSK, karl173, Macek78, MonsterGyre, monty.cl, mywiel, Nightmare, nx, Pej, polika36, WMN
Shání (3)
mineralk, namdnas, Nightmare
Nabízí (4)
Himlik, Kreatik, pavel, www.foxbazar.cz