Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Lidožravé bulvy z jiné dimenze, šílení vědci, běsnící vraždící roboti a duch vánoc minulých – ve světě Goona nic neobvyklého. Pojďte se tedy opět potulovat po Lonely Street s Goonem s jeho kumpány, kteří brání svou milovanou část města před všelijakými pohromami a přízraky v příběhu Goon 4: Čest a děsivé konsekvence z ní plynoucí.

Tato kniha obsahuje tři temné, ale zároveň zábavné příběhy, ve kterých náš starý známý bojuje s hordou vraždících robotů a dokonce i se stvůrami z jiné dimenze, aby pomohl zachránit svého příležitostného spojence a přítele Dr. Hieronyma Slitinu, sužovaného temnou chorobou. Jak už to tak bývá, na své cestě má Goon mnoho překážek, které ho po sléze přivedou až do vězení na ostrově Cade. Zde nám dokáže, že žádný dobrý skutek nezůstane po zásluze potrestán.

Obsahuje sešity série The Goon #9-13 (říjen 2004 - červenec 2005)

Scénář
Thomas Patrick Lennon, Eric Powell
Art
Eric Powell
Barvy
Robin Powell
Obálka
Eric Powell
Překlad
Hana Studeničová
Redakce
Marek Barányi (Keram), Václav Dort, Richard Klíčník, Jan Potměšil, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
akční, horor, humorný
ISBN/ISSN
978-80-86839-96-7 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 240 mm
Tisk
barevný
Váha
532 g
Stran
160
Cena
499 Kč
Originál
The Goon #04: Virtue and the Grim Consequences Thereof (Dark Horse Comics, 2010)
  • Hanussen
    Goon je moje krevní skupina. Powell je prostě chopný vymyslet a nakreslit tolik volovin, že se to ani nedá vypovědět, a mě to strašně baví :D Zároveň dokáže vykouzlit i silnější momenty, jako v první povídce o rugby.
  • karl173
    Zase další jednohubky s Goonem a všechny si drží svojí kvalitu. Zároveň každá dokáže něčím zaujmout a bylo to opět takové příjemné odreagování. Nic víc, nic míň. Pokud vás Goon baví, tak tady určitě chybu neuděláte. 4*
  • trudoš
    Takový normální Goon. První kapitola je skvělá, humorná a s pointou, což vždycky dokážu ocenit. Naopak druhá je výrazně slabší, třebaže po vizuální stránce nádherná. Ovšem na fórky s kadícíma dementama jsem už starej (nebo moc mladej?) a v kombinaci s klasickou Dickensovou Vánoční koledou mi to neštymovalo už vůbec. Ale to je prostě styl humoru Erica Powella. Následné tři propojené příběhy uzavírající zbytek alba jsou už zase tou starou zábavnou masakrovanou, s geniálními vtípky na pokračování, přičemž zombie kšeftman u mě zabodoval na plné čáře. Nějak jsem však protentokrát postrádal Frankyho, lépe řečeno postrádal jsem jeho osobitou roli v zápletkách. Veškerou pozornost na sebe strhává čistě Goon, který je ze všech nejlepší, přičemž smysl sebevražedného holohlávka se v dynamickém duu nějak rozplynul. Když tedy nepočítám nějaké to uklouznutí na banánové slupce, aby se ukázalo, jaký je to Franky komik. A mně teď chybí ten střízlík se samopalem, co byl v každé rvačce vždycky první.
  • S4TW
    Musím říct, že si mě Goon první knihy získával a až u třetí se mu to definitivně povedlo. Teď už si tuto sérii užívám plnými hrstmi. Ironií ovšem je, že to není díky humor, který mi sice přijde místy příjemný, lehce úsměvný, ale za celý 4. díl jsem se ani jednou nezasmál. Ono je to dost možná tím, že tento díl už má více vážnou notu, než tu humornou a kupodivu to ke Goonovi sedí víc. Příběhově se nejedná o nejsilnější knihu, dost to kazí Vánoční koleda, která je fakt špatná, ale zachraňuje to slušná vsuvka z dětství Goona a velmi kvalitní příběh se Slitinou. Na Goonovi jako postavě je něco neuvěřitelně přitažlivého, takové to, že vám je někdy i jedno, jaký je příběh, hlavně, že tam je Goon. Dost podobně jsem si oblíbil i Frankyho, který mi přijdeš zábavnější. Ovšem to hlavní, proč je tento komiks úžasný, je kresba. Ta je neskutečně parádní a díky ní vás Powell do světa Goona vyloženě skopne, vyloženě umělecké orgie a k tomu ten coloring... Tohle budu číst už jen kvůli kresbě a věřte mi, že to není rozhodně to jediné, co je na tom komiksu dobré... Ovšem příběhově je toto lehce slabší díl.
  • Yuichiro
    Musím říct, že tahle série mě fakt baví, je to taková správná odpočinková četba, často s docela neočekávaným přesahem. Goon je parádní postava, která mi rychle přirostla k srdci, i když na první pohled vypadá jako anglickej skinhead ze sedmdesátek :)
  • 3DD!3
    Čím delší dobu s Goonem trávím, tím lepší je. Buranské historky s hospody kombinované s návštěvou jiné dimenze a znovuzrozením dr. Slitiny + jeho armády patří k tomu nejlepšímu co Powell napsal. Vánoční příběh zvlášť v těchto dnech přijde k duhu. Finále ve vězení hýří invencemi. Skvělé.
  • luky.kuky10
    Čtvrtý díl Goona je opět lepší než ten předchozí. V komiksu Čest a děsivé konsekvence z ní plynoucí zažijeme s Goonem a Frankym mnoho dobrodružství a každá z postav se posune zase o něco dál. Mě si tato dvojice získává čím dál víc a po každém díle se těším na další pokračování. Komiks můžu doporučit jak fanouškům, tak i těm, kteří ještě přemýšlejí nad svezením se vlakem plném akce a humoru. Více mých dojmů na http://www.ctukomiks.cz/2016/04/goon-4-cest-desive-konsekvence-z-ni.html?m=0
  • Fry
    Goon #04: Čest a děsivé konsekvence z ní plynoucí - Zatím možná nejlepší dobrodružství ... Goon už u nás nějaký ten pátek vychází (a snad i nadále bude), ale až s čtvrtou knihou mohu naprosto s klidem říci, že si mě tahle série získala. První dva příběhy krásně navozují atmosférou vyprávění, ale až se samotným Slitinou začíná příběh postupovat o úroveň výš a Powellovi se krásně daří stupňovat jednotlivé vtipy. Ať už jde tedy o překupníka z řad zombie, nebo o Slitinovy fascinující vynálezy, autor vždy přichází s něčím originálním ... Za mě 4*!
  • Kapis
    Sice ty části se Slitinou a jeho roboty jsou obecně slabší, ale Goon si mě už kompletně získal. Svět, který se povedlo Powellovi stvořit je tak zábavný a božsky nakreslený, že se od něj nedá odtrhnout a po dočtení přichází těžký absťák.
  • Majklbig
    U Goona mi připadá, že každý díl je o kousek horší. A to se mi první dvě knihy hodně líbily. Snad s další knihou, která doufám vyjde, se opět Goon dostane do formy.
    Za vše mluví to, že dle mě nejlepší částí této knihy je psaná povídka od jiného autora na konce knihy. Škoda, že není komiksově zpodobněna.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.12.2015 16:51Goon #04: Čest a děsivé konsekvence z ní plynoucí
    Tak zprznění mé oblíbené Vánoční koledy se skutečně příliš nepovedlo, ale jinak mě Goonův svět baví. Humor není tak třeskutý, ale je rozhodně příjemný, kresba je prima a příběhy povětšinou více než snesitelné:)

    Celkový dojem: 70%
  • flipflop
    Na každého Goona se vždycky nemohu dočkat. Skvělá kresba a překvapivě nečekané zápletky, dělají z tohoto komiksu no.1 v mém žeříčku. Těším se na další díly.
  • Lenny
    Úžasná kresba, zajímavé zápletky, jen ten humor mi příliš nesedl. A Vánoční koleda byl dost velký přešlap.
    http://www.youtube.com/watch?v=THqvXPe_IpU
  • Walome
    Vlastně pořád trochu tápu, co se Goona týče. První díl byl výborný, druhý slabší a třetí mě dost zklamal. U čtyrky je pomalý rozjezd, ale poté jsem se už i nahlas smál a upřímně se bavil. Absurdní humor v kombinaci s parádní kresbou je prostě perfektní. Dějově je to zatím hodně epizodní a nějak si neumím představit jak se jednou Powell dopracuje k onomu temnému finále, které momentálně tuším probíhá.

    Ta série mě stále ještě zajímá, určitě půjdu do dalšího dílu a snad i dalšího a dalšího a další a dalšího a dalšího a dalšího...
  • kaylin
    "Goon 4: Čest a děsivé konsekvence z ní plynoucí" je knihou, která se vám bude líbit, pokud vám už u předchozích knih sedl Ericův styl humoru a jeho vedení příběhu. Tahle kniha pak přináší spoustu dalších nápadů, ale také příběh, který se nějakým směrem vyvíjí. Eric si jednoduše hraje se svými postavami, předvádí je v různých podobách a vy mu všechny podoby budete žrát. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/12/1060-goon-4-cest-desive-konsekvence-z.html
  • sedw
    Goon je prostě moje srdcovka a nic na tom nemění ani tento díl. Až na příběh parodující Vánoční koledu nemám této knize co vytknout. Ani ta Vánoční koleda nebyla vůbec špatná, ale Powellovo pojetí mi uplně nesedlo (což se ale nedá říci o kresbě, která zde byla uplně jiná, než v ostatních příbězích, a dle mého názoru naprosto famózní). Jinak co se týče příběhů,

    Co se týče příběhů, Goon nám zde trochu zvážněl (hlavně první a poslední příběh), nicméně svůj typický humor si pořád zachovává. Vyčnívají pak především první (historický, který je zajímavým zpestřením) a poslední, který považuji za jeden z nejlepších příběhů doposud. Ale celý trojdílný příběh se Slitinou byl výborný a každá část měla něco do sebe (například halucinující Franky v první části) a za sebe musím říct, že mi delší navazující příběhy sedí o něco více, než jednotlivé povídky. Konec této knihy je pak předzvěstí, že by vše nemuselo být tak uplně v pohodě a že by se i Goon (který ze všeho zatím vždy v pohodě vyvázl), mohl dostat do problémů. Takže já jsem stále nadšen a Goon si zaslouží plné hodnocení.
  • cyboy
    Tak nevim, asi vazne nejsem cilova skupina Goona. Az do tohoto dilu jsem mel pocit ze tomu skodi ta epizodicnost, ale ted uz ten pocit nemam, protoze v teto knize je (mimo jine) jeden pribeh tvoreny tremi sesity a porad to neni zadna slava. Z cele knihy mi bohuzel prisla nejvtipnejsi predmluva.
    Nerikam, ze to je spatne, jen to jde asi mimo me a nezazivam u toho zadne zachvaty smichu.
    Pokud se vam libily predchozi tri knihy, pak se vam bude urcite libit i tato, kazdopadne podle me byl treti dil lepsi (a zatim asi nejlepsi).
    70%
2741151
Četl/a (124)
123peta, 3DD!3, 81splinter, adevr, AlmightyMates , alois13, anka, BadBoy, batoo, ben_bella, bierce, binnmode, borknagar1, calvin10, charvos, chcita, Covenant, cyboy, dajik, Darker, Davidos402, DEmnoG, Django, Draco nobilis, duri, erik, farnhajt, figis, Filip123, filmator, Fives, flipflop, flynander, foudy, Fox01, Fr3d_K, Fry, Garp, Georgíno J., Hades, Hanussen, hromotlk, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, James, japes, jardoom, Jimbeam90, jindroush, jiskra, Joshua_T, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Khagrael, Kocour, Kokuun, koudak89, Librarian, Light, Lobok257, Loks19, LookAss, Lord Baltimore, luky.kuky10, mart.in, Marvin, Mercurio, mgeralt, Mrtvejbazen, mstefl, namdnas, NecRoman, nejakdivne, oleav, Olesh, Onkel 1928, parado, pearlxjam, pechna, perak, Petrisko911 , Pizza Guy, plema, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, raenius, rajot, RaptoR, Rezet, robertsedmik, RudyRod, S4TW, Saint of Killers, Schramm, sedw, SHORTY, Sikk, start05, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Tiba, Tomket.Tom, Tomzany, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Ukko, Velkej šéf, Vojtěch 393, Walome, Zavulon, zbynek, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(217)
123peta, 81splinter, adam.ra, adevr, Alfi, AlmightyMates , alois13, andik007, anka, BadBoy, Baffman, batoo, bboorreekk, BeeSee, bierce, binnmode, blackJag, bmc75, Bob, borknagar1, bourgeois, Bubsy, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, chcita, cobe, Cr4sh, crush, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, D.K.Logic, Davidos402, DAxik, Deckard, DEmnoG, disclose, Django, doophy, Draco nobilis, duri, dvoracekpetr1, erik, farnhajt, faster86, felis, figis, filemon, Filip123, filosh, Fives, flipflop, Fox01, Fr3d_K, Fry, Galupus, Georgíno J., gezic, Glumal, gongon44, Greyman, grinder, gumidekmedvidek, Hades, Hanussen, Hebled, herbert, Honzin, hromotlk, Hulik, hyba1991, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Jak, James, jardoom, Jimbeam90, jindroush, jiskra, jmenujiseradekbouril, Joshua_T, JPU, kallenved, Kaluž, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, KdG, Kocour, Kokuun, Komediant1842, komik.sx, koniklec, koudak89, Kunden, Lamahe, Lenny, Librarian, Light, listr, Lobok257, Lojza, LookAss, luky.kuky10, maara, Mamut12, mart.in, Marthy76, Marvin, MB, mcleek, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, Mikei, MIKER65, mikina, Miriyak, misa, Mitak, monty.cl, MP, Mrtvejbazen, mstefl, mutattoo, mywiel, namdnas, NecRoman, Netorack, Nightmare, Noci, noMster, Norri, o2t2, oleav, Olesh, padre_negro, Paldini, parado, pavel, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , Pjenkus, plema, porculan, Poseidon1978, puolpm, Qee, RadimNemec, raenius, rajot, RaptoR, Ricarderon, Rich, robertsedmik, RodRoder, RR, RudyRod, Rumburaq, Ruw, Saint of Killers, Saran, Schramm, sedw, SHORTY, Sidi Santini, Skot, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, Son-Goku, spot, StanleyHu, start05, suricattaontheway, syon, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Tiba, timek, Tomasino79, tomasko33, tomastrejbal, Tomket.Tom, Tomzany, Tony TwoDee, TonyT, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Ukko, Valis, Velkej šéf, vishnar, Vítek, Vojtěch 393, vteco, willis, Wiruss, xintax, xxaannddeerr, Yaromil, yogi, Zajo original, Zavulon, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (12)
Askalon, Benji, Černá Krysa, deadpool, FatMonster, jakouback, lucmartincova, Maty48, MonsterGyre, nx, Radkos, Rety
Shání (5)
Al0f0k, Černá Krysa, FatMonster, husakpetr93, lucmartincova
Nabízí (1)
MB