Desky
Přebal zadní
Ukázka

+ 7 dalších ukázek

Koupit
Rudý král míří do Vatikánu na svou korunovaci, je čím dál mocnější a jeho armáda pekelnou silou pustoší Evropu. Lord Baltimore zmizel a jeho spojenci jsou roztroušeni po celém kontinentu. Zbývá ještě, byť i nepatrná, šance, že se dokážou postavit na odpor nadcházejícímu úderu dřív, než se celý svět utopí v krvi?

Obsahuje sešity série Baltimore: The Red Kingdom #1-5 (únor 2017 - červen 2017)

Chybně uvedené ISBN v tiráži: 978-80-7652-020-2 je stejné jako u sedmého dílu.


Scénář
Christopher Golden, Mike Mignola
Art
Peter Bergting
Barvy
Michelle Madsen
Obálka
Mike Mignola, Dave Stewart
Lettering
Tomáš Náprstek, Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Ondřej Černý, Radek Chaloupka, Barbara Doe (Warneke), Václav Dort, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
fantasy, horor
ISBN/ISSN
978-80-7652-038-7 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 17 mm
Tisk
barevný
Váha
260 g
Stran
144
Cena
599 Kč
Originál
Baltimore #08: The Red Kingdom (Dark Horse Comics, 2017)
  • Palebras
    Palebras23.8.2022 19:50Baltimore #08: Rudé království
    Hodnoceno v rámci celé série. Baltimore je bezesporu skvělou sérií, která vyniká pořádně temnou a depresivní atmosférou umocněnou obdobím ve kterém se příběh odehrává. Upíři, ďábelské jeptišky, mrtví potápěči nebo vražední inkvizitoři, to vše zde najdeme a užijeme si je plnými doušky v rámci celé série. Schéma jednotlivých příběhů je alespoň v úvodu dosti podobné, takže Baltimore někde vleze, všechno poseká, postřílí či profackuje a zase se vypaří. Velice jednoduchá zápletka která je zde však podána velice líbivě a je radostí se do těchto příběhů začíst. Nemalou měrou přispívá i kresba, díky ní všichni ti upíři a další havěť dostane pořádné charisma a perfektně tak doplňuje scénář. Ani tato série se však neobešla bez drobnějších chyb a zmíním jen dva případy z posledního dílu protože mi zcela unikl přerod jedné z hlavních postav kdy na jakékoliv vysvětlování se jednoduše rezignovalo či situace jak musela jedna z postav zcela zbytečně a hlavně účelně zemřít aby v následujícím panelu další postava všem dalším zúčastněným rozdá oblečení pro splynutí s davem a tím je zachrání. Kdyby sakra to oblečení rozdal o panel dříve tak nikdo nemusel zemřít. Fakt by mě zajímalo na co ten ocas jako myslel. Každopádně se ale jednalo o drobnosti které mi nijak nekazily celkový dojem z této série. Baltimore určitě doporučuji všemi deseti jelikož se jedná o skvělou sérii která se perfektně čte a hlavně je skvělé pohledět na všudypřítomné létající hlavy, údy a já nevím co ještě. Prostě pohodovka.
  • Denis
    Ako séria 5/5
    Fakt ma to bavilo a hltal som každú knihu
    Len ten koniec bol taky ne mastný ne slaný. Škoda
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 08:43Baltimore #08: Rudé království
    Tento závěrečný díl, mě nechal zcela chladným. Baltimore se pro mně rozjel v druhém díle, ale až u KOSTNICE, jsem plesal nadšením. Bohužel tam to byl pro mně vrchol série a postupně, přestal být příběh zajímavý. Ne úplně, samozřejmě. Pořád mě to bavilo a kresba byla dobrá, ale jakoby se vystříleli všechny ostré a odevzdaně jsme kráčeli na konec cesty. Co mě bavilo v tomto díle, byla postava doktora Rosse. Takže BŘINK! KŘACH! PÍÍÍÍCH! A je to za námi.
  • sedw
    Epické finále a já jsem byl nadšený. Měl jsem pocit, že sleduji vysoko rozpočtový film. Často mě finále sérií zklamou, ale tady nemám co vytknout. Celou sérii Baltimore tak řadím mezi top série, které u nás vyšly.
  • VanTom
    Scénář závěrečné knihy přímočaře směřuje k nevyhnutelnému cíli, ozvláštňován snad jen frustrací Rudého krále, předčasně vyvolaného boha uvězněného v smrtelném lidském těle; kresba mi přišla adekvátní k všeprostupující ponuré fatálnosti lidstvem prohrávané světové války, nicméně nijak extra nenadchla. Zakončení série tak sice nepatří k vrcholům série a dějově moc nepřekvapilo ani nevygradovalo, ale laťku určitě neshodilo.
  • perak
    Závěr jsme čekal hodně jiný, velkolepější, nezapomenultelný. A ono to má spíše takové uspávací tempo. Ne, že by to bylo úplně špatné, ale k celé sérii se to nějak nehodí. Baltimore už je takový unavený, rezignovaný, k ekonci až apaticky - nevím, jestli už autoři nebyli také ze série unavení, je to škoda. Trochu s přihlédnutím k celku dávám slabší 4 hvězdy.
  • karl173
    karl173 mecenáš20.5.2021 23:25Baltimore #08: Rudé království
    Poté co Comics Centrum dokončili tuto sérii, rozhodl jsem se přečíst si to celé od znovu v nějakém rychlejším sledu. A jsem tak zvědavý zda-li budu mít rozdílné názory a pocity než při prvním čtení.
    Kniha osmá: Tak a máme konec. A ani to nebolelo. Nebo možná pár postav ano. Tato série zažila mnoho a po předchozích dvou knihách už nebylo pochyb o tom jak vše skončí.
    Pánové si ale přeci jenom ještě vymysleli pár zvratů, aby nám ten konec lehce pozměnili. Jestli k lepšímu už záleží na každém, z jakého pohledu se na to dívá. Já osobně bych si konec představoval asi trochu jinak a možná jsem i mírně zklamaný, že tato série nedostala epičtější závěr. Na druhou stranu hold už nezbýval prostor a možná je to i tím, že ani sami autoři neplánovali tolik knih.
    Každopádně série mě vždy bavila. Někdy více, někdy méně. Pokaždé se ale jednalo o nadprůměrnou zábavu. A přitom autoři nepřišli s kdovíjakým geniálním nápadem. Ale zkrátka dokázali poskládat dosti zajímavý svět a přizvali si k tomu velice talentované kreslíře a koloristy, kteří jim ten svět, tak krásně vytvořili. Tudíž, za mě spokojenost. 4*
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.4.2021 20:20Baltimore #08: Rudé království
    Konec docela dobrý, ale to provedení a cesta k němu už nic moc. Časová prodleva v ději mezi 7. a 8. knihou příběhu opravdu ublížila a co chce pak Mignola s Goldenem rozehrát v 5 sešitech (kapitolách)? Kdyby se nejednalo o závěrečnou knihu série, tak budiž, to by mohlo být i zajímavé. Vidět časový skok mezi jednotlivými knihami. Tady mi to ale přišlo jako ubitý potenciál. Mignola má problém zakončovat své série přirozeně. Přesto všechno, abych nepůsobil nijak zvlášť kriticky, mě to pořád bavilo a užil jsem si to. Baltimora jako jednu z mála sérií si dokážu představit i delší. Svět, ve kterém se nachází hlavní hrdina, je opravdu skvělý a krásný. Kresba onou kreslířů jej krásně podtrhuje a Bergting dobře vyplnil prázdné místo po Stenbeckovi i zde.
  • louza
    Pokud poslední knihy Baltimora navazovaly ráz na ráz. Závěr je překvapivě posunutý v čase o několik let a v ději dlí obrovská časová díra, což skoro evokuje myšlenku, že to autora přestalo bavit psát a chce to prostě už nějak uzavřít, nebo nám v české lokalizaci něco uniklo. Celý svět tu úpí v osidlech války. Obě strany jsou vyčerpané stejně jako čtenář a všichni si už přejí konec ať je jakýkoli. Finální konflikt se pak odehraje bez velké pompy a očekávaný konec je nevyhnutelný. Finále je sympaticky komorní a čtenáře v téhle fázi už ničím nepřekvapí, přesto mám pocit, že Mignola uzavírá Henryho osudy se ctí a kniha má na své poslední pozici nezastupitelné místo. Střípek skládanky zapadá, vše podstatné bylo vyřčeno a doufám, že Lady Baltimore nás už nečeká.
  • Norri
    Norri mecenáš3.4.2021 17:01Baltimore #08: Rudé království
    Musím říct, že jsem ze závěru této osmidílné série docela zklamaný. Čekal jsem velkolepé finále. Něco jako když navždy odcházíte a prásknete za sebou dveřmi tak, až se vysype sklo v oknech. Tento závěr však byl spíše odchodem, při které zavřete vodu a plyn, zkontrolujete okna, zalijete kytky a po zamčení schováte klíč pod rohožku. Už předchozímu dílu jsem vytýkal, že všechny postavy jsou již smířené se smrtí a nezáleží jim na vlastních životech. Ještě horší je to v tomto závěrečném díle. Ta nálada se přenáší na čtenáře a mě už tak nějak bylo jedno, kdo přežije a kdo zemře. Celý svět směřuje k úplné zkáze, všichni jsou smíření se smrtí a vy víte, že jste na konci série… Nejhorší je, že nepřijde žádný šokující zlom, který by vás ohromil. Morová loď jen setrvačností dopluje k pobřeží a tiše uvízne v písku...
  • rooty
    Baltimore je za me dobra serie, pokud mate radi dobrodruzne komiksy s ruznymi priserami ala Mignola, nejednoznacneho hrdinu, ktery vlatne byt hrdinou ani nechce, tak vas to urcite bude bavit. Dej je vcelku primocary, dostatecne temny, v nekterych pasazich dechberouci. Oproti Hellboy universe pro me mnohem lepsi, protoze tam uz to bylo/je hodne prekombinovane. Tady se jedna o uzavrenou serii, i kdyz teda podle kolegy nize se chystaji spinoffy, takze predpokladam, ze dojde k pokracovani i teto zakladni linie, naznaceno je to i v doslovu od Goldena, coz je za me skoda..Kazdopadne celou tuto serii doporucuji, ja se naramne bavil.
  • Cabal
    U Baltimore jsem zažil velké zklamání. První díly slušné, slibné, v druhé polovině série ale vystřízlivění, nuda, šablona, poslední dva díly propad do podprůměru.
  • faster86
    faster8610.3.2021 20:10Baltimore #08: Rudé království
    Jak se povedlo Mignolovi ukončit Baltimora (podle mě jedna z nejlepších sérii co CC vydalo a vydává)? Kniha začíná krátkým uvedením do děje (přece jen uběhly dva roky od poslední Baltimorovi výpravy) a rychlou rekapitulací, to všechno v prvním sešitě. Hned na to se přesouváme do středu dění. Proběhne něco jako "Baltimore's avebgers assamble" a můžeme jít na věc. Nebudu se tu rozepisovat o samotném ději, protože jakákoliv zmínka by mohla být nechtěný spoiler. Bez nadsázky ale můžu říct, že Mignola konec ukočíroval. Možná mě i překvapil a hlavně sem po odložení závěrečných bonusových materiálu měl hřejivý pocit klidu a uspokojení jak se celá série vyvedla.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.2.2021 15:04Baltimore #08: Rudé království
    Nevím, jestli je to tím, že sérii jsem četl tak, jak vychází, tedy s pauzami, ale možná to nemuselo takto dějově rychle skočit... zároveň nejsem úplně stoprocentně spokojený s rozuzlením, na druhou stranu ani nevím, co jsem očekával. 90 % knihy jsem napětím de facto nedutal a skvěle to gradovalo k finále. A plnou palbu si ta série zaslouží jako celek - bavila mě.

    Celkový dojem: 90%
  • Darker
    Darker mecenáš25.2.2021 07:00Baltimore #08: Rudé království
    Nevím, co jsem čekal, ale prostě mě poslední díl moc nenadchnul. Úvod byl skvělý, ale potenciál z toho vytěžit něco víc, se ztratil. Konečné zúčtování dobré, ale nic extra na to, že to mělo být finále osmidílné série. Lepší průměr. Předchozí díly mě bavili mnohem víc.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš25.2.2021 01:14Baltimore #08: Rudé království
    Velké finále Baltimora je konečně tady. Kniha je dost akční, pořád se tu něco děje. Občas možná až moc, asi bych uvítal ještě nějaký mezidíl, ale příběh každopádně funguje i takhle. Zakončení mě uspokojilo, příběh se celkem dobře uzavřel. Kresba mi tu místy přišla mírně slabší, hlavně některé obličeje (např. Sofie). Některé věci mi občas úplně nezapadaly do celkového příběhu, ale to je spíš tím, že jsem předchozí knihy četl tak, jak vycházely, budu si muset dát reread vcelku a pak to tu případně ještě znovu zhodnotím. Celkově je to za mě dobrý díl a jsem zvědavý, jaký bude čerstvě rozběhnutý spin-off, Lady Baltimore.
14242021
  • karl173
    karl173 mecenáš21.5.2021 23:37Baltimore #08: Rudé království
    Ono je tam podobných situací od pátého dílu více. Pravděpodobně to potřebovali pánové více rozhýbat, ale zároveň už to chtěli nějak uzavřít a tak nebyl prostor na další vysvětlování.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš13.3.2021 19:23Baltimore #08: Rudé království
    rooty: Taky mě to trochu překvapilo, v předchozí knize jsem nic nenašel a tady je to najednou hotová věc.
  • rooty
    Něco mi uteklo, nebo nikde není vysvětleno, jakou to změnou prošel dr. Rose, resp. co se mu stalo?
Četl/a (93)
123peta, 2scha, AlmightyMates , anka, Anton Whatever, Ash Pointak, BadBoy, Berry669, Black Bro, yo, Cabal, calvin10, Carnage, Cinema Ranger, Const.ex, Covenant, cyboy, D.K.Logic, Darker, Darth Raelchi, davidek, Denis, desto, Dezodoo, Dzoglik, faster86, Final, flipflop, Flowtek, foudy, Franta z Čokolády, fuerto_gepa, George Walker Bush, Georgíno J., Hanussen, Himlik, IndyP, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jabba, James, jeanbaklajean, jindroush, Kadin, karl173, Kazumaki, KdG, Killingjoke, kinak, KOWE, kubosos, Lachvos, lacoste, lantan1, LookAss, Lord Baltimore, malylada, Mariohurbanek, Mercurio, mineralk, MP, Mr.Plysh, Mrlah, mstefl, NecRoman, Nekrokok, Noci, Norri, oleav, Onkel 1928, Palebras, paulmuaddib, perak, petad, Poseidon1978, RadimNemec, rooty, RudyRod, sedw, Sir_Pete, Spike, terrordemon, Tomzany, trudoš, Ukko, Valdaufinka, VanTom, vita, Wasps, Yaromil, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(184)
123peta, 2scha, adam.ra, Alfi, AlmightyMates , anka, Anton Whatever, arnecht, Ash Pointak, Awakener, BadBoy, bboorreekk, Benji, Berry669, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, bmc75, burzum, buscheer, Calvin Klein, calvin10, calviti, Carnage, Caylen-Tor, Const.ex, Corvus, Covenant, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, Darker, Deckard, DEmnoG, Denis, desto, Devilek, Dezodoo, Dzoglik, farnhajt, faster86, fel68, filemon, Filip123, Final, flipflop, Flowtek, Fox01, Franta z Čokolády, fuerto_gepa, Georgíno J., Glumal, gongon44, grinder, hahahoho, Hanussen, herbert, herrman, Honzin, hugosnowden, hyba1991, Infarkt, invape, Jabba, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, jeanbaklajean, jindroush, Joshua_T, Kadin, kapicka, karl173, Kazumaki, KdG, kendor007, kinak, KINIMODUS, Knuckless, komiksák007, Kouzelnik7, KOWE, kubanec13, kubosos, Lachvos, lacoste, Laik, lantan1, Light, Lojza, LookAss, Lord Baltimore, LuckyLjuk, maara, malylada, Mamut12, marduk, Mariohurbanek, Marvin, Matio, mcleek, Mercurio, merhyx, mikado, Mikei, MIKER65, mineralk, mirec, Miriyak, Mitak, moiqpiom, MP, Mr.Plysh, Mrlah, mstefl, Mysak92, NecRoman, Nekrokok, NellUl, Noci, Norri, o2t2, oleav, Olesh, Onkel 1928, Paldini, Palebras, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perak, perper, petad, plema, porculan, Poseidon1978, psramek, raenius, Ricarderon, rooty, RudyRod, Rumburaq, Saran, Šedo, sedw, Shake, Sir_Pete, Skot, sleepless, SpiderJerusalem, Spike, Stara.kryta, suricattaontheway, syon, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Tialster, Tomasino79, Tomzany, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, Ukko, Valdaufinka, VanTom, Velkej šéf, vishnar, vita, Vrenn, Wasps, willis, Wiruss, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (19)
AwatarDK, Badgu.y1902, besikv, Davispear , delsemela, DKoscik, DracoAn, Fida, filosh, gumidekmedvidek, Keno, MonsterGyre, monty.cl, Murphy722, Nightmare, OldaB, Radkos, tukak, utresyby
Shání (2)
Nightmare, seezeethree
Nabízí (3)
flipflop, MindReader, Vrenn