Generál Nick Fury z agentury S.H.I.E.L.D. dostal za úkol vytvořit vládou sponzorovanou smrtící jednotku složenou z nadlidí, která by dokázala čelit všeobecnému strachu z mutantů ohrožujících světový mír. Do svého týmu zrekrutuje Iron Mana, Giant-Mana, Wasp, Hulka, Captaina Ameriku a poněkud neochotného Thora. Plán se však bohužel zhroutí ve chvíli, kdy Hulk propadne krvelačnému běsnění a Ultimates jsou dotlačeni až na hranice svých možností.

V české mutaci vyšel tento svazek jako šestnáctý v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série The Ultimates #1-6


Scénář
Mark Millar
Art
Bryan Hitch
Obálka
Bryan Hitch
Lettering
Jakub D. Kočí, Jan Kozák
Překlad
Marek Barányi (Keram), Roman Bílek (BeeSee)
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
598 g
Stran
160
Cena
199 Kč
Varianty
Ultimátní komiksový komplet #016: Ultimates: Nadčlověk (2013)
Ultimates #01: Nadčlověk (2008)
  • mearez
    Nemám rád MIllarovo circle jerk, který v našich končinách probíhá. Nemesis i Kickass jsou celkem mid kousky a Red Son byl stejně úplně původně Morrisonovo nápad. Ale musím říct, že Millar fakt válí, když dojde na Marvel. Mám hodně rád Civil War (no thanks to české vydání) a Ultimates, hlavně tedy první díl, je moje absolutní srdcovka a asi nejoblíbenější Avengers komiks.
    Komiks trpí dost tím, že Millar asi moc neví o tom, co jednotlivé postavy reprezentují v hlavní kontinuitě, úplně stejně jako v Civil War jsou trošku mimo svoje přirozené chování. Ale tady to nevadí. Když přistoupíte na Millarovo hru, že jsou všichni na týhle zemi takový debílci, tak je to fakt zábavnej komiks. A ono to nevadí. Avengers od Leeho byl tým lidí, kteří se nemusejí, ale překousnou to v zájmu bezpečnosti světa a státu. Tady je to jen umocněné.
    Druhá kniha konečně ukáže, s čím mají Ultimates co dočinění, a musím říct, že se jedná o dost zajímavé pojetí a kombinaci záporáků z hlavní kontinuity. Minisérie kulminuje v epický bitvě, kterou fakt žeru, protože je plná skvělých momentů, všichni mají dostatek prostoru a kresba tomu dodává šmrnc a epičnost.
    Ultimates 2 lehce klesají na kvalitě. A z počátku se fakt jedná o hodně zajímavý nápad, tedy jak by svět reagoval na americké superhrdiny. V komiksu je spousta skvělých nápadů jako tým Evropské unie, čínští superpadouši a nebo spousta zajímavých alternativných verzí padouchů jako je Crimson Dynamo. Ovšem záporáci nemají podle mě dostatečný pay off. To ale neplatí s hrdiny, protože v druhé sérii jich je více, celé to spěje k epičtější bitvě na konci a konečně nám i ukázali jiné hrdiny z Ultimate universe. Zamrzí fakt, že záporáci mají buď málo prostoru a nebo jsou komičtí.
    Každopádně pokud máte rádi takovéto ,,co by kdyby superhrdinové ale tentokrát opravdu realisticky'', pak můžu jen doporučit obě série. Pro čtenáře, kteří ale mají radši v superhrdinech to fantasy a sci-fi tento komiks ale asi není.
  • ludek.n
    Ultimates jsou novým moderním pohledem na legendární tým Avengers tak, jak si ho představují scénárista Mark Millar a kreslíř Bryan Hitch. V týmu jsou Captain Amerika, Iron Man, Wasp, Giant-Man a poněkud neochotný Thor. Vědecký tým vede doktor Bruce Banner, alespoň do chvíle, než se jeho Hulk vymkne kontrole. Pak jsou to chladně kalkulující Ultimates versus rozzuřený Hulk. Jejich boj v ulicích New Yorku jsou vrcholem této první šestice sešitů a možná také tím nejlepším, co tato kniha nabízí. Přestože Mark Millar má v hledáčku už od samého začátku spíše Captaina Ameriku, jeho linie bohužel zůstane ve stínu rozervané duše Bannera/Hulka. O něco lépe se daří dvojici Wasp/Giant-Man, která vrcholí skutečně překvapivým konfliktem a ukazuje, že i superhrdinové mohou být pořádní parchanti. Ultimates: Nadčlověk určitě není adrenalinovou jízdou od začátku do konce, spousta sekvencí je přemýšlivá a některé na mě dokonce působili jako intelektuální výplň bez přímé souvislosti s vlastním dějem. Zachraňuje to fenomenální Bryan Hitch s Andrewem Curriem a Paulem Mountsem. Jejich výtvarná práce dává tomuto komiksu úplně nový rozměr a povyšuje ho na úroveň, před kterou smekám.
  • MEGA
    Tak jsem si tuto knihu po dlouhé době přečetl znovu a v kvalitě u mě nehorázně klesla. Dnes už je to taková kuriozita ze začátku století. Narážky na celebrity jsou otravné a používané až moc často. Komiks sice má dobré nápady ale totálně selhává ve své hlavní funkci a to modernizovat Avengers. Problém je v tom, že až na pár výjimek se všichni chovají jako hajzlové nebo blbci. Chápu, že chtěl Millar docílit dospělého pohledu na tyto superhrdiny, ale toho by šlo docílit i bez zničení všech postav. Nejlepší na tomto komiksu je kresba. Ta je detailní, realistická, ale zároveň dynamická, takže vše v knize vypadá naprosto skvěle. To knihu ale nezachrání a musím říct, že tohle není nic pro mě.
  • faster86
    Nemám rád supertýmovky, ale Millarovo pojetí je nové a svěží. Je to první díl, takže je to vlastně o sestavování týmu a představování kdo je kdo v Millarovem pojetí (Hulk je sprostý a nadržený, Thor je aktivista). Akce je tu vlastně jen jedna ve stylu "když nemám soupeře, tak si ho vyrobím". Velice pěkný rozjezd.
  • trudoš
    I po pěti letech stále výborné. Ovšem oproti vydání z BB artu je znát maličko horší kvalita tisku. Ale k obsahu - tady vážně oceňuji, jak Mark Millar atraktivně předefinoval Marvelovské superhrdiny. Postavy, to je to, na čem Ultimates stojí a leží. Ze slušňáků v maskách se stali obyčejní lidé, s komplexy a vnitřními démony. Hulk žere lidi, Iron Man pije jak duha, Giant-Man mlátí manželku - téhle sbírce bohatýrů najednou všechnu tu nadřazenost příliš nevěříte a to je super. Ten rozdíl ještě umocňuje návrat Captaina Ameriky do 21. století, kdy se musí vyrovnat s novou společenskou morálkou a taky mrtvými přáteli. Vlastně jediné co mi na albu vadí, je absence zápletky. Nevystupuje tu nepřítel, proti kterému by hrdinové bojovali a tak se převážně perou jen mezi sebou. Teprve závěr nabídne cliffhanger, se kterým se dá už něco dělat.
    No a bude to znít jako klišé, ale kresba Bryana Hitche vážně dodává komiksu na monumentálnosti, především pak v akčních sekvencích. Kam se hrabe Hollywood.
  • karl173
    karl173 mecenáš3.4.2019 19:39Ultimates #01: Nadčlověk
    Tak jsem si konečně přečetl první část Ultimates, která mi stále scházela. A musím říct, že jako začátek se to povedlo na jedničku. Děj dobře plyne a graduje, kresba je parádní a zkrátka celé se to dobře čte. Navíc když jsem četl Ultimates naposledy ( uff, už je to skoro rok ) tak jsem toho neměl ještě tolik načteno a mé jakési čtenářské chutě byli jiné. A já mám teď chuť si celou řadu Ultimates přečíst znovu a něco mi říká, že si to možná užiji více. Lépe na mě totiž teď působil ten jiný pohled a nevím zda to měl jen tento díl, ale celé mi to přijde také více propracované než se mi zdálo kdysi. Za mě tedy spokojenost. Dobrý rozjezd.
  • perak
    perak27.9.2018 09:24Ultimates #01: Nadčlověk
    Tak trochu jiní Avengers - se svými chybami trochu více lidští a zábavnější, kdy nepřítelem jsou si především sami sobě a na boj proti nějakému superpadouchovi zatím nezbývá čas. Ještě, že Ultimates mají dobré PR, které za ně všechny přešlapy vyřeší. Pobaví i odkazy na různé reálie, z nichž jsem určitě pochytil jen část. Pěkná ilustrace pak jen podtrhuje spokojenost s touto knihou.
  • Komiksum
    Millar je machr, to víme. Tentokráte nám přinesl nové pojetí Avengerů z Ultimátního vesmíru kteří si říkají Ultimates. Příběh je velmi zaměřen na charaktery které jsou zajímavě podány, kromě Thora mi přišli všichni cool. Kresba Bryana Hitche je jako žena co má své dny, chvilku je dobrá pohodová, pak příjdou chvíle kdy to není nic moc. Akční scény vypadají dobře. Konec komiksu.. no řekněme, že mi neskutečně moc vyrazil dech, určitě v této sérii hodlám pokračovat. Doporučuji fanouškům filmových Avengers i fanouškům dobrého komiksu.
  • Blackhand47XD
    Moderní pojetí Avengerů mne moc nechytlo, jako celý Ultimate vesmír. Hrdinové jsou daleko větší zmetci než obvykle (a idioti k tomu) a jejich síly jsou krapánek omezeny. Scéna rozebírající filmy mne pobavila.
  • Darth Raelchi
    Napoprvé mi to tak nějak prolítlo hlavou, ale při bližším zkoumání a dalším čtení mi došlo, že je to docela propracované a velmi psychologické. Naprosté zničení klasických a zaběhlých archetypů komiksových postav. Millar už je taky všude, ale pořád se ještě dobře čte a tohle je fakt hodně dobré a drsné.
  • Fimi
    Fimi mecenáš3.12.2016 19:34Ultimates #01: Nadčlověk
    Výborná kresba, super příběh, Millar dokázal něco skvělého, pro mě nejlepší serie Avengers, snad kromě Civil war...takhle měly vypadat filmy, přesně takhle
  • Luigim
    Luigim3.12.2016 15:36Ultimates #01: Nadčlověk
    Parádní styl kresby. A dost dobrý scénář. Jsem rád, že jsem jí za pár babek koupil. Opravdu Millar udělal z tohoto komiksu Komiks s velkým K. Už od první stránky to má pořádnou atmosféru.
  • S4TW
    Po přečtení této knihy mám docela rozporuplné pocity. Začnu asi negativy. Především mi vůbec nesedla kresba, ale to je asi jen osobní pocit, dále je příběh docela málo akční a je to spíš kecačka a nábor, možná kdyby člověk četl další část, tak to bude působit taky trochu jinak, ale docela jsem se místy nudil. Na druhou stranu scény s Capem za druhé světové, bitva s Hulkem a závěrečná rozepře Wasp a Giant-Mana jsou grandiózní. Další plus je velice zajímavé zpracování, kdy jsou nám hrdinové přiblíženi více jako obyčejní lidé s problémy i jinými než superhrdinskými, tohle je snad největší plus celé knihy, ten zvláštní více realistický styl a rozhodně mě nalákal na pokračování. Přesto se pro mě nejedená o absolutní vrchol, ale rozhodně silný nadprůměr.
  • jh666
    Nečekal jsem nic, dostal jsem víc než dost. Super. Akorát Giant-manovi bych fakt pár vrazil.
  • jirin
    Komiks, ve kterém forma radikálně vítězí nad obsahem. Opravdu to vypadá jako film, když se dostane kresba na celou stránku, či i dvojstránku je to fakt nádhera. Ale co aspoň pro mě pokulhává je scénář, v podstatě se za celých šest sešitů nic nestane. Sestaví se tým a zblázní Hulk... A ještě jedna věc se stala a ta mě zaujala asi nejvíce - boj Pyma s Wasp. Taky mám výtku k až nadměrnému užívání jména Božího nadarmo a klení...
  • J.T.honza
    Pořídil jsem si navazující, česky vydané díly, takže jsem si to po čase přečetl podruhé a musím uznat, že takhle dospělé, inteligentní vyprávění se v Marvelu nevidí úplně často. Tohle je komiks, který může úplně klidně fungovat jako úplně první komiks, který kdy přečtete a propadnete díky němu téhle nekonečné lásce. Stejně tak funguje dobře i poté, co už máte leccos načteno, aby vám připomněl rozdíl mezi stadardem a nadprůměrem. Navíc jsem se u toho hodně cítil jako kdybych koukal na filmové Avengers, což je super. Kdyby to byl uzavřený příběh, dám možná i pět hvězd, ale takhle si je ještě nechám do zálohy a s chutí se vrhnu na pokračování jménem Národní bezpečnost.
  • firesnake
    Tak tohle mě taky dost dostalo.
  • Walome
    Příběhově průměr, ale kresba je super a docela rychle to odsýpalo. Nejlepší je první a poslední sešit, poslední to fakt nakopnul.
  • Xeelee
    Thor je hipík bo co? Druhořadí superhrdinové mi přišli nezajímaví, Banner se zachoval jako totální idiot, Kapitán Amerika vstal z mrtvých (škoda), Iron Man flirtuje s ženskejma... Příběh o tom jak tenkrát Cap zmizel ze světa je zajímavej a za mě to je asi tak vše. Nezaujalo.
  • lutrix
    vobec sa mi to nepacilo a aj tie akoze vtipky mi prisli docela trpane. nesympaticke postavy, ktore su charakteristicky ine, ako som cital pred tym. zrejme moc moderne na mna. aj ked nie som rasista, stale si neviem zvyknut na cierneho nicka furyho.
  • sedw
    Výborná týmovka, asi nejlepší, co jsem doposud četl. První díl je hodně rozjezdový a akce si čtenáře moc neužije, to však neznamená, že byl příběh špatný. Naopak mi velmi sedělo, že se člověk může seznámit s postavami a jejich pocity. Poslední dva sešity byly vyloženě pecka, celkově však je viděť, že jde jen o rozjezd a na plný počet to tedy není. Rozjezd to však je jak se patří.
  • Landauer
    Jo! Tak tohle se mi fakt hodně líbilo! :-)
  • luky.kuky10
    Na první díl serie je to hodně slušný! Líbila se mi kresba a celkové moderní pojetí. Hlášky jako: " ..ve filmu mě bude hrát Samuel L. Jackson. "! Hulk je borec a když rozmete půlku města a ostatní ho chtějí zabít... Kniha nabízí velkou zábavu se známými hrdiny.
  • erik
    Ultimates je vydarene poňatý moderný superhrdinský komiks. Prvý diel je vyslovene rozbehový.
  • Fry
    Fajn, ale čekal jsem malinko víc! Komiks sice pěkně plyne, ale až ke konci to nabírá na obrátkách. Tak zase nevím.

    "UKK - Ultimates - Nadčlověk" - A já si myslel, že už budu vědět, ale zase ne. Sakra, poslední dobou je to u UKK složité. Nicméně jako jo, tzv. znovu vytvoření týmu se "Millarovi" povedlo, ale ten začátek byl na mě asi nějak moc pomalý. Vtip tam snad nebyl žádný a sice je to temné, ale to na mě nefunguje. Asi mi celkově nějak "Marvel" nesedí, protože poslední dobou (nebo spíše už 2 roky) mi DC sedí o mnohem víc. Ale s UKKčkem rozhodně neseknu, to jako ne, ale musím si někde postěžovat. Děj začíná být dobrý asi až od čtvrté kapitoly, konečně to začíná vypadat vážně, ale ten Hulk.... Ani nevím, co na to říct. Jako nejlepší část knihy musím označit až poslední kapitolu, která dopadla opravdu zajímavě a navádí hodně na druhý díl, ale pro mě je to celkem málo. 4* za to zpracování, za 4 a 6 kapitolu a za bonusy. Víc se říct nedá.
  • J.Connor
    Temná jim sluší.
  • kaylin
    Mark Millar ukázal, že i mainstreamový superhrdinský komiks může být pořádně drsný, a to i ve chvíli, kdy zůstane vtipný. Hláškuje se zde naprosto skvěle a několikrát se člověk prostě musí zasmát nahlas. Mark Millar je popkulturní král, a to v tom nejlepším smyslu slova. Jsou zde narážky na moderní kulturu, na komiksy jako takové, ale v konečném důsledku je Millar originální a dokáže překvapit, protože klasická schémata přetavuje do nových příběhů, takových, na které komiksoví fanoušci v rámci daného universa nebyli zvyklí. A tohle je pro mnohdy celkem vyčpělý mainstreamový komiks neskutečně důležité. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/07/219-ultimatni-komiksovy-komplet-16.html
  • formi123.
    formi123.31.7.2013 13:21Ultimates #01: Nadčlověk
    Ze začátku tady toho díla sem mu moc nevěřil řikal sem si hmm to nebude moc zajímavý ale pak to začlo a já se to toho na 100% položil.Millar z toho udělal dílo které patři mezi nejlepší z marvelu,alespoň podle mě.5 Hvězdičky za mě :)
  • Kabukiman
    Kabukiman14.8.2012 19:11Ultimates #01: Nadčlověk
    Tomuhle komiksu jsem přišel pořádně na chuť až po třetím přečtení. Předtím se mi líbil, ale teprve teď jsem si plně uvědomil jak skvěle je napsaný. První díl je dost rozjezdový a chybí i nepřítel, ale vůbec mi to nevadilo. Jediné co mi asi na Ultimates trošku vadí je Banner/Hulk. Hulka mám od malička rád, ale tenhle Hulk je prostě příliš maximálně mega extrémní a Banner je tam zase za totálního chudáka. Millar chtěl asi víc zdůraznit rozdíly mezi Bannerem a Hulkem,ale tohle je fakt moooooc zlej Hulk (jeho statistika v tomhle komiksu 800 nevinných obětí, některé z nic sežrány) :D
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš26.8.2011 10:45Ultimates #01: Nadčlověk
    Míň akce mi nevadí. Ba naopak. Aspoň se dobře seznámíme s hlavními hrdiny a jejich kostlivci. Nicméně zatim fandim jenom kapitánu Amerikovi, Wasp A Iron Manovi. Giganťák a Bruce mi k srdci nepřirostli. Dobrej rozjezd. Uvidíme jak to půjde dál.
  • dracula
    dracula17.6.2011 12:19Ultimates #01: Nadčlověk
    Menej akcie, avšak je to iba rozjazd série, takže zatiaľ spokojnosť a teším sa na ďalší diel.
  • smazy
    smazy9.4.2011 12:41Ultimates #01: Nadčlověk
    Velmi povedené. Skvělá kresba i slušný příběh.
  • kubanec13
    kubanec1330.1.2011 14:27Ultimates #01: Nadčlověk
    Ultimates Nadčlověk nejsou dokonalým dílem tak jako jeho superhrdinové. Ovšem nabízí nám téměř dokonalou kresbu, nový pohled na komiks a hrdiny jako takové.

    Celá recenze na http://dc-dailyplanet.blogspot.com/2011/01/ultimates-11-nadclovek.html
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš16.12.2010 13:52Ultimates #01: Nadčlověk
    Překladatelé se neshodli s lettererem na tom, zda budou kapitána oslovovat America nebo Amerika (nebo jsou tam dva kapitáni a nenápadně se střídají?) a zda budou jeho jméno skloňovat či nikoli. Tolik k hnidopišství. Ultimates Marka Millara jsou skvělí. Tolik ke kritice.
  • Awakener
    Awakener17.10.2010 09:58Ultimates #01: Nadčlověk
    takze, hodnoceni prvniho dilu jsem si nechal az po docteni dilu druheho, tak abych to mel pekne ucelene, tak jak to mel autor naplanovane a musim rict ze je to velmi povedene, postavy jsou do posledni skvele napsane a bavi me, maji tu spravnou auru "az vyrostu chci byt jako on"
    dil prvni je zatizenej tim ze nas autor proste musi uvest do obrazu ale i presto je to dobra zabava, osobne mi nevadi ze je tam min bum-prask akce, naopak si to o to vic uzivam, kresba je super, tam neni co dodat

    takze nam zbyva uz jen to zpracovani, nevim jestli mam smulu jen ja ale Centa Brno uz mi zacina lezt pekne krkem, kdykoliv narazim na nejakou zmrsenou vazbu co se mi rozpada pod rukama, nebo je cela zamatlana lepidlem tak to maji nasvedomi oni, v tomhle pripade se k tomu jeste pridali dve rozmazane stranky jak z devadesatych let

    no, nenecham se tim otravit, za to preci jen Millar nemuze, takze odeme si za Ultimates zaslouzi 90%
  • Light
    Light27.9.2010 17:18Ultimates #01: Nadčlověk
    Velmi, ale fakt velmi povedene. doporucuju
  • Azalin
    Azalin mecenáš21.9.2010 09:19Ultimates #01: Nadčlověk
    ... a Hulk žere lidi.
  • Sirius
    Sirius30.4.2010 17:56Ultimates #01: Nadčlověk
    Tenhle komiks za Millarovou peckou Mrtvý nebo živý silně pokulhává. Jo, postavy jsou Millarovsky sympatické a cynické, ale to je asi tak všechno. Vzhledem k tomu, že je to teprve první díl a tudíž rozjezd, postrádá to nějaký silnější náznak příběhu. Celé to vlastně vypráví o tom, jak se Avengers dali dohromady, na konci si šel Hulk trochu zablbnout a oni ho šli jako hodní kamarádi chytit a zkrotit. Ve výsledku to pak před větším průserem zachraňuje úchvatná kresba Bryana Hitche. Inu, uvidíme, co přinese Národní bezpečnost a jestli trochu napraví reputaci
  • BlackDragon
    BlackDragon27.2.2010 13:38Ultimates #01: Nadčlověk
    graficky uchvatne
  • willis
    willis30.10.2009 11:14Ultimates #01: Nadčlověk
    První kniha je z velké části o sestavování superhrdinského týmu a všemu co k tomu patří včetně publicity a shánění peněz. V téhle knížce se tak s akcí setkáme až na konec. Spíše se řeší vztahy mezi hrdiny, seznamujeme se s jejich "novými" alter egy a vůbec se situací v tomhle alternativním vesmíru Marvelu. Vše je podpořeno pěknou kresbou a nechybí ani efektní dvoustránkové panoramatické výjevy. Celkově solidní mainstream bez větších překvapení i když Millar udělal z Bruce Bannera strašnýho nerda.
  • adinqo96
    adinqo968.6.2009 16:22Ultimates #01: Nadčlověk
    Pre mna jeden z naj....fakt sa mi to pacilo ale treba mi este zohnat pokracovanie....:D:D:D
  • blackJag
    blackJag admin2.6.2009 14:42Ultimates #01: Nadčlověk
    Výborná obálka, pěkná kresba a do popkultury opřený scénář o počátcích jednoho superhrdinského týmu. Většina postav má tendenci potlačit v letmo nadhozeném popisu svou korektnost a toho se naštěstí drží až do posledních stran této první (doufejme že z mnoha) knihy. Celková snaha o zplastičnění černobílých představ o maskovaných hrdinech přitom působí přirozeněji než v Millarově Mrtvý nebo živý, což bude ale taky určitě otázkou vkusu. Mě množství dialogových scén a způsob vykreslení hlavních hrdinů přišel jako velmi slibný pro další pokračování. Škoda jen, že kniha není v pevné vazbě a taky jsem si všimnul několika chyb (a to jsem vůči podobným přehmatům většinou slepý) - špatné skloňování, chybějící čárka... "Kdo je Brad Pitt?"
  • Black Bro, yo
    Black Bro, yo12.4.2009 14:11Ultimates #01: Nadčlověk
    Je pravda, že tu jde zatím jen o řešení vztahů mezi postavami, ale i přesto si mě to získalo, hlavně se mi líbí, že Millarovi nejde o to, aby si všichni ti superhrdinové získaly naše sympatie. Zatím jen dvě výborné akční scény, ale vůbec mi to nevadilo, jen ten Fury mi víc sedí jako „mad max“ s páskou přes oko než jako Samuel Littlebignigga Jackson s páskou přes oko, prostě nevím no, Fury v Tajné Válce mi přišel mnohem víc cool. A „hollywoodská“ kresba Hitche je moc dobrá.


  • goldschmidchen
    goldschmidchen15.2.2009 17:18Ultimates #01: Nadčlověk
    na mě moc seznamovací....pořádná akce až ke konci...doufám, že druhý díl bude ok...jsem zvědavej, kdy ho vyplivnou na pult...:-)
  • choze
    choze10.2.2009 15:24Ultimates #01: Nadčlověk
    Široce pojatý seznamovací rozjezd dospělé superhero ságy opatřené kvalitní kresbou, nadhledem, ucházející akcí a nespočtem popkulturních narážek, ale také s aspoň pro mě strašlivě nesympatickými postavami (Banner, uječené pizdy Wasp a Betty Ross), jejichž superhrdinská alter ega mě vesměs ničím nezaujala (zmenšující se hmyzačka? zvětšující se borec? Captain America, což je jen borec v maximální fyzické kondici? kde je sakra někdo s nějakými originálními superschopnostmi?).
  • CSE_AC/DC
    CSE_AC/DC mecenáš24.1.2009 01:18Ultimates #01: Nadčlověk
    Ačkoliv jsem spáš zastánce evropského komixu a obyčejných lidských příběhů, a superhrdiny spíše až na druhém místě, od samého začátku mě tenhle příběh oslovil. Stává se vám že nestíháte koukat na obrázky, jak je to napínavý? Že se musíte krotit a řikáte si " Počkej počkej, nejdřív se kochej obrázkama, pak už se k tomu třeba nevrátíš až za pár let.." .. tak to byl přesně tenhe book..:) Veskrze moderní komix s odkazem na současné věci, problémy a osobnosti, přesto to neruší linii příběhu, která má hezky napsaný scénář , s parádním nápadem, a kresba je na jedničku..:) Dokonce se tam člověk i zasměje. Ale myšlenka že se někdo probudí o padesát let v budoucnosti mě vždycky vzrušovala.. ale snad jsem neprozradil moc..:) vřele doporučuju i těm co Superhrdináky nemusí, a už se OPRAVDU NEMŮŽU DOČKAT DALŠÍHO DÍLU!!:)
  • krvinka56
    krvinka5616.1.2009 18:07Ultimates #01: Nadčlověk
    Tak do tohoto titulu jsem šel bez jakéhokoliv očekávání nadšení jen s čirou zvědavostí.A musím říci že to je opravdu vyvevedenej příběh se zajmavou úpravou postav a to rozhodně k lepšímu.Například Fury mi v tomto provedení sednul fakt perfektně.Dobrej ač trochu nepřehlednej je začátek s kapitánem Amerikou(jeho kostým je taky brej)Sice je to dost o seznamování s postavama ale perfektním a čitelným způsobem.Hulkovy hlážky sou bezva třeba ta když bojeje s Ironmanem (Malý muž smrdí jak lančmít!Hulk chce vědět ,jestli chutná jako lančmít.)překladatel si dal zkrátka záležet.Zakončení mi přišlo takové že druhá kniha ani není zapotřebí.Jo a víly mi teda líto rozhodně nebylo podle mne jedinečný adept na zlikvidování.Kniha je zpracovaná perfektně (člověk se nemusí bát že se mu hned rozpadne.Barvy a kresba sou taky perfektní.Todle sem si napřed jen prolistoval a pak najeden zátah zblajznul.Perfektní počteníčko už se těším na druhou knihu.
  • doophy
    doophy15.1.2009 20:57Ultimates #01: Nadčlověk
    Nádherná kresba, ale děj se strašně moc táhne. Tato kniha působí pouze jako úvod pro druhej díl (na kterej se mimochodem móóóc těší)...
  • BlackStar
    BlackStar22.12.2008 14:23Ultimates #01: Nadčlověk
    Dost dobry, akorád jde vidět, že je to prostě úvod....
  • Mankin
    Mankin mecenáš5.12.2008 08:48Ultimates #01: Nadčlověk
    Po udalostiach v Amazing Spider-manovi One More Day som na superhero a elasťáky akosi zanevrel. Ešte šťastie, že marvelovské postavy žijú vo viacerých alternatívnych vesmíroch. Medzi nimi sa (okrem toho hlavného s názvom Earth 616) vyníma svet 1610, tiež známy ako Marvel Ultimate. Takmer každá tvár Marvelu si tam nájde svoj obraz, i keď nie až tak presný, ako v hlavnom svete. Nájdete tu Spider-mana, X-menov, Fantastic Four a aj Avengers. Tento tím však nesie iný názov: ULTIMATES. Ultimates: Nadčlovek (zatiaľ prvá kniha, druhá príde na trh pravdepodobne budúci rok) patria určite k jedným z tých lepších superhrdinských comicsov, ale jednoducho tí elasťáci už ma akosi nebavia. Je to príliš "neskutočné". Zaujímalo by ma, akoby si Mark Millar poradil s normálnym comicsom, akoby sa mu podarilo vyrozprávať nejaký príbeh zasadený do obyčajnej superschopnosťami-nepostihnutej Ameriky (či inej krajiny), keby pracoval s obyčajnými ľuďmi. Áno, tým, že superhrdinom dal isté "charakterové vady" im dodal trocha ľudskosti a uveriteľnosti, ale stále to budú superhrdinovia, ktorí zachraňujú svet pobehovaním či poletovaním v spandexe... ale to by k nám (ČR/SR) musel niekto priniesť Millarovu sériu Kick-Ass, že... Snáď ešte percentuálne ohodnotenie diela (príbehu, kresby, prekladu, českého spracovania) - 90% Ale druhú knihu si určite zadovážim, už len kvôli kompletnosti.
  • brkowycz
    brkowycz30.11.2008 11:01Ultimates #01: Nadčlověk
    Jak už napsal někdo přede mnou, rozjezd je fajn. Seznámíme se s hlavníma postavama alternativní pohled Millara (ne tak dokonale alternativní jako ve Watchman) na superhrdiny se nám zalíbí. (Vyzdvihl bych hlavně Bannera a Thora). Ale celý rozjezd je takový vlažnější, dá se čekat že to bude všechno vrcholit v druhé knize a pokud ano, pujde hodnocení nahoru. Docela slušný dvě akce, celkově lepší než Wanted například. Promyšlenější, citelnější, logičtější. Ale s nějakými závěry si počkám, až bude příběh úplně dokončen.
    PS: kresba není světová, ale je myslim dost slušná. Plná detailů.
  • erik
    erik22.11.2008 09:33Ultimates #01: Nadčlověk
    Tak, Millar zrušil všetko, čo by mohlo súvisieť s pátosom, atmosférou zlatých originálnych čias, kedy superhrdinovia boli niekým, ku komu sa mladý človek rád vracal a predstavoval si, aké by to bolo, lietať a nakopať každého, kto sa nespráva v súlade s dobrom... A podarilo sa mu to dokonale. Mne sa to páčilo veľmi, pretože je to správne vtipné (t.j. cynické). Oproti Wanted presvedčivejšie, žiadny zlí víťazi, pretože kto je v tomto ultimátnom príbehu vlastne dobrý?
  • Big G
    Big G21.11.2008 11:47Ultimates #01: Nadčlověk
    Hodně povedený úvod Ultimates. Sice tomu k dokonalosti chybí docela dost, ale určitě je to jeden z těch nejlepších comicsů, co u nás letos vyšly.
  • The Genius
    The Genius21.11.2008 10:35Ultimates #01: Nadčlověk
    Nechce se mi hodnotit jako první, ale prostě musím :) Od tohohle dílka jsem čekal hodně a víme jak to pak dopadá. S původními Avengers jsem se poprvé setkal už ve Spider-manovi od Semicu a takovou lepší představu co a jak se kdy dělo jsem získal ze Zázraků. Marvel Universe prostě můžu, takže jsem se i na tohle těšil. Mimo jiné i proto, že se mi celkem líbilo i Millarovo Wanted. Ale tohle jsem opravdu nečekal. Ultimates mě dostali jako žádný jiný komiks za dlouhou dobu. Od Návratu nejlepší mainstreamový superhrdinský komiks, který u nás vyšel. True story :) Jen doufám, že pokračování vyjde brzo.
132101187
Četl/a (166)
2scha, 3DD!3, 81splinter, Abbott, adevr, Al0f0k, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Ash Pointak, autokineton, Bary02, Blackhand47XD, blackJag, Bubákolog, buscheer, Caiiiczech, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, chcita, chuckboris, Cinema Ranger, CJFlip, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darker, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dbar, dcpatr , Deckard, Doctor_Sk, Doly, Doncek4321, Don_Canagliume, DracoAn, duri, Ejdý, Ejdý1, Elnie, emanek, erik, fifas, Final, Fives, Fox01, Fry, Glumal, guseppe, Gustik5, Hønzza, hicks, Hokejový_Svaz, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, J.Connor, Jack, james dixon, jankie, japes, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, kaylin, KdG, Kil-Khal, kinak, Knuckless, Koci, Komiksum, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, Loks19, Loxin, ludek.n, Lukis89, luky.kuky10, Madmax, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, Mariomichal, mart.in, Martin.imr, Martinb, Mates17, Matthew, me, MEGA, Mercurio, mgeralt, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Mr.Filch, mstefl, namdnas, NecRoman, Norri, Olesh, Onkel 1928, opytz, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, PeNNy, Peppa, radimisko, raenius, raimi, Raul, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S313, S4TW, sala, samuelo12, Schramm, sedw, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sir_Pete, slavik38, Spike, start05, Symbi, t0mas, T3ss, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, VanTom, vishnar, vita, vrazdinek, Walome, xflori01, yardaformi, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, Zeebonk, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(395)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, adam.ra, adevr, Agent24, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfray, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , andik007, asgardpepa, Ash Pointak, autokineton, AwatarDK, Azbest, Badgu.y1902, Bary02, batoo, BeeSee, Bellatrix, Birgi, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, BreakingAway, bronxik, Bubákolog, burzum, buscheer, bzklmnf, Caiiiczech, calvin10, calviti, camper, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Cemino, Chaolinek, Charlie1203, chcita, chuckboris, ConanVJ, CoupeC, Cr4sh, Craxx, Crics, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, dajik, Dali, daniel.cermak, Darker, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dbar, dcpatr , Deckard, deefha, delta11, dhrotek, Dinik, disclose, DoctorWho, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Dov, DracoAn, dracula, Drekorian, duri, dvoracekpetr1, ebbe_voe, Ejdý, Ejdý1, Elhonzo , Elnie, emanek, Erich, erik, ertefol, farb, felda, fifas, filemon, Filip123, Final, firesnake, firesnake1, Fives, flashpoint, folkemon77, Fox01, Fréza, Fry, FumarEnPipa, gezic, Gibby, Glumal, Goeger-Devil007, goodspeed, grinder, guseppe, Gustik5, hahahoho, Hamichal, Hannibal92, Hauzina, Hebled, herbert, herrman, hicks, Hlavac, hlavathor, Holmwood, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, Hurvy, hypermlok, Idy, ikshorm, Indy, Infarkt, invape, iob, J.Connor, J.T.honza, Jack, Jack043, James, james dixon, jankie, japes, jardoom, Jay-jay, Jerdas91, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jmenujiseradekbouril, joehot, johx, José, Joshua_T, KadetJaina, Kadin, kallenved, Kapis, Kareru, kaylin, KdG, Keenkeen, Kelt, kendor007, keyko, KINIMODUS, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Krenzi, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, Kublaj, kubosos, kucik, Kunden, kybl, Landauer, Leland, Lenny, Librarian, Loks19, LordFlash, Lord_Arthas, Lucifer, Luigim, Lukis89, luky.kuky10, maara, Madmax, mAGiic, Majkl, malylada, Mariohurbanek, Mariomichal, markic, Marthy76, Martin Buchal, Martin.imr, Martinb, MartinV, Masinfira, Mates17, Matio, matohan, Matthew, matty87, Maty48, Mauzr, MB, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michael Jarkovský, MickeyStuma, mikado, Mikei, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, misa, Mitak, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, Montiseus, morbi, morbn, moris.cz, MP, mr.des, Mr.Filch, mrsk, mstefl, mttra, namdnas, NecRoman, Neuro, Nevimtrebastofi, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, o2t2, obitus, OldaB, Olesh, Ondraseeek, Onkel 1928, opytz, palo, Pán rostlin, Pandos11, pata, PatrikTheMighty, pavel, pechna, PeNNy, peposek, petrsimcik, PH79, Piros0013, pk123x, podzimator, POLAKST, Poseidon1978, pusta, Qee, Quintana, R3d, radimisko, Radkos, raenius, Raijin, Raikou, raimi, Remi LeBo, restepik, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, Rocker93, RodRoder, roswelll, Rowan, RudyRod, Rumburaq, S313, S4TW, Saiffer, saja, sala, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Schramm, sedw, semi41, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sidi Santini, Sir_Pete, Sivič, Skot, slavik38, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, smtxx, Son-Goku, spagr, Spike, Staník, stanleystar, start05, stepan.tichy, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, tertr556, the.kasztan, TheoDread, TheWrecker, thorrg, Tialster, tom99, Tomasino79, Tombal, Tominos, Tommy Monaghan, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, VanTom, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vlkodlak, vranakx, vrazdinek, Wiruss, wolfinov@seznam.cz, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, Yefery, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, zikaa, zlejzmrd
Chce (10)
10milda, Azik2586, Bart, Braindead, carlmichael, deadpool, delsemela, FatMonster, jackie, szajter
Shání (2)
gobers, szajter
Nabízí (7)
buscheer, firesnake1, Fox01, Kreatik, Pán rostlin, Remi LeBo, suricattaontheway