Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Uplynul už rok od zastavení mimozemské invaze a první americký superhrdinský tým zase už zaplňuje pouze stránky bulváru. Kdo se rozvedl, kdo se oženil, kdo s kým chodí, kdo se zbláznil, prostě nic extra zajímavého – aspoň do chvíle, než se provalí, že Hulk, který zničil polovinu New Yorku, je ve skutečnosti člen Ultimates Bruce Banner… a brzo taky prvním superhrdinou, který dostane trest smrti. A to je jen začátek problémů.

Obsahuje sešity série The Ultimates 2 #1-6

Scénář
Mark Millar
Art
Bryan Hitch
Obálka
Bryan Hitch
Překlad
Marek Barányi (Keram), Pavel Švanda (Ninjer)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7381-779-4 (BBart s.r.o.)
978-80-7381-779-4 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
457 g
Stran
144
Cena
399 Kč
Originál
The Ultimates 2 #01: Gods and Monsters (Marvel Comics, 2005)
  • MEGA
    Wow, kresba je pořád lepší a lepší. Příběh mě přijde také o něco zajímavější, než v prvních dvou knihách. Nebo aspoň druhá polovina, kde jsem se opravdu nenudil, ale pořád jsou zde naprosto vyhrocené momenty. Největší problém je, že nemám rád Millarovo pojetí postav. Od svých protějšků z klasického Marvel univerza mají nehorázně daleko, jejich chování je dost přitažené za vlasy a jejich "dospelá" mluva mnohdy působí jako pěst na oko. Rozhoduji se mezi 2* a 3*, ale pořád to považuju za podprůměr, takže lepší 2*
  • faster86
    faster8629.4.2020 22:45Ultimates 2 #01: Bohové a monstra
    Musím dát za pravdu "předmluvě" kde je napsané, že tento díl překonává ty předešlé. Ultimates není superhrdinská týmovka proti nějakému absurdnímu nepříteli. Je to tým, který má dotace v miliardách dolarů, ale nikoho s kým bojovat. Millar řeší následky činů, vztahy mezi postavama, jejich běžné dny. Soud s Bannerem, souboj s Thorem (všichni proti jednomu, tak jak by to mělo být - vždyť je to bůh) a jako bonus je posledni sešit ve stylu Kick-ass, a to všechno je super. Jo a bacha, evropské státy zažínají mít taky svoje kapitány v legínách.
  • perak
    Druhá serie navázala na to nejlepší z té první, a jelikož se nemusela vařit startovací omáčka, tak se jde hned od začátku na věc a celá kniha je skutečně skvělá jízda. Superhrdinské hvězdy, jak je neznáme a asi ani nikde jinde nepoznáme, občas spolu, občas proti sobě. Cap tesknící po čtyřicátých letech, Iron man až příliš holdující alkoholu, manželské a partnerské problémy téměř všech, mírový aktivista Thor, Hulk odsouzený k trestu smrti - je to ještě myšleno vážně, či je to parodie na Abvengers:)? Kdo je zrádce v týmu? Jak je to s Thorem, je opravdu mimo realitu? Co se stalo s Hulkem? Toto a spousta dalších otázek, které snad budou zodpovězeny v posledním díle. K tomu všemu se přidává výborná kresba Bryna Hitche, která je ve velkých celostránkových obrázcích pastvou pro oči.
  • karl173
    karl173 mecenáš30.3.2018 14:54Ultimates 2 #01: Bohové a monstra
    Po Spidermenovi jsem se znovu vrátil k Ultimates a kdybych měl srovnat jaké předělání je lepší, tak vítězně by v tutu chvíli vyšel Spider-man. Ultimates mají všechno. Má to zajímavý děj, je to zábavné, má to dobré akční scény a má to dobré úvahy a nápady. Ale v tom posledním to na mě začalo zároveň působit asi už moc přehnaně. Netvrdím, že by měli Ultimates vypadat jako Avengers, když se mají v něčem lišit. Například soud s Banerem, nebo především úvaha o tom že je Thor blázen beru jako to nejlepší, ale jsou tu pak také věci které už mi zkrátka přišli trochu moc. Millar si z toho v jistých chvílích dělá už tak trochu parodii na superhrdiny ve stylu Kick-ass a to mě se zkrátka moc nezamlouvá.Respektive sem se mi to moc nehodí. Navíc z téměř každé postavy Millar udělal arogantního hajzla či mrchu. Sympatičtí mi jsou ve skutečnosti asi jen ti, kteří jsou v komiksu bráni naopak za ty špatné. Banner, Thor a vlastně pak i Hank Pym. Nicméně děj to má ale solidní a jsou zde opravdu zajímavé zvraty, které doufám v další knize dobře vyvrcholí. Co se týče kresby tak ta je bezesporu skvělá a nemohu si ji vynachválit. Za mě tedy 80%
  • mearez
    ,,Mohl by sis před sexem oblíct jako Captain America?'' U týhle hlášky jsem se musel upřímně zasmát. Millar tu předvádí super kousky, kresba je mainstreamově skvělá, co víc by si člověk mohl přát? Geniální moderní Avengers, možná spíše parodie na Avengers, který mám hodně rád, takže mě tenhle kousek nadchnul. Postavy jsou skvěle napsané, a obecně je to takový dospělejší, což vůbec není špatně, Valkýra je správně tupá, jak se na blondýnu sluší (ale je to vážně kus), a v neposlední řadě mají Ultimates originální nápady, které jsem v Avengerech ještě neviděli (nejoriginálnější je podle mě pojetí Defenders, který jsou naprosto super, jelikož to jsou známé neznámé postavy). Millar využívá toho, že si může v Ultimate universe dělat, co se mu zlíbí a může kašlat na předešlé události, kterých je tady jen malinko. Za mě obrovská pecka, běžim pro druhej díl. Za mě 5*.
  • 3DD!3
    Millarův cynický přístup ke komiksovému žánru a realistické pojetí světa, ve kterém se tihle rádobyhrdinové promenádují tvoří dokonalé zrcadlo naší realitě. Ohromné bitvy mají svůj protipól v malých konfliktech mezi členy týmu. Zrada, faleš, nedůvěra jsou silnými nástroji a Ultimates jsou kováni právě jimi. Hitchova kresba patří k žánrovým vrcholům. Ohromné kompozice navíc silné v detailech. Co chtít více?
  • Luigim
    Jo tak to je kvalitka na kterou jsem u Ultimates zvyklý! Vynikající příběh i kresba. Jsem rád, že tuto sérii mám ve sbírce.
  • Fimi
    Fimi mecenáš3.12.2016 19:35Ultimates 2 #01: Bohové a monstra
    Výborná kresba, super příběh, Millar dokázal něco skvělého, pro mě nejlepší serie Avengers, snad kromě Civil war...takhle měly vypadat filmy, přesně takhle
  • jh666
    Millar prostě umí a dost dobře. První dvě knihy Ultimates byly perfektní, ale třetí je ještě o stupínek výš. Po blockbusterové Národní bezpečnosti sazí v Bozích a monstrech více na psychologickou notu, což se mu povedlo zatraceně dobře. Užijeme si ale i nějakou tu akci, viz boj s Thorem. Vynachválit musím také Hitchovu kresbu, která také přišla o něco propracovanější než v předchozích dílech. 100 %
  • kaylin
    Béčkové čtení, které má ale parádní áčkový háv, postavy, které můžete milovat i nesnášet v jednu chvíli, a hlavně příběh, který nenudí. Snad ani chvíli. Všechno, co se děje, je nějakým způsobem důležité a má to vliv na hlavní dění a na jednotlivé postavy. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/03/881-ultimates-2-bohove-monstra-90.html
  • J.T.honza
    J.T.honza25.3.2015 22:08Ultimates 2 #01: Bohové a monstra
    Výborné. Natěšený prvními dvěma knihami jsem se hned vrhnul na třetí díl a opět jsem nadšený dospělým pojetím a zajímavým dějem. Kdo má rád velké bitky, ten tady ostrouhá, protože přestože je tam superhrdinů hromada, tak je v celé knížce jen jedna jakžtakž bitka. Mi to ale vůbec nevadilo, protože to všechno, co se děje kolem, bylo mnohem zajímavější. A dělo se toho moc.

    Zhltnuto za jedno odpoledne a hned jdu na čtvrtou knihu.
  • sedw
    Podle mě nejlepší díl Ultimates z těch, co u nás vyšly. Parádně budované napětí, nečekané příběhové zvraty a líbí se mi, že si Millar nebere žádné servítky. Se známými postavami dělá divy a člověk celou dobu neví, jestli je to myšleno vážně, nebo ne (viz Thor). Kresba k příběhu sedí dokonale a je s ním v naprosté symbióze. Nemůžu se ubránit pocitu, že Millar alternativní "vesmíry" vážně umí (Ultimates, Ultimate X-men, Superman: Rudá hvězda, Wolverine: Old Man Logan). Naprosto parádní týmovka a za mě lepší, než první série.
  • Lachtan1
    Lachtan131.7.2013 10:41Ultimates 2 #01: Bohové a monstra
    Nebylo to špatny ale nějak extra mě to nenadchlo. Přečetl sem to hned po Spider-Man: Dokud Hvězdy Nezhasnou a bohužel to byl velkej skok dolů.
  • Kabukiman
    Kabukiman14.8.2012 19:17Ultimates 2 #01: Bohové a monstra
    Jak začne Thorovi škodit Loki, tak je o zábavu vždycky postaráno. Ono taky aby ne, když umíte hejbat s časoprostorem, tak si buďte jistí, že si se svojí super schopností užijete víc srandy než jen s mácháním kladivem a děláním jarní bouřky. No a Loki se rozhodl udělat z brášky debila před celým světem a hlavně před jeho kámošema z týmu Ultimates. A taky že jo, nejenom tupej super soldier Kapitán Amerika, ale dokonce i Thorův inteligentnější kámoš Tony Stark uvěřil, že je Thor absolutní pošuk. No a tak na něj teda kámoši vyrazili s plamenometama aby ho mohli odchytit a pomoct mu vyléčit se. Plamenomet schizofrenii vždycky dobře léčil,to se vědělo už za druhý světový. Naštěstí je Thor až na blond háro nehořlavej. Thor končí ve svěrací kazajce, plešatej a s fest rozbitou držkou. Jak říkám, umět hejbat s časoprostorem je fakt prdel! Pět hvězd si tenhle komiks zaslouží.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš3.9.2011 19:56Ultimates 2 #01: Bohové a monstra
    Opět výborné. Pro mě tak na úrovni jedničky. Tohle je výtečná série. SLíbil jsem si, že si další díl přečtu až zítra, ale poslední díl mě z postele nebezpečně hypnotizuje. Navíc, jak završit výborný den když jemnější polovička není doma?
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš1.7.2011 12:32Ultimates 2 #01: Bohové a monstra
    Pořádný kus superhrdinské akce protkaný troškou té politiky. Nechybí fórky jako třeba ten odkazující na Mlčení jehňátek a setkání se "super" týmem Defenders v posledním sešitě mi připomněl Superkámoše z komiksu Dříve známí jako Liga Spravedlnosti. Objeví se i pan Murdock i když jen v kostýmu Právníka. No a Captain France to nebude mít s tím eFkem na kebuli lehké :)
  • DancinPuppet
    DancinPuppet16.3.2011 19:50Ultimates 2 #01: Bohové a monstra
    Jednou za čas přijde v úspěšné řadě číslo, ve kterém je samé tlachání a málo akce. Jenže na co už pár lidí zapomíná je to, že tato čísla rozvijí charakter postav a masírují nám ramena před dvakrát tak velkým nášupem. Proč to říkám? Protože přesně v tomhle tkví klady i zápory třetího booku Millarových Ultimates. Když už je řeč o mém oblíbenci, jeho rukopis je zde znatelný a kresba pana Hitche je dokonale detailní, přehledná, syrová i čistá. V podstatě jediný problém je ten, že tahle část příběhu je samostatná knížka. Všechny knihy ultimates jsou minimálně za 90% ale takhle zvlášť, musím pro nedostatek akce těch deset procent prostě vzít.
  • The Genius
    The Genius23.12.2010 17:51Ultimates 2 #01: Bohové a monstra
    Výborné! Pláštěnkáře můžu vždycky, Millara taktéž, spolu s vynikající kresbou Bryane Hitche jsou Ultimates jasná volba. A dokonce je to lepší než první dva díly! Už se nemůžu dočkat zakončení.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.12.2010 14:03Ultimates 2 #01: Bohové a monstra
    Marvel mi nikdy moc neříkal (je to prostě brak, byť hezky vyhotovený), ale číst se to dá:)
  • kubanec13
    kubanec1314.11.2010 11:53Ultimates 2 #01: Bohové a monstra
    Opravdu super, muj první Ultimates a už scháním zbytek...Opravdu super počtení, perfektní kresba a výborný příběh. Jenom škoda, že není pevná vazba, ale v celkovém hodnocení to vůbec nevadí...
  • Mleako
    Mleako mecenáš29.10.2010 18:54Ultimates 2 #01: Bohové a monstra
    Tak tohle se hodně povedlo. Millar celou dobu umně balancuje na hraně a nechává čtenáře v nevědomosti, co je pravda a co lež. Už se těším na finále.
  • Awakener
    Awakener17.10.2010 15:51Ultimates 2 #01: Bohové a monstra
    johoo, tak tohle me vazne chytlo, nechci ze sebe delat nejakyho znalce scenaru, ale malokdy me neco v pribehu prekvapi, vetsinou je to uz nekolik stran dopredu do oci bijici, ale tady fakt nevim a to me bavi, celej pribeh jsem cekal kde se objevi nejakej naznak toho ze Banner zije, zeleny ošiška tesne pred smrti prece znamenaj ze to nejak prezil, vetsina scenaristu by to nevydrzela a nekde to vykecala, ale tady ne, a Thor? magor nebo ne? fakt nevim a tesim se na dalsi dil a to se mi snad jeste nestalo

    a dokonce i vazba drzi .) dam 95, abych mel rezervu
  • Azalin
    Azalin mecenáš21.9.2010 09:22Ultimates 2 #01: Bohové a monstra
    Velmi zajímavá zápletka s Thorem. Millarovi to pořád šlape, Ultimates jsou supr.
  • BlackDragon
    BlackDragon9.9.2010 16:57Ultimates 2 #01: Bohové a monstra
    graficky uchvatne, najlepsi diel! neprekombinovane, niektore veci sa daju vykladat dvoma sposobmi, blizi sa to Watchmenom...
  • Sirius
    Po otevření druhé sezóny Ultimates jsem si málem krupnul do kalhot kvůli té úžasné kresbě Bryana Hitche. Bohužel z příběhu už jsem tak odvařený nebyl. Celou dobu se v podstatě děje velký kulový, pak to ke konci nabere grády a ocitnu se na poslední stránce s otázkou: "A to je jako všechno?" Co se stalo s těmi sympatickými postavami z prvního dílu? Kam se poděl Starkuv úžasný smysl pro humor? Kam se poděl celý humor předchozí řady, během níž jsem se pořád chechtal a tentokrát jsem se pousmál jenom jednou. Jasně - o humoru to taky být pořád nebude, ale mě tu prostě chyběl ten Millarův nadhled, jaký jsem zažil u Kick-Ass nebo Wanted. Prostě mi přišlo, jako by byl u tvorby Ultimates můj oblíbený scenárista svázaný a nemohl se pořádně utrhnout ze řetězu. Jasně, je to temnější, kresba lepší, okamžik kdy zeleňák přechčije celý Avengers je báječný, stejně jako scéna se zrádcovou rukou (jehož identitu už asi tuším a jsem zvědav, zda se potvrdí), ale to je tak asi všechno. Prostě Ultimates za Kick-Ass pokulhávají, snaží se mistrův opus dohnat a v jednom kuse padají na držku, protože se jim to nedaří.
  • Trpiš
    Millar zkrátka umí a je to znát v každém jeho díle. Vzhledem k tomu, že si rozjezd odbyl už v předchozích číslech, tady už jede naplno od začátku a stojí to za to. Kdybych nevěděl, jak to skončí (jelikož už jsem to četl celé), tak jsem napnutý jak špona než vyjde pokračování :)
  • doophy
    Bohové a monstra se super týmovka, které nechybí napětí....
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš5.8.2010 22:34Ultimates 2 #01: Bohové a monstra
    Naprostá bomba! Kdysi jsem týmovky nemusel, ale už první Ultimates mě obrátili na "pravou víru". Podle mě druhá série nejen že není slabší, ale naopak dovádí do ještě větších extrémů události první série. Zdá se mi, že je zde kladen větší důraz na psychiku postav a dialogy, což trošku ubralo akční sekvenci, ale jak předpokládám, tohle dožene druhá část. Nevadí, přesně tohe jsem od Marka Millara očekával a byl jsem potěšen. Kresba skvělá jako v předešlé sérii, přehledná a dynamická. Jediná věc, která mě momentálně štve je, že na zjištění kdo je krysa v týmu, jak dopadné Thor atd., si budu muset půl roku počkat, a proto dávám oněch "pouhých" 99%.
  • erik
    Som rád, že Ultimates sa uchytili a vychádzajú aj naďalej, škoda, že druhá séria je ako cez kopirák. Tím sa nudí, jeden z členov je vmanévrovaný do polohy "potiažistu" a eliminovaný, avšak všetko je to iba predohra k niečomu väčšiemu. Potešia tradičné odkazy na pôvodných Avengers (napr. vzťah Wanda-Vision), pre bežného človeka z našich končín však väčšina ostane skrytá. Som zvedavý, ako to s Lokim dopadne.
  • punisher
    Díl od dílu se to vylepšuje.Pro mně dokonalá týmovka.
  • Big G
    Hmm, Nadčlověk se mi líbil hodně, ale další dva díly slabší a slabší. Příště vynechám...
  • ikshorm
    Líbilo. Překladatelé se lepší, i když, mušky se občas vloudí... Bodovou rezervu nechávám na vyvrcholení příběhu.
763653
Četl/a (110)
123peta, 2scha, 3DD!3, 81splinter, Al0f0k, AlmightyMates , anka, Ash Pointak, autokineton, Azik2586, Baffman55, Balů103, binnmode, Bronn, buscheer, calvin10, CaptainCzech, Cemino, charvos, CoVseNerdit, Craxx, cyboy, dajik, Darker, dbar, Deckard, Doctor_Sk, Doppelganger, erik, figis, filosh, Final, Fox01, Gustik5, hypermlok, invape, Jabba, Jack, Jak, James, james dixon, japes, JaroKakashi, jh666, jiskra, Kaluž, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, Keno, Killingjoke, Koci, Lachvos, Ladinek82, lantan1, Librarian, Light, Loks19, Lord Baltimore, Madao, maravenger, marduk, mart.in, Martin.imr, Mates17, Matthew, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, mozzu, mstefl, namdnas, Obstik, oleav, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, pbabinec, pearlxjam, pechna, perak, Petrisko911 , punisher, raenius, raimi, RaptoR, rewkon, RudyRod, Schramm, sedw, Shake, Shin, Shpeckk, Sir_Pete, Spike, Symbi, terrordemon, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, Václav Mikula, VskPrzk, xxSIMIxx, Zbysek2410, Zeebonk, zgrywus, zlejzmrd
(296)
123peta, 2scha, 665+1, 7eleven, 81splinter, adam.ra, afri, Al0f0k, AlmightyMates , anka, asgardpepa, Ash Pointak, Azalin, Azbest, Azik2586, AZTeck, Baffman, Baffman55, Balů103, bboorreekk, beanek, Beng.D, binnmode, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, Blacksad, Blair, bmc75, bobo666_2005, Braindead, BreakingAway, Bronn, burzum, buscheer, c.tucker, calvin10, calviti, camper, CaptainCzech, CaptainL, Cassidy, Caylen-Tor, Cemino, charvos, cobe, ConanVJ, Corteg, CoupeC, CoVseNerdit, CP, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, DAN478, DancinPuppet, Darker, DAxik, dbar, Deckard, DegiCZ, delta11, disclose, discovery, DoctorWho, doophy, Doppelganger, dracula, dvoracekpetr1, Dzoglik, eagle.newz, Elhonzo , eliera, Erich, erik, ertefol, farb, farnhajt, faster86, FatMonster, fel68, felis, figis, filemon, filosh, Final, firesnake, Fox01, Fréza, Garp, Ghostt, gocatgo, Godsmacker, goldschmidchen, goodspeed, GORERATED, grinder, Gustik5, Hamichal, hedgehog, herbert, holubdema, Honzin, hugosnowden, Hulik, hypermlok, ikshorm, Infarkt, invape, IV, J.T.honza, Jabba, Jack, Jak, James, james dixon, japes, JaroKakashi, jh666, jiskra, JohnStar, Josh, Joshua_T, Kabukiman, Kaluž, Karel Sec, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, Kibr, KINIMODUS, KLAUN_DOMINANT, Koci, komik.sx, koniklec, Kouzelnik7, krvinka56, Kuba10, kubanec13, ladynemesis, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lojza, Loks19, LordFlash, ludek.n, Luigim, lukin, Lysandra, maara, Macek78, Madao, mainman, Malachias, Mamut12, maravenger, marduk, mart.in, Marthy76, Martin Buchal, Martin.imr, Marvin, Masinfira, Matej-29, Mates17, Matio, Matthew, Maty48, Mauzr, mcleek, MEGA, Mercurio, mikado, mike731, MIKER65, mikki.maser, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, Mistak, miuanek, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, mozzu, MP, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, NecRoman, Netorack, Niaz, Nightmare, noMster, nx, Odal , okbook, oleav, Olesh, Paldini, palo, PatrikTheMighty, pavel, pavouk, pbabinec, pearlxjam, pechna, peposek, Petrisko911 , petrsimcik, Pjenkus, pk123x, POLAKST, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, Radkos, raenius, raimi, RaptoR, rewkon, Ricarderon, Rocksteady147, Roiser, Ronik, RudyRod, Saiffer, saja, Salien, Saran, Schramm, sedw, Shake, Shin, Shpeckk, Sidi Santini, Sirius, Sir_Pete, Skot, sleepless, smazy, SmoothNCool, Son-Goku, songoku, Spideyy, Spike, stanleystar, suricattaontheway, svobyy, Symbi, tacmud, terrordemon, The Genius, the One, Thorar, Till, Toe, Tombal, Tomek, Tominos, Tony TwoDee, Traum, Trpiš, trudoš, tulipstros, Tyfus, Václav Mikula, Viking, Vítek, Vlcacka, VskPrzk, willis, Wiruss, wolfinov@seznam.cz, worf, xai, xintax, xxaannddeerr, xxSIMIxx, yogi, yojimbo, Zajo original, ZAPO, Zbysek2410, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (19)
adio cap, Ajit, barthez, deadpool, DracoAn, Drbo Jebo, EvilvsGod, fusnix, gezic, Hauzina, Iggy Pop, isildur heir, Mariomichal, Renato, Slaine, timek, xflori01, xspeed, Zod
Shání (2)
gezic, Hauzina
Nabízí (3)
lord Vetinari, nx, SmoothNCool