Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
V tomto příběhu, odehrávajícím se v roce 1115 myšího letopočtu, se dozvíme, jak se tlapka starého moudrého Čakana poprvé dotkla Černé sekery. Vše začalo příchodem Čakanovy vzdálené příbuzné, který způsobil, že se vydal na dobrodružnou výpravu přes moře k neznámým zemím za mýtickou zbraní vykovanou legendárním kovářem Okujem.

Scénář
David Petersen
Art
David Petersen
Obálka
David Petersen
Lettering
Václav Dort, Martin Trojan
Překlad
Jan Kantůrek
Redakce
Marek Barányi (Keram), Ondřej Černý, Václav Dort, Petr Pláteník, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-88152-29-3 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
214 x 214 mm
Tisk
barevný
Váha
810 g
Stran
216
Cena
699 Kč
Originál
Mouse Guard: The Black Axe (Archaia Studios, 2013)
  • Delphín
    Delphín30.6.2022 14:48Myší hlídka #03: Černá sekera
    Nečekaně drsný ale čtivý příběh, kterému nic neschází
  • Lojza
    Lojza mecenáš17.6.2022 00:09Myší hlídka #03: Černá sekera
    V minulém díle jsme se s Čakanem rozloučili, v tomto díle se retrospektivně vracíme k tomu, jak se mu vlastně Černá sekera dostala do života. Opět potkáváme nové druhy zvířat, navštěvujeme nová místa jak v Myších teritoriích, tak mimo ně, a seznamujeme se s novými myšími postavami. Vše perfektně nakreslené, svižné, napínavé, přiměřeně brutální… A na závěr masivní dávka vydatných bonusů - něco jako Encyklopedie myšího světa, část III.

    Trochu se mi stýská po hrdinech Myší hlídky z první a druhé knihy, ale chápu, proč se autor v tomto díle věnoval právě Čakanovi. Předpokládám, že Justýn, Boris i Straš budou v další knize zpět na scéně.

    Joa vadily mi básně. Nešlo mi to přes pusu a nevím, jestli to bylo překladem nebo ne. Strašně těžko se mi dočítaly, byť šlo vždy jen o pár souverší. Zkrátka mě nebavily :/
  • karl173
    karl173 mecenáš11.10.2019 19:25Myší hlídka #03: Černá sekera
    Něco tak skvěle promyšleného se jen tak nevidí. David Petersen se svou dovedností tvořit nové světy dokáže rovnat i takovým jako je např. Mike Mignola. Navíc bonusy vše jen umocňují a není tak divu, že vznikla hra na hrdiny. Příběh vás po pár chvílích vtáhne a nepustí, stejně tak kresba, která je s každou knihou lepší a lepší. Už aby Petersen vydal další díl, já ho budu rozhodně nedočkavě vyhlížet. 5*
  • JohnyG
    Petersenovo dobrodružné vyprávění v podmanivém světě myších hrdinů se krásně čte a ještě lépe se na něj kouká. Svět Myších teritorií je zkrátka úžasně zpracován jak po stránce mytologie a historie, tak i po stránce grafické. Nezapomíná se na detaily působící jedinečnost. V této třetí knize se ukazuje také promyšlenost odkazů z předchozích knih a odhaluje se leccos, co by mohlo být v budoucnu použito v dalším příběhu. Hlavní dojem na mě dělá to, že každé navštívené město je vždy osobité, každý živočišný druh má svůj způsob uvažování a bytí, každá myš má vlastní charakter. Prostředí tak skutečně dýchá a když je ještě naplněno fantazií jako zde, epické výpravy do něj prostě skvěle zapadají.
  • Blackhand47XD
    Blackhand47XD3.6.2018 21:07Myší hlídka #03: Černá sekera
    Myší hlídka byla pro Comics Centrum opravdu trefou do černého. Fantastická série.
  • Kapis
    Kapis mecenáš7.1.2018 17:57Myší hlídka #03: Černá sekera
    A já se obával, že to bude pouze exkurz do minulosti a ejhle, ona nám tato kniha pěkně propojuje události vzhledem k prvním dvěma knihám jak minulé, tak budoucí. Kresba je dechberoucí, pan Petersen opravdu kreslí a buduje tento svůj svět s největší láskou a precizní pečlivostí. Na některých dvoustránkách jsem spočíval zrakem opravdu dlouho. Bonusové materiály nejsou žádné trapné skicy, ale plnohodnotné pokračování vizuálních orgií a rozšířením lexikonu řemesel a tradic myší civilizace. Ale měl by být Petersen opatrnější jakým způsobem "kreslí" kouř a dým - jak po něm půjde některá z dvaceti osmi tajných služeb USA, stačí si otevřít knihu a hned budou mít jeho otisky prstů natotataratata:)

    Úžasná série, už se těším na války s lasičkama, které nám propojí další období a do té doby by snad mohl autor dotvořit už pátou knihu, ať nemáme zbytečné prostoje. Ty Legendy Myší hlídky už dělali jiní lidé, takže nevím jestli do nich půjdu nebo ne.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.11.2017 14:24Myší hlídka #03: Černá sekera
    Jak jsem se těšil na další vyprávění ze světa Myší hlídky, tak tady jsem byl malinko zklamaný, protože jsem nevěděl, co si o tomto příběhu mám myslet. Jaksi mi do tohoto světa svým stylem a pojetím nezapadal do světa Myší hlídky. Samozřejmě vím, že ta souvislost tam je a to dost okatá, ale nějak mi to nešlo číst tak plynule jak jsem byl zvyklý. Nicméně to může být i dáno tím, že jsem tento komiks četl pouze jednou (zatím). Přišlo mi to takové chaotické a neuspořádané a šité na míru, aby to zapadalo do konceptu předchozích knih. Nicméně reálie a postavy, a další světy s dalšími zvířecími rasami je pastva pro oči. Nové médium, které naštěstí vyvážilo ona výše zmíněná negativa. Obsáhlejší bonus byl rovněž velmi přínosný a jsem opravdu napjatý, co přinese další kniha. Vím, že má vyjít Hra na hrdiny a i když je to v podstatě Handbook, i tak se těším na další informace z tohoto světa. Ano, tak moc mě to zaujalo, že si i koupím knihu, jejíž hru hrát nehodlám. Prostě Myší hlídka je zajímavá a super, i přes výše zmíněná negativa. Opět doporučuji.
  • 3DD!3
    Pecka, kresba je vyloženě vymazlená. Leganda o Černé sekeře kombinuje klasické pohádkové výpravy za moře s drsnou realitou středověku. Temný úděl, smrti, které zasáhnou a pěkná udička na další díl.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.7.2017 13:52Myší hlídka #03: Černá sekera
    Vždycky mi to kousíček knížky trvá, nežli se naladím na četbu, ale pak jsem naladěnej tak, že mě snad nelze rozladit. Pravda, předmluva Terryho Jonese a vzpomínka na to, jak na tom špatně je, stejně jako několik úmrtí (těch "hodných" i "zlých") v knize, mě značně dojaly, ale - a opět se opakuji - objevování Petersenova světa je naprosto krásný a dobrodružný zážitek.

    Celkový dojem: 90%
  • kaylin
    David Petersen dál buduje svůj myší svět a dělá to způsobem, který je kouzelný a výborný, je tak snadné se s myšmi ztotožnit anebo si za ně třeba dosadit lidi. Ale v té myší podobě je to celkově citově intenzivnější. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/06/1457-mysi-hlidka-3-cerna-sekera-90.html
  • Light
    Hlavně si třeba zkuste porovnat kresbu z Podzimu s tímhle, Petersen se neskutečně posunul :)
  • erik
    Tento komiks si vytvoril štandard už od prvej knihy a nepoľavuje. Príbeh z minulosti je zasa raz pútavý, dobrodružný a vizuálne podmanivý. Scéna s líškou v rannej hmle uprostred tŕnia je božská. Samozrejme, nič sa nevyrovná snehu v minulej knihe, to však neznamená, že sa na túto knižku nebudem pozerať s láskou v oku až do momentu, kedy sa mi zakalí.
  • Schramm
    Myší hlídka mi - přes prvotní nedůvěru - ohromně padla do noty a příběh Černé sekery to jen potvrzuje. Vlastně ani nevím, co mi chybí do absolutního hodnocení, chybí fakt málo.
  • cyboy
    cyboy mecenáš31.5.2017 23:05Myší hlídka #03: Černá sekera
    Petersen vypravi s takovou lehkosti a citem, az se tomu nechce verit. Velmi se tesim na dalsi dily.
    90%
47181
Četl/a (124)
123peta, 3DD!3, BadBoy, Benny, binnmode, Blackhand47XD, Bonpar, borknagar1, buscheer, Cabal, calvin10, CaptainCzech, charvos, Const.ex, cyboy, dajik, Dalamar, Darth Raelchi, davidek, Delphín, DEmnoG, Dezodoo, DoctorWho, Draco nobilis, Dzoglik, Elizabeth, Elnie, erik, fanae, farnhajt, Fida, Filip123, foudy, Fox01, Georgíno J., Giskard, Goldfinch, Hades, Himlik, IndyP, Infarkt, invape, James, jankie, japes, jerry67, jh666, jindroush, jiskra, JohnyG, Joshua_T, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kerbellos, kinak, Kocour, koudak89, lacoste, Light, Lojza, Lokusta, Lord Baltimore, lucmartincova, luky.kuky10, Mariohurbanek, Martinb, massilia, Matthew, Mercurio, mindstormjak, MisaSutcliff, MonsterGyre, mozzu, mstefl, Nexis, oleav, Olesh, PAK, pechna, petad, Plechy, porculan, Poseidon1978, punisher, radimisko, RadimNemec, raenius, robertsedmik, rockyt, Saint of Killers, Schirru, Schramm, SNUFKIN, spagr, start05, SteveCZ, Stlucius, syon, taidana, terrordemon, Triša, trudoš, tukak, Ukko, Velkej šéf, Vrenn, VXP, Walome, Wiw, wolfgang, Yaromil, Yefery, Zavulon, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(210)
arnecht, Awakener, Azbest, BadBoy, batoo, bboorreekk, Benny, Berry669, binnmode, Blackhand47XD, blackJag, bmc75, Bob, borknagar1, bourgeois, burzum, buscheer, Cabal, Calvin Klein, calvin10, calviti, CaptainCzech, Caylen-Tor, charvos, cobe, ConanVJ, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dalamar, Dali, DanielT, Darth Raelchi, DAxik, Deckard, DEmnoG, Dezodoo, disclose, DoctorWho, Doncek4321, doophy, Draco nobilis, Dzoglik, Elizabeth, Elnie, erik, fanae, farnhajt, fel68, felis, Fida, filemon, Filip123, Fox01, Fry, Georgíno J., Glumal, Goldfinch, gongon44, grinder, Hades, hahahoho, Hanule_bambule, Hebled, herbert, Himlik, hugosnowden, Hulik, hyba1991, ikshorm, IndyP, Infarkt, invape, Jak, James, jankie, japes, jerry67, jh666, jindroush, jiskra, Joshua_T, kadas97, KadetJaina, Kadin, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, kerb, Knuckless, Kocour, Kokuun, komik.sx, koudak89, kubanec13, kubosos, lacoste, Lamahe, Lenny, Light, Lobok257, Lojza, Lokusta, lucmartincova, luky.kuky10, maara, Mamut12, Mankin, Mariohurbanek, markic, Martinb, Matio, Matthew, mcleek, Mercurio, merhyx, Mikei, mindstormjak, mirror, MisaSutcliff, Mitak, MonsterGyre, moris.cz, mozzu, MP, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, Netorack, Nexis, Niaz, Noci, oleav, Olesh, PAK, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, perper, pk123x, porculan, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, raenius, RaptoR, Ricarderon, Rich, robertsedmik, rockyt, Rowan, Saint of Killers, Saran, Schirru, Schramm, Sidi Santini, Skot, Slaine, sleepless, SNUFKIN, Sole, spagr, start05, SteveCZ, Stlucius, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tialster, timek, Tomket.Tom, Tomzany, Tony TwoDee, trudoš, tukak, tulipstros, Ukko, utresyby, vallyslayer, VasaX, Velkej šéf, vishnar, Vítek, vranakx, willis, Wiruss, Wiw, wolfgang, xintax, xxaannddeerr, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zavulon, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (22)
353638, bob-premky, Corvus, deadpool, delsemela, DKoscik, Dzoglik, filosh, Fr3d_K, HevyEli, Horstik, Kerbellos, Komediant1842, Miriyak, monty.cl, Nightmare, petrsimcik, plaštěnkář, Sole, spot, TenCoJeZbytečnej, vteco
Shání (3)
Corvus, HevyEli, Nightmare