Koupit
Comicsový časopis neboli comics na kvadrát.

Scénář
Gabriel Bobillo
Art
Juan Bobillo
Obálka
Juan Bobillo
Lettering
Alena Tejnická (Sarah)
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Publicistika
Marek Barányi (Keram), Milan Krejčí, Jiří Pavlovský, Ľudovít Plata (Turlogh), Tomáš Prokůpek
Žánry
magazín
ISBN/ISSN
ISSN 1802-2219 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
barevný + černobílý
Váha
244 g
Stran
72
Cena
149 Kč
  • Fry
    Fry admin31.8.2013 12:00CREW² #32
    Není žádným tajemstvím, že snad polovinu (nebo více?) Crwí, které mám koupené nemám přečtené. Tak jsem si řekl, že je čas to trošku změnit a rozhodl jsem se pro takový menší Crewní maratón. Pro začátek jsem si vybral číslo 32, hlavně kvůli "Anitě", která pokračuje v čísle 36 a nechtěl jsem si příběh rozkouskovávat na části a zvolil jsem tuto cestu. Jestli byla správná zjistíte níže.

    "Crew 32": "Úvodník" - Tentokrát hlavním tématem je "Ultimate vesmír", který možná malinko sráží takovou tu pomyslnou lajnu "Super úvodníků", ale nijak moc mě to neuráželo a přežil jsem to. "Dopisy čtenářů" jsou pro mě nejoblíbenější částí, protože když si je čtu nyní a vidím, že se situace změnila, vždy se nad tím pousměju. Zbytek článků ve směs žádná sláva, jediné, co stojí za to jsou "Americké komiksy" a článek o "Bleachu" jinak je to ve směs průměr nebo nuda.... "Ochutnávka z Dilberta" - Ta vždy potěší, protože jako Dilbertův fanoušek mám vše, co vyšlo od Crwe načteno a malá rekapitulace vůbec neuškodí. No a na závěr "Anita" - Čekal jsem malinko víc, párkrát jsem se pobavil (hlavně na začátku, jak Anitu předvolali), ale jinak to bylo takové suché až k ničemu. No, co, nic se nedá dělat: 4*.
  • morbn
    morbn25.9.2012 18:05CREW² #32
    Mne sa Anita páčila, slaboduché ale efektné a s perfekcionistickou kresbou a nejakými par fajn detailami, heh.
    Ako si rád podumám tak sa aj rád bezmyšlienkovito zabavím. Plny počet, ale mozno som to prehnal :D
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš21.9.2012 17:37CREW² #32
    Anita je prostě slabá, navíc na mě působila dost samoúčelně (např. scéna s prostitutkou). Samozřejmě nic prosti sexu a násilí v komiksu, ale nesmím z toho cítit WANNABE a frikulínství. Je to spíš pro mladší teenagery, což se snad dá pochopit, ale i ti mají v tomhle ohledu na výběr z kupy Lobáků a obdobného zbóža. Komiksovej harcovník si z toho na zadek nesedne rozhodně. O ochutnávkách si myslím své a nic pozitivního to rozhodně není - místo nich může být nějaký kraťas. Samozřejmě, že má Crew navěky místo v našich srdcích a na pomníčcích za zásluhy a komiksovou vzdělanost, ale nechce to spát na vavřínech, protože já osobně se začínám přistihovat, že nakupuji spíše ze setrvačnosti.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš5.9.2012 13:49CREW² #32
    Tahle crew je průměrná. Slovo podprůměrná bych si nikdy nedovolil vyslovit v souvislosti s mým oblíbeným magazínem. Publicistika, články, úvodník-vše fajn a bavilo. Dokonce mě to navnadilo i na Bleach, ale nejsem si jist jestli na to už nejsem moc starej...
    Obálka dost ošklivá a jak už se zde psalo -jakejkoliv jinej obrázek z Anity by byl lepší. Anita průměr s odřenýma ušima (spíš lehčí podprůměr). Bejt mi tak 12-15 možná by mi to přišlo hustý...Další pokračování bych ani nemusel...
  • Landauer
    Landauer23.5.2012 13:50CREW² #32
    Tak obálka je fakt strašná! Vůbec se divím, že to původní vydavatel autorovi nevrátil! Dát na obálku jakoukoliv větší kresbu ze samotnýho komiksu, posloužila by daleko líp. Anita je totiž fakt moc pěkně nakresleným komiksem a líbí se mi i odvaha tvůrců, který kromě standardního násilí protlačujou i pokrokový zobrazování choulostivejch míst vnadných slečen (vnadní muži zde nevystupujou), čili žádný eufemismy a zbabělý alegorie. Příběh je ale blbej, to se nedá nic dělat, prostě jenom série zabíjení. Osobně mám teda raději Crew s větším repertoárem, Anitu klidně mohli vydat jako nějakej speciál (jako třeba Lobo a Maska). Crew je přece jenom něco jinýho, než řadový album, je to manifest, je to totem kmene komiksáků z kraje pod hřípovitou horou, kolem kterýho se vždycky semknou a obřadně tančí, protože právě díky němu nejsou z kola ven, dozví se co je kde novýho a pokoštujou všelijaký halucinogenní dobroty. Tentokrát nám náš velkej totem nabídnul jenom vyhulení nějakýho listí, sice bylo voňavý a řádná porce, ale s divnou pachutí na jazyku. (ano, pořád mluvím o komiksu, jenom se mi nějak zalíbila ta představa tančících komiksáků kolem totemu)
  • krvinka56
    krvinka5621.5.2012 15:03CREW² #32
    Tak copakt to v té Crwi na nás zas jednou připravily?Asi tu nejjednodušší Crew co mohly. Když dochází nápady a není chuť něco vymýšlet vezme se něco a z toho se uplácá nový magazín.Poslední dobou má Crew hodně rozkolísanou kvalitu.Hlavně co se týká obálek ty mají lákat ke koupi a ne odpuzovat.Jednou z mála vyjímek bylo č.30 tedy pro mne.Tady si musime pořádně prohlížet obálku co na ní vůbec je.To nešlo dát jen samotnou Anitu?Cokoli by bylo lepší než toto.
    ANITA:jediný komiks v tomto čísle je povedená záležitost ale s Lobem bych nesrovnával ale co reklama musí bejt.Příběh je v v pohodě co čekat od mozkovypalovačky akce trocha lechtivých obrázků nějaké to násilí a té krve.Mozek si odpočine oči se pokochaj.Nic víc nic míň.Prostě oddychovka co je blbě ukočena.A přiznám se chtěl bych víc škoda že to nevyšlo v celku.
    Ostatní je na dost rozkolísané úrovni úvodník suchopárný jak poušť.Redakční strip ani raději nekomentuji.To sem se musel zasmát při vyhlášení soutěže hned pod ním co požadují a přitom vytvoří něco TAKOVÉHO.Next generation -vono tu to pořád je?Ale co určo to má své čtenáře.Milníky tentokrát nezaujaly ,ten článek byl o ničem.O Americkém komiksu jo zajimavé ale nějak nechytlo nic zajímavého.Stripová ochutnávka no spíš odradí totální nuda.Žlutý koutek jako vždy super ač tuto sérii znám sem s tímto článkem spokojen.Ultimte je taky článek celkem v pohodě ale nějak toho moc nepoví a ukázka je nějak divně zvolena.
    Lidi když zdražíte(jak kde)chce se to tomuto plátku víc věnovat.Beru že máte spustu práce ale on si zaslouží něco víc.Kvalita fakt pokulhává.Asi bych dal jen dvě hvězdy ale na to semi zas Anita líbila.Tak se fakt zkuste snažit.Konec konců Crew je váš původní projekt a toto si nezaslouží.
    No příští číslo vypadá nadějně a i obálka působí super.Tak uvidíme zdali ste se pochlapily.
  • Doppelganger
    Doppelganger8.5.2012 12:12CREW² #32
    obálka: krapet lepší než ten Wolvderpine minule. Je divně tmavá a pár sekund jsem musel luštit, jaký výjev vůbec znázorňuje. A opět: kdybych vůbec nevěděl, co to je Crew, obálka by mě ke koupi nejspíš nepřesvědčila.

    Anita: k Anitě jsem ovlivněn zdejšími ohlasy přistupoval s absolutním despektem, což se vyplatilo: byl jsem příjemně překvapený a docela jsem se bavil. Prostě fajn odlehčené béčkové (céčkové?) počtení na líné nedělní dopoledne. Knižně bych si ji pravděpodobně nekoupil, takže jsem rád, že jsem se s ní seznámil touto cestou. Sám se tomu divím, ale uvítal bych, kdyby v budoucnu vyšly i další díly.

    publicistika:
    - Mučírna: nečetl jsem a asi ani nebudu.
    - Milníky: sure, why not.
    - Žlutý koutek: vzbudil zájem o Bleach.
    - Aktuality: opět neaktuální a nezajímavě popisné. Komu prospěje popis děje např. prvního sešitu série Avenging Spider-Man? Radši si počkejte, až bude venku více dílů (což už v této chvíli je) a pak napište dojmy, než tohle. Kdyby ta rubrika aspoň byla ve stylu Žlutého koutku, který je zábavně napsaný...

    Celkově průměr.
  • Final
    Final mecenáš6.5.2012 12:35CREW² #32
    Obálku beru jako o fous lepší pokus než byla ta minulá (Crew2 31), ale dovedu si představit, že by obálka s Anitou mohla být mnohem hezčí. Zcela nenáročný příběh o neskutečně schopné lovkyni démonů (kdepak se to naučila, děvčica) mě kupodivu pobavil, kresba se mi líbila, a tak hodnotím tuto CREW jako lepší, než bylo předchozí číslo. I tak ale musím vzpomínat na doby minulé, kdy Crew/Crew2 byla kvalitativně přeci jen o dost výš, a člověk se nemohl dočkat dalšího čísla. Což mi připomíná, že příští číslo s Hellblazerem a Soudcem Dreddem vyvolává přsně takové naděje.
  • felis
    felis mecenáš30.4.2012 12:50CREW² #32
    To je holt tak, když se vsadí jenom na jeden příběh. Někdo je nadšen, někdo zhnusen. Příběh je správně bizarní, kresba asi fajn, občas (často) se tam objeví kozičky nebo nějaká ta vulva. Mělo by se mi to tím pádem líbit, ale nějak to v tomto případě nezafungovalo. Celá story je totiž narvaná situacema a hláškama, které asi měly být jakože vtipné, ale nejsou. Bohužel, pokud tam je humor, jde úplně mimo mě. Přitom bizarnost celého příběhu dává spoustu příležitostí k černému a černějšímu humoru, nebo alespoň k zábavnější vulgaritě. Srovnal bych to třeba s Tank girl blahé paměti, které se to svým způsobem podobá a která byla oproti tomuhle ohňostrojem srandy. Takhle je to trošičku křeč.. Jako book bych si to asi nekoupil, na druhou stranu mě to nijak extra neurazilo a jsem rád, že jsem se mohl s dílkem seznámit. Celkem ochablý průměr.

    Publicistika mi přišla slabší. Zdá se mi to, nebo jsou v časáku poslední dobou hlavně články o tom, co zrovna CREW vydává? Je to škoda, dříve jsem si čtením rozšiřoval comicsové obzory, zatímco teď je to takové dosti reklamní. (Ale článek o Arzachovi je napsán dost dobře a navnadil, přestože jsem to původně neměl v plánu kupovat, takže účel to plní).

    Neodpustím si ještě jedno. Posledních pět čísel mají obálky sestupnou tendenci a já marně přemýšlím, jestli bylo dna dosaženo v tomto, nebo minulém čísle. Já vím, důležitý je obsah a stejně si tu Crew koupím vždycky, ale sakra, vážně se na to nedá dívat. I když v příštím čísle se snad blýská na lepší časy.
  • karel
    karel mecenáš30.4.2012 11:20CREW² #32
    JEŠTĚ SEM SE NEPUSTIL DO PUBLICISTIK ALE ANITA MĚ MOC NEZASÁHLA. NEJSLABŠÍ ČÍSLO CO PAMATUJU
  • mart.in
    mart.in mecenáš21.4.2012 12:47CREW² #32
    Anita mi moc nesedla, vtipné to není vůbec, zábavně brutální taky ne. Ale jo, přečetl jsem to, nicméně už to nebudu nikdy opakovat a bez nějakého pokračování bych se určitě obešel. Celkově mi tohle číslo přijde chudší, nevím jestli to je jen pocit způsobený jediným comicsem, nebo je článků opravdu méně. Překvapivě mi tak z celého čísla přišlo nejzajímavější O americkém komiksu.
  • Mleako
    Mleako mecenáš5.4.2012 19:56CREW² #32
    Anita celkem ujde, ale pokud budu chtít ujetou řežbu, asi pořád raději sáhnu po Lobovi.
  • Kabukiman
    Kabukiman5.4.2012 16:11CREW² #32
    Obálka skutečně ošklivá, jak říká Kaluž. Jinak normoš crew. Anita mě zase tak moc nenadchla,asi už jsem přece jenom z tohoto žánru vyrostl. Jinak dobrý no...:)
  • royan
    royan5.4.2012 15:10CREW² #32
    Souhlasím s uživatelem Kaluž. Pro mě asi nejhorší Crew z celé řady.
  • Lenny
    Lenny mecenáš4.4.2012 21:12CREW² #32
    Naprosto průměrná Crew - a to myslím v dobrém. Obálka se moc nepovedla a publicistika představuje to co se plánuje vyjít (akorát článek o Arzachovi byl takový divný - hlavně tam musíme nacpat, jak je Saudek strašně super), takže neurazí ani nenadchne. Nejlepším komiksem čísla je tradičně redakční strip a Dilbert pobavil. A pak je tu Anita...
    Jsem rád, že mě Crew seznámila s něčím novým. A jsem i rád, že Anita nevyšla knižně. Holka běhá po pekle a kydlí démonony, přičemž se celý komiks snaží být vtipný (hlavně po vizuální stránce, hlášky tu nějak nejsou). Bohužel je ve výsledku humorná část spíš trapná a třeba kůň mě otravoval už od začátku. Ale četlo se to dobře - taková jednohubka, ke které už se patrně nikdy nevrátím a kterou bych si bez Crwe nepřečetl. Na Velkýho Šéfa to rozhodně nemá! Btw. je zajímavé, že zkurvysyn se tu hvězdičkuje a přitom tu pobíhaj nahatý holky.
  • brkowycz
    brkowycz4.4.2012 00:47CREW² #32
    Já osobně jsme byl Anitou nadšen. Ani nevím proč, mám v poslední době raději trochu intelegentnější komiksy, ale kombinace parádní kresby, brutality a erotiky mě uchvátila. Opravdu jsem se u toho královsky bavil, párkrát se pousmál a prostě byl tak nějak chlapecky spokojený. Moc se těším a doufám že se brzy dočkám pokračování!
  • erik
    erik2.4.2012 09:53CREW² #32
    Nová Crew má opäť skvelú publicistiku. Dôvod, prečo by som tento časopis za nič na svete nenechal na pokoji, je ten, že sa vďaka nemu dozviem o komiksoch, ktoré by ma inak obišli oblúkom. Ako Anita. Keďže drvivú väčšinu môjho komiksového vyžívania obstaráva americký mainstream, príde mi Anitina kresba svieža. A aj keď je to blbinka, má okrem sekania hláv aj mierne erotický podtón a priznávam sa bez mučenia, že som sa pri čítaní nenudil a dokončenie uvítam.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš2.4.2012 05:14CREW² #32
    Už to vypadalo, že po minulém čísle známe vítěze soutěže o nejhnusnější obálku Crwe a teď tohle. Cover s Anitou se s přehledem ujímá vedení a zdá se, že ho jen tak něco netrumfne. Alespoň se o to více můžeme těšit na příští vymazlený přebal s Dreddem, který ve mě evokuje zaprášené crewní začátky. Při pohledu na něj srdéčko plesá.
    Ale nebuďme škarohlídi hned ze začátku, uvnitř nás samozřejmě čeká standardní porce novinek ze světa obrázkového čtení, nějaký ten profil a Klaus Janson nám prozradí přísně střeženou informaci o tom, čím se liší průběh tvorby komiksu v DC Comics oproti Marvelu. A pak je tam ta Anita. Hvězdičku jste už jistě koutkem oka zahlédli, takže vám nemusím zrovna dvakrát vysvětlovat, že je to ryzí sračka. Vidím v tom špetičku Tank Girl, ale té to nesahá ani po smradlavý kotník. Vidím tam i Sucker Punch, ale Zack Snyder je mnohem lepší režisér než argentinské duo. Vidím tam i nějaký ten explicitní výjev s frndou nebo kozou, ovšem výrazy jako zkurvysyn, kurva a řiť jsou náležitě zcenzurovány, takže je to samozřejmě vhodné i pro dorost a mládež. Loba tam nevidím, protože tomu zcela chybí humor, pokud nepočítám ten vyloženě nucený (jako v případě, kdy ten opancéřovaný Šemík v závěru nastaví kopyto a následná scénka nám má rozervat bránici). Jen doufám, že brzy vyjde další Crew s hellblazerovskou náloží od Morrisona, ať můžu tuhle obskurní záležitost co nejdříve uložit do paměti s poznámkou "ZAPOMENOUT".
  • GORERATED
    GORERATED31.3.2012 12:56CREW² #32
    Anita je velmi zajímavý komiks, čekal jsem hovadinu, ale kupodivu mě to chytlo, nicméně na netu se mi o tom nedaří nic najít, má někdo odkaz?
8161587
Četl/a (75)
2scha, 81splinter, adevr, Alfi, Balů103, ben_bella, Blacksad, calvin10, Cemino, crewni.konzerva, cyboy, Darth Raelchi, DEmnoG, Django, Doppelganger, Draco nobilis, emanek, erik, farnhajt, fel68, figis, Filios dVekerec, filmator, Final, flipflop, Fox01, Fry, guseppe, gwen666, house192, hypermlok, J.Connor, James, jd., jindroush, jiskra, kallenved, Kaluž, Librarian, Lobok257, majer, mart.in, Marty_von_Shit, Mercurio, NecRoman, Obstik, Paldini, pavlosson, pearlxjam, Petr, Petrisko911 , Poseidon1978, raimi, robert.hladil, robertsedmik, RudyRod, seneke, Shpeckk, spekktrum, syon, tacmud, tankgirl, the.kasztan, trudoš, tukak, TZcomics, Velkej šéf, vita, vranakx, vrazdinek, VXP, xflori01, yogi, zgrywus, zlejzmrd
(219)
007, 2scha, 3E, 7eleven, 81splinter, adam.ra, adevr, Aerchel, afri, Alfi, amazing_k, andik007, Azbest, AZTeck, Balů103, bananzluty, bboorreekk, Benji, ben_bella, Bezvliv, blackJag, Blacksad, bmc75, Bob, bobo666_2005, brkowycz, burzum, Caiiiczech, calvin10, Cassidy, Cemino, cranial, crewni.konzerva, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, DAN478, DAxik, DEmnoG, Dinik, disclose, Django, Doctorow, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, duri, emanek, erik, farnhajt, fel68, felis, figis, Filios dVekerec, Final, flipflop, Fox01, Fréza, Fry, goodspeed, GORERATED, Grebenda, Greyman, grinder, Grynca, guseppe, gwen666, Hamichal, hawkzn, Hebled, holubdema, horaczhlinska, Houbař, house192, hugosnowden, Hulik, Hurvy, hypermlok, ikshorm, invape, J.Connor, James, jd., jindroush, jiskra, Johnny Sasaki, Joshua_T, kallenved, Kaluž, kamil, Kapis, karel, Karel Sec, karelcedr, Kazumaki, KdG, KLAUN_DOMINANT, Knize_Ignor, konous, krvinka56, Lamahe, Landauer, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lojza, maara, macomix, majer, Majkl, Mankin, markic, Markyz de Sade, mart.in, Martin Buchal, Marty_von_Shit, Marvin, Masinfira, Matej-29, matrosh, MB, mcleek, Meesha, Mercurio, mikado, mike731, Miriyak, misa, Mleako, moiqpiom, monty.cl, morbn, MP, Mr.Plysh, mrsk, namdnas, NecRoman, Nightmare, noMster, o2t2, OldaB, Olesh, Paldini, pavel, pavlosson, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , Pjenkus, POLAKST, Poseidon1978, PP, punisher, RadimNemec, Radkos, Radowan, raimi, Ricarderon, robert.hladil, robertsedmik, RudyRod, Saiffer, Saran, seezeethree, segy, seneke, Shpeckk, Sidi Santini, Skot, Slaine, Slávek, sleepless, songoku, spekktrum, Stara.kryta, syon, t0mas, tacmud, tankgirl, the.kasztan, Tialster, timek, Toe, Tombal, Tomek, tomned, Toren, Traum, trudoš, tukak, tulipstros, vallyslayer, valon, Velkej šéf, Viking, vita, vranakx, vrazdinek, VXP, willis, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xspeed, yogi, yojimbo, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd, Zod
Chce (12)
Braindead, calviti, DracoAn, fusnix, jankie, Kitykatyn, mangan, Maty48, Mistak, Moyek, R3d, RaptoR
Shání (3)
gobers, Kitykatyn, Mistak